Skip to main content

Sykkeltur i Alsace

Opplev vennlige Alsace med herlig sykling blant vinranker og tømmer!

Alsace i nordøstlige Frankrike er drømmereisemålet for den bedagelige syklisten. Her sykler vi lett i passe tempo gjennom vinområder og landsbyer med pittoreske tømmerhus med storkreder på taket. Området byr også på vin og mat av høyeste kvalitet. Det vanker selvsagt Riesling, med toner av sitrus, honning og petroleum (ja, det er godt!), krydret Gewurstraminer og en og annen rødvin på Pinot Noir-druen. Alt smaker ennå bedre etter noen anstrengelser og med smakfulle, lokale matretter! Vi bor midt i Colmar - ”Lille Venezia” - og sykler gjennom kjente, vinproduserende byer som Münster, Riquewihr og Ribeauvillé. Vi tar også en tur over Rhinen til den tyske siden. Gjennom historien har landskapet vært tidvis tysk og tidvis fransk og uansett hvilken side av grensen vi befinner oss på, snakker de fleste begge språk. Dette er en sykkelreise for alle sansene!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (velger du fly er også transport tur/retur hotell inkludert) del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem sykkeldager med lunsj/piknik, transport i henhold til program, vinsmaking, leie av sykkel. Tillegg: Drikke, øvrige måltider, ev enkeltrom og ev el-sykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Colmar og Lille Venezia

Etter at flyet har landet i Zurich, tar bussen oss videre til Colmar. Vi starter reisen med å rusle rundt i Colmars sentrum, som ofte kalles for Petite Venice, eller Lille Venezia. Vi nyter en velkomstmiddag på hotellet.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling gjennom det nordlige Alsace

Vi forlater Colmar etter frokost og tar toget nordover der syklene venter på oss. Vi kommer oss opp på setet og sykler sørover langs veier som snor seg gjennom felt med vinranker. Vi passerer blant annet de sjarmerende landsbyene Dambach-la-Ville og Bergheim på veien tilbake til Colmar. Om kvelden spiser vi middag på byen.

38 km, 150 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Sykling fra Münster til Colmar

Denne dagen tar vi toget til Metzeral og sykler derfra nedover i dalen. I Münster blir vi møtt av blomster og pittoreske tømmerhus med storkreder på taket. Vi fortsetter videre til den sjarmerende vinproduserende byen Türkheim, før vi drar tilbake til Colmar på den fine sykkelveien.

36 km, 0 m opp, 350 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 4 Sykling Neuf-Brisach

Etter frokost setter vi oss på syklene og begir oss østover mot elven Rhinen. Vi sykler til Neuf-Brisach og den som fremdeles føler seg pigg i bena, har mulighet til å sykle en ekstratur over Rhinen og inn i Tyskland. Vi spaserer rundt ved borgen og tar kanskje en iskrem eller et glass på torget. Deretter sykler vi tilbake til Colmar langs de gamle kanalene etter en variert dag.

43 km, 50 m opp, 50 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

Måltider: Frokost

Dag 6 Sykling Ribeauvillé - Hunawihr - Riquewihr

Ferden starter fra hotellet og vi er snart ute blant praktfulle vingårder, frodige enger og rolige skogslunder. Dagens sykkeltur går på småveier og sykkelveier gjennom de mest kjente og sjarmerende vinproduserende byene i Alsace: Hunawihr, Riquewihr og Ribeauvillé. I alle byene er det museer, vinbarer, små butikker og gamle kirker.

40 km, 350 m opp, 350 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Sykling gjennom sørlige Alsace

Ukens siste sykkeltur går gjennom den sørlige delen av Alsace. Vi sykler sørover gjennom eventyrlige landsbyer som Eguisheim, Westhalten og Orschwihr. Vi forlater syklene i Bergholtz og avslutter sykkeluken med vinsmaking før vi tar toget tilbake til Colmar. Om kvelden nyter vi en felles avskjedsmiddag. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

37 km, 200 m opp, 200 m ned.

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Alsace

Etter en deilig frokost har vi tid til å besøke det artige markedet i Colmar før bussreisen til Zürich for videre hjemreise.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. Strekninger og høydemeter kan variere noe avhengig av veivalg.

Reisefakta

Alsace

Alsace er en historisk provins i nordøstlige Frankrike som i dag grenser til Tyskland og Sveits. I tillegg til fransk snakker man ulike tyske dialekter og fremdeles kan man støte på navn som Pierre Hans. Også kjøkkenet er en frisk blanding mellom fransk og tysk. Vinene har hatt et godt omdømme helt siden middelalderen. Vanlige druer er Riesling, Gewurstraminer, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Gris, Muscat og Sylvaner. Mange vinelskere synes at det beste etter vinsmaking er en frisk øl, og da velger man gjerne den lokale Kronenbourg. Den største byen heter Strasbourg, som er sete for Europaparlamentet som en symbolsk referanse til de endrede forholdene opp gjennom historien.

 • Klima: Temperaturen på våre reiser pleier å ligge på 20-25 grader.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk og tysk. 
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Både kort og kontanter. 
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk helsekort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Syklingen i Alsace

Vi sykler med skandinavisktalende guide og har følgebil med reservedeler og vann. Sykkelturene går på små landlige veier med lite trafikk. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Etappene er ikke så lange og går i et bølgende landskap med mindre bakker opp og ned. Prøv gjerne å sykle en litt lengre runde hjemme i Norge, som ligner én av dagene i programmet. Da vet du allerede i forkant hva som kreves av deg. Lunsj nytes i form av pikniks som dekkes opp i naturen. 

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Zürich. Kjøreturen til Colmar tar ca 2 ½ time. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Zürich. Derfra går det tog til Colmar via Basel. Togtider:www.sncf.fr. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på kjøreturen dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du forhåndsbestille denne kjøreturen av oss.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 27,5 eller 29-tomshjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, skivebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan monteres.
 • Pedaler: Vanlige, men SPD-pedaler kan fås ved forespørsel. Egne pedaler kan monteres.
 • Bagasje: Pakkeholdere med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: El-sykkel kan fås ved forespørsel og må forhåndsbestilles
 • Andre sykler med lignende spesifikasjoner kan forekomme

Kart

Hotell

Hotel le Rapp

Hotel le Rapp

Vi bor sentralt i Colmar på det familiedrevne Hotel le Rapp. Rommene er hyggelige med delikat interiør, fri Wi-FI, TV, telefon, hårføner og aircondition. Resepsjonen er åpen hele døgnet. Det finns en...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
11.09.2021Uten fly og transportSykkeltur i Alsace uten fly og transportJa17 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021ArlandaSykkeltur i AlsaceJa19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden