Skip to main content

Topptur Tenerife

En eksklusiv reise med herlige turer til fots og bestigning av Teide!

Tenerife er rett og slett paradisøya! Utenfor masseturismen på sørsiden av øya møter vi noen av Europas mest genuine miljøer. På Kanariøyene ligger fire av Spanias 12 nasjonalparker. Tenerife har søvnige landsbyer, vakre landskap med tradisjonelt landbruk i tillegg til dramatisk natur. På denne eksklusive reisen dykker vi ned i dypet av Tenerifes sjel med lengre turer som tar oss til de virkelig eksotiske miljøene på denne øya som byr på enorme variasjoner. Den store finalen er Spanias høyeste fjelltopp Teide (3718 m), hvorfra vi med litt flaks kan se alle de andre øyene i skjærgården.

Øya byr på miljøer som virkelig er annerledes enn det vi er vant til fra turer i Europa. Selv om vi befinner oss i Spania, er vi også halvveis til Sør-Amerika, og det merkes i kulturen. Men boligene ser jo også litt nordafrikanske ut? Brått kan man tro at vi befinner oss i Karibia - eller på Mars. Den ene dagen drypper det fra den tette skogen som omgir oss, mens den neste dagen skinner solen fra en blå himmel over et stedet der det nesten aldri regner. Landskapet er særdeles fotogent, med sterke farger, klar luft og stor variasjon fra dag til dag.

Denne reisen samkjøres med Enkle fotturer på Tenerife eller Fotturer på Tenerife så den som ønsker kan bytte over til en enklere tur en dag.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem lunsjer, fem fotturer med guide og transportstrekninger og med mulighet til å bestige Teide. Tillegg: Enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Puerto de la Cruz

Etter å ha landet, kjører vi fra flyplassen og over øya til Puerto de la Cruz, som ligger på nordkysten. Vi bor de første fem nettene på et seaside hotel.

Måltider: middag.

Dag 2 Fottur Masca

Mange postkort fra Tenerife viser en sjarmerende landsby som heter Masca. På dette særdeles avsidesliggende stedet har mennesker og natur skapt noe vakkert og helt spesielt. Vi starter turen i Santiago del Teide, som med én hovedgate fører tankene til en westernby. Etter en kort stigning er det deilig å komme opp på fjellkammen, som skiller det fuktige nord fra det tørre syd. Utsikten er praktfull og etterhvert spaserer vi nedover den dype dalen til landsbyen Masca, som er omgitt av små bondegårder. Vi runder av med en kaffe eller øl før vi drar tilbake.

11 km, 4 timer, opp 450 m, ned 800 m. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur Chinyero

Dagens tur går gjennom et unikt landskap som oppstod så sent som i 1909. Da var det siste vulkanutbruddet på øya. Vi starter turen i corona forestal, furuskogen som går som en ring rundt øya. Vi går oppover til vi kommer til Chinyeros røde krater med lange, svarte lavastrømmer, som ser ut til nettopp å ha stoppet. Mens vi går endrer landskapet seg; Etterhvert som vi nærmer oss den sydvestre siden av øya blir vi møtt av tørrere omgivelser. Vi avslutter med noe leskende i San José de los Lllanos.

Ca 5 timer, 15 km, 700 m opp, 700 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur Anaga

Dagens bussreise er litt lenger, men er absolutt verdt tiden: Tenerifes nordøstre spiss har øyas eldste fjell, der vannet gjennom flere tusen år har skapt et utrolig vakkert miljø som minner om Madeira, eller kanskje Machu Picchu. Anaga-halvøya er et favorittsted blant turelskere. Vi starter lett gjennom den urgamle skogen med laurbærtrær - som bare finnes her og enkelte steder på La Gomera og La Palma –til vi kommer til landsbyen Chinamada. Her nyter vi en deilig lunsj. På veien videre får vi en fantastisk utsikt over de grønnkledde ravinene nedenfor og opp til Los Batanes, der det tidligere ble produsert mye lin. Underveis er vi omkranset av fuglekvitter og perlende fossefall.

Ca 6 timer, 16 km, 600 m opp, 800 m ned. Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Hviledag

Måltider: Frokost.

Dag 6 Vandring Guajara

Etter den siste smakfulle frokosten på vårt hotel, sjekker vi ut og drar opp til øyas topp. Her oppe ligger en verden man knapt kan ane, når man står nedenfor. Her møter vi et enormt vulkankrater i rødt, gult og svart - en ørken som fører tankene til Utah eller til Mars. Midt inne i dette troner Teides vulkankrater, som også er Spanias høyeste topp. De to siste nettene kommer vi til å på over 2000 m.o.h. og akklimatiserer oss med en tur på Montaña de Guajara.

4 timer, 12 km, opp 800 m, ned 800 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Topptur Teide

Vi avslutter med et skikkelig eventyr – bestigningen av Teide, 3718 m.o.h. Denne dagen kreves utholdenhet. Bestigningen av Teide er teknisk enkel, men byr på mange høydemeter og tynn luft. Vi starter bestigningen ved fjellets base mot Cañadas-ørkenen, Montaña Blanca. Steg for steg går vi oppover mens luften blir stadig tynnere og verden brer seg ut nedenfor oss. Har vi flaks med været, kan vi fra toppen se alle de andre Kanariøyene. Vi går deretter ned et stykke og tar taubanen ned for å spare knærne. Toppturen gjennomføres med spansk lokalguide, for å ivareta sikkerheten maksimalt.

Ca 7 timer, 1400 m opp, 370 m ned. Vanskelighetsgrad: 5 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Tenerife

Vi kjører over kraterkanten og tilbake nedover for å fly hjem.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Tenerife

Tenerife er denne skjærgårdens største øy og den mest varierte. I sør er det tørt med mye sol, og her flokker feriegjestene seg sammen i et relativt begrenset område. Den nordlige kyststrekningen er frodig og grønn og har et behagelig klima. Det bedrives vinproduksjon både i sør og nord og den kjennetegnes av en solmoden, fyldig smak med sterke mineraltoner fra det vulkanske jordsmonnet. I vest og øst møter vi bratte, dype og frodige daler som har fantastiske muligheter for turgåing. I nordøst lever de gamle skogene med laurbær. Midt på øya troner ikke bare øyas – men hele Spanias – høyeste fjell, Teide. Toppen er omkranset av en rød kraterørken. På øya finner man mange vakre landsbyer med bygninger i kolonistil, som Puerto de la Cruz, La Laguna og Orotava, hvor hverdagslivet går sin vante gang. Øyene har en spennende historie, med den eksotiske urbefolkningen, spanjolenes oppdagelsesreiser og de mange stegene frem til dagens moderne samfunn.

 • Klimaet: Sommerlig hele året, men varierer en hel del takket være passatvindene fra nord. Generelt sett er kyststripen i nord fuktigere og grønnere, med dramatiske klipper og gode landbruksavlinger, mens kysten i sør er tørr og har sol nesten hele tiden. Tenerife kalles for mikrokontinent, og det er lett å forstå hvorfor. Her må man være forberedt på all slags vær; -Solskinn, varme, regn og kjølige netter.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk. Engelsk og tysk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: -1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter aksepteres på de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeiske sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Topptur Tenerife

Vi går med skandinavisk guide. Vi pleier å starte turene kl 09.00 og være tilbake på hotellet ved 17-tiden. På denne reisen har vi valgt Tenerifes beste turstier, som tar oss til helt unike steder. Turene er lange og kuperte og du må være vant til å gå både oppover og nedover. Underlaget er for det meste bra og vi går ofte på smale og litt stenete stier. Turstøvler er et krav og staver er et godt hjelpemiddel. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ned for å nyte utsikten. Tidene som oppgis i programmet er å anse som effektiv turtid.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Tillatelse Teide

Høydepunktet i dobbel forstand er bestigningen av Teide. Siden fjellet ligger i en nasjonalpark, kreves det tillatelse til å gå opp de siste høydemetrene til toppen. Vi bidrar gjerne til å få dette på plass, dersom du i forbindelse med bestillingen legger inn ditt passnummer. Passet må også tas med på selve turen for at tillatelsen skal gjelde. Ved å gi oss dine personlige opplysninger godkjenner du at vi håndterer disse. Antall tillatelser per dag er begrenset og vi tar forbehold om at antall plasser kan være bortbestilt, spesielt ved sene bestillinger, innenfor to måneder før avreise.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen Tenerife Syd. Så venter en ca 1 1/2-times kjøretur til Puerto de la Cruz. Har du bestilt reisen uten fly, drar du til Tenerife Syd eller Tenerife Nord (flyplassen for innenriksfly). Derfra kan man ta buss eller taxi til Puerto de la Cruz. Ankommer du samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur dersom du henvender deg til guiden i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du forhåndsbestille denne transporten hos oss.

Kart

Hotell

Hotell på Tenerife

Hotell på Tenerife

På Tenerife bor vi på to fine hotell: Hotel Vallemar - Dette firestjerners, familieeide hotellet har den aller beste beliggenheten på strandpromenaden og ved Puerto de la Cruz´ vakre bykjerne...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14.03.2021Uten fly og transportTopptur Tenerife, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
14.03.2021ArlandaTopptur TenerifeJa16 995,-BestillMer informasjon
14.03.2021LandvetterTopptur TenerifeJa16 995,-BestillMer informasjon
07.11.2021Uten fly og transportTopptur Tenerife, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
07.11.2021ArlandaTopptur TenerifeJa16 995,-BestillMer informasjon
07.11.2021LandvetterTopptur Tenerife416 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden