Skip to main content

Temareiser og Singelreiser

På utvalgte reisemål tilbyr vi temauker, der vi beriker reisen å fokusere mer på blomster eller fotografering. Temareisene ledes av kyndige guider med spesialkunnskaper, ofte sammen med en dedikert turguide. Våre blomsterguider lar oss oppleve skjønnheten i vekstene og blomstene underveis, mens fotoguiden holder et ukes langt fotokurs til fots - med tips, triks og bildevisning om kveldene. Temareisene følger stedets ordinære program med den forskjellen at vi stopper oftere og lengre for å vie oss til blomster eller til fotografering. Våre tema arrangeres på ulike steder og du finner årets temareiser nedenfor. Vær oppmerksom på at temareisene kun arrangeres på utvalgte avganger.

Også våre spennende singelreiser følger ordinære program. Singelreisene er for den som reiser alene, men som ønsker å dele sine opplevelser med likesinnede som også reiser uten selskap.

Velkommen til en rikere reiseopplevelse!

Søk reise

Tema Blomster

Våre blomsteruker gjennomføres når det blomstrer som mest på destinasjonen: Tidlig på våren ved Middelhavet og tidlig om sommeren i Alpene. Fargeprakten er slående og mange ønsker å lære mer om hva vekstene heter og hva de kanskje benyttes til av lokalbefolkningen. Våre blomsterguider er ikke nødvendigvis botanikere og lover at de ikke skal holde for lange foredrag. Istedet vil de berike turopplevelsen ved å fokusere både på de små blomstene og fantastisk utsikt. På en blomstertur tar vi oss mer tid til å stoppe og nyte. En herlig opplevelse, rett og slett! 

Tema Fotografering

Våre reiser med fototema har blitt populære både blant dem som fotograferer mye og rene nybegynnere. Å gå rundt med et kamera gjør at man "ser" reisemålet ennå bedre; Man holder rett og slett øynene mer åpne og opplevelsen blir større. Man kommer hjem med kanskje de aller beste feriebildene noensinne. Fototemaet finnes på utvalgte avreiser hvert år. Vi går med turguide og med fotografen, som holder fotokurset. Fotografen kan ha ulike tips og tema fra gang til gang, men nedenfor følger et grunnopplegg.

Noen tips fra vår fotoguide

Hver dag har vi et hovedtema. På fotturen blir det både korte gjennomganger og individuell veiledning med enkle, praktiske detaljer og fototips. Still spørsmål om det som er viktig for deg!

Dette er ikke et fotokurs, men et valgfritt tilvalg dag for dag for den som ønsker å gå med kameraet i hånden. De beste knepene er enklere enn du tror og de beste bildene blir ofte til ”i farten”. Profesjonelt fotoutstyr blir ofte liggende i fotobagen/ryggsekken. Selv alternerer jeg mellom mobilkamera og et kompakt systemkamera.

Når det er mulig og ønskelig, går vi gjennom et utvalg av dagens resultater rett før middagen. Min ambisjon er at du skal få med deg turopplevelsen hjem, i form av mer interessante og morsommere bilder for deg og dine venner!

Fototips før reisen

 • Ta med batterilader, inkl. kabel for overføring til usb/ PC og gjerne et ekstra batteri. Det kan bli en del titting på displayet i kameraet på turen, noe som tar ekstra strøm. Nye batterier må brukes noen ganger før de får full kapasitet.
 • Ha et minnekort med minst 16 GB og kanskje et ekstra i reserve.
 • Er kameraet nytt, eller er du ennå ikke komfortabel med det? Bli kjent med de viktigste funksjonene, for eksempel hvordan jeg får motivet skarpere, ulike innstillinger og format. De resterende spørsmålene finner vi ut sammen.
 • Ta med bruksanvisningen som pdf, utskrift eller tilgjengelig på usb-brikke.

Fototips på destinasjonen

 • Bli venn med kameraet! Lær deg å ”skyte fra hoften” og å tenke på bildet i forveien.
 • Kameraet som dagbok. Når, hvor, hvordan? Bildene setter spor!
 • Enkle men kreative fotohjelpemidler; Polaroidsolbriller, ministativ, caps, selfiestang, et stykke aluminiumsfolie og en led-lommelykt.
 • La deg bli inspirert til å komme hjem med bedre bilder uansett ambisjonsnivå. Vi skal ha det gøy og fotograferingen skal være kreativ og spennende.

Foreløpige hovedtema - ett for hver dag

 • Skap rom i bildene! Det er enklere enn du tror. Tenk på hvordan forgrunnen, motivet og bakgrunnen henger sammen for å skape dybde i bildene. Hvordan faller lyset? Benytt gjerne en penn eller en kopp kaffe!
 • Stort & smått! Dynamikk i motivet - fra stor utsikt til intens nærhet.
 • Ram inn! Hva skal med i bildet og hva skal man utelate? Variér billedvinkel! Blir det bedre om jeg går bakover / går fremover / litt til siden, stiller meg på huk eller snur kameraet på høykant?
 • Bevegelse i bildet eller skarphet? Er det lite lys, finnes det oftest støtte innen rekkevidde - et tre, en lyktestolpe eller en husvegg. Eller stå på huk med albuen på kneet. Dersom bildene skal være skarpe. Men hva er i veien med bevegelse?
 • Glem motivet! Bildene skapes gjennom kontraster, form, strukturer, mønster og farge. Eller kanskje ved mangel på farge? Lek med kameraet og lur øyet!
 • Bonus! Visste du at ditt kamera kan ta panoramabilder og filme? Hvorfor er det så interessant?

Singelreiser

Reis på egen hånd – uten å være ensom!

Selvsagt er det mer moro å dele sine opplevelser med andre. Å reise solo, uavhengig av sivilstand, åpner opp for mer kontakt med medreisende og lokalbefolkningen. På en singelreise vet du at alle er åpne for hyggelig samvær. Dette er en ypperlig mulighet til å treffe nye likesinnede venner og kanskje finne en fremtidig reisekamerat.

Alle våre reiser passer singelreisende og 15-20 % av våre gjester pleier å reise alene på hver av våre reiser. Samtidig tilbyr vi rene singelreiser på de utvalgte reisemålene nedenfor. På disse turene bor vi på hotell med fine enkeltrom og lave enkeltromstillegg uten påslag fra oss. Du kan også som vanlig velge å dele rom med en annen reisende av samme kjønn.

Tema Blomster i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et kortere og et lengre turalternativ. Stien...

Lagvandring i Cortina d'Ampezzo-regionen med Prima Travel

Tema Blomster i Val Gardena

Vår mest populære fottur finner sted i Alpenes kanskje aller vakreste fjellområde! - En av våre mest erfarne guider mener Val Gardena må være paradiset på jord. Vi kan være enige med ham: Her møter du blomstrende fjellsletter, vakker alpi...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden