Skip to main content

Sykkelreise gjennom 3 land – Slovenia, Italia og Østerrike

En opplevelsesrik sykkelreise gjennom tre land.

På denne spennende sykkelturen fra vest til øst får vi oppleve tre land. Ferden går på fine sykkelbaner uten særlige anstrengelser. Vi starter i Villach, der vi sykler lett mellom fjell og blanke innsjøer. Vi ruller senere inn i Italia og videre til Slovenia. I dette lille landet finner man utrolig mye innenfor landets begrensede omkrets: Dolomittfjellene i de Julianske alpene, innsjøer, elver og skyggefull skog. Vi overnatter i alpelandsbyen Kranjska Gora, ved den legendariske sjøen Bled og i den vennlige sykkelbyen Ljubljana. Har man ennå mer energi til overs, vil våre guider foreslå ettermiddagsturer de fleste dagene. Vår følgebil ligger hele tiden bak oss med vann, reservedeler og alt man trenger for å dekke opp til herlige lunsjer i form av piknik. Så her skal det være veldig enkelt å reise med cykel!

Aktiviteter:Sykling
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (velger du fly er også transport tur/retur hotell inkludert) del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem sykkeldager med lunsj/piknik, bagasjetransport, leie av sykkel, følgebil og guide. Tillegg: Drikke, ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Villach, Østerrike

Etter at flyet har landet, kjører vi videre til sjarmerende Villach i Østerrike. Vi sjekker inn på hotellet vi skal bo på i to netter og hygger oss med en felles middag på hotellet denne første kvelden.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling rundt Ossiacher-sjøen

Etter frokost hopper vi på syklene rett ved hotellet. Vi følger sykkelstien langs kanalen ut gjennom byen. Den første dagens etappe går rundt den vakre alpesjøen Ossiacher, som ligger mellom fjellet Gerlitzen og fjellområdet Ossiacher Tauern – en populær turistdestinasjon også om vinteren. Den 30 km lange sykkelveien rundt innsjøen er asfaltert og en perfekt oppvarming for uken. Vår følgebil venter på oss med piknik underveis. Om kvelden hygger vi oss med middag på hotellet.

40 km, 50 m opp, 50 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Sykling til Italia 

Denne dagen forlater vi Villach og følger sykkelstien som leder oss til italienske Tarvisio. Vi sykler langs en elv og passerer små landsbyer. Når vi nærmer oss den italienske grensen, troner de Juliske alpene opp foran oss. Det er de østligste delene av Dolomittene vi ser og den hvite glansen av sneen overgås bare av at fjellkjeden skifter farge til rosa i solnedgangen. Vi sjekker inn på vårt sjarmerende hotell for kvelden og nyter en italiensk middag. 

40 km, 400 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Sykling til Slovenia og Kranjska Gora

Vi tråkker ut av Italia og følger det nedlagte jernbanesporet som er omgjort til en flott sykkelsti. Vi passerer flere gamle jernbroer fra tiden da togene fremdeles gikk her. Etter å ha passert grensen til Slovenia, får vi en lettere stigning opp mot Planica, der en av verdens største hoppbakker ligger. Vi kommer frem til alpebyen Kranjska Gora midt på dagen. Lunsj spiser den enkelte der det passer og vi har ettermiddagen til å nyte stedet på egen hånd. Kanskje det frister med en dukkert i hotellets svømmebasseng. Om kvelden er det felles middag på hotellet. 

20 km, 210 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Sykling til Bled

Etter frokost starter vi denne dagens billedskjønne etappe; Fra Kranjska Gora via den magiske Radovna-dalen og gjennom Triglavs nasjonalpark til Bled. På en liten del av strekningen får vi transporthjelp, for å unngå en lengre bakke med rikelig stigning. Vi tar lunsjstopp i Radovna-dalen med tidligere Jugoslavias høyeste fjell Triglav på 2864 m.o.h. i bakgrunnen. Etter å ha smakt litt på lokale spesialiteter fortsetter vi til Bled, en av Slovenias mest populære reisemål med den ikoniske kirken på en liten øy midt ute i innsjøen. Kvelden er fri til å velge en av flere topp restauranter, her er det noe for enhver smak.

40 km, 100 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6 Sykling til Kranj

Etter frokost forlater vi Bled og tråkker videre gjennom dette lille landet, som har så mye å viser frem. Vi legger fjellene bak oss og kommer ned på slettene. Vi tar et stopp i Radovljica, en av Slovenias best bevarte landsbyer - med hus fra 1400-tallet. Vel fremme i Kranj tar vi et forfriskende glass før vi tar buss det siste stykket inn til Ljubljana. Her bor vi de siste to nettene. Middag nytes egen hånd denne kvelden.

35 km, 200 m opp, 350 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 7 Fridag i Ljubljana med valgfri bysykling

Ljubljana overrasker tilreisende som en fascinerende by fylt med kulturelle og arkitektoniske severdigheter. Dette er også en dedikert sykkelby og en av Europas grønneste byer. Her kan man rusle rundt på egen hånd, kanskje besøke det populære matmarkedet eller gå en tur opp til slottet. Vi kan også anbefale en guidet rundtur på sykkel (tillegg). Sykkelturen guides av en svært dyktig lokal guide og starter inne i sentrum. Både de store hovedattraksjonene og mindre kjente kuriositeter blir eksponert, blant annet en glasstopp. Turen tar 3-4 timer. Om kvelden møtes vi for avskjedsmiddag.

18 km, 50 m opp, 50 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til reisen gjennom tre land

Etter frokost sjekker vi ut og har ca en times kjøretur til flyplassen. Vi flyr tilbake til Norge med mange minner og gode opplevelser.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. Strekninger og høydemeter kan variere noe avhengig av veivalg.

Reisefakta

Slovenia, Italia og Østerrike

Disse tre landene er blant feriefavorittene i Europa. Slovenia har - på et veldig lite areal – en fantastisk variert natur med fjell, sjø, skog, sletter og kyst. Den delen av Italia vi sykler gjennom utgjør den aller nordøstligste delen av landet og byr på koller, fjell og italiensk gjestfrihet. Østerrike omkring Villach har blanke innsjøer og høye fjell i alle retninger.

 • Klima: Kontinentalt klima med milde til varme somre og kjølige vintre.
 • Land: Slovenia, Italia og Østerrike
 • Språk: Slovensk, italiensk og tysk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort kan benyttes de fleste steder, men ha med kontanter. 
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk helsekort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Syklingen gjennom tre land

Vi holder oss for det meste på bilfrie sykkelveier og tidvis på lite trafikkerte, små landeveier. Underlaget er asfalt og i ny og ne på pakket grus. I reiseprogrammet beskrives sykkelturenes lengde og vanskelighetsgrad. Vår sykkelguide leder turene og deler gjerne sin kunnskap om området. Vi har også med oss en følgebil med mekaniker. Vi sykler i rolig tempo, tar pauser underveis for å nyte naturen, det hyggelige reisefølget og kanskje ta en kopp kaffe eller en forfriskende drikke. Syklingen går nesten utelukkende på rolige asfaltveier. 

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Følgebilen har med mat til deilige pikniker vi dekker opp til lunsj. Vann til å fylle i flaskene er med i bilen hele dagen. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Vi flyr enten til Ljublana eller til Venezia, der vår representant tar i mot oss på flyplassen. Kjøreturen til Villach fra Ljublana tar ca 1 ½ time og til Villach fra Venezia ca 3 timer. Har du bestilt reisen uten fly, kan du fly til Ljublana, Venezia eller Treviso. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på kjøreturen dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du forhåndsbestille denne kjøreturen av oss.

Syklene

 • Type: Mountainbike med 29-tomshjul
 • Gir: 20
 • Bremser: Håndbremser, skivebremser
 • Sete: Vanlig mountainbike-sete
 • Pedaler: Dobbeltsidige. Vanlige på den ene siden, SPD-tilpassede på den andre
 • Bagasje: Pakkeholdere med veske
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Elsykkel (mot ekstra kostnad og må forhåndsbestilles)

Kart

Hotell

Hotell på Sykkelreisen gjennom tre land

Hotell på Sykkelreisen gjennom tre land

Vi bor på fem ulike hotell på vår sykkelreise gjennom tre land. Samtlige har god mellomklassestandard og vi har søkt hotell med sjarm og topp beliggenhet for at vi på en enkel måte kan utforske hvert...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020Uten fly og transportTrerikesSykling - Slovenia, Italia og Østerrike uten fly og transport416 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaTrerikesSykling - Slovenia, Italia og ØsterrikeJa19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden