Skip to main content

Trekking i nord Albania

Dette er en helt spesiell opplevelsesreise i spennende Albania.

Vår nye reise går til Albanias myteomspunne og fremdeles relativt uberørte nasjonalparker Valbona og Theth nord i landet. Hit er det få turister som har rukket å dra. De 2500 meter høye fjelltoppene stikker majestetisk opp og omkranser de små stenhusene nede i dalene. Underveis møter vi både kuer og hester som beiter fritt omkring. Lokalbefolkningens vennlighet er slående og de hjemmelagde matrettene smaker nydelig etter dagene ute på fjellet. I Montenegro går vi med utsikt over både Skadarsjøen og Adriaterhavet. Vi skal også ta en båtreise som er kåret som ett av Albanias høydepunkter av flere reisemagasin.

Dette er skikkelige fotturer som innebærer forsering av en hel del høydemetre. Vi går på mindre stier som for det meste benyttes av geiter og sauer. Kort sagt er dette et fantastisk eventyr for turelskere. 

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middager, seks lunsj/piknik, fotturer med guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Shkodra

Etter at flyet har landet i Tirana, kjører vi i ca 2 timer til Shkoder der vi sjekker inn på hotellet vårt. Om kvelden nyter vi en felles velkomstmiddag og får informasjon om uken.

Måltider: Middag

Dag 2 Båtreise Komanisjøen og fottur inn i Valbona nasjonalpark

Uken starter tidlig om morgenen. Vi blir hentet i minibuss og etter ca to timers reise, kommer vi frem tll Komanisjøen. Båtturen på 2 ½ time er utpekt som én av Albanias høydepunkter av flere reisemagasin. De karrige klippene i kalksten som stikker rett opp langs havet gjør stedet spektakulært. Etter båtreisen, nyter vi lunsj og starter deretter dagens tur innover i Valbonadalen. Vi følger stien innover i skogen langs Valbonaelven. Etter et par timer kommer vi frem til vårt vertshus, der bagasjen venter og vi sjekker inn. Det er felles middag om kvelden. 

3 timer, 6 ½ km, 350 m opp, 75 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur Ceremdalen

Dagens tur går fra Cerem, byen i Valbonadalen med høyest beliggenhet. Herfra snor stien seg slakt oppover gjennom en skyggefull skog. Vi passerer en gjeterlandsby og stopper for kaffe, brygget rett over ilden. Forøvrig møter vi få eller ingen andre mennesker, bortsett fra kanskje en bonde som forflytter seg på hesteryggen over slettene. Lunsj nytes oppe på et platå med panoramautsikt over de 2500 meter høye fjelltoppene som omgir oss. Tilbake på vårt vertshus tar vi noe kaldt å drikke før felles middag om kvelden. 

4 ½ time, 11 ½ km, 775 m opp, 775 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Kukaj og Buni i Brahimit

Vi våkner opp i et rolig miljø til en kopp kaffe i morgensolen. Denne dagen går turen mer oppover og nedover enn dagen i forveien. Vi går til denne lille landsbyen Kukaj som består av to hus, og følger derfra en sauetrampet sti til Buni i Brahimit. Her stopper vi for noe kaldt å drikke hjemme hos familien Tahiri. Vi fortsetter deretter mot Piramida 18, et drøyt 2000 meter høyt pass. Derfra kan man se over grensen til Montenegro. Etter lunsjpausen går vi tilbake nedover, og den som har styrke igjen i bena, kan gå hele veien ned til vertshuset vårt. 

5 timer, 14 ½ km, 1100 m opp, 1100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Fottur Valbona til Theth

Tiden er inne for én av de mer heftige turene i Albania. Fra en nasjonalpark til en annen, over et pass på 1800 m.o.h. og en panoramautsikt som vi sent vil glemme. Theth var lenge en isolert by uten vei til omverdenen, og det var først i 2005 at enkelte turister sakte men sikkert fant veien hit. Her sjekker vi inn på vårt sjarmerende vertshus, for de kommende to nettene. Ute på terrassen kan man sitte i timevis og bare nyte utsikten og egen innsats. 

4-5 timer, 11 km, 800 m opp, 1000 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur Theth dalen

Etter frokost ute på terrassen, gjør vi oss klare for dagens tur. Vi starter rett fra vertshuset og begir oss gjennom byen langs dalen. Underveis passerer vi ett av de få isoleringstårn som fremdeles finnes i landet. Formålet var å beskytte familiemedlemmer som lå i blodfeide. Her stopper vi og blir mer kjent med den albanske, tradisjonelle kulturen. Vi passerer det 30 meter høye fossefallet i Grunasi-ravinen og fortsetter videre mot det klare, blå vannbassenget Blue Eye, formet av erosjon og smeltevann. 

4 timer, 12 km, 400 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Hviledag i Shkoder

Tiden er inne til å forlate de nordalbanske nasjonalparkene og vi begir oss tilbake til sivilisasjonen. Vi går en kortere tur om morgenen før vi hopper inn i bussen tilbake til shkoder. Vi har et par timer i buss foran oss og har mulighet til å ta oss inn igjen etter ukens utfordringer. Før vi sjekker inn på hotellet besøker vi Rozafas slottsruin med flott utsikt over innsjøen og byen Shkoder. Vi hygger oss med en felles avskjedsmiddag på kvelden. 

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Albania

Vi blir kjørt til flyplassenfor å fly hjem etter en reise i ett av Europas vakreste og mest genuine land.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Albania

Lille Albania ligger helt sør i Balkan og grenser til Montenegro, Kosovo, Makedonia og Hellas. I antikken var landet blant en del av den romerske provinsen Dalmatia, og i moderne tid har Albania vært selvstendig siden det ottomanske rikets fall. Etter en isolert periode under kommunistregimet og sosiale uroligheter rundt 1997, har landet stabilisert seg og har en positiv økonomisk og sosial utvikling. Halvparten av befolkningen er fremdeles bønder, men turisme er den raskest voksende næringen i dette vakre, uberørte landet.

  • Klima: Middelhavsklima
  • Land: Albania
  • Språk: Albansk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Valuta: Lek
  • Prisnivå og betalingsmåte: Betydelig rimeligere enn i Norge, kontanter fungerer best. En kaffe/øl koster ca 1-3 euro, liten vinkaraffel 3-5 euro. Vi anbefaler at du tar ut penger i minibank på destinasjonen. Mange steder tar også euro som betaling, men vekslingskursen pleier å være høy. Kredittkort blir i mindre grad akseptert. 
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
  • Visum og pass for norske statsborgere: Norske borgere trenger ikke visum for besøk eller turisme i Montenegro for opphold inntil tre måneder. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer Montenegro.
  • Adapter nødvendig: Nei

Fotturer i Albania

Vi går med engelsktalande lokalguide. Albania har mye villmark, som betyr at vi ofte går på naturlige stier som først og fremst benyttes av geiter og sauer. Terrenget er derfor ofte ujevnt og stenete. Vi går i rolig tempo med tid til pauser og tid til å nyte omgivelsene. Vi går med lette sekker. Dag 6 bærer vi med oss det vi trenger om natten i Theth. Bagasjen får vi om kvelden Dag 7 ved ankomst til hotellet i Shkodra. 

Måltider

Lunsj nytes både i form av matpakke og på lokale restauranter.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Tirana alternatvit Podgorica. Derfra tar kjøreturen til Shkodra ca 2 timer. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å fly til Tirana. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du være med oss til hotellet, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du huske å forhåndsbestille denne turen hos oss.

Kart

Hotell

Hotell Trekking i Albania

Hotell Trekking i Albania

I Shkoder bor vi tre netter på Hotell Tradita som er kjent for en herlig atmosfære og tradisjonell mat. Her kan vi velge mellom dobbelt- og enkeltrom. I Valbona bor vi tre netter på et enkelt men særd...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18.09.2020Uten fly og transportTrekking i Albania uten fly og transport29 995,-Bestill
18.09.2020ArlandaTrekking i AlbaniaJa12 995,-Bestill

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden