Skip to main content

Sykkelturer i Slovenia

En meget populær sykkeltur gjennom Slovenias vakreste landskap - fra Alper til strender.

Vår mest erfarne sykkelguide, Magnus, mener at denne reisen er en av de aller beste man kan oppleve på to hjul. Vi lover deg en reise i et spennende land som byr på nesten alt: Vakre Alper, mektige fossefall, dype grotter, hvite hester og bading i saltvann. Slovenia fremstår med mange ulike sider og det på et lite areal. Vi starter reisen i de kjente Alpene, Kranjska Gora. Vi sykler på lite trafikkerte landeveier og vår følgebil sørger for å gi oss vann, mat og reservedeler til syklene ved behov. Om kveldene bor vi på bra hotell. Reisen avsluttes med noen herlige dager ved havet. En sykkelreise som har alt!

Film fra Sykkeltur i Slovenia

Aktiviteter:Sykkelreiser
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem sykkelturer med lunsj/piknik, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Kranjska Gora

Vi flyr til Venezia eller Ljublana og drar videre med buss til vårt første hotell i alpebyen Kranjska Gora. Vi koser oss med middag og en god natts søvn.
-/-/M

Dag 2 Sykling i de julianske Alpene

Om morgenen tar vi buss til Vrsic-passet, der vi tester syklene. Vi følger deretter Socaelvens smaragdgrønne vann. Vi befinner oss i hjertet av Triglavfjellet, med topper som strekker seg over 2800 m.o.h. Nedenfor byen Bovec stopper vi ved Bokafossen - Slovenias høyeste fossefall - med en høyde på 106 m. Dagens mål er den lille, sjarmerende byen Tolmin.
70 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 3 Sykling i Slovenias ”Toscana”

Vi forlater Tolmin med buss som kjører opp i Kolovratfjellene. Vi sykler på fjellryggen med utsikt over Triglav, Socadalen og Fruili (Italia). Veien går i svinger nedover fjellet til Italia og styrer mot Goriska Brda, et kupert landskap som minner om Toscana.
45 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 4 Sykling til Italia

Vi drar fra Goriska Brda for et kort besøk i Goriza i Italia. Når vi kommer tilbake til Slovenia, møter vi Vipavadalen, et område fullt av vindrueranker og små gårdsbruk. Vi nyter den kraftige Teranvinen og den mer syrerike Rebulah. Det sies at slovenerne beholder den beste vinen og eksporterer resten. Vi sykler på mindre veier og gjennom byer. Kveldens mål er Sezana.
58 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 5 Sykling og Lippizanerhester

Vi befinner oss i Karstområdet, et stort kalksteinsplatå, hvor det også er et eksotisk grottesystem. Škocjangrotten er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi passerer Lipica, hvor de har drevet med oppdrett av de berømte Lippizanerhestene siden 1500-tallet. Izola er målet denne ettermiddagen.
65 km, vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5. F/L/M

Dag 6 Pausedag vid Adriaterhavet

Etter fire intense dager på sykkelen, er det fint å ha en hviledag.Vi bor på et hyggelig hotell ved havet i sjarmerende Izola. Middagen denne kvelden kan nytes på egen hånd på en av de mange restaurantene.  F/-/-

Dag 7 Sykling til Piran

Den siste sykkelturen byr på vakker utsikt og går på rolige landeveier langs kysten. Vi passerer både Portorož og pittoreske Piran før vi drar tilbake til Izola. Lunsj på restaurang. På ettermiddagen får man tid til å kose seg på stranden, nyte kafélivet eller bedrive shopping – du velger selv! Vi hygger oss over en felles avskjedsmiddag om kvelden.
F/-/M

Dag 8 Farvel til Slovenia

Vi kjører til flyplassen for hjemreise etter en herlig sykkelerfaring rikere.
F/-/-

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind. 

Reisefakta

Slovenia

Slovenia har en variert natur, med både alpine landskap og en middelhavskyst mot Adriaterhavet. Landet har middelhavsklima ved kysten, alpint klima i fjellene og kontinentalt klima med milde til varme somre på fjellplatåene og i øst.

 • Klima: Mildt alpint eller kontinentalt klima, avhengig av turområde.
 • Land: Slovenia
 • Språk: Slovensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei

Sykling i Slovenia

I reiseprogrammet kan du lese om sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Vår guide leder sykkelturene og har mye å bidra med kunnskapsmessig. Vi har også en følgebil med mekaniker med oss. Vi sykler som regel i en gruppe på maksimum 15-20 personer og dersom vi deler oss i mindre grupper, bestemmer vi oss alltid for et sted vi møtes for å ta pauser i fellesskap. Du trenger ikke å være noen topptrent syklist – men det krever en god grunnkondisjon for å orke å være med på turene. Vi sykler i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen, hyggelig selskap og tar en kopp kaffe eller en iskrem. Syklingen går nesten kun på rolige, asfalterte veier. Følgebilene har også med seg en god picknick som vi dekker opp til lunsj. Vin og vann er inkludert på picknicene, og vann til å fylle flaskene med finnes i bilen hele dagen.

Fly og transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo alternativt Ljublana. Deretter følger transfer til Kranjska Gora. Cirka 3 timer fra Venezia og cirka 1,5 timer fra Ljublana. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Ljubliana, Venezia eller Treviso de beste alternativene. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Syklene

 • Type: Mountainbike
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: mountainbikesete
 • Pedaler: Tosidige - SPD ena sidan, vanlige andra
 • Bagasje: Bagasjebrett med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant. Ekstra kostnad
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Slovenia

Hotell på sykkelturen i Slovenia

På vår reise gjennom Slovenia bli vi skjemt bort med supre hotell. Flere har fire stjerner med basseng og spa, og kan skilte med egne vinsamlinger (som vi selvfølgelig trekker opp et par flasker av fø...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
29/6Uten fly og transportSykkeltur i Slovenia uten fly og transportFullt14 495,-Fullt
29/6ArlandaSykkeltur i Slovenia Endast 217 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
6/7Uten fly og transportSykkeltur i Slovenia uten fly og transportFullt14 495,-Fullt
6/7ArlandaSykkeltur i Slovenia Fullt17 995,-Fullt

Lignende reiser

Sykkeltur i Albania

Sykkeltur i Albania

En tidsreise til ett av Middelhavets vakreste land. - Vår reise til Albania byr på flotte sykkeldager med helt fantastisk natur, som slår det meste det en erfaren reisearrangør har opplevd. Denne uke...
Sykling i Montenegro

Sykling i Montenegro

På sykkel gjennom heftige Montenegro – Europas yngste land! - Sytti topper over to tusen meter, Middelhavets sørligste fjord og Europas største ravine - alt dette finner du i Montenegro og det innen...
Båt- og sykkelturer i Kroatia

Båt- og sykkelturer i Kroatia

Forestill deg å kunne drive rundt i den vakre, kroatiske skjærgården med båt! - På vår mest populære båt- og sykkeltur i Kroatia, har vi leid egne båter med skandinaviske sykkelguider ombord. Vi dra...
Sykling langs Kroatiakysten

Sykling langs Kroatiakysten

En halvøy som har form som en drueklase må vel være det aller beste stedet til å nyte sykling i et landlig Middelhavsmiljø? - Istria er en del av Kroatia og ligger rett overfor Venezia, noe vi ser på...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden