Skip to main content

Vintur til fots i Valpolicella med Amarone

Ved foten av Alpene ligger de vakre kollene der den magiske Amaronevinen kommer fra!

På denne reisen for livsnytere, går vi på tur omkring i ett av Italias mest attraktive vindistrikt: Valpolicella. Her, mellom Gardasjøen og Alpene, finner man den populære Amaronevinen. Vi forflytter oss til fots mellom vingårdene og blir kjent med hemmeligheten bak hvordan de lager denne vinen. Vi bor på en genuin, familieeid ”agriturismo” (bondegård) med egen vinproduksjon i Fumane. Her møter du stor gjestfrihet og deilig mat. Mange av de kjente vinprodusentene befinner seg i dette området, som Masi og Allegrini og vi besøker både Serego Alighieri (som eies av Masi) og mindre familieprodusenter. I tillegg til den smakfulle maten og de fyldige Amaronevinene, er vi på et sted med legender og spennende historie. Vi starter oppholdet med å besøke Romeo og Julies Verona, og nasjonalskalden Dante er med på turen...

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:4
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på ”agriturismo” med frokostbuffet, to lunsjer, to middager med vin, guide, alle besøk og vinsmaking i henhold til program og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Verona

Vi starter vinreisen med et besøk i Verona. Vi nyter lunsj på egen hånd og går en rundtur i denne romantiske, lille byen. Vi får se Romeo og Julies balkong og den romerske arenaen, som fremdeles viser operaforestillinger under åpen himmel. Senere går ferden innover i Valpolicellas daler og vi sjekker inn på vårt sjarmerende gårdshotell i vinbyen Fumane. Her venter vertsfamilien med en god middag med gårdens egne viner.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur med vin, San Giorgio di Valpolicella

Etter en deilig frokost drar vi opp til Cavalo der turen starter. Vi går på en ås med en herlig utsikt og skimter Gardasjøen i vest. Underveis tar vi en rastepause og dekker opp til en piknik i det grønne, bestående av lokale spesialiteter og vin. I den vakre middelalderbyen San Giorgio, som har en eventyrlig beliggenhet, smaker det godt med en espresso før vi går nedover mot Fumane. På veien ned stifter vi bekjentskap med den mindre familieprodusenten Ugolini. Her lages en eventyrlig god Amarone i et vakker frodiggrønt miljø blant sypresser. Middag nytes på egen hånd i byen.

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Fottur med vin, Marano di Valpolicella

Denne dagen starter turen rett utenfor døren. Vi varmer opp på grusveiene som snor seg gjennom området med vindrueranker før ferden går mot vinbyen Marano. Vi går deretter nedover mens vi får et flott overblikk over traktene. Vi nyter dagens smakfulle piknik før vi beveger oss innover mot Fumane. På ettermiddagen får vi en interessant runde og vinsmaking på elegante Serego Alighieri (en slektsgren som leder direkte til nasjonalskalden Dante), som produserer den populære Masivinen. Vi hygger oss med middag på vårt gårdshotell, der både Amarone og Ripasso matcher perfekt til den hjemmelagde maten.

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Vi tar farvel med vinområdet i Valpolicella

Utsjekking og hjemreise til Norge etter en herlig helg i Amaronevinens tegn.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. Enkelte av besøkene kan bli gjennomført i en annen rekkefølge eller erstattes av likeverdige aktiviteter på grunn av tilgjengelighet. 

Reisefakta

Valpolicella og Amarone

Valpolicella er ett av de ”heteste” vindistriktene i Veneto og i Italia. Området ligger ved foten av Alpene og de flotte, solrike dalsider mot sør gir et ypperlig utgangspunkt for kvalitetsviner, noe man de ble klar over allerede i antikken. Her lages det mange fantastiske viner, fra lettere røde til den kraftige Amaronen, laget på druer som har fått tørke inntil de gir en særdeles konsentrert druesaft. De andre typene heter Recioto, Ripasso og Valpolicella, og lage i ulike varianter. De vingårdene vi besøker, ligger alle sammen i hjertet av området som kalles ”Valpolicella Classica”.

 • Klima: Temperaturen på våre reisehelger ligger normalt på 20-25 grader på dagtid.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Vinturer i Valpolicella

Vi går enkle turer med skandinaviske guide på stier, små grusveier og kortere strekninger på asfalt. Landskapet er kupert men stigningene er ikke veldig lange.

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Milano eller i Venezia. Fra Milano tar kjøreturen ca 2 1/2 time til Fumane. Fra Venezia tar det ca 2 timer. Du som har bestilt kun opphold, flyr enklest til Milano, Venezia eller Bergamo. Fra disse stedene kan man ta tog til Verona og videre til Fumane med taxi. Togtider finner du på: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss.

Kart

Hotell

Agriturismo El Pendola

Agriturismo El Pendola

På denne vinreisen bor vi slik vi bør: På en genuin, italiensk agriturismo , dvs en bondegård med egen vinproduksjon, basseng og rom med personlig interiør. Det er hjemme på denne familiegården vi fin...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020ArlandaVinturer til fots i Valpolicella
Vi bjuder på de sista flygstolarna!
Ja7 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportVinturer til fots i Valpolicella, uten fly og transport47 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden