Skip to main content

Sykkeltur i Puglia på Italias hæl

Denne reisen har vært en suksess fra første stund og fører oss til hjertet av Middelhavet i spennende Puglia!

Italias sydøstlige landskap er et reisemål som også elskes av italienerne selv. Her finner man den genuine middelhavskulturen med sol, hav og de solmodne tomatene. Syklingen er enkel og går over et flatt men vakkert kulturlandskap, fylt av flere tusen år gamle oliventrær og hvitkalkede landsbyer. Den gjestfrie lokalbefolkningen skjemmer gjerne bort gjestene med sin største stolthet: Den herlige maten. Fersk fisk, kremet burrataost, smaksrike grønnsaker og hjertesunne olivenoljen, som man gjerne skyller ned med smaksrike rødviner på Primitivo-druen. Vi sykler langs Det Joniske havets kritthvite sandstrender over til Adriaterhavets vakre klipper på den andre siden. Dette er en reise gjennom olivenlunder og grønne koller med duftende macchia, der de genuine "trulli-husene" ligger tett. Vi avslutter reisen i ”det sørlige Firenzes” Lecce. Dette er en solfylt sykkelreise som byr på mange opplevelser!

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Puglia til ett av verdens beste reisemål. Det er enkelt å forstå hvorfor.

Dette er en klassisk sykkelreise fra sted til sted med vanskelighetsgrad 2+. For den som heller ønsker å dra på en aktiv ferie, tilbyr vi Enkel sykkeltur i Puglia med vanskelighetsgrad 1.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, seks sykkelturer med lunsj/piknik, følgebil, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Alberobello

Etter å ha landet i Bari, venter en kjøretur til Alberobello, kjent for de sjarmerende "smurfehusene" trulli. Oppe på en kolle ligger de runde, hvitkalkede husene med tak av brosten stablet oppover i en spiss, omkranset av pinjetrær og palmer. Om kvelden blir vi kjent med Puglias kjøkken med førsteklasses råvarer, ett av Italias mest populære.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykkeltur til Ostuni

Etter frokost starter vi å sykle gjennom et jordbrukslandskap; Gjennom frodige sletter, sølvglitrende oliventrær, hvite landsbyer, dypblå himmel og den røde jordbunnen som lyser gjennom gresset er Puglias farger. Vi passerer Locorotondo, én av Italias vakreste byer, og samme dagen kommer vi til ennå en vakker by, Ostuni. Vi tar en liten pause i den ”hvite byen”, før vi kjører buss til Gallipoli. Vi nyter en middag på en hyggelig restaurant, som har havets spennende delikatesser som spesialitet.

38 km, opp 400 m, ned 400 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Sykkeltur omkring Gallipoli

Gallipolis gamle bydel har en eventyrlig beliggenhet på en rund øy, bundet til fastlandet via én eneste bro. Dette gir det riktige miljøet for Lady og Landstrykeren - bella notte. Vi sykler innover i landet på landlige veier. Vi passerer den vakre badebyen Santa Caterina og spiser lunsj på en sykkelkafé. Det er også mulig å være med på vinsmaking før vi drar tilbake til Gallipoli. Middag nytes på egen hånd på en av de mange sjarmerende restaurantene.

58 km, opp 130 m, ned 130 m. Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 4 Sykkeltur til Santa Maria di Leuca

Denne dagen følger vi kystveien langs Det Joniske havet mot Puglias og Italias yttergrense. Det flate landskapet har noe tidløst over seg og vi passerer flere små fiske- og jordbrukssamfunn langs veien. Her ligger Italias kanskje vakreste strender, med klart vann og hvit sand har strendene fått kallenavnet ”Sydens Maldivene”. I fasjonable Santa Maria di Leuca tar bølgene slutt der Det Joniske havet og Adriaterhavet møtes. Odden består av en dramatisk klippe med praktfull utsikt, et fyrtårn og en vakker kirke. Vi sjekker inn på vårt strandhotell og hygger oss med en smakfull middag.

65 km, opp 200 m, ned 200 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Sykkeltur til Otranto

Denne turen er kanskje én av reisens aller fineste. Fra Leuca sykler vi langs den adriatiske rivieraen, og her ser det helt annerledes ut, sammenlignet med kyststien på den joniske siden. Her er det bratte klipper og mange viker med krystallklart vann og små fiskehavner. Veien slynger seg i bølger opp og ned, uten større høydeforskjeller. Vi kommer til Castro, som har en vakker beliggenhet og den populære badebukten Porto Badisco - før vi ruller inn i Otranto. Denne byen – helt nede ved havet – er utrolig vakker og her ser man tydelige spor fra den greske arven.

53 km, opp 480 m, ned 480 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 Sykkeltur omkring Otranto

Denne dagen tar vi en litt kortere tur til innlandet fra Otranto. Her står oliventrærne som et teppe over landskapet og neolittiske sten sier endel om områdets mange tusen års historie. Vi spiser en deilig lunsj på en mølle. Ettermiddagen er uten program åpner for egne aktiviteter eller avslapning. Otranto byr på en vakker bykjerne og en flott, hvit sandstrand. Den gamle bykjernen er verdt å rusle rundt i.

38 km, opp 120 m, ned 120 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Sykkeltur til Lecce

Den siste sykkelturen fører oss oppover langs kysten, forbi de små innsjøene Laghi Alimini og Roca Vecchia, som daterer seg fra bronsealderen. Vi sykler gjennom WWF-reservatet Le Cesine, der mange trekkfugler hoder til. Etter et besøk på middelalderslottet Acaya, ruller vi inn i Lecce, ”Sydens Firenze”. Midt ute på landet reiser denne vakre barokkperlen seg. Vi bor sentralt i nærheten av det kunstneriske og historiske miljøet. Avskjedsmiddagen hygger vi oss med på en koselig restaurant.

61 km. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Puglia

Denne dagen vinker vi farvel til Salento og til Puglia før hjemreisen.

Måltider: Frokost

Hvor krevende er turen? 2-3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Puglia

Denne langstrakte regionen omfatter både hælen og anklene på den italienske støvelen. Vi holder oss for det meste i de sydligste delene, Salento. Her befinner Italias østligste odde seg (ved Otranto) og landegrensen der Det Joniske havet og Adriaterhavet møtes (Leuca). Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den spesielle, røde jorden og de mange olivenlundene. Det Joniske havet har en sandete kyst som er veldig populær i sommermånedene, mens den adriatiske siden har veldig mye klipper og viker. Puglia var en del av antikkens Storhellas og det er fremdeles svært synlig i dagens kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima med en gjennomsnittstemperatur på 20-25° på dagtid på våren og høsten.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Sykling i Puglia

Vi sykler på rolige landeveier, nesten utelukkende på asfalt. Landskapet er stort sett flatt, men tidvis er det lengre strekninger som går oppover eller nedover. Bratt blir det aldri. Vi sykler med skandinavisktalende guide og følgebil, som har med reservedeler. Bagasjen blir kjørt mellom hotellene vi bor på.

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Derfra ventes en ca times kjøretur til Alberobello. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Bari eller til Brindisi. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur til hotellet, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne kjøreturen hos oss. Flytidene finn er du ved å klikke på `bestill´ på en avreise med fly. Reiser du på andre tidspunkt, kan man ta tog:

 • Ankomst: Direkte-tog fra Bari flyplass til Bari sentralstasjon (15 min, ca € 5), deretter tog med ett eller to togbytter Bari - Alberobello (ca 3 timer, ca € 5).
 • Hjemreise: Direkte-tog fra Lecce til Bari (1 time 20 min - 1 time 45 min og € 10-20 avhengig av om det er regiontog eller ekspresstog). Fra Bari sentralstasjon går det direkte-tog fra sentralstasjonen til flyplassen (15 min, ca € 5).
 • Togtider på www.fseonline.it 
 • Det er også mulig å bestille privat transport for ca € 75 per person.
 • Siden det er dyrt å fly til Puglia, kan man også fly til Roma og ta ekspresstoget Frecciargento fra Roma til Bari på ca fire timer.

Syklene

 • Type: City bike
 • Gir: 21
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Gelesete
 • Pedaler: Vanlige pedaler og egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sidevesker og veske på styret
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elektrisk sykkel ved henvendelse i forkant. Herre-/dameramme fordeles i henhold til kjønn i bestillingen

Inntrykk fra Puglia

I Sør-Italia sier man at den som kommer dit gråter to ganger; En gang når de kommer og en gang når de drar derfra. At Italia er et helt spesielt land, det vet vi og det er til og med tittelen på en bok (av Göran Hägg). Nord og sør er to adskilte verdener og den som har reist rundt i nord, blir gjerne sjarmert av det kulturelle, det slitne og det landlige i sør. Men det er en hel del som ikke fungerer....

Men slike saker blir straks glemt i det øyeblikket man møter lokalbefolkningen og deres livsstil. De er stolte av sine vakre omgivelser og ennå mer av maten. De blir glade når toget kommer presis, eller dersom det kommer i det hele tatt. Husfasadene har ikke blitt pusset opp siden landet ble republikk, men hvilken rolle spiller vel det? Solen skinner, folk tar seg tid til å slappe av og prate med venner og snart er jo tiden inne for et nytt måltid mat.

Gjestfriheten er en slitt betegnelse som når sin høyde i Sør-Italia. Det er spesielt herlig når man som gjest møter nysgjerrighet og blir invitert på det lille ekstra. For den beste maten kommer jo akkurat herfra; Smak! Jeg er så heldig å ha svigerforeldre fra Puglia. Hver søndag setter vi oss til bords med nyslipt bestikk og er så spente som foran en kamp. Anklager om at det påny er laget for mye mat flyr over bordet, mens svigermor ler fornøyd. Det er slik det skal være. I sør er det ingen annen overflod enn på bordet og i hjertet. Bare husk at du ikke må tømme vinglasset, for da fylles det opp igjen. Og igjen.

Maten ja. Mange nordboere har blitt sittende foran en hvit tallerken med en hvit bøffelmozzarella på og ikke noe annet. Hvor er sausen? Den som kan omstille sine smaksløker til de finere nyansene hos helt ferske råvarer som er behandlet med kjærlighet og omsorg, forstår dette raskt. For etter den hvite mozzarellaen kommer røde tomater, gylden olivenolje, grønne cime di rapa og mye mer inntil vi sier stopp. 

Så når en nordmann forlater Sør-Italia er det ofte med en tåre i øyekroken, eller en klump i halsen. Gjestfriheten, maten, solen, det klare badevannet og det avslappende tempoet er lett å savne når man kommer tilbake til det velfungerende hjemlandet. hemmet. Arrivederci. Vi sees vel snart igjen?

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Puglia

Hotell på sykkelturen i Puglia

På vår sykkelodyssé gjennom Puglias landskap bor vi på flere steder. Samtlige er hyggelige og hvert sted har sine spesielle fortrinn – om det er hotell, bed & breakfast eller "albergo diffuso" (hotell...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2020Uten fly og transportSykling i Puglia, uten fly og transport419 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020ArlandaSykling i PugliaJa22 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020KastrupSykling i PugliaJa23 995,-BestillMer informasjon
05.10.2020Uten fly og transportSykling i Puglia, uten fly og transport219 995,-BestillMer informasjon
05.10.2020ArlandaSykling i Puglia
1000 kr rabatt avdragen
322 495,-BestillMer informasjon
05.10.2020KastrupSykling i PugliaJa23 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transport418 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021ArlandaSykkeltur i PugliaJa22 495,-BestillMer informasjon
26.04.2021LandvetterSykkeltur i Puglia222 495,-BestillMer informasjon
27.09.2021Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transport418 995,-BestillMer informasjon
27.09.2021ArlandaSykkeltur i PugliaJa22 495,-BestillMer informasjon
27.09.2021LandvetterSykkeltur i Puglia422 495,-BestillMer informasjon
04.10.2021Uten fly og transportSykkeltur i Puglia, uten fly og transport418 995,-BestillMer informasjon
04.10.2021ArlandaSykkeltur i PugliaJa22 495,-BestillMer informasjon
04.10.2021LandvetterSykkeltur i Puglia522 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden