Skip to main content

Trekking i Mercantour

Fotturer og hyttesjarm i Alpenes ville vest.

Alpenes sørvestligste del kalles for De Maritime Alpene på grunn av nærheten til havet. Her finner vi fjellkjedens best bevarte hemmelighet; Høye fjelltopper på opptil 3300 m.o.h., ville dalfører og ingen trengsel med andre turelskere. Vi blir møtt av et ekte alpint miljø mens vi går fra hytte til hytte gjennom to nasjonalparker: Franske Mercantour og italienske Parco Nazionale delle Alpi Marittime. Det er tøffe pass, vakker skog og krystallklare innsjøer langs hele veien. Vi starter med en natt på Italias første skisted, Limone Piemonte – før vi setter igjen mesteparten av bagasjen og ferden går ut i naturen. Vi følger langturene Via Alpina og GR-52, der hyttene ligger med grei avstand til hverandre for varm lunsj og senere for overnatting. Den siste strekningen går langs De Maritime Alpenes høyeste fjell, Argentera - før vi er tilbake i Limone.

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotellene og i flersengsrom på hyttene, frokost, middag, transport og guide i tillegg til bagasjedeponering i Limone. Tillegg: Lunsj, drikke, enkeltrom på hotellene. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Limone Piemonte

Etter at flyet har landet i Nice, tar vi bussen opp til Limone gjennom vakre Val Roya. Vi sjekker inn på et hyggelig hotell rett ved gågaten for den første natten. På de turene flyet lander tidlig, tar vi en rusletur om kvelden i den sjarmerende byen. 

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Casterino

Etter frokost tar vi bare med oss det vi trenger i ryggsekken for de kommende fem dagene. Først venter en kort kjøretur opp til Colle di Tenda, passet mellom Italia og Frankrike, der de viktige salttransportene gikk i før i tiden. Grensen er fremdeles preget av mektige festninger i sten som vi passerer på veien opp til den lille innsjøen Lago dell’Abisso, der vi avkjøler føttene og spiser lunsj. Siden går ferden inn i Frankrike og ned gjennom en sakral dal med kyr og frodige enger til Casterino. Her bor vi i to netter på et finfint hotell med en herlig veranda og et lite spa.

4 timer, ca 12 km, 400 m opp, 740 m ned.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur til Vallée des Merveilles

Denne dagen får vi en spesielt flott rundtur. Vi går opp til Vallée des Meravilles, kjent for helleristninger. Hele området er oppført på verdensarvlisten og man kan kun bevege seg fritt med en autorisert guide. Ristningene er fra 3500 f.Kr. Det hviler en magisk stemning over stedet og man forstår at dette har vørt en kultplass. Helt innerst troner Mont Bégo på 2872 m.o.h., som vi den påfølgende dagen skal gå rundt.

5 timer, 14 km, 700 m opp, 700 m ned. 

Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Fottur til Refuge de Nice

Fra Casterino går vi opp gjennom Valmasque-dalen og hygger oss med lunsj på fjellhytten med samme navn. Siden går vi forbi flere høyalpine innsjøer og over et lite pass, før vi ankommer kveldens overnattingssted ved sjøen Fous. Vi befinner oss i hjertet av Mercantour nasjonalpark, omgitt av stillhet og storhet i alle retninger. Vi vil møte mange murmeldyr underveis og sannsynligvis også steinbukk og gems.

5 timer, 14 km, 990 m opp, 450 m ned.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Fottur til Rifugio Soria Ellena

Dagen starter enkelt nedover mot Chalet Madone de Fenestre. Der hygger vi oss med lunsj før vi går over det smale passet Col de Fenestre og tilbake inn i Italia. Tiden er inne for en italiensk espresso igjen!

5 ½ time, 12,5 km, 920 m opp, 1350 m ned.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 6 Fottur til Rifugio Morelli-Bezzi

Vi går over kammen inn i neste dal, som er omkranset av to glitrende innsjøer og ankommer en sjarmerende fjellhytte, Rifugio Genova, hvor vi nyter lunsj. Deretter går ferden over neste pass som heter Colle del Chiapous, og nedover til reisens høyest beliggende fjellhytte på 2351 m.o.h. Nå befinner vi oss på Argenteras, 3297 m.o.h., fjellskråningen på den høyeste delen av De Maritime Alpene. Har vi flaks, får vi en spesiell solnedgang som farger skyene under oss oransje mens stjernene tennes ovenfor.

5 ½ time, 12 km, 1280 m opp, 730 m ned.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur til Terme di Valdieri

Den siste turdagen skal vi kun gå nedover og vi kommer kvikt til den bittelille kurbyen Terme di Valdieri. Miljøet endres raskt fra karrig sten til frodiggrønn skog og varmere luft. Helt innerst i Valle Gesso elsket den italienske kongen å jakte og kanskje ta velgjørende bad. Avslutningsvis tar vi buss tilbake til Limone for en velfortjent avslutningsmiddag med nye venner.

2 ½ time, 6 km, 970 m ned.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 8 Farvel til Mercantour og de Maritime Alpene

Ferden går hjemover etter en stor opplevelse i en av Alpenes best bevarte hemmeligheter.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Resfakta

Mercantour og Parco Nazionale delle Alpi Marittime

Den 685 km2 store Mercantour er en av Frankrikes ti nasjonalparker og strekker seg over syv tynt befolkede daler. I midten ligger "undrenes dal" Vallée des Merveilles med 37.000 helleristninger fra bronsealderen. Sammen med den italienske nasjonalparken Parco Nazionale delle Alpi Marittime i Piemonte, omfatter den en nesten 1000 km2 sammenhengende park! Den italienske parken stammer fra et jaktreservat som ble etablert av den italienske kongen Vittorio Emanuele II i 1857.

Vår base Limone Piemonte ligger på den italienske siden. Byen ligger på en 1000 meters høyde og er en populær by for vinter- og sommersport. Bykjernen er dominert av den vakre kirken og de gamle bygårdene. Hovedgaten er stengt for biltrafikk og her rusler man rundt på kveldstid. Det er mange sjarmerende barer, restauranter og butikker i disse kvartalene.

 • Klima: Mildt alpint klima. Gjennomsnittstemperatur på dagtid er rundt 20 grader på disse turene.
 • Land: Italia og Frankrike
 • Språk: Italiensk og fransk, men engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge. De fleste fjellhyttene tar kun kontant betaling. For lunsj kan du beregne at det koster ca € 15.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Fotturer i Mercantour

Vi går i gruppe på 8-15 personer og en sertifisert guide som enten er skandinavisk eller fra lokalmiljøet, som da snakker engelsk, fransk eller italiensk. Turene går for det meste på veldig bra stier i variert alpint terreng. Enkelte av strekningene er stenete og noen med grusunderlag. Vi benytter ikke stegjern eller rep på disse turene. Vi går heller ikke på isbreer eller i sne, selv om mindre felt med sne kan ligge igjen i noen pass. Frokost og middag er inkludert alle dagene. Lunsj spiser vi enten på fjellhytter vi passerer eller i form av medbragt lunsjpakke.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Herfra tar kjøreturen ca 2 timer til Limone Piemonte. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Nice, Turin eller Milano. Så kan man ta tog til Limone. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. 

Kart

Hotell

Bosteder på Trekking i Mercantour

Bosteder på Trekking i Mercantour

Den første og siste natten bor vi på Limone Palace*** i Limone Piemonte. Byen er særdeles sjarmerende og verdt noen rusleturer i bykjernen. I Casterino bor vi to netter på hyggelige Chamois d'Or (gull...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
06.07.2020Uten fly og transportTrekking i Mercantour, uten fly og transport412 995,-Bestill
06.07.2020ArlandaTrekking i MercantourJa15 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13.07.2020Uten fly og transportTrekking i Mercantour, uten fly og transport412 995,-Bestill
13.07.2020ArlandaTrekking i MercantourJa15 995,-Bestill
13.07.2020LandvetterTrekking i MercantourJa15 995,-Bestill

Lignende reiser

Trekking Tour du Mont Blanc

Trekking Tour du Mont Blanc

Gjennom tre land rundt Alpenes høyete fjell. - Dette er en klassisk tur, der vi går med guide gjennom tre land rundt Alpenes høyeste jell. Vi starter i les Houches ved foten av Mont Blancs nordlige s...
Ekspedisjon Haute Route Chamonix - Zermatt

Ekspedisjon Haute Route Chamonix - Zermatt

Den klassiske turen Haute Route er et ´must´ for den lidenskapelige turentusiasten. - Haute Route mellom Chamonix og Zermatt er den absolutte klassikeren i Alpene: Lange dager, frodiggrøn...
Ekspedisjon Gran Paradiso

Ekspedisjon Gran Paradiso

Turer i de italienske Alpenes vakreste nasjonalpark. - Denne toppturen går til Gran Paradiso, den store nasjonalparken i Aostadalen (Valle d`Aosta) i Italia. Ukens høydepunkt – i dobbel forstand – er...
Tour du Mont Blanc på egen hånd

Tour du Mont Blanc på egen hånd

På egen hånd gjennom hele tre land rundt Alpenes høyeste fjell - 

 I tillegg til Tour du Mont Blanc med guide, kan du også gå denne turen helt på egen hånd. Vi har forhåndsbestilt fly, t...

Tilbud

31/8Vin- og sykkeltur i AlsaceFra og med 9 995,-
7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
14/9Fotturer på MallorcaFra og med 14 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden