Skip to main content

Sykkeltur Transalp München-Venezia

Årets største sykkeleventyr fra München til Venezia!

Reisen for alle som elsker å bevege seg på to hjul og som ønsker et skikkelig eventyr! Vår nye sykkelreise går gjennom Alpene til Middelhavet – elleve dager med store opplevelser! Ferden går hovedsakelig på flotte sykkelstier uten trafikk og starter i Bayerns kuperte sjølandskap. Herfra sykler vi oppover mot den vakre alpesjøen Achensee i Østerrikes Tyrol og videre nedover til spennende Innsbruck med vakre store sjarm. Fra Brennerpasset ruller vi inn i Italia og pastorale Pustertal. Snart kommer vi til de eksotiske Dolomittene og vi tar vår første hviledag i Cortina d’Ampezzo. Med fornyede krefter fortsetter vi nedover til foten av Alpene og Coneglianos bakkelandskap med vindrueranker, der de produserer Italias favorittbobler, Prosecco. Den siste etappen går langs Piave-elven til Lido di Jesolo, der vi feirer med bading, strandliv og en fridag til å besøke Venezia. Dette er en reise som har mye å by på og som vil gi spennende minner.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:11
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), ti netter i dobbeltrom med frokost, seks middager, syv sykkelturer med lunsj/piknik, følgebil, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Bayern

Etter at flyet har landet i München, venter en kort kjøretur ned til den romantiske lille landsbyen Bad Tölz, der vårt sykkeleventyr starter. Bad Tölz er en kurby ved elven Isar og her tar man gjerne en bayersk øl på Marktstrasse, omkranset av pittoreske hus.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling til Tyrol

Vi setter oss på sykkelsetet og tråkker sørover mot Sylvensteinsee. Etter en myk start klatrer vi oppover og inn i Østerrike. På ettermiddagen kommer vi til Achensee, som kalles for Alpenes fjord. Vi overnatter i Maurach, et populært feriested både sommer og vinter. Ovenfor ligger naturreservatet Karwendel, som har Europas største bestand av kongeørn.

65 km, 690 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Sykling til Innsbruck

Dagen starter med en utforbakke ned mot Jenbach og Inndalen. Den som ikke liker bratte bakker, kan i stedet ta Europas eldste tannstangbane, som går mellom Maurach og Jenbach, der forøvrig tre sporbredder møtes. Vi passerer sølvbyen Schwas og Swarowskis Krystallverden på veien mot Tyros hovedstad, Innsbruck. Vi overnatter i denne vakre byen, som har vært en livlig universitetsby siden 1669, med ikke mindre enn 24.000 studenter. Vi gjør oss kjent med byen og spiser middag på egen hånd på én av de mange restaurantene.

48 km, 100 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 4 Sykling til Sør-Tyrol

For å slippe den lange stigningen mot Brennerpasset, tar vi en kjøretur med syklene oppover gjennom Wipptal. Oppe blant de store fjelltoppene, starter vi syklingen nedover mot Italias fineste sykkelstier, som brer seg utover i Sør-Tyrols ulike daler. Dette frodige landskapet har det beste av både Østerrike og Italia. Ikke noe annet sted er blomsterkassene så dekorative som her og den smakfulle gelato`en de serverer sammen med en perfekt espresso er sjelden god. Dette er også ett av Alpenes mest solsikre områder. Vi passerer fine Vipiteno/Sterzing – kjent som én av Italias vakreste byer - før vi ankommer Pustertal og vårt overnattingssted i genuine Brunico.

80 km, 560 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Sykling til Cortina d’Ampezzo

Vi sykler østover gjennom enger og små tyrolerlandsbyer, forbi innsjøene Lago di Valdaora og Lago di Dobbiaco (Toblach). Ved den sistnevnte ligger et kjent sted for langrenn. Vi drar videre sørover mot Cortina. Plutselig dukker de opp: Tre Cime di Lavaredo, ett av de mest majestetiske Dolomitt-toppene. Disse, kalt verdens vakreste fjelltopper, er oppført på UNESCOs verdensarvliste for deres ”unike og monumentale skjønnhet”. Snart ruller vi inn i Dolomittenes mest fasjonable alpeby Cortina d’Ampezzo. Nå har vi syklet gjennom Sør-Tyrol og inn i Veneto.

61 km, 870 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Hviledag i Dolomittene

Etter reisens tøffeste etappe, tar vi en hviledag i vakre Cortina. En hel dag kan du rusle rundt i gågatene, shoppe, nyte livet på solrike uterestauranter og oppleve byens mange sjarmerende utesteder. Den som ønsker en mer aktiv dag, kan ta en av de sommeråpne heisene opp på fjellet og gå en tur med garantert praktfull utsikt!

Måltider: Frokost

Dag 7 Sykling til Veneto

Vi tar farvel med Dolomittenes dronning og fortsetter reisen sørover. Det blir først og fremst enkel rulling i utforbakker denne dagen, og rett etter start passerer vi det som frem til 1915 var grensen mellom Italia og Østerrike. Fjelltoppene holder oss med selskap hele dagen når vi sykler gjennom Pieve di Cadore og kommer til Piaveelven. Under Venezias storhetstid ble store mengder tømmer fraktet nedover elven, og man kan forestille seg et sted som ligner dagens Canada, med italienske fløtere som hugget trær og navigerte flåter. Vi overnatter i provinshovedstaden Belluno.

78 km, 370 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 8 Sykling til Proseccoens hjemsted

Etter å ha krysset Alpene, kan vi nyte et par dagers sykling i flatt landskap. Vi ruller forbi Lago di Santa Croce - populært for vannsportsaktiviteter og sykler gjennom de vakre landsbyene Vittorio Veneto og Conegliano. Den sistnevnte er mest kjent som hovedstad for vindistriktet der de produserer den musserende vinen Prosecco. Omgivelsene er eventyrlige, med dekorative rekker av vindrueranker som bølger seg mot de blånende Alpene i det fjerne. Vi overnatter i en vakker, venetiansk villa i Susegana – rett sør for Conegliano. Vi tror vi har rett når vi antar hvilken vin som blir servert som aperetivo før maten!

55 km, 500 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 9 Sykling til Adriaterhavet

Mange vil våkne med høye forventninger. Den syvende sykkeldagen vil ta oss til målet som har vært målet helt siden vi startet i en helt annen verden oppe i Bayern: Havet og Venezia. Vi følger mer eller mindre Piave-elven på varierte sykkelstier, bilveier og noen strekninger med grus. En del av dagen går på Strada del vino rosso, rødvinsveien. Vi passerer venetianske villaer her og der og vi begynner å se spor av lagunekulturen med alle kanalene, båtene og fiske. Etter en lang men herlig etappe, ankommer vi Lido di Jesolo, der vi skal bo ved stranden de siste to nettene. Tiden er inne til å sette fra seg sykkelen og ta en dukkert i sjøen!

78 km, 50 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 10 Hviledag med Venezia

Her kan du velge å ta en lat dag og nyte strandlivet på Lido di Jesolos tilsynelatende uendelig lange sandstrender. De fleste vil imidlertid dra inn til Adriaterhavets perle, La Serenissima, selve Venezia. Med båt fra Punta Sabbione, kommer man seg inn til byen på riktig måte og går i land rett ved Markusplassen. Byen på vannet gir ordet praktfull en ny betydning, og er en verdig avslutning på en fantastisk eventyrreise. Middag på egen hånd, som med fordel kan nytes i Venezia når turistsesongen er på hell.

Måltider: Frokost

Dag 11 Farvel til Venezia

Vi tar den korte kjøreturen til flyplassen og reiser tilbake til Norge.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sykkelturen fra München til Venezia

Syklingen mellom disse to flotte byene, er et prosjekt mellom tre land og har en sammenhengende lengde på 570 km (900 km, dersom man regner alle alternative veier). Stien ble klar i 2015 og gir en unik mulighet til å foreta en lang reise på sykkel på bra sykkelveier og med bra infrastruktur for opplevelsesentusiaster på to hjul. Reisen går til de legendariske områdene som Bayern, Tyrol, Dolomittene og Veneto på veien gjennom Tyskland, Østerrike og Italia.

 • Klima: Fra kontinentalt innlandsklima i Bayern til alpint klima og Middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 18-28° på dagtid.
 • Land: Tyskland, Østerrike og Italia
 • Språk: Tysk snakkes helt frem til Cortina, italiensk fra Brennerpasset og nedover. Engelsk fungerer som regel bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan brukes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Sykling fra München til Venezia

Vi sykler med skandinavisktalende guide og har følgebil, som har med reservedeler, vann og bagasjen vår. Syklingen foregår først og fremst på bilfrie sykkelstier, som ofte følger nedlagte jernbanespor. Det betyr at stigningene er mer langtrukne enn bratte. Når vi sykler på vanlige veier, er disse mindre og lite trafikkerte. Her kan bakkene være mer krevende, men vi vil unngå å klatre oppover bratte pass. Underlaget er oftest asfalt, men grusveier forekommer.

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i München. Deretter kjører vi ca 1 ½ time til det første hotellet. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Bari eller til Brindisi. Hjemreiseturen fra Lildo di Jesolo til Venezias Marco Polo, tar ca 45 minutter. Dersom du har bestilt reisen uten fly, er det enkleste å fly til München. Kommer du til samme flyplass som oss, kan du bli med på kjøreturen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: Mountain bike med 29 tommers hjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan monteres
 • Pedaler: Vanlige. SPD-pedaler kan forhåndsbestilles og egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Bagasjeholder med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: El-sykkel ved henvendelse i forkant.
 • Andre sykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell på Sykling Transalp

Hotell på Sykling Transalp

Vi bor på åtte ulike hotell på vår ferd gjennom Alpene. De er håndplukket av oss og har tre eller fire stjerner. Beliggenhetene er valgt med tanke på at gjestene skal kunne fortsette oppdagelsesferden...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
24.06.2020Uten fly og transportSykling Transalp: Munchen-Venedig, uten fly og transport421 995,-BestillMer informasjon
24.06.2020ArlandaSykling Transalp: Munchen-VenedigJa24 995,-BestillMer informasjon
15.08.2020Uten fly og transportSykling Transalp: Munchen-Venedig, uten fly og transportFullt21 995,-FulltMer informasjon
15.08.2020ArlandaSykling Transalp: Munchen-VenedigFullt24 995,-FulltMer informasjon
26.08.2020Uten fly og transportSykling Transalp: Munchen-Venedig, uten fly og transport421 995,-BestillMer informasjon
26.08.2020ArlandaSykling Transalp: Munchen-VenedigJa24 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden