Vin- og sykkeltur i Alsace

Opplev vennlige Alsace med herlige sykkelturer midt mellom vindruerankene!

Alsace i det nordøstlige Frankrike er drømmereisemålet for vinelskere. Her sykler vi i et behagelig tempo gjennom et vakkert landskap og koser oss med noen av verdens beste hvitviner. Vi nyter Riesling med toner av sitrus og honning, krydret Gewürztraminer og rødvin av Pinot Noir-druen. Det smaker ennå bedre etter en liten anstrengelse og med områdets herlige mat til! Vi bor midt i ”Lille Venezia”, Colmar og sykler gjennom landsbyer med boliger i bindingsverk isom Münster, Bennwihr, Riquewihr og Ribeauvillé. Vi tar også en tur over Rhinen til den tyske siden. Gjennom historien har dette området tidvis vært tysk og tidvis fransk. Så uansett hvilken side av grensen vi befinner oss på, så snakker de fleste begge språkene. Dette er en sykkelreise for livsnytere!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Vintur, Sykkelreiser
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, to middager, tre sykkelturer med lunsj, sykkelleie og guide. Tillegg: Drikke, øvrige måltider, enkeltrom og elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Program

Dag 1 Colmar og Lille Venezia

Etter at flyet har landet i Zürich, kjører vi buss videre til Colmar. Vi starter reisen med å rusle rundt i Colmars sentrum, som kalles for Petite Venice, eller Lille Venezia. Om kvelden nyter vi en velkomstmiddag på hotellet.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling fra Münster til Colmar

Vi forlater Colmar etter frokost og drar opp til Mittlach, der syklene venter på oss. Vi ruller nedover i dalen. I Münster blir vi møtt av blomster og pittoreske bindingsverkshus med storkrede på taket. Vi fortsetter videre til den sjarmerende vinproduserende byen Türkheim, der vi drar på vinsmaking før vi drar tilbake til Colmar på den flotte sykkelveien.

36 km

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Sykling over Rhinen

Etter frokost setter vi oss på sykkelsetet for å dra østover mot elven Rhinen. Vi tar broen over til Neuf Brisach på den tyske siden. Vi går rundt borgen og tar kanskje et glass i den sjarmerende byen. Etterpå sykler vi til den genuine vinbyen Eguisheim, som ligger rett sør for Colmar. Her blir det vinsmaking av noen lekre Alsaceviner. Vi drar tilbake til Colmar etter en begivenhetsrik dag.

56 km

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 4 Sykling mellom Alsace´s vinbyer

Vi starter turen fra hotellet og er straks blant vakre vingårder, bølgende enger og idylliske skogslunder. Dagens sykkeltur går på småveier og sykkelveier gjennom de mest kjente og sjarmerende vinbyene i Alsace: Bennwihr, Riquewihr og Ribeauvillé. I alle byene er det museer, hyggelige vinstuer, små butikker og gamle kirker. Avskjedsmiddag nytes på hotellet om kvelden.

32 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Farvel til Alsace

Etter en deilig frokost, har vi tid til å besøke det trivelige markedet i Colmar før bussen tar oss tilbake til Zürich og flyplassen for hjemreise.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Alsace

Alsace er en historisk provins i det nordøstlige Frankrike som grenser til Tyskland og Sveits. I tillegg til fransk, snakker man ulike tyske dialekter og fremdeles kan man støte på blandete navn som Pierre Hans. Også kjøkkenet er en oppfriskende blanding mellom franske og tyske tradisjoner. Vinene har hatt et svært godt omdømme siden middelalderen. Vanlige druer er Riesling, Gewürstraminer, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat og Sylvaner. Mange vinelskere synes at det beste etter vinsmaking er en frisk øl, og da velger man med fordel den lokale Kronenbourg. Den største byen heter Strasbourg, som er sete for Europaparlamentet.

 • Klima: Gjennomsnittstemperaturen på våre reiser ligger på 20-25°.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk og tysk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Betalingskort fungerer bra her.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei

Vin og sykling i Alsace

Vi sykler med skandinavisktalende guide og har følgebil med reservedeler og vann. Sykkelturene går på små, landlige veier med lite trafikk. I reiseprogrammet ser du turenes lengde og vanskelighetsgrad. Etappene er ikke særlig lange og går gjennom et bølgende landskap, med mindre bakker opp og ned. Forsøk gjerne å sykle en litt lengre runde i Norge, som ligner én av dagene i programmet. Da vet man allerede før reisen hva turen vil kreve. Lunsj nytes i form av piknik, som dekkes opp i naturen. 

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Zürich. Deretter tar det ca 2 ½ time å kjøre til Colmar. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Zürich. Fra flyplassen går det tog til Colmar via Basel. Togtider finner du på www.sncf.fr. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-tomshjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan påmonteres
 • Pedaler: Vanlige pedaler. SPD-pedaler ved henvendelse. Egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjeholder med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Nei
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant. 
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotel le Rapp

Hotel le Rapp

Vi bor sentralt i Colmar på det familiedrevne Hotel le Rapp. Hotellet har komfortable og hyggelige rom med delikat interiør og fri wi-fi. Her er det en relaxavdeling med innendørs svømmebasseng, dampb...

Lignende reiser

Vintur til fots i Champagne

Vintur til fots i Champagne

En sprudlende reise med turer i vakre Champagne! - Med utgangspunkt i Reims, går vi på turer i ett av verdens mest kjente vindistrikt: Champagne. Her møter vi både vakre løvskoger og vingårder liggen...
Vintur til fots ved Rhinen

Vintur til fots ved Rhinen

Frisk Riesling og romantisk stemning ved praktfulle Rhinen! - Bli med på en innholdsrik reise til Rieslingdruens hjemby, Rheingau! Her går vi gjennom vindrueranker omkranset av gamle ridderborger og...