Skip to main content

Båt- og sykkeltur i Bordeaux på egen hånd

Kunsten å nyte livet!

Dette er en spennende nyhet, der du sykler gjennom alle de kjente vindistriktene i Bordeaux-området og bor komfortabelt på den fine elvebåten Bordeaux. Akkurat som vinene fra disse områdene, så fremstår også landskapet med store ulikheter. Området er ideelt for sykling, med mange sykkelstier som er passe kuperte. Et høydepunkt er besøket i Bordeaux, som har utviklet seg til å bli en av Europas vakreste steder, i tillegg til å være en populær sykkelby. Maten ombord har høy standard og byr på mange lokale spesialiteter. I Bordeaux kan man kunsten med å nyte livet, og vinene smaker jo så utrolig bra sammen med østers, and og gode oster. Dette er en sykkelreise for livsnytere!

Film fra Sykling, båt og vin i Bordeaux

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er transport fra Bordeaux sentrum til båten inkludert), syv overnattinger på båten M/S Bordeaux, helpensjon med frokost, lunsjpakke og middag, leie av sykler, veibeskrivelser og informasjonspakke på engelsk og reiseleders tjenester. Tillegg: Transport tur/retur flyplassen, drikke, inngangsbilletter, ulike lugaralternativer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter. OBS: Ved bestilling sjekker vi først at det er plass på båten. Dersom den skulle være full, hører du fra oss vedrørende et godt alternativ.
Bestill reise

Søk reise

Program

Reisens rute: Castets-en-Dorthe – Fronsac/Libourne annenhver uke og Fronsac/Libourne - Castets-en-Dorthe de andre ukene. Klikk på ”Bestill” for å se hvilken retning ruten går på aktuelt tidspunkt.

Dag 1 Castets-en-Dorthe

Etter at flyet har landet i Bordeaux, går ferden videre til Castets-en-Dorthe der båten venter. Innsjekking gjøres fra kl 15:00. På ettermiddagen tar du senere en kortere sykkeltur i området som kalles Lille Holland og som ligger midt i Garonne-dalen. Velkomstdrink om kvelden før dere nyter en deilig middag.
15 km. Måltider: M

Dag 2 Sykling Sauternes

Etter en god frokost venter en rundtur med sykkel i Sauternes-området, der den kjente, søte vinen med samme navn produseres. Sykkelveien er omkranset av pittoreske slott og du har mulighet å stoppe for vinsmaking. På ettermiddagen går du ombord i båten igjen, som glir videre mot byen Cadillac.
30-35 km. Måltider: F/L/M

Dag 3 Sykling Entre-Deux-Mers / Graves

Cadillac ligger i området Graves, som ansees å være Bordeaux-vinenes vugge. Den gamle middelalderbyen er den viktigste byen i Entre-Deux-Mers, vinområdet mellom elvene Garonne og Dordogne. Du sykler gjennom vindruefeltet som tilhører Premieres Côtes de Bordeaux og stopper for vinsmaking av stedets vin. I området har forfattere som Francois Mauriac og kunstnere som Toulouse-Lautrec vært virksomme. Vel fremme ved båten fortsetter ferden videre til Bordeaux, der skipet ankrer opp ved sentrum.
40 km. Måltider: F/L/M

Dag 4 Sykling i hjertet av Bordeaux

På formiddagen tar du en runde på sykkel i sentrum av Bordeaux. Byen har ambisjon om å bli Europas sykkelhovedstad, så her legges det planer med sykkel i tankene. Du besøker alle de kjente severdighetene. Bordeauxs bykjerne er oppført på UNESCOs verdensarvlise. I de trange smugene ligger det kafeer og barer tett i tett, der det er lett å ta en sving inn for å nyte en kaffe med canellés (byens populære bakverk) eller noen østers og et glas hvitt.  På ettermiddagen har du tid til shopping og rusle litt rundt før båten går videre til Bourg.
30 km. Måltider: F/L/M

Dag 5 Sykling Pauillac

Om morgenen går båten fra Bourg til Paulliac, rødvinens hovedstad. Her venter en behagelig sykkeltur gjennom vindrueranker og forbi eventyrlige vinslott.  Det er som å sykle gjennom Vinmonopolets mer eksklusive utvalg, bare med mye bedre utsikt. Du sykler gjennom Margaux med kjente navn som Palmer og Issan – for ikke å glemme Chateau Margeux. Rundt Paulliac ligger Chateau Latour med sitt karakteristiske tårn, Chateau Mouton Rothchild og Chateau Pontet Canet – bare for å nevne noen. Det er selvsagt også tid til å besøke en vinprodusent for vinsmaking. På ettermiddagen krysser båten Garonne og legger til ved Blaye, med fortet Vauban fra 1600-tallet som troner over byen.
40 km. Måltider: F/L/M

Dag 6 Sykling Bourg-sur-Gironde 


Etter en kort sving rundt det mektige fortet, sykler du utover blant vindruerankene. Vingårdene på denne siden av Garonne er ikke like kjente som de på den venstre siden, men kvaliteten er nesten like høy. Området er litt mer kupert, med bølgende vindrueplantasjer og sjarmerende vinslott. I dette området har - siden middelalderen - pilegrimsstien til Santiago de Compostela gått. Syklingen går delvis på en gammel togbane - nå gjort om til sykkelsti. Du drar tilbake til båten for å bli med videre til Bourg-sur-Gironde, en historisk by, med mange bygninger fra Solkongen (Louis XIV)`s tid. Etter middag kan du ta en tur til fots gjennom den pittoreske byen.
35-55 km. Måltider: F/L/M

Dag 7 Sykling Saint Emilion

Dagen starter med en kort båttur til Fronsac ved elven Dordogne, der du klatrer opp på sykkelsetet. Det første stoppet blir i Libourne, nok en fin, historisk by som også har et populært marked på fredag formiddag. Deretter bærer det avsted mot de kjente vindistriktene Pomero og Saint Emilion. Langs veien dukker kjente vinslott opp, som Ausone, Chaval Blanc og Pétrus. Området er mer kupert enn ved Paulliac og det er også oppført på UNESCO-listen. Byen Saint Emilion er en fantastiske perle og her får du mange muligheter til å prøvesmake viner. Du drar tilbake til båten i Fronsac på ettermiddagen.
35-55 km. Måltider: F/L/M

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Bordeaux

På formiddagen er det utsjekking og en kjøretur til Bordeaux, dersom du har bestilt. Du flyr tilbake til Norge etter en eventyrlig uke med mye deilig mat og vin.
Måltider: F

OBS! De tre elvene som båten beveger seg i denne uken, er påvirket av tidevannet. Det kan skille 6 meter i løpe av en dag. Dette kan ha konsekvenser for når og hvor den kan legge til. Vi tar forbehold om endringer grunnet tidevannet, vær og vind.

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Kart

Hotell

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux

M/S Bordeaux er 78 meter lang og 10 meter bred og kan ta opp til 96 gjester. Fartøyet går under fransk flagg og har en erfaren besetning. På nedre dekk er det 36 lugarer, de er på ca 8 kvm og har egen...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 10

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd, utan flyg og transfer18 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020KastrupBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd, utan flyg og transfer18 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd, utan flyg og transfer18 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterBåtSykling i Bordeaux fra Libourne til Castets på egen hånd22 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd, utan flyg og transfer17 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020KastrupBåtSykling i Bordeaux fra Castets til Libourne på egen hånd21 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden