Skip to main content

Sykkeltur langs Kroatiakysten

En halvøy som har form som en drueklase må vel være det aller beste stedet til å nyte sykling i et landlig Middelhavsmiljø?

Istria er en del av Kroatia og ligger rett overfor Venezia, noe vi ser på husene og på båtene i de vakre, små fiskerlandsbyene. Landskapet er eventyrlig og man slipper altfor krevende bakker. Turen starter i den slovenske havnebyen Izola og målet er å sykle langs hele den adriatiske kysten nedover til Pula. Ferden går mellom vinranker, oliventrær, paraplyformede pinjetrær, små enger og basseng med saltvann. Lokalbefolkningen sier at her vil vi finne Europas aller beste olivenolje! Vi har søkt de triveligste og roligste småveiene å sykle på, og det blir en blanding av sykkelstier på fylte jernbanespor og småveier med asfalt og grus. Under reisen passerer vi vakre kystbyer som Izola, Umag, Porec, Rovinj og Pula. Vår følgebil vil dekke opp til fristende lunsj i form av piknik med lokale spesialiteter. Ønsker du å fortsette etter livsnytelse i skyggen av et oliventre, fortsetter ferden til neste etappemål og kanskje en forfriskende dukkert før middag. Vi bor på hyggelige hotell, hvorav de fleste har svømmebasseng og ligger i nærheten av badestrender. Dette er en perfekt reise for den som ønsker seg passe lange sykkeldager i et sjarmerende miljø med sol og badeliv.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, flyreisen inkluderer transport tur/retur flyplassen, del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem sykkeldager med lunsj, leie av sykkel, bagasjetransport og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom, elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Izola

Flyet lander i Venezia og en buss tar oss videre til Izola i Slovenia. Vi sjekker inn på hyggelige Hotell Marina, som har en ypperlig beliggenhet i havnen. Her bor vi de første to nettene. På ettermiddagen har vi god tid til å bli kjent med byen eller ta en drink og nyte havutsikten. Om kvelden er det felles middag på hotellet.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling i slovenske Istria

Etter frokost ute på terrassen er tiden inne til å teste syklene. Vi starter uken med å sykle langs kysten nordover. Vi tar senere en rundtur innover i landet og drar tilbake til Izola. Til lunsj dekker vi opp til en fristende piknik med havutsikt.

Sträcka: 30 km

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 3 Sykling Izola - Umag

Denne dagen skal vi sykle til Kroatia. Syklingen starter langs Parenzana, et nedlagt jernbanespor som i dag er en populær sykkelsti. Vi stopper i byen Piran, som er kjent for saltproduksjon og vi besøker byens saltbutikk. Vel inne i Kroatia fortsetter vi langs Parenzana, før vi etterhvert tar av på grusveier og på små, sjarmerende sykkelstier som vi har håndplukket for gjestene våre. Vi sjekker inn på vårt delikate hotell rett utenfor Umag. Her bor vi behagelig, rett ved havet.

Sträcka: 42 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Sykling Umag – Porec

Etter frokost tråkker vi i vei langs havnen. Vi stopper for å besøke Umag. Deretter følger vi kystlinjen langs enkle grus- og asfaltveier. Lunsj hygger vi oss med i nærheten av Novigrad, før ferden går videre mot Porec. I sjarmerende Porec bor vi i nærheten av både sentrum og havet. Hotellet dekker opp til en stor buffet, som ingen syklist forlater sulten.

Sträcka: 44 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag i Porec

Denne dagen tar vi helt fri fra syklingen og kan nyte solen, bading og Istrias herlige omgivelser.

Måltider: Frokost, middag

Dag 6 Sykling Porec – Rovinj

I dag forlater vi kysten og følger mindre asfalt- og grusveier, der vi passerer både vinranker og vakre oliventrær. Vi kommer ned til en større vei når vi skal sykle over Limskifjorden. Ferden går så nedover en lang bakke, som vi senere må betale for med en lang oppoverbakke. Dette blir ukens tøffeste etappe. Vi svinger av på mindre veier igjen og avslutter langs den nedlagte jernbaneveien Tumbin, som er fra begynnelsen av 1900-tallet. I Rovinj sjekker vi inn på hotellet der vi vil bo resten av uken. Hotellet ligger en grei gangavstand fra sentrum og her er det blant annet svømmebasseng.

Sträcka: 45 km

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Sykling til Pula med bading

Etter at vi har syklet et par timer etter å ha startet ved hotellet, stopper vi ved en herlig strand for piknik og eventuelt en dukkert. På ettermiddagen fortsetter vi sørover mot Pula, før vi drar tilbake til Rovinj.

Sträcka: 30 km

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 8 Farvel til Istria

Vi tar farvel med Istria etter en fantastisk uke på sykkel. Ferden går til flyplassen i Venezia og hjemreise.

Måltider: Frokost

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5. Strekningene er på 30-40 km per dag med 200-400 meters stigning. Vær oppmerksom på at vi også tidvis sykler på grus, men helt uten tekniske utfordringer.

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Istria

Denne halvøya har, med en sentral beliggenhet nord i Adriaterhavet, vært endel av veldig mange ulike imperier og land. Etter Romerriket tilhørte øya Venezia i hele 600 år, frem til Østerrike-Ungarn overtok. Deretter var de en del av Italia i mellomkrigstiden. Etter annen verdenskrig gikk Istria til Jugoslavia, og den største delen til delrepublikken Kroatia. Etter oppløsningen av Jugoslavia har Istria forblitt i Kroatia, bortsett fra den mindre delen i nordvest som tilhører Slovenia.

Istria har relativt lav befolkningstetthet til å ligge i nordlige Middelhavet. Det betyr at vi som gjester kan nyte uberørt natur og småsteder og landsbyer. Her produseres det mye vin og frukt i tillegg til stoltheten olivenolje. Istria har over 40 mil kyst og de mange små badebyene er populære om sommeren.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Kroatia
 • Språk: Kroatisk, italiensk og engelsk fungerer oftest
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Kuna
 • Betalingsmåte: Betalingskort fungerer, men kontanter er sikrest.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter nødvendig: Nei

Sykling i Istria

Vi sykler med skandinavisktalende guide og har følgebil med reservedeler, vann og bagasjen vår. Syklingen går delvis på bilfrie sykkelstier som ofte følger de nedlagte jernbanesporene, delvis på mindre veier med lite trafikk og på grusveier. Det er en blanding av ulike typer underlag, som tar oss til de vakreste stedene utenfor allfarvei. Istria er flatt uten å være kjedelig, og vi vil sykle ”snille” etapper opp og ned – men noen større bakker blir det. 

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og kjøring tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo. Deretter blir det en kjøretur på et par timer til Izola. Kjøreturen fra Rovinj til flyplassen før hjemreisen tar drøyt tre timer. Sørger du for egen transport, er det enklest å fly til Venezia eller til Treviso. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander, men da må man huske å forhåndsbestille dette hos oss.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-toms dekk
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser. skivebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan monteres.
 • Pedaler: Vanlige. SPD-pedaler kan forhåndsbestilles. Egne pedaler kan monteres.
 • Bagasje: Bagasjebrett med sykkelveske på siden og en mindre sykkelveske foran på styret
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumsramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant.
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell Sykling langs Istriakysten i Kroatia

Hotell Sykling langs Istriakysten i Kroatia

Vi bor på fire ulike hotell på sykkelreisen langs Istrias kyst. Alle ligger i nærheten av havet og flere har svømmebasseng.

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.09.2021Uten fly og transportkystSykling i Kroatia uten fly og transport315 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021ArlandakystSykling i Kroatia218 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021Uten fly og transportkystSykling i Kroatia uten fly og transportJa15 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021ArlandakystSykling i KroatiaJa18 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden