Skip to main content

Sykkeltur på Zanzibar

På to hjul gjennom krydderets og fargenes øy.

 

Zanzibar ligger utenfor Tanzanias kyst, omkranset av kritthvite strender og det turkis Indiske havet. Øya tilhører de tidligere krydderøyene og er den dag i dag full av farger og duft. På denne sykkelreisen opplever vi stier, byer og deler av Zanzibar som går de fleste reisevante hus forbi, takket være vår lokale sykkelguide Juma. På to hjul sykler vi rundt hele øya, gjennom jungel, krydderplantasjer, på røde grusveier og på asfalterte strekninger - sammen med kyr og geiter. Våre bosteder er spesielt utvalgte og ekstra hyggelige, for å bidra til en fullstendig genuin opplevelse. Maten er like fargerik og spennende som klangen i Swahilispråket. Klimaet er tropisk men ikke plagsom, på grunn av havbrisen. Muligheten til en forfriskende dukkert er aldri langt unna! En sjelden spennende reise på to hjul, med dufter og omgivelser vi aldri finner i Europa.

Safaritillegg 

For å få en komplett opplevelse av Afrika har du nå mulighet til å bestille Safari i tillegg (den dyrere avgangen nedenfor). På avreisedagen fra Zanzibar, flyr dere over til Tanzania og Selous Game Reserve, Afrikas nest største viltreservat. Her finnes én sjettedel av Afrikas utallige elefanter i tillegg til løve, leopard, sebra, flodhest, antilope, krokodille. Dette er ett av de villeste og mest dyrerike safariområdene i Afrika på grunn av at det ligger mer avsidesliggende til. Det betyr også at det ikke er fullt av tilreisende her, men at man føler større nærhet til villdyrene. Med et småfly kommer dere rett til lodgen på kun 45 minutter. Her er det også lov å kjøre offroad, noe som gjør at man kommer ennå tettere på dyrene. I tillegg til jeepsafari, blir det båtsafari på Rufiji-elven og safari til fots i bushen. I tillegg får dere besøke landsbyen Mloka på savannen. Les mer i programmet og i hotellteksten.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, sju middager, fem piknik/lunsj, seks sykkeldager, inngangsbilletter i henhold til program, guide og leie av sykler. Tillegg:drikke til måltidene, visum, eventuelt avreiseskatt, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Avreise

Flyet fra Norge går om kvelden og vi lander neste dag på Zanzibar.

Dag 2 Jambiani

Vi blir møtt av vår guide og tester syklene. Deretter får vi en herlig første ettermiddag, der vi finner oss godt til rette på Red Monkey Lodge, slapper av på stranden og spiser en deilig middag om kvelden. Jambiani er en tradisjonell afrikansk by, med østkystens kanskje aller flotteste sandstrand. I byen springer geiter, ender og barn fritt omkring. Når tidevannet går ut, blir havet krystallklart og asurblått og vi kan svømme fra sandbank til sandbank mens lokalbefolkningen plukker blåskjell til middagen. Har vi flaks, henger de unike Red Colombus-apene sammen med oss ved baren på lodgen. Et tips er at du også bør sørge for å ta en kopp te og mandazi (som minner om smultring) på Hajis lille og veldig lokale restaurant.

Måltider: Middag

Dag 3 Sykling til Kizimkazi

Vi starter denne eksotiske sykkelreisen med å rulle sørover langs kysten. Vi passerer byen Makunduchi, som har røde jordhytter og banantrær – et klassisk bilde av Afrika. Etter hvert kommer vi til korallstensbyen Kizimkazi, som er kjent for sin koloni av delfiner. De koser seg i det langgrunne vannet for å hvile og leke. Etter en ekte swahili-lunsj med chapati (hjemmelaget, indisk brød), drar vi ut i båter for å snorkle. Om kvelden sitter vi på stranden og nyter solnedgangen. Vi bor på det personlige og uformelle Karamba Resort.

22 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Sykling til Stone Town

Denne dagen sykler vi lenger på veier med varierende kvalitet til Stone Town, Zanzibars kulturelle hjerte. Ferden går gjennom landsbyer, der vi møter det genuine hverdagslivet på Zanzibar. Vi kan kose oss med fersk frukt og andre godbiter langs veien. Sykkelturens lengde er avhengig av hvilke spennende grusveier vår lokalguide velger og den som vil, kan avslutte turen etter lunsj! Ønsker du å være med hele dagen, får du en stor opplevelse! I Stone Town har veldig lite har forandret seg de siste 100 årene. Vi bor to netter på boutique-hotellet Kholle House, som har en spennende historie knyttet til den tidligere ”krydderveien”. Når solnedgangen farger byen gylden og bønneropene høres gjennom kveldsluften, nyter vi maten og atmosfæren på byens flotteste takterrasse på Emerson on Hurumzi.

55-67 km. Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag i Stone Town

Stone Town er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et summende og mystisk sted der lokalbefolkningen lever sine liv i de buktende smugene. Her møter Afrika India og Oman og vi kan se, gjenkjenne og dufte de ulike kulturene mens kvinnene lager maten sin på gaten, barna leker og mennene spiller bao på hjørnet og diskuterer hva neste trekk burde være. Her kan du også nyte livet på hotellets fine balkonger og terrasser.

Måltider: Frokost

Dag 6 Sykling til Chuini og krydderplantasjer

Etter frokost tråkker vi nordover langs vestkysten til en krydderfarm, der vi får se, dufte og smake på sesongens ulike krydder og tropiske frukter: Vanilje, kardemomme, kanel, ylang ylang, spiskummen, koriander, tamarind og mange andre. Etter lunsj laget av gårdens råvarer, sykler vi videre til Chuini, der vi overnatter på en lodge blant kokospalmer og mangotrær. Du kan nå nyte solnedgangen utstrakt på den varme sanden!

26 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Sykling til Nungwi

Ferden går til øyas nordligste spiss Nungwi, via den genuine og livlige fiskerlandsbyen Mkokotoni, der vi opplever byens fiske- og grønnsaksmarked. Vi tilbringer ettermiddagen og kvelden i Nungwi. Byen har turkis hav og en sjarmerende strand der restaurantene setter ut bord med lys og tenner bål om kvelden. Nungwi tiltrekker seg flere besøkende enn andre strender, men er likevel tilbakelent på typisk Zanzibar vis. Byen og det lokale livet er virkelig verdt å oppleve. Her har man blant annet bygd båter siden tidenes morgen.

53 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Sykling til Pongwe

Nå sykler vi nedover langs østkysten, gjennom livlige, små landsbyer og naturreservatet Kiwengwa/Pongwe på denne fruktbare delen av Zanzibar. Her møter vi aper, sunniantiloper, mengder av fuglearter og vekster med medisinske egenskaper. Vi vil også se plantasjer med sukkerrør, ris og bønner. I Matemwe kan du se at lokalbefolkningen benytter stranden som vei, med eller uten esler og kyr som transportmiddel. Vi fortsetter til dagens mål Pongwe, en liten landsby med en strand av korallstener. Her slapper vi bare av, soler oss og bader frem til middagen.

45 km. Måltider: Frokost, middag.

Dag 9 Sykling og båt til Jambiani

Morgenene i Pongwe er fantastiske og livlige. Så trives du med å stå opp i ro, må du opp tidlig. Denne siste sykkeldagen drar vi først til Chwaka Bay, der en klassisk zanzibarsk seilbåt i tre tar oss over bukten. Med den avkjølende vinden i ansiktet og det klare havet skvulpende mot skroget, føler man seg forflyttet til krydderhandelens gylne dager. Når vi ankommer den andre siden i Michamwi sykler vi videre til Jambiani. Langs veien kjøper vi frukt og snacks slik at vi holder til Red Monkey Lodge, der vi nyter lunsj. Tilbake på lodgen feirer vi at vi har syklet rundt hele Zanzibar!

40 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 10 Hjemreise

Flyet går ikke før om ettermiddagen, så vi rekker å nyte litt mer av livet på det hyggelige bostedet ved en av det Indiske havs flotteste strender. Nyt badelivet frem til tiden er inne til å ta farvel med Zanzibar og en svært eksotisk sykkelreise. På gjensyn!

Måltider: Frokost

Dag 11 Hjemkomst Norge

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. Hotellene er foreløpige og kan bli byttet ut med alternative innkvarteringssteder med samme standard.

For den som velger å forlenge reisen med Safari, er det videre programmet som følger:

Dag 10 Safari i Selous Game Reserve

Dere blir hentet på Zanzibars internasjonale flyplass av et mindre, privat fly som på 45 minutter tar dere over sundet til Tanzania til Africa Safari camp. Dere legger fra dere bagasjen og drar av sted på en spennende båtsafari på Rufijielven på søken etter krokodiller og flodhester. Senere nytere dere en lunsj i bushen og en tur til den autentiske landsbyen Mloka. Etterpå blir det en bush walk (safari til fots), som gir en helt unik opplevelse av dyrene i omgivelsene. Tilbake på lodgen kobler dere av med en drink i solnedgangen før tiden er inne for en romantisk middag.
Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 11 Safari i Selous Game Reserve

Frokosten inntas på terrassen, mens elefanter og bøfler gjør det samme i vannhullet nedenfor. Etterpå venter en klassisk, heldags safaritur i jeep. I Selous får guidene kjøre offroad og kan på denne måten komme mye nærmere dyrene enn i nasjonalparkene. Her er det store muligheter til at du får se elefant, løve, antilope, sebra og mange andre savannedyr. En dukkert i svømmebassenget føles godt etterpå før grillmiddagen under stjernene.
Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 12 Hjemreise

Etter to dager med eventyrlige safariopplevelser tar småflyet deg tilbake til Zanzibar, der du går ombord i flyet mot Norge.
Måltider: Frokost

Dag 13 Hjemkomst Norge

Du er tilbake i hjemlandet med utrolige og uforglemmelige minner i bagasjen.

Reisefakta

Zanzibar

Zanzibar ligger utenfor Tanzanias kyst og er en del av de betydningsfulle Krydderøyene. Øygruppen består av Unguja (også kalt Zanzibar), Pemba og noen småøyer. De har en lang historie som handelsnasjon i det Indiske havet og representerte et viktig stopp langs kryddhandelsveien, som gikk mellom India, Afrika og araberlandene før kolonitiden. Dette er ett av de få stedene der man fremdeles dyrker safran. Befolkningen består hovedsaklig av afrikanere og arabiske og persiske etterkommere. Resultatet er en spennende og blandet kultur. 97 % er muslimer. Zanzibar har tilhørt Oman og deretter Storbritannia før de ble selvstendige i 1963. Året etter ingikk de i union med Tanganyika og landet Tanzania ble etablert. Økonomien er basert på handel, krydder, fiske og turisme. Det er en helt unik flora og fauna på øya, med opprinnelse fra istiden da øya var en del av fastlandet. De største dyreartene er aper, villsvin, antiloper, mungo og muligens en type leopard (som kan være utryddet).

 • Klima: Tropisk. På våre reiser er det i snitt 30 grader og tørkeperiode. Luftfuktigheten ligger normalt på 60-70%. Solen er svært sterk og vi anbefaler solfaktor 50 uansett hudtype.
 • Land: Autonom del av Tanzania.
 • Språk: Swahili, men de som jobber innen turisme snakker bra engelsk.
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Shilling. 300.000 shilling er ca 1200 kr. USD fungerer for det meste.
 • Prisnivå og betalningsmåte: Økonomien knyttet til turisme har europeiske priser, mens den lokale økonomien har mye lavere priser. En øl ute koster 15-20 kr, en lunsj 60-80 (eller en tier på gaten). Kontanter er det man benytter her nede. Minibank er kun på flyplassen og i Stone Town. Vi anbefaler å ta med US$ og veksle til lokal valuta på flyplassen - eller du kan ta ut shilling fra en minibank. Det er først og fremst til små utgifter langs veien du vil trenge shilling. Det er ikke alle hotell som aksepterer kort, men de tar imot US$ i kontanter.
 • Driks: Valgfritt men forventes til en viss grad.
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Nei 
 • Vaksinering: Vaksine mot gulfeber kreves for å få reise inn i landet dersom man har vært i et land der denne sykdommen finnes (flybytte regnes ikke). Sjekk med din fastlege/et vaksinasjonssenter om dagens krav og anbefalinger.
 • Visum for norske statsborgere: Ja. Det kjøpes ved innreise for ca US$ 50 i kontanter. Det kan også kreves avreiseskatt ved hjemreise.
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Seks måneder etter hjemkomst
 • Strømadapter: Kreves.
 • Forøvrig: I denne kulturen er det viktig å dekke skuldre og knær når man farter rundt omkring i byer og på andre steder. På stranden kan man derimot være iført badetøy uten problemer, og på sykkelturen kan man kle seg hvordan man vil.

Sykling på Zanzibar

Vår skandinaviske Prima-guide er med hele uken. Vi bruker også en lokalguide som er en pasjonert syklist og kan hver eneste vei på øya. Vår svenske samarbeidspartner Helen er også tilgjengelig ved behov. Guidene leder sykkelturene og har med seg alt vi trenger for dagen. Reiselederen kan bære småting som kamera og solkrem i sin sekk. Bagasjen blir transportert i bil mellom hotellene våre. Terrenget er flatt, men varmen kan enkelte dager få det til å føles noe mer utfordrende. Underlagte er blandet, vi sykler på asfalt, grus- og sandveier og noen ganger på stier. Vi sykler i rolig tempo, med så mange væsketopp og pauser vi ønsker. Du kan ta utgangspunkt i vår utstyrsliste, men du kommer ikke til å trenge varme klær - men det kan være klokt å ta med regnjakke.

Fly og transfer

Har du bestilt flybilletten med oss møter du våre representant på flyplassen i Zanzibar. Deretter følger en ca 1,5 times transfer til det første hotellet i Jambiani på den andre siden av øya. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Zanzibar det beste alternativet. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd. Om du ankommer på et annet tidspunkt kan vi forhåndsbetsille taxi som du betaler ved ankomst (ca. 50 USD per vei).

Safari som forlengelse av reisen

Sykkelreisen kan bestilles med safari som tillegg. På avreisedagen fra Zanzibar går dere ombord i et privat fly som på 45 minutter tar dere rett til Selous viltreservat på Tanzanias fastland. Vi sørger for at dere kjøres til flyplassen på et egnet tidspunkt i forhold til den videre turen. Dere får ingen utskrevne flybilletter, men safarilodgens personale sørger for at dere er med på boardinglisten. NB: Tillatt bagasjevekt er lavere på safariflyet enn på det internasjonale flyet: Det tillates kun 15 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje. Det er dessverre ikke mulig å deponere bagasje på Zanzibar flyplass mens vi er på safari. Hjemreisen går med det samme privatflyet tilbake til Zanzibars internasjonale flyplass, før flyet tar dere tilbake til Norge. Dere slipper ferger, flybytte og mange timer i buss. På safarioppholdet er alle måltider og aktiviteter i henhold til programmet inkludert i prisen. Ta med komfortable sko for safari til fots og for landsbybesøket. Barna i landsbyen setter veldig stor pris på små gaver som bøker, penner og godteri!

Syklene

 • Type: Mountainbike
 • Gir: Ca 10
 • Bremser: Håndbremser
 • Sete: Normalt
 • Pedaler: Normale
 • Bagasje: Verken sykkelvesker eller bagasjebrett finnes, så ta gjerne med en liten ryggsekk eller en veske til å feste på styret. Sykkelkurv er tilgjengelig i et begrenset antall ved forespørsel. 
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Nei
 • Reparasjonssett: guiden har verktøy
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Noen av syklene har fjæring foran, mens alle syklene er stive bak. Vær forberedt på at syklene ikke har samme høye standard som i Europa.

Kart

Hotell

Hotell på Zanzibar

Hotell på Zanzibar

Ved god hjelp av kjente som bor på Zanzibar, har vi håndplukket en rekke bosteder som oppleves som ekstra spesielle. Alle har en lokal stil og god standard. Alle rom har eget bad. Restaurantene server...

Bilder

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden