Skip to main content

Aktive temareiser

En rikere reiseopplevelse

Våre populære vinturer har alltid områdets spesialiteter når det gjelder mat og vin på menyen. Temareiser som Blomstertur, Fottur med fotografering og Fottur med yoga gjennomføres på utvalgte avganger av våre ordinære reisemål. Når vi har slike spesielle tema finner du dem her:

Søk reise

Vinturer til fots

Vinsmaking skal nytes til fots! Våre weekendturer med fotturer mellom vingårder har blitt særdeles populære. Både folk og vinranker trives i vakre omgivelser, og vi har valgt reisemål som både byr på flott utsikt og god mat & drikke. Disse turene er litt enklere enn dem vi har på andre destinasjoner, men mat og vin smaker så mye bedre når man har anstrengt seg litt. Unn deg en reise skapt for livsnytere du også!

Tema Blomster

Våre blomsteruker gjennomføres når det blomstrer som mest på destinasjonen: Tidlig på våren ved Middelhavet og tidlig om sommeren i Alpene. Fargeprakten er slående og mange ønsker å lære mer om hva vekstene heter og hva de kanskje benyttes til av lokalbefolkningen. Våre blomsterguider er ikke nødvendigvis botanikere og lover at de ikke skal holde for lange foredrag. Istedet vil de berike turopplevelsen ved å fokusere både på de små blomstene og fantastisk utsikt. På en blomstertur tar vi oss mer tid til å stoppe og nyte. En herlig opplevelse, rett og slett! 

Tema Fotografering

Våre reiser med fototema har blitt populære både blant dem som fotograferer mye og rene nybegynnere. Å gå rundt med et kamera gjør at man "ser" reisemålet ennå bedre; Man holder rett og slett øynene mer åpne og opplevelsen blir større. Man kommer hjem med kanskje de aller beste feriebildene noensinne. Fototemaet finnes på utvalgte avreiser hvert år. Vi går med turguide og med fotografen, som holder fotokurset. Fotografen kan ha ulike tips og tema fra gang til gang, men nedenfor følger et grunnopplegg.

Noen tips fra vår fotoguide

Hver dag har vi et hovedtema. På fotturen blir det både korte gjennomganger og individuell veiledning med enkle, praktiske detaljer og fototips. Still spørsmål om det som er viktig for deg!

Dette er ikke et fotokurs, men et valgfritt tilvalg dag for dag for den som ønsker å gå med kameraet i hånden. De beste knepene er enklere enn du tror og de beste bildene blir ofte til ”i farten”. Profesjonelt fotoutstyr blir ofte liggende i fotobagen/ryggsekken. Selv alternerer jeg mellom mobilkamera og et kompakt systemkamera.

Når det er mulig og ønskelig, går vi gjennom et utvalg av dagens resultater rett før middagen. Min ambisjon er at du skal få med deg turopplevelsen hjem, i form av mer interessante og morsommere bilder for deg og dine venner!

Fototips før reisen

 • Ta med batterilader, inkl. kabel for overføring til usb/ PC og gjerne et ekstra batteri. Det kan bli en del titting på displayet i kameraet på turen, noe som tar ekstra strøm. Nye batterier må brukes noen ganger før de får full kapasitet.
 • Ha et minnekort med minst 16 GB og kanskje et ekstra i reserve.
 • Er kameraet nytt, eller er du ennå ikke komfortabel med det? Bli kjent med de viktigste funksjonene, for eksempel hvordan jeg får motivet skarpere, ulike innstillinger og format. De resterende spørsmålene finner vi ut sammen.
 • Ta med bruksanvisningen som pdf, utskrift eller tilgjengelig på usb-brikke.

Fototips på destinasjonen

 • Bli venn med kameraet! Lær deg å ”skyte fra hoften” og å tenke på bildet i forveien.
 • Kameraet som dagbok. Når, hvor, hvordan? Bildene setter spor!
 • Enkle men kreative fotohjelpemidler; Polaroidsolbriller, ministativ, caps, selfiestang, et stykke aluminiumsfolie og en led-lommelykt.
 • La deg bli inspirert til å komme hjem med bedre bilder uansett ambisjonsnivå. Vi skal ha det gøy og fotograferingen skal være kreativ og spennende.

Foreløpige hovedtema - ett for hver dag

 • Skap rom i bildene! Det er enklere enn du tror. Tenk på hvordan forgrunnen, motivet og bakgrunnen henger sammen for å skape dybde i bildene. Hvordan faller lyset? Benytt gjerne en penn eller en kopp kaffe!
 • Stort & smått! Dynamikk i motivet - fra stor utsikt til intens nærhet.
 • Ram inn! Hva skal med i bildet og hva skal man utelate? Variér billedvinkel! Blir det bedre om jeg går bakover / går fremover / litt til siden, stiller meg på huk eller snur kameraet på høykant?
 • Bevegelse i bildet eller skarphet? Er det lite lys, finnes det oftest støtte innen rekkevidde - et tre, en lyktestolpe eller en husvegg. Eller stå på huk med albuen på kneet. Dersom bildene skal være skarpe. Men hva er i veien med bevegelse?
 • Glem motivet! Bildene skapes gjennom kontraster, form, strukturer, mønster og farge. Eller kanskje ved mangel på farge? Lek med kameraet og lur øyet!
 • Bonus! Visste du at ditt kamera kan ta panoramabilder og filme? Hvorfor er det så interessant?

Singelreiser

Reis på egen hånd sammen

Selvsagt er det mer moro å dele sine opplevelser med andre. Å reise solo, uavhengig av sivilstand, åpner opp for mer kontakt med medreisende og lokalbefolkningen. På en singelreise vet du at alle er åpne for hyggelig samvær. Dette er en ypperlig mulighet til å treffe nye likesinnede venner og kanskje finne en fremtidig reisekamerat.

Alle våre reiser passer singelreisende og 15-20 % av våre gjester pleier å reise alene på hver av våre reiser. Samtidig tilbyr vi rene singelreiser på de utvalgte reisemålene nedenfor. På disse turene bor vi på hotell med fine enkeltrom og lave enkeltromstillegg uten påslag fra oss. Du kan også som vanlig velge å dele rom med en annen reisende av samme kjønn.

Vintur til fots i Piemonte med Barolo

Barolo i italienske Piemonte er både et vinmerke og en vakker by. - Piemonte-reisen kombinerer Italias fantastiske mat og gode viner med turer i rolig tempo mellom vingårder. Alt smaker ennå bedre når man har beveget på seg – spesielt i n...

Vintur til fots i Champagne

En sprudlende reise med turer i vakre Champagne! - Med utgangspunkt i Reims, går vi på turer i ett av verdens mest kjente vindistrikt: Champagne. Her møter vi både vakre løvskoger og vingårder liggende i bratte dalsider. Vi sørger for spe...

Vintur til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over Skadarsjøen og Adriaterhavet. En av tu...

Vintur til fots ved Rhinen

Frisk Riesling og romantisk stemning ved praktfulle Rhinen! - Bli med på en innholdsrik reise til Rieslingdruens hjemby, Rheingau! Her går vi gjennom vindrueranker omkranset av gamle ridderborger og klostre fra middelalderen og vi skal og...

Vintur til fots i Valpolicella

Ved foten av Alpene ligger de vakre kollene der den magiske Amaronevinen kommer fra! - På denne reisen for livsnytere, går vi på tur omkring i ett av Italias mest attraktive vindistrikt: Valpolicella. Her, mellom Gardasjøen og Alpene, fin...

Vin- og sykkeltur i Alsace

Opplev vennlige Alsace med herlige sykkelturer midt mellom vindruerankene! - Alsace i det nordøstlige Frankrike er drømmereisemålet for vinelskere. Her sykler vi i et behagelig tempo gjennom et vakkert landskap og koser oss med noen av ve...

Vin- og Sykkeltur med Amarone

En sykkelreise blant vingårdene mellom Venezia og Gardasjøen. - På denne smakfulle reisen lar vi pedalene føre oss inn i Venetos varierte landskap, på jakt etter kulinariske og gastronomiske hemmeligheter. Her ligger vindistriktene på rad...

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
19/9Vinturer til fots i ChampagneFra og med 11 995,-
24/9Fotturer i CalabriaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden