Skip to main content

Vintur til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro.

Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over Skadarsjøen og Adriaterhavet. En av turene går i Lovcen National Park, der vi også sørger for å prøvesmake den berømte, lufttørkede skinken fra Njegusi. Vi besøker en vingård fra det gamle Montenegro og får i tillegg smake den lokale olivenoljen. Vi nyter kortreist mat og drikker lokale viner. Vi bor komfortabelt i det sjarmerende Petrovac med gangavstand til stranden. En mat- og vinreise for den som ønsker å oppleve noe nytt!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer, Aktive Mat & vinreiser
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, 3 middager, 3 lunsj, 4 turdager, prøvesmaking i henhold til program, transport og guide. Tillegg: Drikke og ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Petrovac og introduksjon til det montenegrinske kjøkkenet

Etter at flyet har landet på Podgorica flyplass, venter en drøy times kjøretur til vår base for helgen, Petrovac. Vi sjekker inn på hotellet og rekker å slappe av før vi møtes for en felles spasertur til kveldens restaurant. Etter en drøy time, får vi en introduksjon til montenegrinsk mat og vin. Etter middagen kan vi velge mellom å gå og å ta buss tilbake til hotellet.

1 times tur, 2-4 km, 100 m opp.

Måltider: Middag med to glass vin

Dag 2 Fottur omkring Skadarsjøen - med viner fra det gamle Montenegro

Etter frokost tar vi buss ca en time til Skadarsjøens nasjonalpark. Skadarsjøen er Balkans største innsjø og hører inn under både Montenegro og Albania. Området byr på fantastisk utsikt med bratte fjell, små frodiggrønne øyer og store felt med flytende vannliljer. Vannet er klart og sjøen er kjent for et rikt fugleliv. Fra de små landsbyene i Crmnica, går vi gjennom Orhavista-dalen til vingårdene fra det gamle Montenegro. Her stopper vi for vinsmaking og litt å bite i, før tiden er inne for å nyte lunsj med nytrukken fisk fra Skadarsjøen. Etter lunsj kan vi hvile mens vi hygger oss med en herlig, totimers båttur som starter i den romantiske lille landsbyen Rijeka Crnojevica. Vi avslutter dagen med et besøk på en genuin bondegård, der vi serveres hjemmelaget middag og lokal vin.

3 timers tur, 9 km, opp 300 m.

Måltider: Frokost, lunsj og middag med lokal vin

Dag 3 Fottur vid Budva kloster og besøke i gamlebyen Budva

En stille og rolig frokost før en kort kjøretur til Praskvica klosteret. Her følger vi trappene som ble bygget av munker på 1800 tallet, og som fører opp til et fantastisk utsiktspunkt mot den ikoniske halvøya Sveti Stefan. Vi fortsetter gjennom små landsbyer mot klosteret Duljevo, et kvinnekloster med store kunnskaper innen medisinske urter. På ettermiddagen besøker vi Budva og gamlebyen. Her har vi tid til å spasere rundt og spise lunsj. På kvelden spiser vi middag på hotellet.

2 timers tur, 5 km, opp 400 m.

Måltider: Frokost, middag

Dag 4 Fottur i Lovcen nasjonalpark 

Denne dagen har vi et par timers kjøring oss til Lovcen nasjonalpark. Mont Lovcen er et svært spesielt fjell for venetianere og de kaller det for det Svarte fjellet. Det er herfra navnet Montenegro stammer. Ferden starter gjennom en vakker skog som tar oss frem til utsiktspunktet "Babina glava" – mormors hode – 1474 m.o.h. På ettermiddagen besöker vi den lille oldtidsbyen Kotor og på vei dit får vi en fantastisk panoramautsikt over Kotorbukten og Adriaterhavet. Vi får litt tid på egen hånd, der man kan rusle rundt i det vakre bymiljøet før bussen kjører oss tilbake til hotellet. Om kvelden er det middag på egen hånd og vi kan anbefale å besøke en av restaurantene inne i Petrovac.

3 ½ timers tur, 10 km, opp 300 m, ned 300 m 

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 5 Fottur ved Mont Rumija og smaking av olivenolje

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og tar bagasjen med oss i bussen. Etter en kort kjøretur kommer vi frem til Bar, som er kjent for produksjon av olivenolje. Vi går i Rumijafjellets omgivelser gjennom olivenlunder, med havet rett nedenfor. Etter turen drar vi tilbake til Stari Bar, der vi blir introdusert til den lokale olivenoljeproduksjonen og selvsagt smaking. Etter lunsj rekker vi en dukkert i havet før tiden er inne til å kjøre til flyplassen. 

3 ½ times tur, 8 km, opp 400 m

Måltider: Frokost og lunsj

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Montenegro

Montenegro var det siste landet som frigjorde seg fra Jugoslavia i 2006, og er dermed en ung nasjon. Landet grenser til Serbia, Kroatia, Bosnia og Albana og har både høye fjell og en bratt kyst ned mot Adriaterhavet. Montenegro er lite industrialisert og ansees å være ett av verdens få økologiske land. Ved kysten ligner maten mye den dalmatiske og den italienske - med fisk, skalldyr, hvitløk og olivenolje. I innlandet spiser man mye mer kjøtt.

  • Klima: Middelhavsklima ved kysten
  • Land: Montenegro
  • Språk: Montenegriansk
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. 
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
  • Visum og pass for norske statsborgere: Norske borgere trenger ikke visum for besøk eller turisme i Montenegro for opphold inntil tre måneder. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer Montenegro.
  • Adapter: Nei

Fotturer i Montenegro

Vi går med skandinavisk og lokal guide. Underlaget på stiene er bra og landskapet kupert. Man bør ha gått i kupert terreng tidligere. Fjellstøvler anbefales, tursko er et minimumskrav.

Måltider

Lunsj nytes på restaurant elleri form av lunsjpakke.

Fly og transport tur/retur hotell

Vi flyr til / fra Skavsta flyplass. Her kan du enkelt ta flybussen fra Stockholm City (eller Linköping eller Norrköping). Bussen tar ca 80 minutter og avgangene er tilpasset flyets avgangs- og ankomsttid. Se mer informasjon på www.flygbussarna.se/skavsta

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Podgorica. Så venter en 1 ½ -times kjøretur til hotellet. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å fly tilPodgorica. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne turen av oss.

Kart

Hotell

Hotel Harmony

Hotel Harmony

Vi bor litt luksuriøst under våre netter i Montenegro på Harmony, med elegant interiør. Hotellet ligger i sentrum i den sjarmerende byen Petrovac. Rommet har safe, hårføner og aircondition. Hotellet h...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
23.09.2020Uten fly og transportFotturer og vin i Montenegro uten fly og transportFullt9 495,-Fullt
23.09.2020Stockholm ArlandaFotturer og vin i MontenegroFullt11 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30.09.2020Uten fly og transportFotturer og vin i Montenegro uten fly og transportFullt9 495,-Fullt
30.09.2020Stockholm ArlandaFotturer og vin i MontenegroFullt11 495,-Fullt

Lignende reiser

Fottur og vin i Georgia

Fottur og vin i Georgia

En veldig attraktiv nyhet, der vi går noen av de aller flotteste turene i Kaukasus! - Vi starter denne 10 dagers-reisen med en fottur ved Europas nest høyeste fjell, Mount Kazbeg, 5041 m.o.h. Siden...
Fottur i Kroatias nasjonalparker

Fottur i Kroatias nasjonalparker

Vi går på turer der hvor fjellene møter havet – i ett av Europas vakreste land. - På denne flotte reisen går vi i tre av Kroatias nasjonalparker: Paklenica, Velebit og Plitvice. Dette handler om virk...
Fottur i Kappadokien

Fottur i Kappadokien

Som å gå tur på en annen planet! - Bli med på reisen vår til Kappadokien midt i Tyrkia! Her kan du få oppleve ett av jordens aller merkeligste landskap til fots. Området er ikke bare naturskjønt, her...
Fotturer i Sør-Albania

Fotturer i Sør-Albania

Opplev ett av Europas mest spennende land til fots! - Denne interessante reisen går ved landets sørlige kyststrekning. Fotturene går både til strender med krystallklart vann og oppe i fjellene med la...
Fottur i Slovenia

Fottur i Slovenia

Alpene, slik det "en gang var". - Kalkstenen i de julianske Alpene gjør at fjellene lyser hvitt også om sommeren, som om de var dekket av snø. På denne populære reisen går vi i en mye mer uberørt del...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden