Skip to main content

Pilegrimsferd i Spania del 3

Pilegrimsferd i Spania del 3: Burgos - León

 

Den tredje delen av pilegrimsturen Camino de Santiago starter i Burgos, som er mest kjent for dets mektige gotiske katedral, og fortsetter over mesetaen, et tørt og relativt flatt landskap som likevel tiltrekker seg mange tilreisende. Turen til fots byr etter hvert på fantastisk utsikt og en blanding av sjarmerende landsbyer og historiske steder. Dere avslutter turen i León og nyter bylivet en dag før hjemreisen.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:10
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, ankomsttransfer hvis du bestillt flyreisen med oss, 9 overnattinger på hotell med frokost, 7 middager, bagasjetransport, transport med taxi Dag 5 og Dag 6, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, ikke inkludert: middag i Burgos og i Bilbao, lunsjer, drikke og transport til flyplassen. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Bilbao og Burgos

Etter å ha landet i Bilbao, kjører dere videre med tog eller buss til Burgos for overnatting. Hvis du bestilt flyreisen med oss er transfer til Burgos inkludert. Burgos har ca 170 000 innbyggere og den gotiske katedralen er verdt et besøk.

Dag 2 Pilegrimstur Burgos (856 m.o.h) – Castrojeriz (756 m.o.h)

Dagens etappe er lang, og vil du redusere den, er det mulig å ta taxi til Hornillos for å starte turen der. Da blir dagsetappen ca 21 km. Turen går i et herlig høyslettelandskap omkranset av ruiner langs veien. I Castrojeriz kan man besøke kirken Santa Maria del Manzano, før du nyter en smakfull middag og en velfortjent søvn.

39 - 21 km, 6 timer

Dag 3 Pilegrimstur Castrojeriz (756 m.o.h) – Frómista (780 m.o.h)

Slettene brer set ut så langt øyet kan se, og broen Fitero fra 1100-tallet - som går over elven Pisuerga - markerer grensen mellom provinsene Burgos og Palencia. På vei mot dagens mål, kan du stoppe i byen Boadilla del Camino, før du går den siste strekningen langs kanalen inn til Frómista der du overnatter.

25 km, 6 timer

Dag 4 Pilegrimstur Frómista (780 m.o.h) – Carrión (840 m.o.h)

De gamle pilegrimsstiene har ofte fått bilveier parallelt ved siden av seg, det gjelder også denne dagens strekning. Det er en alternativ sti lengre unna den trafikkerte veien og etterpå følger du den nordligste veien etter byen Población de Campus. Landskapet er åpent uten særlig skygge frem til du ankommer Carrión de los Condes.

20 km, 5 timer

Dag 5 Pilegrimstur Carrión (840 m.o.h) – Moratinos (og taxi til Sahagún)

Nå befinner du deg i området Páramo, som betyr ørken og dette landskapet er en tørr slette. Det finnes vannposter i de fleste landsbyene du passerer, men det er uansett viktig å ta med seg litt ekstra. Du passerer byen Calzadilla de la Cueza og går videre til Moratinos, der en taxi kjører deg til Sahagún for overnatting.

30 km, 8 timer

Dag 6 Pilegrimstur (taxi tilbake til) Moratinos – El Burgo Ranero

Fra Moratinos går du inn i provinsen León. I byen Sahagún, der du overnattet, er det mange vakre kirker og portalen Arco de San Benito. Videre langs veien El Camino Real, er det plantet popler hver niende meter og satt opp stenbenker hver kilometer. El Burgo Ranero er en sjarmerende by, der husene er bygd av leire og jord.

28 km, 6-7 timer

Dag 7 Pilegrimstur El Burgo Ranero – Mansilla (800 m.o.h)

Det åpne slettelandskapet fortsetter å dominere og når du kommer til Mansilla de las Mulas, kan du se de delene av bymuren fra 1100-tallet som fremdeles er intakt. Stenene i muren er hentet fra elven og kan være opp til tre meter tykke.

22 km, 5-6 timer

Dag 8 Pilegrimstur Mansilla (800 m.o.h) – León (822 m.o.h)

Den siste etappen på denne delen av pilegrimsferden er enkel og kort. León er en viktig by på ferden til Santiago de Compostela. Den gotiske katedralen med de praktfulle glassmaleriene er virkelig verdt et besøk i tillegg til basilikaen San Isidoro.

19 km, 5 timer

Dag 9 Farvel til pilegrimsturen

Etter frokost kan dere ta toget tilbake til Bilbao for flyreisen hjem til Norge. Den som ønsker, kan fortsette på pilegrimsferdens siste del til Santiago de Compstela.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Transport mellom flyplass og hotell tur/retur er ikke inkludert i prisen, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du enkelt kommer deg fra flyplassen i Bilbao til startpunktet og tilbake igjen. Man kan ta tog, buss eller taxi. Togtider: www.renfe.es. Hvis du bestilt flyreisen med oss er transfer fra Bilbao flyplass til Burgos inkludert.

Kart

Hotell

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 3

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 3

Vi bor på ulike hotell i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser alene, er det obligatorisk å velge t...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 9

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del på egen hånd, utan flyg og transfer12 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del på egen hånd, utan flyg og transfer12 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del på egen hånd, utan flyg og transfer12 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del på egen hånd, utan flyg og transfer12 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 3 på egen hånd19 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden