Skip to main content

Trekking i Pyreneene

Fra hytte-til-hytte i Europas villeste fjell.

På denne fascinerende fotturen går vi på en sti høyt oppe på østsiden av Pyreneene. Vi starter og avslutter uken i Spania. Under toppturen overnatter vi på utvalgte fjellhytter i Frankrike. Området er et naturpark og vi har store muligheter til å møte på gemse, kongeørn og andre ville dyr. Etter hver turdag, venter en sjarmerende fjellhytte på oss med et varmt måltid, en kald øl og en herlig seng. Vi avslutter med en rolig ravinetur og sørger også for å få med oss noen kulturelle opplevelser som Fort Mont Louis – som er oppført på UNESCOs verdensarvliste - og de artige togbanene som går her.

 

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (i flyreisen er transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom på hotellet i Ribes og del i rom med flere senger på fjellhytter, frokost, middag og transport i henhold til program og guide. Tillegg: Drikke, lunsj, enkeltrom på hotellet. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ribes de Freser

Etter at flyet har landet i Barcelona, kjører vi opp til den spanske byen Ribes de Freser, som ligger ved foten av Pyreneene. Her sjekker vi inn på hotellet og gjør oss kjent med det verdensberømte katalanske kjøkkenet under middagen.

Måltider: Middag

Dag 2 Tur til Refuge Besines

På hotellet deponerer vi den delen av bagasjen vi ikke trenger å ha oss. Med hver vår ryggsekk begir vi oss avgårde på en vakker togreise til Latour-de-Carol på den franske siden. Selve turen starter i Porte Puymorens, i nærheten av lilleputtlandet Andorra, som vi kommer til å se underveis. Vi går gjennom et vakkert, høyalpint landskap, over et pass og inn i neste dal. Lunsj nyter vi i det fri ved den lille innsjøen Lac de Lanos. Vi overnatter på fjellhytten Refuge Besines, 2104 m.o.h., der en varm middag venter på oss.

19 km, 6-7 timer, +1000m/-500m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur til Refuge d’en Beys

Etter en styrkende frokost, setter vi avgårde i åpent landskap, oppover mot et pass og nedover i dalen Vallée d’Orlu, som er et viltreservat. Her er det et spesielt stor biologisk mangfold, som et resultat av at stedet ligger inneklemt og beskyttet. Med litt flaks kan vi møte gemse, villsauen muflon, gribb og kongeørn. Dagens distanse er ikke så lang, men terrenget er mer teknisk, noe som gjør at turen tar tid. Dagens mål er Refuge d’en Beys 1970 m.o.h., som har en vakker beliggenhet i et område med ikke mindre enn 30 små alpesjøer innenfor en radius på fire kilometer.

12 km, 7 timer, +500m/-550m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Fottur til Refuge des Camporells

Ferden fortsetter innover i villmarken, oppover mot Col de Terres og videre opp på toppen Pic des Mortiers på 2605 m.o.h. Her åpner det seg en helt ny verden for oss; høyplatået Cerdagna, som har en helt annen natur og vegetasjon. Vi følger en kam ned mot landskapet foran oss og sjarmerende Refuge des Camporells, hele 2240 m.o.h. Her overnatter vi, omgitt av fjell og mellom to krystallklare innsjøer som frister til avslapning og lang ´after walk´. Tvillingtoppene Les Pics Perics troner foran oss.

16 km, 6 timer, +800m/-500m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Fottur til vårt øko-pensjonat i Planés

Denne dagen går vi over det eventyrlige høyplatået og ned gjennom skogen til den store innsjøen Lac des Bouillouses. Vi spiser lunsj på hotellet som ble bygd for dem som anla dammen her for 100 år siden. Landskapet blir mykere med frodige gressletter og grønn skog som omkranser sjøen. Vi tar buss til Pla de Barres. Derfra går vi langs elvestryket til Mont-Louis, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette store fortet fra 1600-tallet er Frankrikes høyest beliggende festning, og ble bygd etter ordre av Ludvig den 14 - Solkongen – for å forsvare territoriet som da var erobret fra Spania. Etter ytterligere et par enkle kilometer, kommer vi til det økologiske pensjonatet 1500 m.o.h., der vi finner oss til rette for to netter. Her vil vi nyte herlig, kortreist mat.

16 km, 6 timer, +300/-250m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 6 Fottur i Gorges de la Carança

I dag tar vi en rolig tur til fots på innhugde stier og gangbroer gjennom ravinen Gorges de la Carança. På vei hjem tar vi det gule toget ”Kanarifuglen”, som går på en smalsporet jernbane over spektakulære viadukter og bratte daler. Den 20 minutter lange reisen er en opplevelse i seg selv. Den som ønsker det – eller som har høydeskrekk – kan velge å ta en hviledag istedenfor. Kanskje du ønsker å slappe av ved svømmebassenget?

12 km, 7 timer, +500/-500. Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur i Val de Nuria

Vi tar buss et lite stykke til naturreservatet Vallee d’Eyne, der vi går oppover til passet Col de Nuria, 2700 m.o.h. og tilbake inn i Spania. Val de Nuria kalles av og til for Pyreneenes Shangri-La. Etterhvort går turen av seg selv over blomstrende sletter egnet for sommerbeite og nedover til det gigantiske klosteret. Val de Nuria har siden 1100-tallet vært et etappemål for pilegrimer. Veien gjennom dalen går via et tog drevet av tannhjul, som vi tar ned til Ribes de Freser og vårt hotell. Vi feirer ferdig gjennomført rundtur i Pyreneene med en herlig avskjedsmiddag!

16 km , 7 timer, +1100m/-700m. Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Pyreneene

Etter frokost legger vi fjellene bak oss og drar ned til Barcelona for å fly hjem.

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vindforhold.

Reisefakta

Pyreneene

Pyreneene strekker seg fra Biscayabukten i Atlanterhavet i vest til Middelhavet i øst, og utgjør en naturlig grense mellom Frankrike og Spania. Det tredje landet i fjellkjeden er Andorra. Disse fjellene er 43 mil lange og er på det meste 13 mil brede. De er like gamle som Alpene. Nordsiden har mer nedbør og her er det mektige fossefall, blant annet Gave de Pau, som er Europas høyeste med et fall på 422 meter. Den høyeste toppen heter Pico de Aneto, 3404 m.o.h. og ligger i spanske Aragonia. Som i Alpene, har Pyreneene også en lang historie med ulike bosetninger, men er mindre utviklet. Den kjente pilgrimsferden til Santiago de Compostela krysser fjellkjeden.

 • Klima: Normalt 20-25 grader de dagene vi er på tur med kjølige netter.
 • Land: Spania og Frankrike
 • Språk: Spansk, fransk og katalansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Bankkort kan ikke brukes på alle hyttene, så det er viktig å ha med kontanter. 80-100 euro for lunsjer og dusj. Prisnivået er lavere enn i Norge, men på grunn av transport opp til fjellet er prisnivået høyere på fjellhyttene.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei. Det er få kontakter på hyttene, mobil og kameraet kan ikke lades hver dag
 • Vannet: kan drikkes i hytter og hoteller
 • Dusj: finns ikke på alle hyttene og hvor det finnes betaler man med tokens.
 • Tøfler til innendørs bruk kan lånes fra hyttene
 • Du behover søvepose eller lakenpose på hyttene
 • Mobildekning: begrenset
 • Kart: Cerdagne-Capcir (No 8) grønn kartet, Rando Editions (kan være vanskelig å finne på plass)

Fra hytte-til-hytte i Pyreneene

Vi går med skandinavisk guide i mindre grupper på 10-15 personer. Turene er skikkelige heldagsturer, med 6-8 timers effektiv turgåing per dag. Man må vaere i god form. Stiene er bra, men det er også strekninger med mer utfordrende terreng som er mer stenete og med ujevnheter. Det kreves ikke spesialutstyr på turene utover fjellstøvler og turklær for all slags vær. Vi benytter ikke stegjern eller tau på disse turene og vi går heller ikke på isbreer eller i sne.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Måltider

Lunsj nytes både i form av matpakke og på lokale restauranter

Fly og transport tur/retur hotell

Du som har bestilt fly med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen Barcelona El Prat. Derfra blir vi kjørt i ca 2 timer til Ribes de Freser. Du som har bestilt reise uten fly, kan fly til Barcelona eller til Girona. Det går verken tog eller busser direkte til Ribes de Freser. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du gjerne være med på vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som når vårt fly lander. Dessuten må du huske å bestille transporten av oss på forhånd.

Kart

Hotell

Bosteder Trekking i Pyreneene

Bosteder Trekking i Pyreneene

Den første og siste natten bor vi på hotell i den spanske og katalanske byen Ribes de Freser. Her kan man bo i dobbelt- eller enkeltrom med eget bad. I tre netter bor vi i rom med flere senger på enkl...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.09.2020Uten fly og transportTrekking i Pyreneene uten fly og transportJa10 995,-BestillMer informasjon
05.09.2020ArlandaTrekking i PyreneeneFullt13 995,-FulltMer informasjon
05.09.2020KastrupTrekking i PyreneeneFullt14 495,-FulltMer informasjon
10.07.2021Uten fly og transportTrekking i Pyreneene uten fly og transportJa10 995,-BestillMer informasjon
10.07.2021ArlandaTrekking i PyreneeneJa13 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden