Skip to main content

Trekking Tour du Mont Blanc

Gjennom tre land rundt Alpenes høyete fjell.

Dette er en klassisk tur, der vi går med guide gjennom tre land rundt Alpenes høyeste jell. Vi starter i  les Houches ved foten av Mont Blancs nordlige side. Etterhvert går ferden via Contamines over til Italia og vi bor en natt i sjarmerende Courmayeur. Deretter går vi i den vakre Ferretdalen, inntil vi krysser grensen til Sveits. Her bor vi i Champex, som har en vakker beliggenhet ved en innsjø. Turen går så via passet Col del la Forclaz og inn i Frankrike igjen. Den siste dagen kommer vi in till Chamonix-dalen. Vi går med lett oppakking mens bagasjen kjøres i bil. Vi starter og avslutter reisen i alpinistenes hovedstad, Chamonix. Gjennom hele turen bor vi på hotell. Turene byr på relativt store høydeforskjeller og ennå større naturopplevelser. Dette er et must for den erfarne turentusiasten!

 

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Fly tur/retur (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, lunsjpakke på turdagene og alle middagene – med unntak av den i Courmayeur og i Chamonix, bagasjetransport, transport i.h.t. program og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Chamonix

Etter at flyet har landet i Genève, tar vi buss i 1 1/2 time til Chamonix, der vi overnatter på trevlig hotell.

Dag 2 Fottur les Contamines

Vi tar heisen opp til Belle Vue (1781 moh) hvor vi starter vår tur. Vi går opp over tregrensa i kupert terreng mot Chapelle de Miage (1599 moh) og nyter av lunsj. Styrket av mat og hvile går vi videre i retning av landsbyen Les Contamines (1150 moh) hvor vi bo for natten7 t +600/-1250m. F/L/M

Dag 3 Fottur les Chapieux

Først går vi oppover mot Bonhomme-passet på en gammel romersk vei. Fra dagens høyeste punkt, får vi praktfull utsikt sørover, dersom været er klart. Målet denne dagen er refuge des Mottets der vi overnatter.
17 km, 7 1/2 time, opp 1200 m, ned 880 m. Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur Courmayeur

Dagens første mål er Seigne-passet ved den italienske grensen. Har vi flaks, kan vi se noen av de mange murmeldyrene som gjemmer seg mellom stenene. Vi kommer frem til refuge Elisabeth og tar buss den siste strekningen ned til Courmayeur, som er en særdeles hyggelig alpelandsby. Middagen nytes på egen hånd.
17 km, 6 timer, opp 700, ned 850 m. Måltider: F/L/-

Dag 5 Fottur Champex

Ferden starter med en busstur til enden av Ferretdalen. Der starter stigningen oppover til Grand Col Ferret. Ved passet er vi i Sveits, og får utsikt over både Matterhorn og Monterosa. Stien nedoverbakke går etterhvert over sletter med beitende kyr. Fra landsbyen La Fouly tar vi buss til Champex, der vi skal overnatte.
15 km, 6 timer, opp 800 m, ned 900 m. Måltider: F/L/M

Dag 6 Fottur Col de la Forclaz

På denne turen ser vi at tregrensen går mye høyere her, sammenlignet med våre fjell i Norge. Vi går i et typisk alpemiljø med blomstrende enger, setre og vakre beiteområde. Vi får en flott utsikt over Verbier og Martigny, som ligger i nærheten. Overnattingsstedet ligger i Trient.
17 km, 7 1/2 time, opp 1200 m, ned 1140 m. Måltider: F/L/M

Dag 7 Fottur Chamonix

Denne dagen starter vi med å krysse grensen over til Frankrike. Herfra får vi en praktfull utsikt over Chamonixdalen. Her kan vi velge mellom flere alternative stier til Argentiere, avhengig av været og hva man orker. Fra Argentiere tar vi toget sista biten til Chamonix. Overnatting på Hotell Gustavia.
18 km, 7 timer, opp 1000 m, ned 800 m. Måltider: F/L/-

 

Dag 8 Farvel til Tour de Mont Blanc

 

Vi forlater Chamonix om morgenen for å dra til flyplassen i Genève og hjemreise, etter en innholdsrik uke.
Måltider: F

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Reisefakta

Mont Blanc

Tour du Mont Blanc ansees å være en av de mest klassiske langturene i Alpene. De fleste går den på 7-10 dager, mens fjelljoggerne kan ta hele runden på under 24 timer. Det er mange ulike varianter av turen og flere overnattingssteder og fjellhytter med matservering underveis.

 • Klima: Alpint.
 • Land: Frankrike, Italia og Sveits.
 • Språk: Fransk, italiensk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro og sveitsiske franc
 • Betalingsmåte: Kort og kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei.

Fottur rundt Mont Blanc

Vi går med svensk eller engelstalende guide. Turene går på utmerkede stier og kreves ikke spesialutstyr utover ordentlige turstøvler og gode turklær. Vi kommer til å gå i tre land i løpet av reisen. Vårt utgangspunkt er Chamonix i Frankrike. Ferden går videre i Italia og i Sveits, før vi kommer tilbake til Frankrike og Chamonix. På turen rundt Mont Blanc bor vi på hotell. De fleste nettene i dobbelt- eller enkeltrom. På noen steder bor vi i rom med fler senger. På turene er frokost og middag inkludert (ikke Chamonix og Courmayeur). Vi får også med oss lunsjpakke eller mat til piknik. Bagasjen blir transportert med bil mellom de ulike overnattingsstedene (kun ett mjukt kolli per person). Et par dager får du bare med deg det du trenger for overnatting. Turene byr på relativt store høydeforskjeller, så det er veldig klokt å være forberedt – gjerne ved å gå eller løpe i kupert terreng i forkant. Jo bedre trent man er, jo enklere blir turen.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Måltider

Vi får med oss lunsjpakke eller mat til piknik. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transfer

Du som har bestilt fly av oss møtes av vår representant på flyplassen i Genève. Vi har deretter ca. 1,5 times bussreise til Chamonix-Mont-Blanc. Du som velger å bestille flyreisen på egen hånd, reiser enklest til Genève. Individuell busstransport fra Genève til Chamonix og fra Zermatt kan bestilles på www.mountaindropoffs.com. Om du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår busstransport om du møter opp ved vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (glem ikke å bekrefte flytidene og å forhåndsbestille busstransporten med oss).

Kart

Hotell

Hotell Tour du Mont Blanc

Hotell Tour du Mont Blanc

Vi bor på hotell på turene rundt Mont Blanc. På de fleste stedene bor vi i dobbelt- eller enkeltrom, men på hyttene bor vi i rom med fler senger.

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27.06.2021Uten fly og transportTrekking Tour du Mont Blanc uten fly og transportJa14 995,-BestillMer informasjon
27.06.2021ArlandaTrekking Tour du Mont BlancJa17 995,-BestillMer informasjon
04.07.2021Uten fly og transportTrekking Tour du Mont Blanc uten fly og transportJa14 995,-BestillMer informasjon
04.07.2021ArlandaTrekking Tour du Mont BlancJa17 995,-BestillMer informasjon
11.07.2021Uten fly og transportTrekking Tour du Mont Blanc uten fly og transportJa14 995,-BestillMer informasjon
11.07.2021ArlandaTrekking Tour du Mont BlancJa17 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden