Skip to main content

Pilegrimsferd på sykkel i Spania på egen hånd

Ta den spanske pilegrimsturen på to hjul!

Den kjente pilegrimsturen ”El Camino” til Santiago de Compostela passer ypperlig å sykle. Vi har valgt å sykle den siste delen fra Astorga til Santiago de Compostela. På fine 24-girs sykler passerer du mange av de kjente stedene langs veien. Fra flatlandet i Castilla y León til høydene ved grensen mot Galicia. Ferden går videre gjennom jordbruksbygder til Santiago, der et besøk i byens katedral blir en verdig avslutning på reisen. Underveis treffer du mange pilegrimer fra alle verdens hjørner - til fots, på sykkel eller til hest. Syklingen er krevende men svært givende. Den som ønsker det, kan bestille en elsykkel.

Aktiviteter:Pilegrimsturer, Sykkelreiser
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:4
Dager:9
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, bussreise Madrid – Astorga, del i dobbeltrom på hotell med frokost, 6 middager, sykkelleie med hjelm og sykkelvesker, bagasjetransport, kart og veibeskrivelser. Tillegg: Enkeltrom, middager i Madrid og i Santiago, lunsj og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Madrid

Du lander på ettermiddagen og tar metroen, flybuss eller taxi inn til Madrid for overnatting. Byen er spennende og tapasbarene vel verdt noen besøk.

Dag 2 Astorga

På formiddagen blir det busstur til Astorga. Fra ettermiddagen har du mulighet til å utforske denne historisk interessante byen. Gå ikke glipp av byens herlige sjokolade.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Pilegrimssykling til Molinaseca 

Du forlater det flate, castillanske landskapet og sykler oppover mot det kjente minnemerket Monte de la Cruz de Ferro – jernkorset – der det er tradisjon å legge en sten man har tatt med seg fra eget hjemland. Fra korset er det enkel utforkjøring med fantastisk utsikt.

49 km, 700 m opp.

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 Pilegrimssykling til O ́Cebreiro  

Etter frokost sykler dere først gjennom vindruesletter til den vakre byen Villafranca, hovedsetet i vinområdet Bierzo. På ettermiddagen bærer det oppover til O´Cebreiro, som er porten til regionen Galicia.

58 km, 940 m opp.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Pilegrimssykling til Sarria

Ferden går gjennom Galicia og landskapet, kulturen og språket endrer seg. Veien er omkranset av grønne trær og store, fruktbare felt der kuer og okser beiter. Dere sykler nedover mot byen Samos, som er kjent for å ha ett av de eldste og vakreste klostrene i Spania. Dagen avsluttes i Sarria.

44 km, 260 m opp.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6  Pilegrimssykling til Palas de Rei

Dagens sykling tar dere til en genuin landsbygd med mange små og sjarmerende landsbyer. Dere sykler på småveier og stier langs store trær som kaster skygge. Dagens mål er den lille byen Palais de Rei, som er preget av alle pilegrimene.

48 km, 1177 m opp.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Pilegrimssykling til Rua

Dagens etappe er passe kupert, med kortere stigninger og utforskjøringer. Det varierende landskapet er behagelig å sykle gjennom. Ta gjerne et stopp i Melide, der de serverer byens spesialitet, blekksprut, på en pulperia, dvs på en blekksprutrestaurant.

60 km, 1170 m opp.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Pilegrimssykling til Santiago de Compostela

Den siste etappen er ikke lang. Men dere får en siste stigning til Monte do Gozo, og derfra ser dere Santiago og den mektige katedralen for første gang. Dere glir inn i byen og sykler helt frem til katedralen. Midt på dagen er det alltid en messe for alle pilegrimer. Om kvelden kan dere feire at ålet er nådd med en herlig middag på en av byens mange restauranter.

27 km, 600 m opp.

Måltider: Frokost

Dag 9 Farvel til Spania

Du flyr hjem om morgenen etter en innholdsrik reise.

Måltider: Frokost

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig reise gjennom et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag. Byens katedral bidrar til en mektig avslutning.

 • Klima: Mild vår og høst med regn, varme og litt kjølig luft.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Kreves ikke.

Fly og transportstrekninger

Den korte ankomstturen fra Madrid flyplass og inn til byen er ikke inkludert, men man tar enten flybuss eller taxi. Det samme gjelder hjemreisen fra fra Santiago til flyplassen, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg dit med tog, buss eller taxi. Togtider finner du på: www.renfe.es. Bussreisen fra Madrid til Astorga er inkludert i reisens pris.

Pilegrimssykling til Santiago de Compostela

Du sykler på egen hånd uten guide eller gruppe. Denne syklingen er av det tøffere slaget på grunn av de mange bakkene og det samlede antall høydemetre. Vær oppmerksom på at en elsykkel reduserer vanskelighetsgraden og gjør reisen tilgjengelig for de fleste! Alle overnattinger og leiesykkel er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I reiseprogrammet ser du sykkelturens lengde og vanskelighetsgrad og du får veibeskrivelser. Tidene som er oppgitt er effektiv sykkeltid. Du sykler på småveier med asfalt eller grus. Vi anbefaler sykling i rolig tempo, ta pauser i ny og ne for å nyte naturen og forfriskninger. Prøv gjerne å sykle en etappe hjemme i Norge som ligner én av dagsetappene i programmet. Da vil du på forhånd vite litt mer om hva som kreves.

Syklene

 • Type: Mountainbike
 • Gir: 24
 • Bremser: Håndbremser
 • Sete: Normalt
 • Pedaler: Normale – egne pedaler kan monteres
 • Bagasje: Pakkeholder og en sykkelveske på siden
 • Kartlomme: Ja
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Nei
 • Lås: Ja
 • Hjelm: Inkludert, men man ønsker kan hende å ta med egen
 • Forøvrig: Aluminiumsramme

Kart

Hotell

Hotell Pilegrimssykling i Spania

Hotell Pilegrimssykling i Spania

Du bor på ulike hotell med mellomklassestandard underveis i rom med bad med dusj/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og har bare med deg det du trenger samme dagen. På noen av stedene er utva...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.10.2019Uten fly og transportPilgrimsSykling til Santiago de Compostela, utan flyg10 905,-Bestill
19.10.2019ArlandaPilgrimsSykling til Santiago de Compostela15 450,-Bestill
19.10.2019KastrupPilgrimsSykling til Santiago de Compostela15 450,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.10.2019Uten fly og transportPilgrimsSykling til Santiago de Compostela, utan flyg10 905,-Bestill
26.10.2019ArlandaPilgrimsSykling til Santiago de Compostela15 450,-Bestill
26.10.2019KastrupPilgrimsSykling til Santiago de Compostela15 450,-Bestill

Lignende reiser

Sykkeltur på Mallorca på egen hånd

Sykkeltur på Mallorca på egen hånd

Opplev denne fantastiske og populære Middelhavsøya fra kyst til kyst. - På denne reisen, sykler du på egen hånd på Mallorca fra sør til nord. Du bor på fine bondegårder og/eller på hyggelige hotell...
Sykkeltur i Andalusia på egen hånd

Sykkeltur i Andalusia på egen hånd

På sykkel i solrike Andalusia! - Vår fargerik sykkelreise på egen hånd går på Spanias solrike sydlige spiss. På programmet står kjente byer som Sevilla, Jerez og Cadiz – og du nyter sherry og tapas e...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden