Skip to main content

Vintur til fots ved Rhinen

Frisk Riesling og romantisk stemning ved praktfulle Rhinen!

Bli med på en innholdsrik reise til Rieslingdruens hjemby, Rheingau! Her går vi gjennom vindrueranker omkranset av gamle ridderborger og klostre fra middelalderen og vi skal også på båttur på elven. To av dagene følger vi Rheinsteig, kanskje Tysklands vakreste fotturrute, som gir oss en imponerende utsikt over elven Rhinen. Vinene her er i verdensklasse og vi besøker kjente vingårder, som Schloss Johannisberg, Kloster Eberbach og Georg Breuer. Vi bor i den pittoreske vinbyen Rüdesheim, som har en herlig atmosfære og er kjent for en særegen gjestfrihet.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:4
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotell med frokostbuffet, to lunsjer/piknik, to middager, guide, alle besøk og vinsmaking i henhold til program og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, dryck, övriga måltider. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Rüdesheim           

Etter at flyet har landet i Frankfurt, kjører vi til Rüdesheim, der vi sjekker inn på hotellet. Vi rekker en kortere ettermiddagstur opp til Niederwaldsdenkmal, monumentet ovenfor byen, som var utgangspunktet for turismen i området. Vi gjør oss kjent med vinene hos kjente Georg Breuer før vi nyter en smakfull middag.
Måltider: -/-/M

Dag 2 Vintur til Schloss Johannisberg

Vi starter turen ved hotellet og går først gjennom området med vinranker ovenfor byen. Vårt første mål er det gamle klosteret i Mariental. Deretter går ferden forbi de gamle, pittoreske kornmøllene i dalen. Målet er Schloss Johannisberg, som har aner helt fra 900-tallet. Her har man dyrket Rieslingdruer siden 1400-tallet. Vi nyter lunsj og tar en titt i butikken med flere rariteter. Deretter kjører vi buss til populære Kloster Eberbach, der vi får en interessant rundtur med vinsmaking.
10 km. Måltider: F/L/-

Dag 3 Vintur langs Rheinstieg

Dagen starter med en båttur vestover på Rhinen. Elven er omkranset av vingårder og gamle borgruiner. Vårt mål er vinbyen Lorch, der vi starter turen langs den flotte stien Rheinstieg. Først går vi langs vingårder og deretter går ferden høyere opp i den frodige skogen, og etterhvert vi får en nydelig utsikt over elven. Området er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har mange historiske og kulturelle minnemerker. Turens mål er Assmanshausen, kjent for nydelig rødvin og som vi selvsagt skal smake. Vi tar toget tilbake til Rüdesheim. 
15 km. Måltider: F/L/M

Dag 4 Vintur Hildegard av Bingen

Også den siste dagen rekker vi en tur. Den går i fotsporet til stedets religiøse kjendis: Hildegard av Bingen, som etablerte et kloster her på 1400-tallet. Vi nyter en herlig lunsj og shopping før vi drar til flyplassen for hjemreisen.
Måltider: F/-/-

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2 i en skala på 1-5. 

Reisefakta

Rhinen og smakfull vin

Mesteparten av Tysklands vindruer dyrkes i den sydvestlige delen av landet - ved Rhinen. De grønne druene dominerer, selv om blå druer nå står for 1/3 av arealene med vinranker. De vanligste druene er Riesling, Müller-Thurgau og Spätburgunder (Pinot noir). Distriktet Rheingau, der vi vil ferdes, grenser til Rhinen i sør og egner seg ypperlig for vinproduksjon.

  • Klima: Temperaturen på våre reisehelger ligger normalt på 20-25 grader på dagtid. Land: Tyskland
  • Språk: Tysk.
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge, kort benyttes overalt
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Adapter: Nei.

Vinturer ved Rhinen

Vi går enkle turer med skandinaviske guide på stier, små grusveier og kortere strekninger på asfalt. Landskapet er kupert men stigningene er ikke veldig lange.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Frankfurt. Herfra tar kjøreturen ca 1 time til Rüdesheim. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Frankfurt. Derfra kan du ta tog til Rüdesheim, som tar ca. 1 time. Togtider finner du på: www.bahn.de. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss.

Kart

Hotell

Hotel Zum Bären

Hotel Zum Bären

Vi bor på trevliga hotell Zum Bären, mitt i Rüdesheims pittoreska stadskärna. Gågatan Drosselgasse och floden Rhen ligger båda på promenadavstånd. Rummen är små men fräscha, var och ett inrett i sin e...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
11.09.2020ArlandaVinturer til fots vid RhinenJa11 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden