Skip to main content

Tour du Mont Blanc på egen hånd

På egen hånd gjennom hele tre land rundt Alpenes høyeste fjell

I tillegg til Tour du Mont Blanc med guide, kan du også gå denne turen helt på egen hånd. Vi har forhåndsbestilt fly, transport tur/retur hotell, fjellhytter og bagasjetransport. Du kan fullt og helt konsentrere deg om å gå denne velkjente turen gjennom tre land. Du får selvsagt en god veibeskrivelse. Turen byr på relativt store høydeforskjeller og ennå større naturopplevelser. Dette er et ´must´ for den trente turgåeren!

Ved bestilling sjekker vi først om det er plass på hotellene. Hvis ikke, hører du fra oss vedrørende gode alternativer! 

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), fem netter del i dobbeltrom på hotell med frokost, to netter i rom med flere senger med frokost, alle middager bortsett fra i Courmayeur og i Chamonix, bagasjetransport, kart og veibeskrivelser. Tillegg: Enkeltrom, lunsj, drikke til maten, heiskort og buss på destinasjonen. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Chamonix

Etter å ha landet i Genève, venter en drøy times busstur til Chamonix. Overnatting på hyggelige Hotell Gustavia.

Dag 2 Fottur Les Contamines

Dere tar heisen opp til Belle Vue, 1781 m.o.h., der turen starter. Om morgenen går dere oppover til over tregrensen i kupert terreng mot Chapelle de Miage, 1599 m.o.h. Ved de gamle setrene spiser dere lunsj. Styrket av mat og hvile går dere deretter videre i retning mot byen Les Contamines, 1150 m.o.h., der dere bor denne natten.

5-6 timer, opp 600 m, ned 1250 m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur Les Chapieux

Etter frokost er tiden inne for ukens lengste dagsetappe. Dere starter med en relativt flat strekning for så - etter tre timer - komme frem til stigningen opp mot Col du Bon Homme, 2433 m.o.h. på en gammel romersk vei. Dere kan gå i rolig tempo og stoppe for en real lunsj på toppen. Ved neste etappemål, Refuge des Mottets, er høyst sannsynlig stemningen på topp og maten aldri smakt bedre.

17 km, 6-7 1/2 time, opp 1200 m, ned 880 m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Fottur Courmayeur

Dagens første mål er Seigne-passet ved den italienske grensen. Har dere flaks, kan dere se noen av de mange murmeldyrene som gjemmer seg blant stenene. Stien passerer Refuge Elisabet og fra Visailles tar dere lokalbussen den siste strekningen ned til Courmayeur. Dere sjekker inn på hotellet og middag nytes i den sjarmerende byen. Kanskje en espresso etter maten, siden dere befinner dere i Italia!

5-6 timer, opp 700 m, ned 850 m. Måltider: Frokost.

Dag 5 Fottur Champex

Ferden starter med å ta buss til enden av Ferret-dalen. Så starter stigningen oppover til Grand Col Ferret. Ved passet er dere i Sveits, med utsikt over både Matterhorn og Monterosa. Stien nedover går etterhvert over i enger med beitende kyr. Fra byen La Fouly, tar dere bussen til Champex for overnatting og middag.

15 km, 5-6 timer, opp 800 m, ned 900 m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 6 Fottur Col de la Forclaz och Trient

På dagens tur ser dere at tregrensen går mye høyere her, sammenlignet med våre norske fjell. Dere går i et typisk alpemiljø med blomstrende enger og vakre setre. Dere får praktfull utsikt over nærliggende Verbier og Martigny. Overnattingsstedet ligger nede i dalen i byen Trient.

17 km, 5-7  time, opp 1200 m, ned 1140 m. Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur Col de la Balme

Denne dagen skal dere tilbake til Frankrike via Col de la Balme. Herfra har vi en strålende utsikt over Mont Blanc og Aiguille Verte. Dere går deretter nedover mot Montroc og tar derfra toget det siste stykket tilbake til Chamonix. Vel fremme på Hotel Gustavias uterestaurant kan vi love at den kalde drikken smaker godt!

5-6 timer, opp 1000 m, ned 800 m. Måltider: Frokost.

Dag 8 Farvel til Mont Blanc

Dere forlater Chamonix om morgenen for å dra til Genèves flyplass og ta flyet hjem etter en opplevelsesrik uke.

Måltider: Frokost.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 4 på en skala 1-5. 

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Mont Blanc

Tour du Mont Blanc ansees å være en av de mest klassiske langturene i Alpene. De fleste går den på 7-10 dager, mens fjelløpere kan ta hele runden på under 24 timer. Det er mange alternative stier å velge på denne turen og det er rikelig med overnattingssteder og restauranter underveis.

 • Klima: Alpint
 • Land: Frankrike, Italia og Sveits
 • Språk: Fransk og italiensk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro og sveitsiske franc
 • Prisnivå og betalingsmåte: Kort fungerer de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer rundt Mont Blanc på egen hånd

Dere går på egen hånd med kart og veibeskrivelser. Vi har forhåndsbestilt bosted, måltider og bagasjetransport. Bagasjen transporteres med bil mellom de ulike overnattingsstedene – ett kolli per person max 15 kg. Turene går på bra stier og krever ikke spesialutstyr utover turstøvler og -klær. Turene byr på store høydeforskjeller, så det er bare å forberede seg på å gå eller løpe i kupert terreng. Jo bedre trent man er, jo enklere blir turene.

Les våre utstyrslister for fotturer generelt og for hytte-til-hytte-turer spesielt her.

Fly og transport tur/retur hotell

Etter å ha landet i Gèneve, venter en ca halvannen times kjøretur til Chamonix-Mont-Blanc. Har du bestilt reise uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Geneve. Derfra kan du for eksempel bestille transport hos www.mountaindropoffs.com

Kart

Hotell

Hotell Tour du Mont Blanc

Hotell Tour du Mont Blanc

Vi bor på hotell på turene rundt Mont Blanc. På de fleste stedene bor vi i dobbelt- eller enkeltrom, men på hyttene bor vi i rom med fler senger.
Hotell Tour du Mont Blanc på egen hånd

Hotell Tour du Mont Blanc på egen hånd

Dere bor komfortabelt på hotell og ved to anledninger bor dere på fjellhytter på turen rundt Mont Blanc. Hotellene har mellomklassestandard med dusj/WC på rommet. På hotellene bor dere i dobbelt- elle...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.07.2020Uten fly og transportFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd, uten fly og transport11 995,-BestillMer informasjon
26.07.2020Uten fly og transportFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd, uten fly og transport11 995,-BestillMer informasjon
26.07.2020ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd15 495,-BestillMer informasjon
26.07.2020LandvetterFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd17 495,-BestillMer informasjon
02.08.2020ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd15 495,-BestillMer informasjon
08.09.2020ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd516 495,-BestillMer informasjon
18.07.2021Uten fly og transportFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
18.07.2021ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen håndJa15 495,-BestillMer informasjon
25.07.2021Uten fly og transportFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
25.07.2021ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen håndJa15 495,-BestillMer informasjon
01.08.2021Uten fly og transportFotturer Tour du Mont Blanc på egen hånd, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
01.08.2021ArlandaFotturer Tour du Mont Blanc på egen håndJa15 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden