Skip to main content

Sykkeltur fra Barolo til Sanremo

Fra Piemontes vindrueranker til havet i Liguria.

Italias kanskje heteste reisemål akkurat nå er Piemonte, som ligger i landets nordvestlige del. Her finner man de fantastiske vindruekollene Langhe, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her lages Italias kanskje aller beste vin, Barolo; ”kongenes vin, vinenes konge”. Vi bor i landsbyen med samme navn på et hotell som også har en vingård. Reisen starter med noen sykkeldager i dette maleriske landskapet, der nærmest hver kolle har et eget slott. Vi besøker trøffelbyen Alba, hvis bykjerne er fra middelalderen. Vi nyter herlige måltider fra det piemontesiske kjøkkenet, som er influert av det franske.

Sykkelreisen fortsetter videre gjennom Appenninenes smaragdgrønne fjell og ned til idylliske Liguria. En ny verden møter oss, med varme vinder, olivenlunder der bare sirissene høres, søvnige landsbyer og havet som skimtes langt der nede. Avslutningen går på en av Europas frekkeste sykkelstier: Den gamle banen langs havet til Sanremo. En varierte sykkelturen tar oss gjennom to ulike landskap med sterke historiske røtter.

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem sykkelturer med lunsj/piknik, følgebil, bagasjetransport, guide og leie av sykler. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og eventuell elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Barolo

Vi sjekker inn for de første nettene på vårt hyggelige hotell i den lille vinbyen Barolo, med en herlig utsikt over byens slott og de omkringliggende cru-områdene. Vi går en liten tur og tar et smakfullt glass deilig vin før vi setter oss til bords.

Måltider: Middag.

Dag 2 Sykling til Alba

Etter frokost gjør vi oss kjent med syklene og setter avgårde på vår første tur. Vi sykler en herlig nedoverbakke mot Alba, en vakker småby kjent for trøfler og deres ”slow food”-kultur. Vi følger deretter en fin sykkelsti langs elven Tanaro, før vi kommer til Roddi, der det finnes et universitet for trøffelhunder (!). Vi klatrer videre oppover på små veier midt blant vindrueranker og vi får praktfull utsikt fra vinbyene Verduno og La Morra. Det siste stykket til vakre Barolo ruller vi i deilig tempo nedover.

42 km, 450 m opp, 450 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Sykling langs Strada Romantica

Dagen starter med en stigning mot Monforte og videre opp til vi kommer til Strada Romantica. Det er en fantastisk vakker vei som følger en kam sørover med utsikt i begge retninger. Vi sykler i retning mot Alta Langa, omkranset av de høye åsene og vindrueåkrene i kontrast til grønne enger og skogholt - som minner om Toscanas Chianti-område. Skjønnheten er rammet inn av Alpenes silhuett i vest. Vi ruller nedover til vinbyen Dogliani før vi sykler tilbake til Barolo. På ettermiddagen kan det passe med et besøk på Barolos fine vinmuseum, eller man kan nyte livet ved svømmebassenget. Middag inntar man på egen hånd på en av Barolos velrenommerte restauranter.

45 km, 550 m opp, 550 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. 

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 4 Sykling gjennom Appenninene

Vi tar farvel med Barolo og ferden går inn i Appenninene, som skiller Piemonte fra Liguria. Vi tråkkeroppover Valle Tanaro til passet Colle di Nava. Dette er ikke et alpint monsterpass, men herlig sykling – for det meste i slake oppoverbakker gjennom ett av Italias eventyrlige bakevje. Halvparten av strekningen går på en sjarmerende sykkelvei gjennom skog og over enger, langs Tanaroelvens klare vann. Deler av strekningen er på grusvei. Fjellene får stadig en tydeligere klippeformasjon før vi kommer til dagens mål, Colle di Nava, der vi bor en natt på et hyggelig hotell i passet.

42 km, 530 m opp, 30 m ned, vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Sykling i Liguria

Vi våkner til frisk luft, som i løpet av dagen glir over i varme vinder fra havet. Når vi rullet over passet, går det raskt nedover før vi tar av til en svært lite trafikkert vei som snor seg mellom olivenlunder og typiske liguriske landsbyer med fargerike fasader. Bøk og ek blir snart erstattet av oliventrær, pinjetrær og mimosa – og et langt stykke nedenfor skimtes Middelhavet. Fra Imperia sykler vi så de siste 25 km til Sanremo, rett ved vannkanten på den fantastiske sykkelstien. Veien er omkranset av blomster og fikenkaktus og stien går rett gjennom alle de små kystlandsbyene på veien mot Italias praktfulle riviera, byen Sanremo. Vi feirer med en dukkert og en `sundowner` på en sjarmerende bar.

69 km, 450 m opp, 1400 m ned, vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1til 5. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 6 Sykling blant middelalderbyer

Den siste sykkeldagen byr på herlig utsikt over både havet og Sanremos bølgende og frodiggrønne innland. Vi kjører opp til lille San Romolo og sykler derfra over et mindre pass og langs en kam mot Perinaldo. I den lille middelalderbyen ble astronomen Cassini født. Utsikten mot innlandet er praktfullt og vi ser Bajardo og Apricale blant fjelltopper og daler. Ferden går videre mot Seborga og Bordighera. Sykkelstien går deretter på flatmark og går langs havet tilbake til Sanremo. Denne kvelden kan du utforske Sanremos kulinariske utvalg på egen hånd.

38 km, 300 m opp, 1000 m ned, vanskelighetsgrad 2+ på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 7 Hviledag i Sanremo

Sanremo er en livlig småby med en særdeles sterk italiensk karakter. Den sjarmerende bykjernen fra middelalderen er hyggelig å rusle rundt i og både Nobels villa, kasinoet og den russiske kirken er verdt å besøke. Det finnes flere små strender her og man kan spasere langs havet, mellom sjøen og ulike livlige vannhull.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 8 Farvel til sykkelreisen i Piemonte og Liguria

Etter frokost setter vi nesen hjemover etter en herlig sykkelreise.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Piemonte og Liguria

Piemonte betyr ”ved foten av fjellet” og er en rik og variert region som strekker seg fra Alpene til Po-sletten. Den tidligere kongebyen Turin er hovedstad. Hjertet av området utgjøres av de bølgende kollene Le Langhe, som er prydet av små landsbyer og felt med vindrueranker. Her har ´slow food´-bevegelsen sin vugge og på få andre steder blir mat og vin behandlet så fullt av kjærlighet som her. Kjøkkenet er generelt mer raffinert her enn i Italia forøvrig. Byen Alba er kjent for Italias fineste hvite trøffel og er også hjemstedet til Nutella-produsenten Ferrero. 

Siden 2014 har dette distriktet vært oppført på UNESCOs verdensarvliste for sin skjønnhet og lange vinhistorie. Her har man funnet vinpollen siden 500 år f.Kr, da etruskere og keltere kom til regionen. Romeren Plinius den eldre mente området var ett av de beste for vindruedyrking, og det ryktet har det den dag i dag. 

Barolo er en liten by omkranset av vindruefelt, og den kraftige rødvinen nyter stor respekt i hele verden og ansees å være én av Italias beste. Byen har flere anerkjente restauranter og små butikker som man kan oppleve på egen hånd.

Liguria ligger mellom Sanremo og Pisa og ansees av mange å være Italias vakreste kyststrekning. Kysten ligger høyt og det ligger små strender og bukter innimellom klippene her og der. Liguria er også Italias mest skogrike region, som spenner fra bar- og løvskog på rundt 2000 m.o.h. til middelhavsmacchia ved kysten. Kysten er frodiggrønn og rik på blomster, oliven, pinje og duftende urter. De mange små rivierabyene har en særdeles karakteristisk arkitektur, med pastellfargede hus og trange smug. Stedet tiltrakk seg Nord-Europas adel på 17- og 1800-tallet.

 • Klima: Piemonte har et klima på våren og høsten som er lik en norsk sommer, dvs 20-25° på dagtid. Ligurias kyst har et noe varmere middelhavsklima.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Sykling i Piemonte og i Liguria

Vi sykler på små asfaltveier og korte strekninger på grus. Terrenget er kupert og du må ha god kondisjon. Prøv gjerne å sykle en etappe i Norge som ligner én av dagsetappene i programmet. Da er du på forhånd forberedt på hva som kreves. Vi sykler i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte naturen og for å nye en kopp italiensk kaffe eller kald drikke. Vår sykkelguide leder turene og deler sin kunnskap om traktene med oss. Vi har en følgebil med mekaniker med oss hele tiden. Vi sykler oftest i gruppe med maksimum 15-20 personer. Dersom vi deler oss opp i mindre grupper, vil vi avtale et møtested der vi tar en rast alle sammen.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Deretter kjører vi ca 3 timer til Barolo. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Milano eller til Nice. Man kan derfra ta tog til Alba og buss eller taxi videre til Barolo. Togtider, se www.trenitalia.com. Dersom du kommer til samme flyplass som oss, kan du bli med på turen, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

Syklene

 • Type: Mountain bike med 29-toms hjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, platebremser
 • Sete: Smalt sportssete. Eget sete kan monteres.
 • Pedaler: Vanlige pedaler, ev SPD-pedaler ved henvendelse. Egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Sideveske.
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel ved henvendelse i forkant.

Kart

Hotell

Hotell på sykkelturen fra Barolo til Sanremo

Hotell på sykkelturen fra Barolo til Sanremo

Vi bor på tre hotell på sykkelturen mellom Piemonte og Liguria: Hotel Barolo*** - Dette er ikke bare et hyggelig hotell, men også en vingård med en praktfull beliggenhet, mellom vindruerankene og vin...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.09.2021Uten fly og transportSykkeltur fra Barolo til Sanremo, uten fly og transport415 495,-BestillMer informasjon
25.09.2021ArlandaSykkeltur fra Barolo til SanremoJa17 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden