Skip to main content

Trekking i Mercantour

Fotturer og hyttesjarm i Alpenes ville vest.

Alpenes sørvestligste del kalles for De Maritime Alpene på grunn av nærheten til havet. Her finner vi fjellkjedens best bevarte hemmelighet; Høye fjelltopper på opptil 3300 m.o.h., ville dalfører og ingen trengsel med andre turelskere. Vi blir møtt av et ekte alpint miljø mens vi går fra hytte til hytte gjennom to nasjonalparker: Franske Mercantour og italienske Parco Nazionale delle Alpi Marittime. Det er tøffe pass, vakker skog og krystallklare innsjøer langs hele veien. Vi starter med en natt på Italias første skisted, Limone Piemonte – før vi setter igjen mesteparten av bagasjen og ferden går ut i naturen. Vi følger langturene Via Alpina og GR-52, der hyttene ligger med grei avstand til hverandre for varm lunsj og senere for overnatting. Den siste strekningen går langs De Maritime Alpenes høyeste fjell, Argentera - før vi er tilbake i Limone.

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotellene og i flersengsrom på hyttene, frokost, seks middager, fem lunsjer, transport og guide i tillegg til bagasjedeponering i Limone. Tillegg: drikke, enkeltrom på hotellene. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Limone Piemonte

Etter at flyet har landet i Nice, tar vi buss opp til Limone gjennom vakre Val Roya. Den første natten installerer vi oss på det komfortable hotellet som har spa og basseng. De dagene flyet lander tidlig, tar vi en spasertur i den sjarmerende byen.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Casterino

Etter frokost tar vi bare med det vi trenger de kommende fem dagene i ryggsekken. Først venter en kort kjøretur opp til Colle di Tenda, passet mellom Italia og Frankrike - der de viktige transportene med salt gikk før i tiden. Grensen er fremdeles beskyttet av mektige festninger som vi passerer på vei opp til den lille innsjøen Lago dell’Abisso, der vi kjøler ned føttene og nyter en lunsj. Deretter går vi inn i Frankrike og ned gjennom en pastoral dal med kyr og sletter frem til Casterino. Her bor vi på et sjarmerende hotell med en bra veranda og et lite spa.

5 timer, ca 12 km, 400 m opp, 740 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur til Refuge de Valmasque

Denne dagen venter en tøff men sjelden vakker tur. Vi går oppover gjennom Vallée des Meravilles, kjent for helleristninger. Hele området er klassifisert som verdensarv og man får bare bevege seg rundt med en autorisert guide. Helleristningene er fra 3500 f.Kr. Det hviler en magisk stemning over stedet og man forstår at det har vært et kultsted. Helt øverst troner Mont Bégo på 2872 m.o.h., som vi går forbi via et pass. På den andre siden møtes vi av en helt ny utsikt med de tre innsjøene Lac du Basto, Lac Noir og Lac Vert. Vi passerer alle tre før vi kommer til kveldens overnattingssted. 

7 timer, 15 km, 1000 m opp, 350 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur til Refuge de Nice

Ferden starter med å runde Lac Vert og gå opp over et pass. Turen går deretter nedover mot innsjøen Lac de la Fous, der nattens overnattingshytte ligger. Dette er en litt kortere tur, men den byr både på bratte stigninger og et stenete terreng. Vi befinner oss i hjertet av Mercantour-parken og er omgitt av praktfull natur i alle retninger. Høyst sannsynlig vil vi støte på mange murmeldyr i løpet av disse dagene og møter med stenbukk og fjellgeit er heller ikke uvanlig.

4 timer, 8 km, 670 m opp, 620 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Fottur til Rifugio Soria Ellena

Dagen starter med en enkel tur nedover mot pilegrimsmålet Madone de Fenestre som vi passerer på en høyde, før vi går over det smale passet Col de Fenestre og er tilbake i Italia. Her bor vi den siste natten i en hyggelig hytte. Tiden er inne for en italiensk espresso igjen! Har vi flaks, får vi se en spesiell solnedgang som farger skyene under oss oransje mens stjernene lyser ovenfor.

6 timer, 12,5 km, 920 m opp, 1350 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 Fottur til Lago della Rovina

Vi går over kammen og inn i neste dal, som prydes av to innsjøer og en sjarmerende fjellhytte for lunsj, Rifugio Genova. Vi står på Argenteras skråninger, de Maritime Alpenes høyeste fjell på 3297 m.o.h. Det siste stykket nedover mot Lago della Rovina er utrolig vakkert og blir en fantastisk avslutning på hytteturen. Bussen henter oss og kjører oss tilbake til Limone for velfortjent avkobling. Denne kvelden har du mulighet til å rusle rundt på egen hånd og utforske Limones spennende restauranttilbud.

6 timer, 13 km, 900 m opp, 1200 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 7 Hviledag eller fottur i Limone

Etter fem dagers seriøs turgåing, er det naturlig å hente seg inn. Hvilket sted passer bedre enn sjarmerende Limone? Her kan vi rusle rundt i byen, spise en herlig lunsj i solen, lese en bok i hotellhagen, bade i bassenget, få massasje, ta heis opp på fjellet for utrolig utsikt (heisene er åpne i helgene i juli og august). Har man mer energi igjen, kan man leie en elektrisk mountainbike eller gå en fottur til. Om kvelden samles vi påny for en avskjedsmiddag på en utvalgt restaurant. 

Måltider: Frokost og middag.

Dag 8 Farvel til Mercantour

Denne dagen reiser vi hjem etter store opplevelse i en av Alpenes best bevarte hemmeligheter.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Mercantour og Parco Nazionale delle Alpi Marittime

Den 685 km2 store Mercantour er en av Frankrikes ti nasjonalparker og strekker seg over syv tynt befolkede daler. I midten ligger "undrenes dal" Vallée des Merveilles med 37.000 helleristninger fra bronsealderen. Sammen med den italienske nasjonalparken Parco Nazionale delle Alpi Marittime i Piemonte, omfatter den en nesten 1000 km2 sammenhengende park! Den italienske parken stammer fra et jaktreservat som ble etablert av den italienske kongen Vittorio Emanuele II i 1857.

Vår base Limone Piemonte ligger på den italienske siden. Byen ligger på en 1000 meters høyde og er en populær by for vinter- og sommersport. Bykjernen er dominert av den vakre kirken og de gamle bygårdene. Hovedgaten er stengt for biltrafikk og her rusler man rundt på kveldstid. Det er mange sjarmerende barer, restauranter og butikker i disse kvartalene.

 • Klima: Mildt alpint klima. Gjennomsnittstemperatur på dagtid er rundt 20 grader på disse turene.
 • Land: Italia og Frankrike
 • Språk: Italiensk og fransk, men engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge. De fleste fjellhyttene tar kun kontant betaling. For lunsj kan du beregne at det koster ca € 15.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Fotturer i Mercantour

Vi går i gruppe på 8-15 personer og en sertifisert guide som enten er skandinavisk eller fra lokalmiljøet, som da snakker engelsk, fransk eller italiensk. Underlaget er alpint og det blir både smale stier og en god del stenete partier med ulendt terreng, spesielt i passene.  Vi benytter ikke stegjern eller rep på disse turene. Vi går heller ikke på isbreer eller i sne, selv om mindre felt med sne kan ligge igjen i noen pass. Lunsj spiser vi i form av medbragt lunsjpakke.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Herfra tar kjøreturen ca 2 timer til Limone Piemonte. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Nice, Turin eller Milano. Så kan man ta tog til Limone. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. 

Kart

Hotell

Bosteder på Trekking i Mercantour

Bosteder på Trekking i Mercantour

I Limone bor vi på velutstyrte Grand Hotel Principe**** øverst oppe i byen, rett ved siden av gondolbanen og byens beste sportsbutikk, Bottero. Her nyter vi firestjerners komfort og om sommeren slappe...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
06.07.2020Uten fly og transportTrekking i Mercantour, uten fly og transport413 995,-Bestill
06.07.2020ArlandaTrekking i MercantourJa16 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13.07.2020Uten fly og transportTrekking i Mercantour, uten fly og transport413 995,-Bestill
13.07.2020ArlandaTrekking i MercantourJa16 495,-Bestill
13.07.2020LandvetterTrekking i MercantourJa16 495,-Bestill

Lignende reiser

Trekking Tour du Mont Blanc

Trekking Tour du Mont Blanc

Gjennom tre land rundt Alpenes høyete fjell. - Dette er en klassisk tur, der vi går med guide gjennom tre land rundt Alpenes høyeste jell. Vi starter i les Houches ved foten av Mont Blancs nordlige s...
Ekspedisjon Haute Route Chamonix - Zermatt

Ekspedisjon Haute Route Chamonix - Zermatt

Den klassiske turen Haute Route er et ´must´ for den lidenskapelige turentusiasten. - Haute Route mellom Chamonix og Zermatt er den absolutte klassikeren i Alpene: Lange dager, frodiggrøn...
Ekspedisjon Gran Paradiso

Ekspedisjon Gran Paradiso

Turer i de italienske Alpenes vakreste nasjonalpark. - Denne toppturen går til Gran Paradiso, den store nasjonalparken i Aostadalen (Valle d`Aosta) i Italia. Ukens høydepunkt – i dobbel forstand – er...
Tour du Mont Blanc på egen hånd

Tour du Mont Blanc på egen hånd

På egen hånd gjennom hele tre land rundt Alpenes høyeste fjell - 

 I tillegg til Tour du Mont Blanc med guide, kan du også gå denne turen helt på egen hånd. Vi har forhåndsbestilt fly, t...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden