Skip to main content

Sykkeltur i Rwanda

Fjellgorillaer, sluknede vulkaner og fargerike møter med det unge Afrika.

En oppdagelsesreise på to hjul gjennom ett av Afrikas mest spennende land. Vi får oppleve et bølgende landskap med vakre innsjøer, bananplantasjer og markeder med tropiske frukter.  Vi følger stien Congo Nile Trail langs Kivusjøen, og som navnet antyder er vi tett på både Nilens og Kongoelvens kilder. Rwanda har utviklet seg til å bli ett av Afrikas mest dynamiske og sikreste land ogvi har sammen med våre rwandiske venner laget en helt unik sykkelreise. Selvsagt får du mulighet til å møte landets mest kjente innbyggere: Fjellgorillaene! 

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:10
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, åtte middager, fem sykkelturer med lunsj/piknik, sykkelleie, lokal sykkelguide, skandinavisk reiseleder (ved mer enn seks deltagere), inngangsbilletter i henhold til program. Tillegg: Drikke til måltidene, visum, ev. avreiseskatt, ev. enkeltrom, tur med gorillaer. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Kigali

Vi lander i hovedstaden Kigali på ettermiddagen/kvelden og overnatter i byen.

Dag 2 Musanze

Etter en kort sightseeing i den fortvoksende hovedstaden tar vi buss til Musanze, som er hovedbyen i den nordlige regionen. Her bor vi på et komfortabelt sted med utsikt over de fem vulkanene som utgjør Rwandas mest kjente nasjonalpark.

Dag 3 Sykkeltur ved de to innsjøene

Etter en kort kjøretur til de vakre kratersjøene Burera og Ruhondo, starter selve syklingen. Vi har valgt veier med lite trafikk og som følger kystlinjen langs strendene.  Vi dekker opp til lunsj i form av piknik og til middag blir det grillet fisk. Vi overnatter på et enklere pensjonat.

Dag 4 Sykkeltur opp i fjellene

Vi sykler langs innsjøen Ruhondo, der vi skimter de fem vulkanene i det fjerne. Etterhvert blir det lunsj i form av piknik. Om kvelden drar vi opp til den flotte lodgen Mountain Gorilla View, der en herlig middag venter oss.

Dag 5 Fjellgorillaene

Denne dagen kan man velge mellom enten å være med på en tur - der vi speider etter gorillaer - eller en fottur opp på vulkanen, begge alternativer mot en ekstra kostnad. Men du kan også velge å nyte livet på lodgen. På ettermiddagen kjører vi til Rubavu, der vi overnatter ved Kivusjøens strand på en enklere lodge. Vi nyter et tradisjonelt BBQ-måltid på kvelden.

Dag 6 Sykkeltur langs Congo Nile Trail

Etter frokost starter vi sykkelturen langs Congo Nile Trail, som følger Kivusjøens strender. Vi sykler på grusveier omkranset av kaffebusker og bananplantasjer, veier som har begrenset trafikk – mens vi blir heiet på av lokalbefolkningens barn. Vi spiser middag og overnatter på et enklere pensjonat ved stranden i Kinunu.

Dag 7 Sykkeltur langs Congo Nile Trail

Etter frokost fortsetter vi syklingen. Vi besøker ett av de større kaffebønne-vaskeriene langs veien. Under høstingen fraktes kaffebønnene hit for å bli vasket og sortert. Vi overnatter på et enklere pensjonat i Bumba.

Dag 8 Sykkeltur til Kibuye

Syklingen fortsetter på rolige grusveier som følger sjøens strender. Vi kommer frem til sjarmerende Kibuye ved Kivusjøens strand på ettermiddagen og sjekker inn på en hyggelig lodge.

Dag 9 Kigali

Etter en avslappende formiddag tar vi bussen tilbake til Kigali. Vi bor på et hyggelig hotell i det rolige diplomatkvartalet, med svært kort vei til uteliv og butikker. Det blir avskjedsmiddag på kvelden med utsikt over den livlige storbyen.  

Dag 10 Farvel til Rwanda

Vi flyr tilbake sent på ettermiddagen/kvelden og rekker et besøk på museum eller en kortere tur rundt i byen. Kanskje har du lyst til å spise lunsj på Hotel des Milles Collins, kjent fra filmen Hotel Rwanda? Så kjører vi til flyplassen før hjemreisen.

Dag 11 Ankomst Norge

Etter å ha tilbragt natten på flyet, lander du i Norge etter en opplevelsesrik reise i Afrika.

Hvor krevende er turene? 2-3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Rwanda

Rwanda ligger midt i Afrika og grenser mot Burundi, Uganda, Tanzania og Kongo. I det høyeste området ligger både Nilens og Kongoelvens kilder. Rwanda er kjent som landet med de tusen åsene og har en svært variert natur, fra regnskog til savanne. I landets nordlige del finner man mange vulkaner, og det er her landets kanskje mest kjente innbyggere, fjellgorillaene, holder til.

Landet ble kolonisert av Tyskland, som etter første verdenskrig mistet området til Belgia. Rwanda ble selvstendig i 1962. Belgierne hadde, under sin styringstid, favorisert folkegruppen tutsier fremfor den større folkegruppen hutuer – i henhold til ideen om å herske ved å sette folk opp mot hverandre. Etter selvstendigheten økte motsetningene mellom folkene, noe som førte til det store folkemordet i 1994, da nærmere én million tutsier ble myrdet i løpet av 100 dager. Hendelsene er skildret i filmen Hotel Rwanda. Rebellstyrker bestående av tutsier som hadde flyttet til Kongo stoppet folkemordet. Èn av lederne for rebellene, Paul Kagame, ble senere president og sitter fremdeles ved makten.

 • Land: Rwanda.
 • Språk: Kinyarwanda og engelsk.
 • Tidsforskjell fra Norge: +1 time
 • Valuta: Rwandiske franc.
 • Prisnivå og betalingsmåte: Turismeøkonomien har europeisk prisnivå, mens den lokale økonomien har betydelig lavere priser. En øl ute koster 15-20 kr, en lunsj 60-80 kr (eller en tier på gaten). Kontant betaling kreves på de lokale stedene. Hotellene benytter kort. Flere steder i Kigali og i større byer har minibanker. Det er bedre å ta ut penger i automat enn å veksle fra dollar eller euro.
 • Sikkerhet: Det er sjelden uroligheter. På nittitallet ble sikkerheten i landet styrket og man ser mange sikkerhetsvakter og politi. Rwanda er kanskje det sikreste landet i Afrika.
 • Driks: Valgfritt, men er forventet.
 • Europeiske helsekortet: Gjelder ikke
 • Visum for norske statsborgere: Ja, og dette kjøpes ved innreise og koster ca 50 USD i kontanter eller med kort.
 • Klimaet: Temperaturen ligger mellom 25 og 30 grader på dagtid nesten hele året.
 • Strømadapter: Nei
 • Forøvrig: Vaksinasjon mot gulfeber kreves for å slippe inn i landet. Sjekk med din fastlege eller et vaksinasjonssenter for hva de anbefaler av øvrige vaksiner. I Kigali går de fleste menn i langbukser og kvinnene dekker skuldre og knær. Å kle seg i shorts føles feil når man ferdes i bymiljøer. På sykkelturen kan man kle seg hvordan man vil.

Sykling i Rwanda

Sykkelreisen gjennomføres med lokale guider som snakker lett forståelig engelsk. Vi har en følgebil med bagasjen vår og reservedeler. Vi sykler for det meste på grusveier og landskapet er mykt kupert. Vi sykler i rolig tempo, med så mange stopp og pauser for væskeinntak som vi ønsker.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Kigali. Deretter følger en ca halvtimes kjøretur til vårt første bosted i Kigali. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på kjøreturen dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du huske å forhåndsbestille dette hos oss.

Fottur til fjellgorillaene

I Virungafjellene nord i Rwanda bor de verdenskjente fjellgorillaene, som er en av landets mest populære turistattraksjoner. Her kan du møte gorillaene i deres eget miljø. Man kan besøke åtte ulike gorillafamilier som beveger seg rundt omkring i nasjonalparken. Det er en eksklusiv og unik opplevelse, der en stor del av prisen går til å beskytte dyrene mot utnyttelse og rovdrift. Å besøke gorillaene koster 950 USD per person og man må forhåndsbestille god tid i forkant. Vi tilbyr denne turen på ”hviledagen” når vi bor på Mountain Gorilla View ved siden av nasjonalparken. Vi møtes kl 07:00 ved informasjonssenteret og deler oss inn i åtte grupper som hver besøker én av familiene. Vi får også gå en vanlig fottur i området til den kjente gorillaforskeren Diane Fosseys grav.

Syklene

 • Type: Mountainbike
 • Gir: 18 - 21 gir
 • Bremser: Håndbremser
 • Sete: Vanlig, eget kan monteres
 • Pedaler: Vanlige, egne kan monteres
 • Bagasje: Sykkelkurv ved forespørsel, ikke bagasjebrett, ta gjerne med en egen veske for styret eller ryggsekk. Guiden kan ta småting som kameraer og solkrem i sin sykkelveske.
 • Kartmappe: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Nei
 • Reparasjonssett: Guiden har verktøy
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Forhjulsfjæring

Kart

Hotell

Hotell Sykkeltur Rwanda

Hotell Sykkeltur Rwanda

På sykkelreisen i Rwanda bor vi tidvis på hotell, på lodger og i såkalte guesthouses (pensjonat). På hotell og lodger bor man i dobbeltrom med dusj/WC. På pensjonatene bor man i dobbeltrom med dusj/WC...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
17.10.2020ArlandaSykkeltur i RwandaJa34 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden