Skip to main content

Vinturer til fots ved Rhinen

Frisk Riesling og romantisk stemning ved praktfulle Rhinen!

Bli med på en innholdsrik reise til Rieslingdruens hjemby, Rheingau! Her går vi gjennom vindrueranker omkranset av gamle ridderborger og klostre fra middelalderen og vi skal også på båttur på elven. To av dagene følger vi Rheinsteig, kanskje Tysklands vakreste fotturrute, som gir oss en imponerende utsikt over elven Rhinen. Vinene her er i verdensklasse og vi besøker kjente vingårder, som Schloss Johannisberg, Kloster Eberbach og Georg Breuer. Vi bor i den pittoreske vinbyen Rüdesheim, som har en herlig atmosfære og er kjent for en særegen gjestfrihet.

Aktiviteter:Vintur
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:4
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotell med frokostbuffet, to lunsjer/piknik, to middager, guide, alle besøk og vinsmaking i henhold til program og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, dryck, övriga måltider. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Rüdesheim           

Etter at flyet har landet i Frankfurt, kjører vi til Rüdesheim, der vi sjekker inn på hotellet. Vi rekker en kortere ettermiddagstur opp til Niederwaldsdenkmal, monumentet ovenfor byen, som var utgangspunktet for turismen i området. Vi gjør oss kjent med vinene hos kjente Georg Breuer før vi nyter en smakfull middag.
Måltider: -/-/M

Dag 2 Vintur til Schloss Johannisberg

Vi starter turen ved hotellet og går først gjennom området med vinranker ovenfor byen. Vårt første mål er det gamle klosteret i Mariental. Deretter går ferden forbi de gamle, pittoreske kornmøllene i dalen. Målet er Schloss Johannisberg, som har aner helt fra 900-tallet. Her har man dyrket Rieslingdruer siden 1400-tallet. Vi nyter lunsj og tar en titt i butikken med flere rariteter. Deretter kjører vi buss til populære Kloster Eberbach, der vi får en interessant rundtur med vinsmaking.
10 km. Måltider: F/L/-

Dag 3 Vintur langs Rheinstieg

Dagen starter med en båttur vestover på Rhinen. Elven er omkranset av vingårder og gamle borgruiner. Vårt mål er vinbyen Lorch, der vi starter turen langs den flotte stien Rheinstieg. Først går vi langs vingårder og deretter går ferden høyere opp i den frodige skogen, og etterhvert vi får en nydelig utsikt over elven. Området er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har mange historiske og kulturelle minnemerker. Turens mål er Assmanshausen, kjent for nydelig rødvin og som vi selvsagt skal smake. Vi tar toget tilbake til Rüdesheim. 
15 km. Måltider: F/L/M

Dag 4 Vintur Hildegard av Bingen

Også den siste dagen rekker vi en tur. Den går i fotsporet til stedets religiøse kjendis: Hildegard av Bingen, som etablerte et kloster her på 1400-tallet. Vi nyter en herlig lunsj og shopping før vi drar til flyplassen for hjemreisen.
Måltider: F/-/-

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2 i en skala på 1-5. 

Reisefakta

Rhinen og smakfull vin

Mesteparten av Tysklands vindruer dyrkes i den sydvestlige delen av landet - ved Rhinen. De grønne druene dominerer, selv om blå druer nå står for 1/3 av arealene med vinranker. De vanligste druene er Riesling, Müller-Thurgau og Spätburgunder (Pinot noir). Distriktet Rheingau, der vi vil ferdes, grenser til Rhinen i sør og egner seg ypperlig for vinproduksjon.

  • Klima: Temperaturen på våre reisehelger ligger normalt på 20-25 grader på dagtid. Land: Tyskland
  • Språk: Tysk.
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge, kort benyttes overalt
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Adapter: Nei.

Vinturer ved Rhinen

Vi går enkle turer med skandinaviske guide på stier, små grusveier og kortere strekninger på asfalt. Landskapet er kupert men stigningene er ikke veldig lange.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Frankfurt. Herfra tar kjøreturen ca 1 time til Rüdesheim. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Frankfurt. Derfra kan du ta tog til Rüdesheim, som tar ca. 1 time. Togtider finner du på: www.bahn.de. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss.

Kart

Hotell

Hotel Zum Bären

Hotel Zum Bären

Vi bor på trevliga hotell Zum Bären, mitt i Rüdesheims pittoreska stadskärna. Gågatan Drosselgasse och floden Rhen ligger båda på promenadavstånd. Rummen är små men fräscha, var och ett inrett i sin e...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
31/5Uten fly og transportVinturer til fots vid Rhinen uten fly og transportFullt7 995,-Fullt
31/5ArlandaVinturer til fots vid RhinenFullt10 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13/9Uten fly og transportVinturer til fots vid Rhinen uten fly og transportEndast 27 995,-Bestill
13/9ArlandaVinturer til fots vid RhinenJa10 995,-Bestill

Lignende reiser

Vin- og sykkelturer i Alsace

Vin- og sykkelturer i Alsace

Opplev vennlige Alsace med herlige sykkelturer midt mellom vindruerankene! - Alsace i det nordøstlige Frankrike er drømmereisemålet for vinelskere. Her sykler vi i et behagelig tempo gjennom et vakke...
Vinturer til fots i Champagne

Vinturer til fots i Champagne

En sprudlende reise med turer i vakre Champagne! - Med utgangspunkt i Reims, går vi på turer i ett av verdens mest kjente vindistrikt: Champagne. Her møter vi både vakre løvskoger og vingårder liggen...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden