Skip to main content

Sykkeltur i Dolomittene

Nå kan du oppleve Alpenes vakreste fjell fra sykkelsetet!

Våre gjester elsker Dolomittene! Kombinasjonen av spisse, rosaglitrende fjell og frodige blomsterenger er helt magisk. I tillegg har området det beste av genuine Tyrol, italiensk gjestfrihet, herlig mat og vin – så dette er det ideelle reisemålet for veldig mange! Vår sykkelreise går først og fremst på bilfrie sykkelveier i dalene og høydeforskjellene er ikke altfor store. Reisen starter i Brunico og ferden går forbi Lago di Braies - der vi har utsikt over den maleriske innsjøen, senere fra Toblach til fasjonable Cortina d’Ampezzo. Vi fortsetter gjennom alpedalen Val Badia til paradisiske Val Gardena. En spennende sykkelreise med fantastisk utsikt!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem lunsjer/piknik, fem sykkelturer, følgebil, bagasjetransport, heis i henhold til program, sykkelguide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom, elektrisk sykkel, øvrige lunsjer og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program 2021

Programmet är under översättning!

Dag 1 Vipiteno

Vi landar i München och åker en vacker transfer genom Alperna till sydtyrolska småstaden Vipiteno/Sterzing. Byn är listad som en av Italiens vackraste och vi njuter av den trevliga arkitekturen och de vackra omgivningarna.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Brunico

Den första cykeldagen går på finfina cykelvägar genom alpina dalar till tyrolerstaden Brunico/Bruneck i centrum av Dolomiterna. Incheckning på vårt familjeägda hotell och gemensam middag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Prato Piazza

Efter frukost trampar vi vidare genom Val Pusteria. Vi äter lunch nedanför Pian de Corones/Kronplatz och njuter av vyerna över den ståtliga nationalparken Fanes-Sennes-Braies. Vi viker sedan av in i bergen och når den magiskt vackra högplatån Prato Piazza, där vi övernattar högt uppe bland bergstopparna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling till Cortina d’Ampezzo

Nu befinner vi oss riktigt i hjärtat av de ståtliga Dolomiterna. Vi följer den kända cykelleden från Dobbiaco mot fashionabla Cortina d’Ampezzo. Samma led som åkarna i Tour de Ski kör. Vi korsar gränsen mellan Sydtyrolen, som länge tillhörde Österrike, och italienska Veneto, där många strider utkämpades under första världskriget. Väl framme i Cortina med sin vackra fond av skog och berg checkar vi in för välförtjänt vila.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Cykling genom Val Badia

Vi åker först buss upp till Passo Falzárego. Vi passar på att besöka det intressanta utomhusmuséet över de strider som stod här på fronten under "la grande guerra" som italienarna kallar första världskriget. Vi äntrar sedan sadlarna och cyklar i härliga serpentiner ner i Val Badia och byn Corvara. Vi tar sedan lift med cyklarna upp till Passo Gardena. Passet är anhalt för berömda Sella Ronda, turen runt Sella-massivet som görs både med skidor och cykel. Härifrån fortsätter vi till Selva di Val Gardena, där vi checkar in på vårt trevliga hotell för de sista nätterna. Selva är en by med pigg atmosfär, och gatorna fylls av vandrare och cyklister.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling på Seiser Alm

Vi värmer upp med lätt rull utför på cykelbanan som går genom hela Val Gardena, ner till huvudorten Ortisei. Det är vackert och prydligt i hela dalen, med blommande ängar och fint dekorerade hus. Vi åker sedan lift med cyklarna upp till områdets största högplatå Seiser Alm. Ett slående landskap möter oss. Böljande kullar med betande kor och dungar av lärkträd, inringat av vit-rosa dolomitklippor. Lunch kan vi ta på en mysig hytta. Vi cyklar genom härligheten ner till Santa Cristina di Val Gardena och upp till Selva igen. Den som inte tycker att detta räcker tar en extratur in i vackra Langental.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vilodag i Val Gardena

En vilodag sitter fint men det behöver inte betyda inaktivitet! Vi rekommenderar en vandring på någon av de otaliga lederna. Naturupplevelsen är av världsklass och det finns alltid en hytta som väntar med varm mat och en perfekt espresso. Man kan också njuta av Val Gardenas tre byar med sina vackra miljöer, serveringar och shopping.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Dolomiterna

Med mycket skönhet kvar på näthinnan återvänder vi till flygplatsen och Sverige.

Måltider: frukost

Hur tuff är turen? 3 cyklister. Vi cyklar 40-50 km per dag med max 500 meters stigning.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Program 2020

Dag 1 Brunico

Etter at flyet lander, kjører vi til sentrum av Dolomittene. Vi sjekker inn på vårt familieeide hotell og nyter en middag.

Måltider: middag

Dag 2 Sykkeltur gjennom Val Pusteria

Etter frokost gjør vi oss kjent med syklene og vi tråkker i vei gjenom Val Pusteria. Vi koser oss med lunsj på Pian de Corones og nyter den flotte utsikten over den vakre nasjonalparken Fanes-Sennes-Braies. Vi tar deretter av og sykler innover i fjellene og kommer til den eventyrlige innsjøen Lago di Braies, der vi overnatter i det stemningsfulle hotellet fra forrige århundreskiftet.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Sykkeltur til Cortina d’Ampezzo

Nå befinner vi oss midt i hjertet av de mektige Dolomittene. Vi følger den kjente sykkelstien fra Toblach mot fasjonable Cortina d’Ampezzo. Dette er den samme veien som deltagerne i Tour de Ski sykler. Vi krysser grensen mellom Sør-Tyrol - som lenge tilhørte Østerrike - og italienske Veneto, der mange kamper ble utkjempet under først verdenskrig. Vel fremme i Cortina, med vakker skog og eventyrlige fjelltopper, sjekker vi inn for tre netter.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Sykkeltur i Ampezzo-dalen

Denne dagen tar vi en enklere tur gjennom Ampezzo-dalen og ned til Pieve di Cadore. Vi ruller lett i nedoverbakke på den fine sykkelstien. Etter en stund hygger oss med piknik i det grønne ved innsjøen Lago di Pieve di Cadore og senere blir vi kjørt tilbake til Cortina. Den som vil, kan tråkke oppover igjen!

Måltider: frokost, lunsj

Dag 5 Hviledag i Cortina d’Ampezzo

En såkalt ”hviledag” kan også inneholde aktiviteter! Du har mulighet til å dra avsted på sykkeltur på egen hånd, gå på tur til fots på en av de utallige stiene. Du kan også rusle rundt i den sjarmerende byen og nyte livet på en koselig bar eller restaurant, vakre miljøer og gå på shopping. Naturopplevelsene er førsteklasses og det finnes alltid en fjellhytte som serverer varm mat, perfekt espresso og et glass. Det er til og med mulig å dra på heldagstur og besøke Venezia. Middag nytes på egen hånd.

Måltider: frokost

Dag 6 Sykkeltur gjennom Val Badia

Vi tar først buss opp til Passo Falzárego. Vi besøker det interessante utendørsmuseet, som viser de kampene som ble utkjempen på denne fronten under "grande guerra" som italienerne kaller første verdenskrig. Etterhvert setter vi oss på sykkelsetene igjen og sykler i herlige serpentinsvinger nedover i Val Badia og byen Corvara. Vi tar heis med syklene opp til Passo Gardena. Passet er kjent for populære Sella Ronda, turen rundt Sellafjellene - som tas både på ski og på sykkel. Herfra fortsetter vi til Selva di Val Gardena, der vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell for de to siste nettene. Selva er en by med en sporty atmosfære, og gatene er fulle av ivrige turgåere og syklister.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 7 Sykkeltur i Val Gardena og Seiser Alm

Vi varmer opp med å rulle i nedoverbakke på sykkelstien som går gjennom hele Val Gardena og ned til byen Ortisei. Det er vakkert og frodig i hele dalen, med blomstrende enger og nydelig dekorerte hus. Vi tar deretter heis med syklene opp til områdets største høyplatå Seiser Alm, hvor norske langrennsløpere i en årrekke har lagt grunnlag for mange triumfer. Et magisk landskap møter oss. Bølgende, frodiggrønne koller med beitende kyr og majestetiske lerketrær, omkranset av hvitrosa dolomittklipper. Lunsj nyter vi på en sjarmerende hytte. Vi sykler ned till Santa Cristina di Val Gardena og opp til Selva igjen. Den som synes at dette ikke er tilstrekkelig, kan ta en ekstratur inn i vakre Langental.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Dolomittene

Med ferske minner fra naturens skjønnhet, er tiden inne for hjemreise.

Måltider: frokost

Hvor krevende er turen? 3 på en skala fra 1 til 5. Vi sykler 40-50 km per dag med maksimum 500 meters stigning.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Dolomittene

Dolomittene er et område sentralt i Alpene som består av kalkholdige fjell. Den spesielle fjellarten, som heter akkurat dolomitt, bidrar til en av Alpenes mest spektakulære syn: Spisse, hvite fjell som stikker opp fra grønne skoger og enger. Den beste utsikten får du grytidlig om morgenen og i skumringstiden: Da får fjellene en rosa fargetone. Dolomittene ligger i italienske Sør-Tyrol og Veneto, to regioner som tidligere tilhørte Østerrike.

 • Klima: Alpint. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen rundt 25° i dalene og kjøligere i høyden.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk. Engelsk og av og til tysk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Betalingskort og kontanter fungerer på de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Sykling i Dolomittene

Vi sykler med skandinavisktalende guide og følgebil, som har med reservedeler, vann og vår bagasje. Vi sykler for det meste på bilfrie sykkelstier, som ofte følger de nedlagte jernbaneskinnene. Stigningene er mer langtrukne enn at de er bratte. Når vi sykler på vanlige veier, har vi valgt dem som har svært begrenset trafikk. Her kan bakkene være mer anstrengende, men vi unngår å tråkke oppover de store fjellpassene. Underlaget er oftest asfalt, men grusveier forekommer.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Venezia. Deretter kjører vi ca 4 timer til Brunico. 2021 flyr vi til München med ca 3 timer til Vipiteno. Turen tilbake til flyplassen fra Selva di Val Gardena tar ca 4 timer. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Venezia eller til Treviso. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-tomsdekk
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan påmonteres.
 • Pedaler: Vanlige pedaler og egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sykkelveske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Nei
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elektrisk sykkel ved henvendelse i forkant.
 • Andre cykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Dolomittene

Hotell på sykkelturen i Dolomittene

Vi bor på fire ulike hotell med god standard gjennom Dolomittene: I Brunico bor vi på Hotel Krone***. Hotellet ligger sentralt. Villmarkshotellet ved Lago di Braies*** er litt av en opplevelse. Hotell...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.09.2020Uten fly og transportSykling i Dolomittene, uten fly og transportFullt16 995,-FulltMer informasjon
05.09.2020KastrupSykling i DolomitteneFullt19 995,-FulltMer informasjon
05.09.2020ArlandaSykling i DolomitteneJa20 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021Uten fly og transportSykkeltur i Dolomittene, uten fly og transportJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaSykkeltur i DolomitteneJa19 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021KastrupSykkeltur i DolomitteneJa19 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021LandvetterSykkeltur i DolomitteneJa19 995,-BestillMer informasjon
04.09.2021Uten fly og transportSykkeltur i Dolomittene, uten fly og transportJa15 995,-BestillMer informasjon
04.09.2021ArlandaSykkeltur i DolomitteneJa19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden