Skip to main content

Pilegrimsferd i Spania del 4

Pilegrimsferd i Spania del 4: León – Santiago de Compostela

 

Den siste delen av pilegrimsturen Camino de Santiago starter i León og går videre til Astorga – et knutepunkt for pilegrimsrutene, der ”sølvveien” fra Sevilla møter den ”franske veien” som dere går. Her kan du se Gaudis palass og besøke katedralen. På veien mot Santiago de Compostela går ferden over pass på hele 1500 m.o.h. før dere kommer inn i Galicia, Spanias grønne hjørne. Etter noen dager gjennom skog og frodiggrønne sletter, er dere til pilegrimsturens mål og kan besøke katedralen i Santiago de Compostela. Her kan du også hente ditt ”Compostela”, pilegrimsbeviset.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:16
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 14 overnattinger på hotell med frokost, 12 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, middag i Santiago, lunsjer, drikke og transport fra og til flyplassen, transport til Léon. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Santiago de Compostela

Vi flyr til Santiago de Compostela via Madrid eller Barcelona. Overnatting.

Dag 2 León

På formiddagen tar man tog eller buss til den vakre byen Leon der turen starter. Både katedralen og basiliken i byen er verdt et besøk. Om kvelden frister byens mange uteserveringssteder. Har du bestilt reisen uten fly, starter turen denne dagen, på hotellet i León.

Dag 3 Pilegrimstur León (822 m.o.h) – Hospital de Orbigo (820 m.o.h)

Du forlater storbyen og fortsetter istedet på de smalere stiene gjennom det åpne landskapet. Dagens etappe er lang og du kan velge mellom to ulike alternativer: Langs pilegrimsruten El Camino Real går bilveien og der har du mulighet til å ta lokalbussen det siste stykket, dersom du ønsker det. Det andre alternativet, La Calzada de los Peregrinos, går på roligere stider der det er lengre mellom landsbyene. Vel fremme i Orbigo kan du beundre den vakre broen Paso Honroso.

35 km 8-9 timer

Dag 4 Pilegrimstur Hospital de Orbigo (820 m.o.h) – Astorga (870 m.o.h)

Dagens etappe er betydelig kortere enn gårdagens. Det finnes flere alternativer man kan gå og slettelandskapet endres og blir frodigere. Astorga er en sjarmerende by med flere severdigheter; Biskopens palass i jugendstil, den gotiske katedralen og den romerske bymuren.

17 km, 4 timer

Dag 5 Pilegrimstur Astorga (870 m.o.h) – Rabanai del Camino (1150 m.o.h)

Landskapet blir snart dominert av daler, skogskledde åser og fjell i det fjerne. Dagens tur er behagelig og avslappende. Rabanai del Camino er en liten landsby som virkelig vet hvordan de tar hånd om pilegrimene.

21 km, 5 timer

Dag 6 Pilegrimstur Rabanai del Camino (1150 m.o.h) – Ponferrada (543 m.o.h )

Denne dagen passerer vi Cruz del Ferro 1504 m.o.h, - ett av de enkleste, men mest symbolske monumentene på veien. På en stor stenhøyde står det en trepinne med et jernkors på toppen, og her skal pilegrimene følge tradisjonen og kaste en sten når denne passeres. Noen pilegrimer tar med seg en sten hjemmefra og kaster symbolsk problemene fra seg på denne stenhøyden. Den siste strekningen går nedover og underveis får du en eventyrlig utsikt over Ponferrada, der du skal overnatte.

23 km, 5-6 timer

Dag 7 Pilegrimstur Ponferrada (543 m.o.h ) – Villafranca del Bierzo (511 m.o.h)

Du befinner deg nå i dalen El Bierzo og ferden går langs vinranker, tobakksplantasjer og frukttrær. I nærheten av byen Cacabelos kan vi se ruinen etter klosteret Santa Maria la Real fra 900-tallet. Ved portalen til kirken i Villafranca, Puerta del Pedrón, fikk pilegrimene - som var for syke til å fortsette videre til Santiago - syndenes forlatelse.

23 km, 5-6 timer

Dag 8 Pilegrimstur Villafranca del Bierzo (511 m.o.h) – O Cebreiro (1300 m.o.h)

Det finnes to veivalg for den første milen ut av Villafranca. Tar du veien mot Pradela, kommer du opp på fjellene til en praktfull natur. Det andre alternativet går langs hovedveien. Det er en krevende stigning i vakker natur opp mot den sjarmerende byen O Cebreiro, som er svært karakteristisk med ”pallozas”, det vil si stenhus med stråtak.

31 km, 8-9 timer

Dag 9 Pilegrimstur O Cebreiro (1300 m.o.h) – Triacastela (665 m.o.h)

Har man gått opp, må man også gå ned – og nedoverturen går helt til Triacastela. Utsikten er fantastisk og du kan kikke utover det bølgende, grønne landskapet i regionen Galicia. Fra og med nå vil det for hver kilometer stå et skilt som oppgir hvor langt det er igjen til målet, Santiago de Compostela.

23 km, 5-6 timer

Dag 10 Pilegrimstur Triacastela (665 m.o.h) – Sarria (420 m.o.h)

Det er to veier å gå fra Triacastela. Ønsker du historiske severdigheter underveis, kan du velge den sydligste veien, som passerer Samos. Der kan du besøke Spanias eldste benediktkloster. Langs den nordligste turen, via San XII ligger små sjarmerende klynger av hus på rekke og rad. Overnatting i Sarria.

21 km, 5-6 timer

Dag 11 Pilegrimstur Sarria (420 m.o.h) – Portomarin (550 m.o.h)

Santiago de Compostela nærmer seg og ved byen Ferreiros har du 100 km igjen til sluttdestinasjonen. Dagens etappe går gjennom små landsbyer i vakre omgivelser. I Portomarin, dagens mål, ble den gamle byen oversvømt. De bygde en demning i 1962 og man kan se gamle rester av den gamle romerske broen.

23 km, 5-6 timer

Dag 12 Pilegrimstur Portomarin (550 m.o.h) – Palas de Rei (565 m.o.h)

Landskapet her består av åkre, elver og skog. På mange gårder kan vi se typiske hórreos, som er bygd etter de samme prinsippene som våre tømmerhus. Den lett kuperte veien fører deg til byen Palas de Rei.

25 km, 6 timer

Dag 13 Pilegrimstur Palas de Rei (565 m.o.h) – Arzúa (389 m.o.h)

Denne dagen går du inn i A Corruña, provinsen i Galicia som Santiago de Compostela tilhører. Målet nærmer seg! Det er nå tettere mellom både hus og biler, men pilegrimsferden går for det meste i jordbruks- og skogsområder. Overnatting i Arzúa, som er den siste byen før Santiago.

29 km, 8 timer

Dag 14 Pilegrimstur Arzúa (389 m.o.h) – Lavacolla

Du forlater Arzùa og passerer byene Calzada, Calle og Rúa, som alle betyr vei. Det er ingen tvil om at du er på El Camino, pilegrimsveien. Før i tiden vasket pilegrimene seg i elven Lavacolla for å være rene da de kom til apostelen Jakobs by.

29 km, 8 timer

Dag 15 Pilegrimstur Lavacolla – Santiago de Compostela

Fra toppen av Monte del Gozo, kan du se spirene på katedralen i Santiago de Compostela. Så snart du er inne i byen, leder skiltene deg inn på småveier og helt frem til den myteomspunne katedralen. Dere har nådd målet! Compostelet, beviset på at du har gjennomført pilegrimsferden, kan hentes ut på pilegrimskontoret - dersom man kan vise frem pilegrimspasset med stempler som beviser at man har gått minst 100 km. En naturlig avslutning på ferden er å gå på pilegrimsmessen, som holdes i katedralen hver dag kl 12:00. Etterpå er tiden inne til å nyte en herlig middag. Galicia er kjent for deilige skalldyr og fantastiske kjøttretter.

10 km, 3 timer

Dag 16 Farvel til pilegrimsferden

Målet er nådd og tiden er inne for å dra hjem igjen. Du flyr fra Santiago etter en reise som forhåpentligvis vil lære turdeltagerne mer om seg selv. I det minste har man fått tid til ettertanke.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Transport mellom flyplass og hotell er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du kommer deg fra flyplassen i Oviedo til startpunktet i León, og tilbake fra Santiago til Santiago flyplass. Man kan ta tog, buss eller taxi. Togtider: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 4

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 4

Vi bor på ulike enkle hotell i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser alene, er det obligatorisk å v...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 5

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon
14.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
14.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
05.10.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon
05.10.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
05.10.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
19.04.2021Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon
19.04.2021ArlandaPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd23 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 4 på egen hånd, utan flyg18 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden