Skip to main content

Ekspedisjon Gran Paradiso

Turer i de italienske Alpenes vakreste nasjonalpark.

Denne toppturen går til Gran Paradiso, den store nasjonalparken i Aostadalen (Valle d`Aosta) i Italia. Ukens høydepunkt – i dobbel forstand – er en topptur til Italias høyeste fjell på 4161 m.o.h. (fjelltoppen på Monte Rosa tilhører både Italia og Sveits). Gran Paradiso er ikke bare vakker, men også den eldste nasjonalparken i landet. Parken ble etablert på midten av 1800-tallet som et jaktreservat for Italias første konge, Viktor Emanuel. Nå er dette ett av Alpenes mest uberørte fjellmassiv og særdeles populært blant alpinister. I området ligger det mange fjellhytter, og noen av disse skal vi bo på underveis. Deler av turene går på isbreer og vi bruker derfor rep og stegjern. Vi nyter fantastisk utsikt, møter rik flora og fauna og får gå spennende, klassiske alpeturer til fots.

Aktiviteter:Trekking
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), tre netter på hotell med frokost og middag, fire netter på fjellhytte med frokost og middag, 6 lunchpack og fjellguide. Tillegg: Drikke,
obligatorisk utstyr for ekspedisjoner (ta med din egen eller bestill med oss). Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Valgrischence

Etter at flyet har landet i Geneve, tar bussen oss til Valgrisenche i Aostadalen, en kjøretur som tar ca to timer. Vi sjekker inn på hyggelige Hotel Perret og koser oss med en deilig middag på hotellet.
Måltider: M

Dag 2 Rifugio Bezzi

Reisens første tur går gjennom dalen oppover til fjellhytten Rifugio Bezzi. Denne turen er litt kortere, slik at vi blir kjent med hvordan utstyret fungerer. Den som vil, kan gå en ekstra tur på ettermiddagen.
Måltider: F/L/M

Dag 3 Rifugio Benevolo

Vi går over et fjellpass til Rifugio Benevolo, en fjellhytte som ligger helt øverst i Val di Rhemes. Her har vi mulighet til å møte steinbukk som beiter fritt omkring. Kanskje hører vi også vislelyder fra murmeldyrene som beskytter ungene sine.
Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur Pont

Dagens tur går opp til et spektakulært pass og derfra får vi en praktfull utsikt over store deler av Gran Paradiso. Vi går deretter en bratt nedoverbakke til landsbyen Pont, der vi overnatter på hotell. Her er det herlig å få en varm dusj etter de første turdagene.
Måltider: F/L/M

Dag 5 Fottur Rifugio Chabod

Vi går oppover i lerkeskogen mot fjellhytten Chabod på 2750 m.o.h. Når vi kommer over tregrensen, har vi gode muligheter til å se fjellgeiter. Vi er fremme ved fjellhytten på ettermiddagen.
Måltider: F/L/M

Dag 6 Bestigning av Gran Paradiso, 4161 m.o.h

Vi starter tidlig på morgenen i skinnet fra hodelykten og kommer snart opp på en isbré. På isbreen tar vi på oss stegjern og går etter hverandre i rep oppover i soloppgangen. Vel oppe på toppen av Italias høyeste fjell, Gran Paradiso 4161 m.o.h, er det en magisk utsikt som møter oss. Vi går deretter mot den store fjellhytten Rifugio Vittorio Emanuele, der vi feirer bestigningen med en øl.
Måltider: F/L/M

Dag 7 Fottur isbré

Reisens siste tur går opp til en isbré. Vi tar på stegjern igjen og deretter går vi opp til et pass med en eventyrlig utsikt. På veien ned tar vi et stopp på Vittorio Emanuele, for å sjekke om cappucino´n smaker like bra som dagen i forveien. Vi går ned til Pont igjen, der en behagelig seng på hotellet venter oss. Avskjedsmiddag om kvelden.
Måltider: F/L/M

Dag 8 Hjemreise

Farvel til Gran Paradiso etter ett av de klassiske Alpeeventyrene!
Måltider: F

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind

Reisefakta

Gran Paradiso

Gran Paradiso, Det store paradiset, er en av Italias eldste nasjonalparker og ligger mellom Aostadalen og Piemonte nordvest i Italia. Selve toppen Gran Paradiso er Alpenes syvende høyeste. Toppen ble nådd for første gang i 1860 og ansees å være relativt enkel å bestige, bortsett fra de siste 60 høydemetrene som er litt mer krevende. I løpet av uken bor vi på enkle fjellhytter eller rifugio, som de kalles her og på hotell i henhold til program. OBS: Bagasjen med tøyskift kan deponeres på det første hotellet, så vil det blir transportert til hotellet i Pont - der vi overnatter fjerde og syvende dagen.

 • Klima: Alpint
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk. Fransk og engelsk fungerer som regel
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Bankkort benyttes ikke på alle hyttene, så ta med kontanter. På grunn av transporten opp til fjellene, er prisnivået høyere på hyttene (priseksempel: ca 150 kr for lunsj, 30-50 kr for en stor flaske vann).
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei. Det er få kontaktpunkter på fjellhyttene.

Fottur i Gran Paradiso

Hvor tøff er turen? Fysisk vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5, teknisk vaskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Vår skandinaviske, autoriserte fjellguide er med på hele turen. Vi er maksimum 8 personer per fjellguide og kun 4 personer per fjellguide på dagene med topptur. Noen av dagene går vi på isbreer, mer eller mindre dekket av sne. Andre dager består underlaget av barmark, vi går både på stier og på fjell. Utleie av utstyr som sele, stegjern og isøks kan du registrere til Prima (forespørsel vil bli sendt ut) . Guiden har med seg tau, slik at alle blir sikret sammen i lag. Du trenger ikke å ha tidligere erfaring med høyalpine toppturer eller med bruk av spesialutstyr, men du trenger å ha god kondisjon og ikke lide av høydeskrekk. Vi starter ofte tidlig om morgenen mens sneen ennå er hard og kommer frem til neste overnattingssted midt på ettermiddagen.

Vi varmer opp med noen flotte turer, før vi begir oss ut på en tredagers lengre og mer krevende tur – men som ikke er teknisk utfordrende. De tre avsluttende dagene går vi i rep over isbreer og bestiger den høyeste toppen i Italia, Gran Paradiso 4063 m.o.h., der den siste delen av turen byr på noen luftige partier.

Måltider

Middagene spiser vi på fjellhytta og lunsjene kjøper vi med oss som lunsjpakke.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Genéve. Herfra tar kjøreturen ca 2 1/2 time til Valgrisenche. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Genéve. Derfra er det litt komplisert å komme seg på egen hånd til Valgrisenche, men hjemreise turen fra Pont kan bestilles på www.mountaindropoffs.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss.

Kart

Hotell

Bosteder Gran Paradiso

Bosteder Gran Paradiso

I byen Valgrisenche bor vi komfortabelt på hotell med mellomklassestandard. Under toppturen bor vi fem netter på fjellhytter som er veldig hyggelige og sjarmerende. Noen av disse har svært enkel stand...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.07.2020Uten fly og transportExpedition Gran Paradiso, uten fly og transport423 495,-BestillMer informasjon
05.07.2020ArlandaExpedition Gran ParadisoJa25 995,-BestillMer informasjon
05.07.2020LandvetterExpedition Gran ParadisoJa26 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden