Skip to main content

Sykkeltur mellom italienske vingårder

En sykkelreise gjennom Nord-Italias herligste vindistrikt.

På denne smakfulle reisen lar vi pedalene føre oss inn i nord-Italias varierte landskap, på jakt etter kulinariske og gastronomiske hemmeligheter. Her ligger vindistriktene på rad og rekke. I Valdobbiadene slukker vi tørsten med Italias favorittbobler, Prosecco - mens Alpene rager oppe i det fjerne. Blant Valpolicellas kirsebærtrær og murer bygd av vakker sten, blir vi innviet i hemmelighetene om hvordan den magiske Amaronevinen blir så god. I elegante Franciacorta sykler vi langs den glitrende Iseo-sjøen med Italias fineste bobler som tema, skapt i henhold til den klassiske Champagne-metoden. Valpolicella er hjemstedet til attraktive produsenter som Masi og Allegrini, og gå heller ikke glipp av muligheten til å smake på en skikkelig god grappa fra disse samme traktene. Den bidrar til fordøyelsen av all den gode maten, som er inspirert av ypperlige råvarer fra sjø, hav, skog og fjell. Syklingen er ikke altfor krevende og vi ruller gjennom vakre landskap med solen i ryggen. Dette er en reise kun for livsnytere!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:5
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, tre middager, tre sykkelturer med lunsj, bagasjetransport, guide, vinsmaking i henhold til program og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Conegliano

Etter at flyet har landet i Italia tar vi buss til vårt firestjerners landlige hotell med en fantastisk beliggenhet i lille San Pietro di Feletto. Her, ved inngangen til Prosecco-området, tar vi gjerne et perlende glass vin på panoramaterrassen med utsikt over Coneglianos praktfulle koller med vindrueranker og de blånende Alpene. Restauranten er populær blant lokalbefolkningen og vi nyter deres spesialitet - fisk og skalldyr.

De gangene vi lander i Venezia stopper vi for lunsj i Conegliano (ikke inkludert). Når vi lander i Milano, stopper vi i Desenzano eller i Peschiera ved Gardasjøen.

Måltider: middag

Dag 2 Vinsykling med Prosecco

Vi sykler i området mellom Conegliano og Valdobbiadene, på veier som i 1966 ble den første ”vinveien” i Italia. Omgivelsene er utrolig vakre, med frodigrønne vindrueranker og Alpene i det fjerne. Her gjør vi oss ordentlig kjent med Italias favorittbobler Prosecco, som lages på en helt spesiell måte. Etter lunsj på den familiedrevne vingården, kjører vi til vinbyen Fumane i Valpolicella, der vi sjekker inn på den familieeide gården El Pendola. Vertinnen dekker opp med hjemmelaget mat og gårdens viner til oss. Den som ønsker, kan gjerne få en grappa til maten. Italienerne klassifiserer drikken som en "digestivo" som bidrar til fordøyelsen etter et himmelsk måltid. Grappaen har kommet inn på de finere serveringsstedene i den senere tid og man møter oftest "monovitigno", dvs grappa laget på én eneste druesort. Det er spennende å sammenligne smakene, dersom man orker mer enn ett glass!

26 km, opp 310 m, ned 260 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Vinsykling i Valpolicella

Etter en god frokost klatrer vi opp på sykkelsetet og tråkker innover i Valpolicella-dalen. Vi passerer vindrueplantasjer, kirsebærtrær, vakre palass og små landsbyer. De sjarmerende stenmurene ”a secco” - uten bruk av sement - omkranser mange av veiene. Ved lunsjtider ruller vi inn på vår utvalgte vingård, hvor vi spiser piknik med gårdens ulike viner. Vi sykler deretter tilbake til gården for å koble av og nyte livet. Denne kvelden spiser vi middag på egen hånd. Kanskje en sprø pizza?

21 km, opp 320 m, ned 320 m, vanskelighet 2 på en skala fra 1-5.

Måltider: frokost, lunsj

Dag 4 Vinsykling Franciacorta

Etter frokost kjører vi videre vestover langs foten av Alpene, passerer Gardasjøen og ankommer Lago d'Iseo. Ved den sørlige stranden ligger området Franciacorta, kjent og populær blant vinelskere. Her lages Italias antagelig beste vin i henhold til den klassiske Champagne-metoden. Vi sykler en fin tur med en flott vingård i sikte. Her får vi en rundtur i produksjonshallen og vi smaker på de edle dråpene. Finnes det noe bedre enn en tørr og frisk boblevin etter en sykkeltur? Om kvelden er det avskjedsmiddag med lokale spesialiteter.

30 km, opp 250 m, ned 250 m, vanskelighet 2 på en skala fra 1-5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Farvel til Italias fantastiske vinområde

Etter frokost drar vi tilbake til Venezia/Milano for å fly hjem.
Måltider: F

Hvor krevende er turene? 2 på en skala fra 1 til 5. Vakre landskap med stigninger og bakker. Sykkelturene har en vanskelighetsgrad på tre i en skal fra 1 - 5. Siden turene er korte, har vi imidlertid vurdert dem til to.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Veneto og Lombardia

Veneto er navnet på Venezias og Veronas varierte landskap. Den nordlige delen ligger oppe i Dolomittene og den sørlige delen i Po-deltaet. Området har historisk hatt en svært stor betydning, siden republikken Venezia var en rik og innflytelsesrik stormakt i middelalderen og i renessansen. De rike handelsmennene bygde de berømte villaene – som mer ligner palass – i Venezia og omegn. Selv i dag er Veneto ett av Italias mest velstående område. Nærmest kysten er landskapet flatt, før det blir mer kupert innover i landet. I hele regionen dyrkes vindruer. Venetianerne elsker sin musserende vin, Prosecco, fra Valdobbiadene. På samme druen lages den populære aperitif "spritz". I Valpolicella, nord for Verona, er det imidlertid rødvin som gjelder. Her lages smaksrike Amarone med helt spesielle metoder.

Regionen Lombardia har vært sentral for Nord-Italias økonomi siden romertiden, da byen het Mediolanum, byen i midten (av sletten). Milano er regionens hovedstad. I nord ligger de vakre innsjøene Como, Maggiore, Orta og Iseo, i tillegg til flere små mindre vannspeil. Italia er det eneste landet i Europa der man produserer vin i alle regionene, og Lombardia er ikke noe unntak. På denne reisen legger vi hovedvekt på det beste området for hvitviner; Franciacorta.

 • Klima: Gjennomsnittstemperaturen ligger normalt på 20-25° når vi reiser.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • størmadapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Vin og Sykling

Vakre landskap med stigninger og bakker. Sykkelturene har en vanskelighetsgrad på tre i en skal fra 1 - 5. Siden turene er korte, har vi imidlertid vurdert dem til 2. Vår skandinaviske guide leder turene og deler gjerne sin kunnskap om området med oss andre. På denne reisen har vi ikke noe følgebil siden turene er korte. Vi sykler oftest i gruppe på ca 15 personer og dersom vi deler oss i mindre grupper, blir vi alltid enige om et møtested hvor vi kan kose oss med felles rastepauser. Vi sykler i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen og hygge oss sammen og kanskje ta en kopp italiensk kaffe eller et forfriskende glass. Vi sykler på rolige landeveier, nesten utelukkende på asfalt – men noen korte strekninger er på grus. Turene er korte, men det vakre landskapet med koller og bølgende daler byr på høydeforskjeller. Det er bare å holde et lavt tempo og nyte den praktfulle utsikten!

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen Marco Polo i Venezia eller Milano Linate. Deretter tar vi buss til vårt første hotell, ca en tim fra Venedig eller tre timer fra Linate. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Venezia, Milano Linate eller til Treviso. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-tomshjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan påmonteres
 • Pedaler: Vanlige pedaler. SPD-pedaler ved henvendelse. Egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sidevesker
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Nei
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant.
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell Sykling mellom italienske vingårder

Hotell Sykling mellom italienske vingårder

Ca' del Poggio**** - Mellom Conegliano og Valdobbiadene bor vi en natt på luksuriøse Ca 'del Poggio ****, med utsikt over de vidstrakte åsene. Husets restaurant har spesialisert seg på fisk, som pass...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18.05.2021Uten fly og transportSykkeltur mellan Italiaska vingårdar, uten fly og transportJa12 995,-BestillMer informasjon
18.05.2021ArlandaSykkeltur mellan Italiaska vingårdarJa15 995,-BestillMer informasjon
07.09.2021Uten fly og transportSykkeltur mellan Italiaska vingårdar, uten fly og transportJa12 995,-BestillMer informasjon
07.09.2021ArlandaSykkeltur mellan Italiaska vingårdarJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden