Skip to main content

Sykkeltur i Puglia på Italias hæl

Denne reisen har vært en suksess fra første stund og fører oss til hjertet av Middelhavet i spennende Puglia!

Italias sydøstlige landskap er et reisemål som også elskes av italienerne selv. Her finner man den genuine middelhavskulturen med sol, hav og de solmodne tomatene. Syklingen er enkel og går over et flatt men vakkert kulturlandskap, fylt av flere tusen år gamle oliventrær og hvitkalkede landsbyer. Den gjestfrie lokalbefolkningen skjemmer gjerne bort gjestene med sin største stolthet: Den herlige maten. Fersk fisk, kremet burrataost, smaksrike grønnsaker og hjertesunne olivenoljen, som man gjerne skyller ned med smaksrike rødviner på Primitivo-druen. Vi sykler langs Det Joniske havets kritthvite sandstrender over til Adriaterhavets vakre klipper på den andre siden. Dette er en reise gjennom olivenlunder og grønne koller med duftende macchia, der de genuine "trulli-husene" ligger tett. Vi avslutter reisen i ”det sørlige Firenzes” Lecce. Dette er en solfylt sykkelreise som byr på mange opplevelser!

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Puglia til ett av verdens beste reisemål. Det er enkelt å forstå hvorfor.

Aktiviteter:Sykkelreiser
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, seks sykkelturer med lunsj/piknik, følgebil, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Alberobello

Etter å ha landet i Bari, venter en kjøretur til Alberobello, kjent for de sjarmerende "smurfehusene" trulli. Oppe på en kolle ligger de runde, hvitkalkede husene med tak av brosten stablet oppover i en spiss, omkranset av pinjetrær og palmer. Om kvelden blir vi kjent med Puglias kjøkken med førsteklasses råvarer, ett av Italias mest populære.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykkeltur til Ostuni

Etter frokost starter vi å sykle gjennom et jordbrukslandskap; Gjennom frodige sletter, sølvglitrende oliventrær, hvite landsbyer, dypblå himmel og den røde jordbunnen som lyser gjennom gresset er Puglias farger. Vi passerer Locorotondo, én av Italias vakreste byer, og samme dagen kommer vi til ennå en vakker by, Ostuni. Vi tar en liten pause i den ”hvite byen”, før vi kjører buss til Gallipoli. Vi nyter en middag på en hyggelig restaurant, som har havets spennende delikatesser som spesialitet.

38 km, opp 400 m, ned 400 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Sykkeltur omkring Gallipoli

Gallipolis gamle bydel har en eventyrlig beliggenhet på en rund øy, bundet til fastlandet via én eneste bro. Dette gir det riktige miljøet for Lady og Landstrykeren - bella notte. Vi sykler innover i landet på landlige veier. Vi passerer den vakre badebyen Santa Caterina og spiser lunsj på en sykkelkafé. Det er også mulig å være med på vinsmaking før vi drar tilbake til Gallipoli. Middag nytes på egen hånd på en av de mange sjarmerende restaurantene.

58 km, opp 130 m, ned 130 m. Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 4 Sykkeltur til Santa Maria di Leuca

Denne dagen følger vi kystveien langs Det Joniske havet mot Puglias og Italias yttergrense. Det flate landskapet har noe tidløst over seg og vi passerer flere små fiske- og jordbrukssamfunn langs veien. Her ligger Italias kanskje vakreste strender, med klart vann og hvit sand har strendene fått kallenavnet ”Sydens Maldivene”. I fasjonable Santa Maria di Leuca tar bølgene slutt der Det Joniske havet og Adriaterhavet møtes. Odden består av en dramatisk klippe med praktfull utsikt, et fyrtårn og en vakker kirke. Vi sjekker inn på vårt strandhotell og hygger oss med en smakfull middag.

65 km, opp 200 m, ned 200 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Sykkeltur til Otranto

Denne turen er kanskje én av reisens aller fineste. Fra Leuca sykler vi langs den adriatiske rivieraen, og her ser det helt annerledes ut, sammenlignet med kyststien på den joniske siden. Her er det bratte klipper og mange viker med krystallklart vann og små fiskehavner. Veien slynger seg i bølger opp og ned, uten større høydeforskjeller. Vi kommer til Castro, som har en vakker beliggenhet og den populære badebukten Porto Badisco - før vi ruller inn i Otranto. Denne byen – helt nede ved havet – er utrolig vakker og her ser man tydelige spor fra den greske arven.

53 km, opp 480 m, ned 480 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 Sykkeltur omkring Otranto

Denne dagen tar vi en litt kortere tur til innlandet fra Otranto. Her står oliventrærne som et teppe over landskapet og neolittiske sten sier endel om områdets mange tusen års historie. Vi spiser en deilig lunsj på en mølle. Ettermiddagen er uten program åpner for egne aktiviteter eller avslapning. Otranto byr på en vakker bykjerne og en flott, hvit sandstrand. Den gamle bykjernen er verdt å rusle rundt i.

38 km, opp 120 m, ned 120 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Sykkeltur til Lecce

Den siste sykkelturen fører oss oppover langs kysten, forbi de små innsjøene Laghi Alimini og Roca Vecchia, som daterer seg fra bronsealderen. Vi sykler gjennom WWF-reservatet Le Cesine, der mange trekkfugler hoder til. Etter et besøk på middelalderslottet Acaya, ruller vi inn i Lecce, ”Sydens Firenze”. Midt ute på landet reiser denne vakre barokkperlen seg. Vi bor sentralt i nærheten av det kunstneriske og historiske miljøet. Avskjedsmiddagen hygger vi oss med på en koselig restaurant.

61 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Puglia

Denne dagen vinker vi farvel til Salento og til Puglia før hjemreisen.

Måltider: Frokost

Hvor krevende er turen? 2-3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Puglia

Denne langstrakte regionen omfatter både hælen og anklene på den italienske støvelen. Vi holder oss for det meste i de sydligste delene, Salento. Her befinner Italias østligste odde seg (ved Otranto) og landegrensen der Det Joniske havet og Adriaterhavet møtes (Leuca). Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den spesielle, røde jorden og de mange olivenlundene. Det Joniske havet har en sandete kyst som er veldig populær i sommermånedene, mens den adriatiske siden har veldig mye klipper og viker. Puglia var en del av antikkens Storhellas og det er fremdeles svært synlig i dagens kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 20-25° på dagtid på våren og høsten.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Sykling i Puglia

Vi sykler på rolige landeveier, nesten utelukkende på asfalt. Landskapet er stort sett flatt, men tidvis er det lengre strekninger som går oppover eller nedover. Bratt blir det aldri. Vi sykler med skandinavisktalende guide og følgebil, som har med reservedeler. Bagasjen blir kjørt mellom hotellene vi bor på. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vin og vann er inkludert på piknikene, og vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Deretter kjører vi ca 1 time til Alberobello. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Bari eller til Brindisi. Fra Bari sentrum går det tog til Alberobello, som tar ca 1 1/2 time (tider og priser: www.fseonline.it). Tilbake fra Lecce til Bari sentrum går det tog som tar 1 1/2 - 2 timer (tider og priser: www.trenitalia.com). Siden flyreisen til Puglia er dyr, kan man også fly til Roma og ta hurtigtoget Frecciargento fra Roma til Bari, som tar ca fire timer. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: City bike
 • Gir: 21
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Gelesete
 • Pedaler: Vanlige pedaler og egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sidevesker og veske på styret
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elektrisk sykkel ved henvendelse i forkant. Herre-/dameramme fordeles i henhold til kjønn i bestillingen

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Puglia

Hotell på sykkelturen i Puglia

På vår sykkelodyssé gjennom Puglias landskap bor vi på flere steder. Samtlige er hyggelige og hvert sted har sine spesielle fortrinn – om det er hotell, bed & breakfast eller "albergo diffuso" (hotell...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
23/9Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transportEndast 415 995,-Bestill
23/9KastrupSykkeltur i PugliaFullt18 495,-Fullt
23/9ArlandaSykkeltur i PugliaJa19 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30/9Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transportEndast 415 995,-Bestill
30/9ArlandaSykkeltur i PugliaJa19 995,-Bestill
30/9LandvetterSykkeltur i PugliaFullt19 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
7/10Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transportEndast 215 995,-Bestill
7/10ArlandaSykkeltur i PugliaJa18 995,-Bestill

Lignende reiser

Sykling fra Barolo til Sanremo

Sykling fra Barolo til Sanremo

Fra Piemontes vindrueranker til havet i Liguria. - Italias kanskje heteste reisemål akkurat nå er Piemonte, som ligger i landets nordvestlige del. Her finner man de fantastiske vindruekollene Langhe,...
Vin- og Sykkeltur med Amarone

Vin- og Sykkeltur med Amarone

En sykkelreise blant vingårdene mellom Venezia og Gardasjøen. - På denne smakfulle reisen lar vi pedalene føre oss inn i Venetos varierte landskap, på jakt etter kulinariske og gastronomiske hemmelig...
Sykkeltur i Provence

Sykkeltur i Provence

Det gode liv på to hjul i herlige Provence! - Vår sykkelreise gjennom Frankrikes mest myteomspunne landskap krysser hele Provence; fra fjellene i nord til Middelhavets strand i sør. Ferden starter ve...
Sykkeltur langs Costa Brava

Sykkeltur langs Costa Brava

En av våre herligste sykkelreiser går til Katalonias kyst og vindistrikt. - På denne relativt enkle sykkelreisen, tråkker vi langs den vakre Costa Brava-kysten og gjennom vindistriktet Empordá...
Sykling Transalp München-Venezia

Sykling Transalp München-Venezia

Årets største sykkeleventyr fra München til Venezia! - Reisen for alle som elsker å bevege seg på to hjul og som ønsker et skikkelig eventyr! Vår nye sykkelreise går gjennom Alpene til Middelhavet –...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden