Skip to main content

Sykkeltur i Provence

Det gode liv på to hjul i herlige Provence!

Vår sykkelreise gjennom Frankrikes mest myteomspunne landskap krysser hele Provence; fra fjellene i nord til Middelhavets strand i sør. Ferden starter ved Europas dypeste ravine Gorge du Verdon, der vi bor på et luksuriøst spahotell med deilig mat og sykler til den urprovencalske byen Moustiers-Saint-Marie og langs kanten på ravinen. Vi ruller etterhvert nedover mot innsjøen Lac-de-Sainte-Croix og videre til Aups, der vi møter himmelblå vinduslemmer og varmgule stenfasader. Landskapet endres gradvis fra det høye, mektige og ville Provence til de myke kollene dekket av vinranker og eiketrær. Hver landsby har et torg omkranset av platantrær, som frister til å ta et glass underveis. Etter en natt på en såkalt ”domaine” – bondegård – sykler vi nedover mot Middelhavet og Port-de-Hyéres. Her avslutter vi denne innholdsrike sykkelreisen langs hvite sandstrender, båt- og fiskerhavner og badebukter. Dette er en reise for livsnytere med sykkelvane, der du finner eventyrlig skjønnhet, smakfulle matretter og en mangfoldig historie.

Film fra Sykkeltur i Provence

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fire lunsjer/piknik, seks sykkelturer, følgebil, bagasjetransport, sykkelguide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 La-Palud-sur-Verdon

Etter at flyet lander i Nice, kjører vi opp til høytliggende Provence og vårt luksuriøse spahotell utenfor den lille landsbyen Palud-sur-Verdon, som har en praktfull beliggenhet med panoramautsikt. Hotellet er kjent for sin herlige mat og vi nyter den første av tre middager der.
Måltider: M

Dag 2 Sykkeltur til Moustiers-Sainte-Marie

Vi bor ca 1000 meter over havet og starter syklingen i frisk morgenluft som snart blir oppvarmet av solen. Ferden går gjennom Palud og vi tråkker oppover gjennom skog og daler, før vi kommer til den erobrede Chateauneuf. Deretter sykler vi opp til et høyplatå og ned til vakre Moustiers-Sainte-Marie. Her slår det pittoreske Provence mot oss med full kraft, blant varmgule stenhus og gater og smug omkranset av blomster. Etterpå blir vi kjørt tilbake til hotellet.
40 km, opp 400 m, ned 600 m. Måltider: F/L/M

Dag 3 Sykkeltur Route des Crêtes

Denne dagen sykler vi den magiske panoramaveien som går langs kanten av Gorge-du-Verdon, Europas dypeste ravine. Loddrette klippevegger går hundre meter rett ned mot en grønnkledd dalbunn, der elven snirkler seg frem som et sølvblinkende bånd. De første km sykler vi oppover inntil stigningen går over til å bli nedoverbakke. Vi stopper og tar et glass og nyter utsikten på Chalet de la Maline, før vi fullfører rundturen og er tilbake i La Palud. Etter lunsj i byen kan du enten nyte ettermiddagen på hotellet – med bading, badstue, massasje eller en bok under et oliventre, eller du kan ta en liten sykkeltur opp til landsbyen Rougon.
30 km, opp 600 m, ned 600 m. Måltider: F/M

Dag 4 Sykkeltur til Aups

Vi ruller nedover en enkel utforbakke på en panoramavei til ravinens munning, der vi får en praktfull utsikt over innsjøen Lac-de-Sainte-Croix. Langt nede skimter vi stranden, der lunsjen vår er i ferd med å bli tilrettelagt. Den som ønsker det, rekker å ta en herlig dukkert i Frankrikes tredje største innsjø. Etter et stopp i Les-Salles-sur-Verdon for en kaffe eller et glass, fortsetter vi til Aups. Landsbyen har himmelblå vinduskarmer og -lemmer, rundt bykjernen vokser sypress og oliventrær og i denne idyller skal vi tilbringe natten. Vi nyter en deilig middag.
48 km, opp 400 m, ned 850 m. Måltider: F/L/-

Dag 5 Sykkeltur til Flassans-sur-Issole

Her begynner landskapet å ta form av et typisk Provence-motiv: De frodiggrønne dalene, fjellvann, krydderurter og dyreliv. Vi tar en liten hvil og et glass i skyggen av platantrær på Salernes genuine franske torg og ruller deretter videre gjennom de urgamle landsbyerne Cotignac og Entrecasteaux. Veien går i svinger forbi vindrueplantasjer, duftende furutrær og søte, små hus. Vi nyter en lunsj i form av piknik ved Lac de Carcés søvndyssende vannspeil. Så sykler vi en liten strekning på grusvei, som fører oss til vår eksklusive bondegård. Her kan du hoppe rett i svømmebassenget!
55 km, opp 200 m, ned 500 m. Måltider: F/L/M

Dag 6 Sykkeltur til Hyéres

Reisens siste etappe er både lengre, rolig og variert. Formiddagskaffen tar vi i Pignans og deretter nyter vi naturen på en vei som bølger opp og ned før et vakkert landskap med vinranker åpner seg foran oss. Vi tar av på en liten vei som går oppover mellom eiketrærne. Endelig på toppen, kan vi hygge oss med piknik før vi ruller nedover mot havet. Et lite stykket får vi litt trafikk rundt oss, før vi tar av på en sykkelvei omkranset av palmer og som går langs kyststripen. Vi sykler no gjennom en helt annen verden enn det Provence vi har kjørt gjennom hittil. Langs vidstrakte strender, som leder tankene til Camargue, sykler vi ut på halvøya vid Hyères og speider etter rosa flamingoer. Vi møter hvite sandstrender og små bortgjemte badebukter i skyggen av pinjetrær. Vi bor i naerheten av havet og spiser middag på egen hånd på en av de mange, sjarmerende restaurantene.
71 km, opp 300 m, ned 460 m. Måltider: F/L

Dag 7 Sykkeltur langs kysten til Presqu´île de Giens

Fri dag. Nyt av havet. Om kvelden feirer vi at vi har kommet i mål med sykkelreisen i Provence med en god middag.
 Måltider: F/M

Dag 8 Farvel til Provence

Etter frokost går ferden til Nice og vi flyr hjem med mange herlige minner.
Måltider: F

Hvor krevende er turen? 3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Provence

Provence er en region i Sør-Frankrike som er elsket av folk fra hele verden, for landlig idyll og fantastiske klima. Vi sykler ofte i solskinn, mellom de kjente lavendelåkrene og de mange historiske stedene.

 • Klima: Gjennomsnittstemperaturen pleier å ligge på 20-25° på våre reiser
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Betalingskort og kontanter fungerer.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Sykling i Provence

Vi sykler med skandinavisktalende guide og følgebil, som har med reservedeler, vann og vår bagasje. Vi sykler på små, landlige veier med minimalt med trafikk. I programmet ser du sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Du trenger ikke å være noen dyktig syklist, men det krever en normal grunnkondisjon for å orke dagsetappene. Prøv gjerne å sykle en litt lengre strekning hjemme i Norge som ligner én av sykkelturene i programmet. Da vet du på forhånd hva som kreves. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Deretter kjører vi ca 2 timer til Gorges du Verdon. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Nice. Det går ikke noe tog til La Palud. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant. Veien til og fra Verdon er svingete så er du litt følsom for dette, kan reisesyketabletter være klokt å ta med.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-tomsdekk
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Mountainbikesete
 • Pedaler: Tosidige - SPD ena sidan, vanlige andra
 • Bagasje: Sykkelveske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Nei
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elektrisk sykkel ved henvendelse i forkant. Ekstra avgift
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Provence

Hotell på sykkelturen i Provence

Vi bor på fire ulike hotell på sykkelreisen gjennom Provence: I La-Palud-sur-Verdon blir vi tatt imot av Hélene og Jean-Michel på Hotel le Provence , et meget sjarmerende hotell med koselig uteterrass...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
04.10.2020Uten fly og transportSykkeltur i Provence, uten fly og transportJa17 995,-BestillMer informasjon
04.10.2020ArlandaSykkeltur i ProvenceJa20 995,-BestillMer informasjon
04.10.2020LandvetterSykkeltur i Provence 421 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden