Skip to main content

Trekking på Island

Turer til fots gjennom Islands magiske landskap.

Vi går gjennom ett av Europas mest fascinerende landskap, fra Landmannalaugar til Thorsmörk. Her, i det indre av eksotiske Island, går én av landets mest populære stier og vi bor i fjellhytter midt ute i villmarken. Vi starter turen ved de varme kildene og i de pastorale slettene i Landmannalaugar – for deretter å gå gjennom et nærmest månelignende landskap. Målet er Thorsmörk, som ligger i skyggen av den verdensberømte vulkanen Eyjafjallajökull. Vi bærer kun med oss det vi trenger den enkelte dagen, og maten blir transportert til fjellhyttene. Vi får også tid i Reykjavik før hjemreisen. Dette er en spennende måte å oppleve magiske Island på!

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Flyreise tur/retur Reykjavik, del i dobbeltrom i tre netter på guesthouse i Reykjavik, kjøretur til Landmannalaugar, fire netter på fjellhytter med frokost, lunsjpakke og middag, bagasjetransport og transport til Reykjavik, lokal engelskspråklig guide. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Reykjavik

Etter at flyet har landet på Keflavik flyplass, kjører vi til sentrum av Reykjavik - der vi skal bor første natten på et hyggelig guesthouse.

Dag 2 Fottur Landmannalaugar

Om morgenen forlater vi Reykjavik og tar buss til Landmannalaugar. Her ligger det en populær fjellhytte. Vi rekker både å bade i varme kilder og nyte en deilig lunsj før turen til fots starter. Det mektige og fargerike landskapet har flere varme kilder og lavaområder som vi passerer underveis. Dagens mål er Hrafntinnusker. Fremme venter en middag og bagasjen vår. På denne fjellhytten er det soveposer som gjelder om natten.
12 km, opp 450m

Dag 3 Fottur Alftavatn

Ferden går videre over et platå og passerer deretter fjelltoppen Háskerðingur. Vi fortsetter videre nedover mot innsjøen Alftavatn og vader over Grasgiljakvísl. Ved sjøen ligger vårt innkvarteringssted. Har du mer energi igjen, kan du ta en ettermiddagstur. Vi koser oss med middag om kvelden.
12 km, opp 490 m

Dag 4 Fottur Mýrdalsjökul

Om morgenen går vi over Mælifellssandurs ørken og etter en god stund skal vi krysse Bláfjallakvísl. På østre og sørlige side har vi etterhvert isbreen Mýrdalsjökull. Vel fremme ved fjellhytten Emstrur, kan vi oppleve den store ravinen Markarfljótsgljúfur. Vi overnatter i sovepose etter en deilig middag.
14 km, opp 100 m

Dag 5 Fottur Þórsmörk

Denne dagen forlater vi ørkensanden og går nedover mot Þórsmörk - Tors skog. Vi går over elven Syðri Emstra på en gangbro. Nå blir naturen mer og mer grønn og vi vader over isbreelven Þröngá før vi ankommer Þórsmörk, der en sjarmerende fjellhytte venter oss. Middag og overnatting.
15 km, opp 300 m

Dag 6 Fottur Eyjafjallajökull

Etter å ha utforsket Þórsmörk, går vi oppover til toppen Valahnúkur, og derfra har vi en fantastisk utsikt over vulkanen og isbreen Eyjafjallajökull. På ettermiddagen venter bussen som tar oss til Reykjavik, der vi kommer tilbake til guestouset vårt. Middag nyter du på egen hånd.
8 km, opp 500 m, ned 500 m.

Dag 7 Den Blå lagunen

Den siste dagen kan du utforske den spennende storbyen og hovedstaden Reykjavik. Kanskje frister en dukkert i det eksotiske badeanlegget Den Blå Lagunen eller i ett av de andre, varme badene som befinner seg i byen. Du kan også besøke det nybygde operahuset eller den mektige kirken Hallgrímskirkja.

Dag 8 Hjemreise

Vi forlater sagaens land, Island, etter en uke med mange inntrykk.

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Island

Island oppsto som et resultat av vulkansk aktivitet på Den midtatlantiske ryggen. Topografien er dramatisk, med eksotisk formede fjell, sand- og lavasletter, fjorder, fossefall og bratte klipper langs kysten. De mange vulkanene er fremdeles aktive og står for Islands eksotiske geysirer og varme kilder. Fuglelivet er rikt, men har ikke like mange pattedyr. Island er Europas minst befolkede land.

 • Klima: Landet ligger rett sør for polarsirkelen, men har et mildere klima enn Norge på samme breddegrad, på grunn av havstrømmene.
 • Land: Island
 • Språk: Islandsk, engelsk fungerer bra
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Islandske krona
 • Betalingsmåte: Kort og kontanter
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei

Fotturer på Island

Vår engelsktalende lokalguide deler med glede mye kunnskap med oss. Vi utfører turen sammen med en islandsk partner og gruppen er internasjonel. Underlaget er variert og fjellstøvler kreves.

Kart

Hotell

Hotell Island

Hotell Island

I Reykjavik bor vi på Guesthouse Aurora eller tilsvarande med felles bad, i tre netter. Hvis du vil ha mer komfort, kan du velge å bo i et trestjerners hotell med eget bad. På fotturene bor vi på veld...

Avganger & priser

Side 1 av 4

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.06.2020Uten fly og transportTrekking på Island, utan flyg22 995,-Bestill
21.06.2020ArlandaTrekking på Island25 995,-Bestill
21.06.2020KastrupTrekking på Island25 995,-Bestill
21.06.2020OsloTrekking på Island25 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.06.2020Uten fly og transportTrekking på Island, utan flyg22 995,-Bestill
28.06.2020ArlandaTrekking på Island25 995,-Bestill
28.06.2020KastrupTrekking på Island25 995,-Bestill
28.06.2020OsloTrekking på Island25 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.07.2020Uten fly og transportTrekking på Island, utan flyg22 995,-Bestill
05.07.2020ArlandaTrekking på Island25 995,-Bestill
05.07.2020KastrupTrekking på Island25 995,-Bestill
05.07.2020OsloTrekking på Island25 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.07.2020Uten fly og transportTrekking på Island, utan flyg22 995,-Bestill
12.07.2020ArlandaTrekking på Island25 995,-Bestill
12.07.2020KastrupTrekking på Island25 995,-Bestill

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden