Skip to main content

Sykkeltur langs Costa Brava

En av våre herligste sykkelreiser går til Katalonias kyst og vindistrikt.

På denne relativt enkle sykkelreisen, tråkker vi langs den vakre Costa Brava-kysten og gjennom vindistriktet Empordá, på jakt etter boblende Cava og forfriskende dukkerter i sjarmerende fiskerlandsbyer. Starten går i severdige Girona og den første etappen er rolig og fascinerende, langs de bilfrie, vakre og "grønne” sykkelstiene. Vi bor på flere hotell som ligger ved stranden og vi tar spise- og drikkestopp i de sjarmerende middelalderbyene, tett på de frodige kollene. Områdets historie er interessant, og reisen byr også på gastronomiske opplevelser av det katalanske kjøkkenet, ett av verdens beste. Vi sykler i gruppe med følgebil, som har med matvarer til smakfull piknik. En særdeles variert sykkelreise, som passe anstrengende for de fleste, helt uten tøffe stigninger.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom på hotell med frokost, seks middager, seks dager på sykkel med lunsj/piknik, sykkelleie, bagasjetransport og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Girona

Etter at flyet har landet i Barcelona, kjører vi til den sjarmerende byen Girona, som blant annet har en av Europas best bevarte jødiske bydeler, en mektig katedral og fine bymurer man kan spasere på. Det er velkomstmiddag om kvelden.

Måltider: middag

Dag 2 Sykling til Sant Feliu de Guíxols

Etter at alle har fått justert sin sykkel, starter reisen langs ”vias verdes”. Å rulle bortover langs disse gamle vollene er en stor glede, og vi kommer oss lett ned til kysten og til Sant Feliu. Byen er interessant både kulturelt og historisk, og har en vakker havn og et kloster. Vi bor ved stranden Sant Pol og kan ta vår første dukkert i Middelhavet. Etterhvert nyter vi en deilig middag på hotellet.

49 km, 150 m opp, 200 m ned.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Sykling til Calella de Palafrugell

Denne dagen er det også enkel sykling langs kysten og vi passerer Platja d'Aro (Costa Bravas lengste strand) og Palamós-bukten, før vi begir oss innover i landet. Turen går gjennom fiskehavner, badebyer og den gamle iberiske bosetningen Cala Castell, der vi nyter en piknik og den fantastiske stranden. Vi overnatter i den hyggelige rivierabyen Calella de Palafrugell. Vi koser oss med middag på hotellet. 

33 km, 270 m opp, 270 m ned.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Sykling til Torroella de Montgrí

Ferden går nordover langs Costa Brava og innover i landet til vindistriktet Baix Empordá. Vi spiser lunsj hos vår utvalgte vinprodusent Mas Oller, og tar også en kaffe i den genuine middelalderbyen Pals. Utpå ettermiddagen går turen delvis gjennom århundregamle risplantasjer, med fjellkjeden Montgrí i bakgrunnen. Middag nytes på hotellet.

45 km km, 275 m opp, 275 m ned.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Sykling til Castelló d'Empúries

Vi passerer Montgrífjellet og kommer oss inn i Alt Empordá. Vi befinner oss i cavaens hjemland, den spanske champagnen. Vi tar en kaffe eller et glass ved stranden og ruller deretter videre forbi fornminner i Empuries. Her ligger inngangsporten til den iberiske halvøya og for de greske og romerske kulturene. Denne dagens etappe tar oss til Castelló d'Empúries der vi bor i to netter. Der får du god tid å beundre byens praktfulle arkitektur og rusle rundt i et sjarmerende miljø. 

37 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 6 Sykling i Alt Empordá

Vi blir værende i samme by og sykler en spennende rundtur i vindistriktet. Pyreneene danner en vakker bakgrunn mens vi sykler mellom vinlandsbyer som Vilajuïga og Pau. Vi vil selvsagt stoppe ved en vingård for å nyte vinsmaking på sitt aller beste! Senere spiser vi middag på egen hånd.

37 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: frokost, lunsj

Dag 7 Sykling til Figueres og Dalí-muséet

Den siste sykkeldagen går ferden mot vinbyen Perelada, der vi titter på slottet og den gamle bydelen fra middelalderen. Perelada er sentrum for vinbetegnelsen DO Alt Empordá, så også denne dagen vil nok by på vin! Vi sykler deretter opp gjennom områdets eldste vindrueranker og byene Garriguella, Vilamaniscle og Rabos. Du får også se hvordan spanske produsenter gjerne blander rustikke stengårder med futuristiske vinpalass. Til slutt ruller vi nedover mot Figueres og ett av reisens kulturelle høydepunkter: Salvador Dalí-muséet. Vi kan nærmest love at selv dem som er skeptiske til museer, vil bli begeistret for å besøke dette! Om kvelden vil vi hygge oss med avskjedsmiddagen.

43 km, 370 m opp.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til sykkelreisen

Vi blir kjørt til Barcelona for å ta fly hjem.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Costa Brava og Katalonia

Katalonia er en delvis selvstyrt region nordøst i Spania, som har Pyreneene i nord, et bølgende landskap innover i landet, mange fossefall og den populære Costa Brava-kysten nord for Barcelona. Den nest viktigste byen heter Girona, som er fylt av severdigheter fra en veldig rik historie.

Costa Brava betyr den ville kysten, og har både et fantastisk flott klima om sommeren og praktfulle strender. Mange av denne kystens bortgjemte landsbyer har vært favorittsteder for flere billedkunstnere og forfatter, ikke minst for Dalí og Picasso.

 • Klima: Middelhavsklima, som er som en god norsk sommer både om våren og på høsten.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Sykling langs Costa Brava

”Vias verdes” er helt bilfrie sykkelstier, og de andre veiene er små og rolige med asfalt eller grus. Landskapet er ikke spesielt kupert. Vår sykkelguide leder turene og deler gjerne kunnskapen sin om området. En følgebil med mekaniker er med og vi sykler oftest i grupper med maks 15-20 personer. Deler vi oss opp i mindre grupper, sørger vi for å møtes på avtalte sted for å ta felles pauser. Vi sykler i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen, for å hygge oss sammen og for å ta en kaffe eller en forfriskende dukkert.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transfer

Har du bestilt flybilletten med oss møter du våre representant på flyplassen i Barcelona (El Prat). Deretter følger en ca time lang transfer til Girona. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Girona i tillegg til Barcelona beste alternativ. Du kan ta tog videre til Girona. Togtider: www.renfe.es. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Syklene

 • Type: Trek, dvs en mellomting mellom citybike og mountainbike
 • Gir: 24
 • Bremser: Håndbremser
 • Sete: Normalt
 • Pedaler: Normale
 • Bagasje: Holdere for en sykkelveske på siden og bagasjebrett
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen langs Costa Brava

Hotell på sykkelturen langs Costa Brava

Vi bor på flere hotell på sykkelturen langs Costa Brava. Alle har bra middelklassestandard og flott beliggenhet på stedene og i byene vi besøker – med kort vei til sentrum og stil stranden. Flere av h...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.09.2021ArlandaSykkeltur langs Costa BravaJa17 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021KastrupSykkeltur langs Costa Brava517 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden