Skip to main content

Sykkeltur i Slovenia

En meget populær sykkeltur gjennom Slovenias vakreste landskap - fra Alper til strender.

Vår mest erfarne sykkelguide, Magnus, mener at denne reisen er en av de aller beste man kan oppleve på to hjul. Vi lover deg en reise i et spennende land som byr på nesten alt: Vakre Alper, mektige fossefall, dype grotter, hvite hester og bading i saltvann. Slovenia fremstår med mange ulike sider og det på et lite areal. Vi starter reisen i de kjente Alpene, Kranjska Gora. Vi sykler på lite trafikkerte landeveier og vår følgebil sørger for å gi oss vann, mat og reservedeler til syklene ved behov. Om kveldene bor vi på bra hotell. Reisen avsluttes med noen herlige dager ved havet. En sykkelreise som har alt!

Film fra Sykkeltur i Slovenia

Aktiviteter:Sykkelreiser
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem sykkelturer med lunsj/piknik, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Kranjska Gora

Vi flyr til Venezia eller Ljublana og drar videre med buss til vårt første hotell i alpebyen Kranjska Gora. Vi koser oss med middag og en god natts søvn.
-/-/M

Dag 2 Sykling Kranjska Gora och italienska Tarvisio

I dag  tester vi syklene mot italiensk Tarvisio. Vi følger sykkelstien og nyter omgivelsene.

40 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 3 Sykling i de julianske Alpene

Om morgenen tar vi buss til Vrsic-passet, der vi tester syklene. Vi følger deretter Socaelvens smaragdgrønne vann. Vi befinner oss i hjertet av Triglavfjellet, med topper som strekker seg over 2800 m.o.h. Nedenfor byen Bovec stopper vi ved Bokafossen - Slovenias høyeste fossefall - med en høyde på 106 m. Dagens mål er den lille, sjarmerende byen Tolmin.
 

70 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 4 Sykling i Slovenias ”Toscana”

Vi forlater Tolmin med buss som kjører opp i Kolovratfjellene. Vi sykler på fjellryggen med utsikt over Triglav, Socadalen og Fruili (Italia). Veien går i svinger nedover fjellet til Italia og styrer mot Gorizia, et kupert landskap som minner om Toscana.
 

40 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5. F/L/-

Dag 5 Sykling til Sezana

Vi drar fra Goizia mot Sloveni. Vi passerer Vipavadalen, et område fullt av vindrueranker og små gårdsbruk. Vi nyter den kraftige Teranvinen og den mer syrerike Rebulah. Det sies at slovenerne beholder den beste vinen og eksporterer resten. Vi sykler på mindre veier og gjennom byer. Kveldens mål er Sezana.
 

58 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 6 Sykling og Lippizanerhester

Vi befinner oss i Karstområdet, et stort kalksteinsplatå, hvor det også er et eksotisk grottesystem. Škocjangrotten er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi passerer Lipica, hvor de har drevet med oppdrett av de berømte Lippizanerhestene siden 1500-tallet. Izola er målet denne ettermiddagen. Middagen denne kvelden kan nytes på egen hånd på en av de mange restaurantene.
 

65 km, vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5. F/L/-

Dag 7 Pausedag vid Adriaterhavet

Etter fem intense dager på sykkelen, er det fint å ha en hviledag.Vi bor på et hyggelig hotell ved havet i sjarmerende Izola. Vi hygger oss over en felles avskjedsmiddag om kvelden.

  F/-/M

Dag 8 Farvel til Slovenia

Vi kjører til flyplassen for hjemreise etter en herlig sykkelerfaring rikere.
F/-/-

 

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind. 

Reisefakta

Slovenia

Slovenia har en variert natur, med både alpine landskap og en middelhavskyst mot Adriaterhavet. Landet har middelhavsklima ved kysten, alpint klima i fjellene og kontinentalt klima med milde til varme somre på fjellplatåene og i øst.

 • Klima: Mildt alpint eller kontinentalt klima, avhengig av turområde.
 • Land: Slovenia
 • Språk: Slovensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei

Sykling i Slovenia

I reiseprogrammet kan du lese om sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Vår guide leder sykkelturene og har mye å bidra med kunnskapsmessig. Vi har også en følgebil med mekaniker med oss. Vi sykler som regel i en gruppe på maksimum 15-20 personer og dersom vi deler oss i mindre grupper, bestemmer vi oss alltid for et sted vi møtes for å ta pauser i fellesskap. Du trenger ikke å være noen topptrent syklist – men det krever en god grunnkondisjon for å orke å være med på turene. Vi sykler i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen, hyggelig selskap og tar en kopp kaffe eller en iskrem. Syklingen går nesten kun på rolige, asfalterte veier. 

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo alternativt Ljublana. Deretter følger transfer til Kranjska Gora. Cirka 3 timer fra Venezia og cirka 1,5 timer fra Ljublana. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Ljubliana, Venezia eller Treviso de beste alternativene. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Syklene

 • Type: Mountainbike
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: mountainbikesete
 • Pedaler: Tosidige - SPD ena sidan, vanlige andra
 • Bagasje: Bagasjebrett med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant. Ekstra kostnad
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Best Western Kranjska Gora

Best Western Kranjska Gora

Best Western Kranjska Gora har en flott beliggenhet sentralt i Kranjska Gora, omgitt av av skog og fjell. Rommene er hyggelige og hotellet har en spaavdeling som kan friste etter en deilig fjelltur. H...
Hotell på sykkelturen i Slovenia

Hotell på sykkelturen i Slovenia

På vår reise gjennom Slovenia bli vi skjemt bort med supre hotell. Flere har fire stjerner med basseng og spa, og kan skilte med egne vinsamlinger (som vi selvfølgelig trekker opp et par flasker av fø...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27.06.2020Uten fly og transportSykkeltur i Slovenia uten fly og transportJa16 995,-Bestill
27.06.2020ArlandaSykkeltur i SloveniaJa20 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
04.07.2020Uten fly og transportSykkeltur i Slovenia uten fly og transportJa16 995,-Bestill
04.07.2020ArlandaSykkeltur i SloveniaJa20 995,-Bestill

Lignende reiser

Sykkeltur i Albania

Sykkeltur i Albania

En tidsreise til ett av Middelhavets vakreste land. - Vår reise til Albania byr på flotte sykkeldager med helt fantastisk natur, som slår det meste det en erfaren reisearrangør har opplevd. Denne uke...
Båt og sykkeltur i Kroatias øyverden

Båt og sykkeltur i Kroatias øyverden

Tenk å flyte rundt i den vakre, kroatiske skjærgården med båt! - Dalmatias øyverden utenfor Split er som lagd for sykling. Du bor ombord på en behagelig båt sammen med syklister fra hele verden. På...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden