Skip to main content

Trekking i Dolomittene

Fra fjellhytte til fjellhytte gjennom Alpenes kanskje mest særegne landskap!

Dette er en klassisk fra-hytte-til-hytte-tur, som går gjennom de vakreste områdene av Dolomittene i det nordøstlige hjørnet av Italia. Her møter vi et fascinerende landskap med spisse fjell formet av gnistrende, rosa kalkstein. Vi går i Sextenmassivet og langs den lange ruten Alta Via Dolomiti. Vi veksler mellom å bo på hotell og på fjellhytter og nyter den italienske gjestfriheten. Om kveldene dekkes det opp til smakfulle middager, mens espressomaskinen freser i bakgrunnen. En reise som gir utrolig mange varige minner.

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), 3 overnattningar på hotell, 4 overnattinger i soverom med flere senger, frokost, 6 middagar, guide og transportstrekninger. Tillegg: Lunsj og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Cortina d´Ampezzo

Flyet lander i Venezia og vi tar buss opp til Cortina d´Ampezzo, der vi sjekker inn på hotellet.

Dag 2 Fottur Cascate di Fanes

Etter frokost tar vi bussen til Podestagno nord for Cortina. Her begynner turen til de vakre fossefallene Cascate di Fanes. Etterhvert går ferden i høyden, med de mektige Tofane-fjellene ved siden av oss mens vi begir oss nedover mot Cortina. Gå ikke glipp av et glass på torget i Cortina etter turen, for å nyte synet av solen som fargelegger de omkringliggende fjelltoppene røde!

15 km, 5 timer, 480 m opp, 600 m ned, Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost

Dag 3 Fottur til Rifugio Pian du Cengia

Først en kort busstur til Rifugio Auronzo. I dette imponerende alpine fjellområdet ved Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen starter turen. Etterhvert kommer vi til dagens mål, Rifugio Pian di Cengia 2528 m.o.h. - der vi tilbringer natten.

3-4 tim, 7 km, 400 m opp, 200 m ned, + topptur om kvelden (1 tim, 2,5 km, 150 m opp, 150 m ned).

Måltider: frokost, middag

Dag 4 Fottur til Rifugio Drei Zinnen

Dagens tur byr på en helt fantastisk panoramafølelse. Vi får en eventyrlig utsikt over de særegne fjellformasjonene på veien til Rifuigio Drei Zinnen. Om ettermiddagen går vi en flott topptur ved fjellhytta og opplever blant annet tuneller som stammer fra første verdenskrig. Vi overnatter på Rifugio Drei Zinnen, 2438 m.o.h.

Totalt 5 – 6 tim, 11,5 km, 530 m opp, 600 m ned.

Måltider: frokost, middag

Dag 5 Fottur til Rifugio Vallandro

Etter frokost går vi vestover i dalen Valle della Rienza. Her går det behagelig nedover, etter en ganske bratt start. Vi kommer senere ned i dalen Valle de Landro og tar en rast på Hotel Drei Zinnen. Deretter følger vi en litt røff sti rundt Monte Specie opp til Rifugio Vallandro. Når vi kommer høyere opp, får vi en strålende utsikt over de omkringliggende fjellene. Natten tilbringes på Rifugio Vallandro, 2040 m.o.h. 

6-7 tim, 800 m opp, 1000 m ned, inkl. liten topptur til Strudelkopf.

Måltider: frokost, middag

Dag 6 Fottur til Lago di Braies

Vi forlater fjellhytta Vallandro om morgenen og foran oss brer de fine alpeslettene seg utover. Den første stigningen går oppover mot Rossalmhütte og vi går langs den nordlige siden av mektige Croda Rossa. Etter et etterlengtet stopp på Rossalmhütte, fortsetter vi ned til Lago di Braies / Pragser Wildsee (1496 m.o.h.). Denne innsjøen er omkranset av majestetiske topper og ved den ene enden ligger hotellet med samme navn. Her spiser vi en god middag i hotellets rustikke spisestue. Det kan godt tenkes at du rekker en forfriskende dukkert før middagen.

6 tim, 16 km, 600 m opp, 1100 m ned.

Måltider: frokost,  middag

Dag 7 Fottur mot Cortina

Turen går mot slutten og vi går sørover langs innsjøen. Etter en stigning på formiddagen, kommer vi frem til Rifugio Ra Stua. Etter en velfortjent lunsj fortsetter vi mot Cortina, der vi sjekker inn på hotellet vårt igjen.

5 tim, 16 km, 1000 m opp, 800 m ned.

Måltider: frokost

Dag 8 Hjemreise

Vi forlater Cortina om morgenen med buss til Venezia og flyr hjem etter en flott uke i Dolomittene.

Måltider: frokost

Hvor tøff turen er? Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Dolomittene

Dolomittene er et område sentralt i Alpene som består av svært kalkholdige fjell. Den spesielle arten, som heter akkurat dolomit, bidrar til ett av Alpenes mest spektakulære syn: spisse, hvite fjelltopper som stikker opp fra grønne skogsområder og sletter. Det vakreste er morgenstunder og skumringstid: Da får fjellene en rosa tone. Dolomittene ligger i italienske Sør-Tyrol og i Veneto, to regioner som tidligere tilhørte Østerrike. Mange slag ble utkjempet her under første verdenskrig.

 • Klima: Alpint.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk, men engelsk og av og til tysk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, men på grunn av transporten er prisnivået høyere på fjellhyttene. Priseksempel: Ca kr 125 for lunsj og ca kr 35 for en stor flaske vann. Betalingskort kan ikke benyttes på fjellhyttene, så det er viktig å ha med kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei, ikke for ujordede kontakter. Få kontakter på fjellhyttene.

Fotturer i Dolomittene

Vi går i grupper på ca 12 personer med skandinavisk guide. Turene går delvis langs Alta Via Dolomiti, en lang sti som krysser gjennom hele området. Fra denne går det mange stier i alle retninger, og vi har valgt ut de fineste av disse. Underlaget er generelt bra, med noen steinete og klipperike partier. Vi vil ikke benytte stegjern eller rep på denne reisen. Turen går heller ikke over isbreer eller i sne.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo. Deretter følger ca. 2,5 timers transfer til Cortina d'Ampezzo. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Venezia eller Treviso. Derfra kan du bestille busstransfer med Cortina Express. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytider og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Overnattingssteder Trekking i Dolomittene

Overnattingssteder Trekking i Dolomittene

Vi bor både på hotell og på fjellhytter på turen i Dolomittene. De første og de siste nettene bor vi på hotell i Cortina. De øvrige fire nettene bor vi på fjellhytter og på hotell vid Lago di Braies o...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.07.2021Uten fly og transportTrekking i Dolomittene, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaTrekking i DolomitteneJa16 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021KastrupTrekking i DolomitteneJa16 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden