Skip to main content

Sykkeltur i Albania

En tidsreise til ett av Middelhavets vakreste land.

Vår reise til Albania byr på flotte sykkeldager med helt fantastisk natur, som slår det meste det en erfaren reisearrangør har opplevd. Denne uken sykler vi på landsbygda, i fjellene, gjennom skoger og langs en eventyrlig kystlinje med innbydende strender. Å sykle i Albania er som å komme tilbake til 50-tallets Norge. Her møter man like gjerne hest og vogn som bil på de sparsomt trafikkerte veiene. De tallrike kyrne og geitene langs veien vil også befinne seg i deilige retter på tallerkener. Det milde klimaet gjør at tomater og paprika modner til perfeksjon. Vi bor på fine hotell med middelklassestandard - ofte familieeide - som legger litt ekstra innsats i matlagingen. Egen vin og hjemmebrent raki matcher måltidene ypperlig. Er det mulig at kaffen er bedre her, utenfor Italia? Vi har med oss følgebil med trailer, som kjører bagasjen mellom hotellene og som serverer vann og fikser dekk. Dette er en drømmereise for den nysgjerrige tursyklisten.

Ta en titt på en film om vår sykling i Albania her!

Ta også en titt på vår fotografs fotoalbum ”Surprisingly Albania” her!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotell med frokost og middag, leie av sykkel, følgebuss med trailer, lunsj de dagene vi er på sykkeltur og guide. Tillegg: Enkeltrom, elsykkel og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Pogradec

Når flyet lander i Tirana kjører vi videre til Pogradec ved Ohridsjøens strand. Vi sjekker inn og nyter en middag sammen på hotellet.
-/-/M

Dag 2 Sykling Ohridsjøen rundt

Vi starter sykkelturen på den albansk-makedonske grensen, hvor vi får utsikt over den vakre Ohridsjøen og de snøkledde fjelltoppene på den andre siden. Vi følger stranden på den makedonske siden og besøker den gamle byen Ohrid og den kjente kirken St Johannes, som begge er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi koser oss med lunsj i den gamle byen Ohrid og passerer senere flere små fiskerlandsbyer på veien til vårt hotell i Pogradec. 
65 km, 550 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 3 Livet på landet

Først tar vi buss til Barmahpasset, der vi etter litt utforskjøring sykler inn i Germenjedalen, der vi kommer til søvnige, små landsbyer og er omgitt av Grammosfjellene med  topper opp til 2000 m.o.h. Vi spiser lunsj på en genuin restaurant i Erseke før vi fortsetter i et kupert landskap. Målet denne dagen er en bondegård i pastorale omgivelser. Her driver de også egen ørretoppdrett. Gjett hva det blir servert til middag?  
52 km, 800 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 4 Sykling blant høye fjell og varme kilder

Etter en kort stigning, kommer vi opp på et gressplatå omgitt av høye fjelltopper. Her er det nærmest bilfritt og kanskje møter vi gjetere med får eller geiter. Vi passerer elven Vjosas kilder og tar et kaffestopp i den lille landsbyen Leskovik. På smale fjellveier følger vi deretter elvene Carshove og Vjosa. Dette er antagelig den vakreste sykkeletappen du noensinne kommer til å oppleve! Vi nyter en lunsj i Benje og på ettermiddagen bader vi i varme kilder, før vi drar tilbake for å spise middag.
60 km, 700 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 5 Sykling Girokastra        

Ferden starter med lett sykling til den vakre byen Permet.  Her møter vi et jordbruks-landskap, med esler og vogn og horder av sau med gjetere. Vi følger elven Vjosas ravine som skjærer gjennom fjellkjeden. Etter lunsj tar vi buss til Girokastra (gresk for ”sølvbyen”), som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi besøker fortet og de ottomanske husene langs de brostensbelagde smugene. Det blir litt tid til shopping før tiden er inne til å hygge oss med en smakfull middag.
46 km, 200 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 6 Sykling Saranda

Først bærer det avsted på en kort kjøretur på 25 km til passet Muchines. Derfra får vi en behagelig og enkel sykkeltur nedover til Albanias vestkyst. Her besøker vi Butrinit, som også står på verdensarvlisten. Etter lunsj ser vi de historiske fornminnene med avtrykk fra grekere, romere, venetianere og tyrkere. Vi bor 20 km nordover i Sarande, med fiskehavnen rett nedenfor hotellet og Korfu kun 2 km unna.
70 km, 725 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 7 Sykling Himare

Vi følger kystlinjen med strålende panoramautsikt over Det Joniske havet og Korfu. Dette blir en myk berg- og- dalbane-tur på svingete veier, som er en nytelse å sykle. Vi spiser lunsj på en gresk restaurant og fortsetter til Porto Palermo, forbi Albanias eneste ubåtbase. Kryddervekster som salvie og timian omkranser veien og avgir herlige dufter i varmen. Hotellet vi bor på ligger rett ovenfor stranden.
54 km, 1050 høydemeter. Måltider: F/L/M

Dag 8 Vi tar farvel med Albania

Vi kjører buss til flyplassen før hjemreise etter en innholdsrik uke på sykkelsetet.
F/-/-

Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind. 

Reisefakta

Albania

Lille Albania ligger helt sør i Balkan og grenser til Montenegro, Kosovo, Makedonia og Hellas. I antikken var landet blant en del av den romerske provinsen Dalmatia, og i moderne tid har Albania vært selvstendig siden det ottomanske rikets fall. Etter en isolert periode under kommunistregimet og sosiale uroligheter rundt 1997, har landet stabilisert seg og har en positiv økonomisk og sosial utvikling. Halvparten av befolkningen er fremdeles bønder, men turisme er den raskest voksende næringen i dette vakre, uberørte landet.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Albania
 • Språk: Albansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Lek
 • Prisnivå og betalingsmåte: Betydelig rimeligere enn i Norge, kontanter fungerer best. En kaffe/øl koster ca 1-3 euro, liten vinkaraffel 3-5 euro. Vi anbefaler at du tar ut penger i minibank på destinasjonen. Mange steder tar også euro som betaling, men vekslingskursen pleier å være høy. Kredittkort blir i mindre grad akseptert. 
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum og pass for norske statsborgere: Norske borgere trenger ikke visum for besøk eller turisme i Montenegro for opphold inntil tre måneder. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer Montenegro.
 • Adapter nødvendig: Nei

Sykling i Albania

Vi har med oss en skandinavisktalende sykkelguide og følgebil som har med reservedeler og kjører bagasjen vår. Bilen har også en vogn for sykler, noe som gjør at vi blir kjørt mellom de aller beste områdene. Dersom du ønsker å hoppe over en dag, er det helt greit å bli med i bilen. Syklingen går nesten kun på rolige, asfalterte veier og kortere strekninger på grusvei.

Måltider

Lunsjerna spiser vi de fleste dagene på restaurant.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Tirana. Derfra tar kjøreturen til Pogradec ca 3 timer. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å fly til Tirana. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du være med oss til hotellet, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du huske å forhåndsbestille denne turen hos oss.

Syklene

 • Type: Hybrid
 • Gir: 30
 • Bremser: Skivebremser
 • Sete: Normalt. Vi anbefaler sykkelbukser eller eget gelesete
 • Pedaler: SDI-pedaler tar du med selv
 • Bagasje: Ja, det er en form for sykkelveske(r)
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Nei (følgebilen har verktøy)
 • Hjelm: må bestilles før avreise
 • Forøvrig: Følgebil med trailer til syklene
 • Tillegg: Elektrisk sykkel må bestilles før avreise, +160 euro/vecka

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen i Albania

Hotell på sykkelturen i Albania

Vi bor på fine hotell med mellomklassestandard, ofte familieeide og som strekker seg ekstra når det gjelder matlagingen. Egen vin og hjemmebrent raki matcher måltidene ypperlig. Alle rom har eget bad/...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.09.2020Uten fly og transportSykling i Albania uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaSykling i Albania415 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupSykling i Albania417 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden