Skip to main content

Pilegrimsferd i Spania del 2

Pilegrimsferd i Spania del 2

: Logroño – Burgos

Den andre delen av pilegrimsturen mot Santiago de Compostela starter i Logroño og går gjennom provinsene La Rioja, Burgos og León. Langs pilegrimsstiene ser man hvordan landskapet endrer seg fra dag til dag, hvordan arkitekturen og tradisjonene er annerledes. Du lærer mer om Spania og landets historie, og kanskje også mer om en selv. Målet er byen Burgos, kjent for den mektige gotiske katedralen – et selvsagt mål for pilegrimer i alle tider.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2
Dager:7
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, ankomsttransfer hvis du har bestilt fly med oss, 6 overnattinger på hotell med frokost, 3 middager, bagasjetransport, transport med taxi Dag 5 og Dag 6, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, middag i Logroño, Santo Domingo og Burgos, lunsjer, drikke og transport til flyplassen, ankomsttransfer hvis du ikke bestilt fly med oss. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Bilbao og Logroño

Dere lander i Bilbao. Hvis du bestilt fly med oss har du transport til Logrono inkludert. Hvis du bestilt eget fly reiser du på egen hånd til Logrono med buss eller tog. Middag på stan og overnatting på et hotell i byen. Logroño er hovedstaden i Rioja og har 120 000 innbyggere.

Dag 2 Pilegrimstur Logroño (384 m.o.h) – Nájera (485 m.o.h)

Rioja er et særdeles kjent vindistrikt og produserer først og fremst rødvin. Vindistrikt er sjelden kuperte, så dagens etappe går i et flatt landskap langs de frodige vinrankene. Pilegrimsstien går for det meste langs en bilvei, men det er også mulig å finne et alternativ på roligere småveier og stier. Vel fremme i Nájera ser vi fransiskanerklosteret Santa Maria de Real.

26 km 6-7 timer

Dag 3 Pilegrimstur Nájera (485 m.o.h) – Santo Domingo de la Calzada (639 m.o.h)

Stien går nå på gamle veier som har navnene sine fra svunne tider og her råder det en stillhet blant vinranker og etterhvert langs kornåkre. Dagens mål - Santo Domingo - er oppkalt etter munken og eremitten St. Dominicus, som i 1044 startet å bygge en bro over elven Oja for å gjøre veien enklere for pilegrimene. Besøker du katedralen kan du, i tillegg til å se St. Dominicus´ grav, se en høne og en kylling som bor der til minne om legenden om den unge pilegrimen som ble reddet fra galgen av apostelen Jakob.

21 km, 5 1/2 time

Dag 4 Pilegrimstur Santo Domingo de la Calzada (639 m.o.h) – Belorado (760 m.o.h)

Dagens etappe fører oss ut av Rioja og inn i den store regionen Castilla y Léon og provinsen Burgos. Den offisielle pilegrimsveien følger bilveien, men du kan også velge umarkerte og litt roligere stier. Landskapet består først og fremst av åkre, med de skogkledde åsene i Sierra de la Demanda i bakgrunnen.

26 km, 6-7 timer

Dag 5 Pilegrimstur Belorado (760 m.o.h) – San Juan de Ortega (1040 m.o.h)

Denne etappen kan deles i to. Den første delen minner mye om turen dagen i forveien, med små landsbyer langs pilegrimsruten. Når du kommer til byen Villafranca Montes de Oca, starter imidlertid stigningen og dere går gjennom tett skog til San Juan de Ortega. Taxi til Burgos eller Belorado for overnatting på ett av stedene.

25 km, 6-7 timer

Dag 6 Pilegrimstur San Juan de Ortega (1040 m.o.h) – Burgos (856 m.o.h)

Først tar du taxi fra Burgos eller fra Belorado til San Juan de Ortega, der du starter en variert etappe. Også denne dagen er det flere alternative stier å ta. Det åpne landskapet tar oss ned mot Burgos og den imponerende gotiske katedralen.

28 km, 6 timer

Dag 7 Farvel til pilegrimsturen

Etter frokost tar dere toget til Bilbao for å fly hjem til Norge. De som ønsker, kan fortsette på pilegrimsferdens tredje del.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Ankomstransfer til Logrono er inkludert hvis du bestilt fly med oss. Reisen tilbake fra Burgos til Bilbao skjer med tog på egen hånd. Hvis du bestiller reisen uten fly, reiser du til Bilbao og tar buss eller tog til Logrono. Mer informasjon om tog og buss finner du i avgangsinformasjonen. Togtider: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 2

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 2

Vi bor på ulike hotell i rom med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser alene, er det obligatorisk å velge t...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 9

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 2 utan flyg og transfer9 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 2 utan flyg og transfer9 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 2 utan flyg og transfer9 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 2 utan flyg og transfer9 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020KastrupPilegrimstur i Spania del 2 på egen hånd16 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden