Skip to main content

Pilegrimsferd i Spania del 1

Pilegrimsferd i Spania del 1: St Jean Pied de Port –

Logroño

Den første delen av pilegrimsferden Camino de Santiago starter i St. Jean Pied de Port og opp til klosteret i Roncesvalles i Pyreneene. De to første dagene går vi gjennom bøkeskog og forbi besetninger av kuer og får. På den tredje dagen kommer vi frem til Pamplona, der tyrefekting – som fascinerte blant annet Hemingway – finner sted hvert år. Turen fortsetter gjennom byer fra middelalderen, over broer som ble bygd for 1000 år siden for å gjøre reisen enklere for pilegrimer i middelalderen. Vi går langs maisåkre, vindrueplantasjer og vindkraftverk. Dere nyter medbragt lunsj på bytorget eller som piknik på sletten. Målet for pilegrimsturens første del er Logrôno i vindistriktet Rioja.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:9
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, i flyreisen er transport til hotell ved ankomst inkludert, 8 overnattinger på hotell med frokost, 6 middager, bagasjetransport, kart og øvrig informasjon. Tillegg: Enkeltrom, middag i Pamplona og Logroño, lunsjer, drikke og transport til flyplassen ved hjemreise. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Bilbao og St Jean-Pied-de-Port

Vi flyr til Bilbao og vi kjøres i buss videre til St Jean-Pied-de-Port. Denne byen er utgangspunktet for den spanske delen av pilegrimsferden. Byen, med 1800 innbyggere, har en praktfull beliggenhet ved foten av Pyreneene. Her kan du besøke fengselet for biskoper fra 1200-tallet som i dag er et museum, byporten Porte d’Espagne og den mektige festningen.

Middag

Dag 2 Pilegrimstur St Jean-Pied-de-Port – Roncesvalles (960 m.o.h.)

Pilegrimsferden starter litt tøft: Vi går Napoleons vei over Pyreneene og kommer opp til Port de Cize – en bratt oppoverbakke til ca 1480 m.o.h - der vi blir belønnet med en fantastisk natur og eventyrlig utsikt. Skulle det være dårlig vær, er det best å følge bilveien langs Vacarlos-passet. Vel fremme i Roncesvalles, ca 1 1/2 km fra toppen av Port de Cize, blir det holdt en messe hver kveld kl 20:00 som avsluttes med en velsignelse på syv ulike språk for pilegrimsfarerne. Dette må både troende og ikke-kristne få med seg!

Frokost, middag

25 km, 8 time

Dag 3 Pilegrimstur Roncesvalles (960 m.o.h) – Zubiri (526 m.o.h)

Etter en veldig vakker men relativt kupert dag, kommer vi frem til byen vi skal overnatte i; Zubiri, med1500 innbyggere. Navnet klinger verken spansk eller fransk, men er baskisk og betyr byen ved broen. Broen fører oss over elven Arga, som vi senere vil følge helt frem til Puenta la Reina.

Frokost, middag

22 km, 6 timer

Dag 4 Pilegrimstur Zubiri (526 m.o.h) – Pamplona (415 m.o.h)

Dette er en av de enkleste dagsetappene. Den første delen går i den grønnkledde dalen langs elven Arga, der vi passerer både små kapell og stenbroer. Landskapet endres gradvis jo nærmere Pamplona vi kommer. Byen er kjent for sin tyrefekting i juli, som blant annet Hemingway har skrevet inngående om. Den gamle gotiske katedralen er verdt et besøk.

Frokost

22 km, 5-6 timer

Dag 5 Pilegrimstur Pamplona (415 m.o.h) – Puenta la Reina (346 m.o.h)

Vi går fra alpetopper til åpne landskap, med vinranker, mandeltrær , åkre og skog. I Puenta la Reina møtes de ulike pilegrimsstiene og herfra går det bare én vei som fører til Santiago de Compostela.

Frokost, middag

25 km, 5-6 timer

Dag 6 Pilegrimstur Puenta la Reina (346 m.o.h) – Estella (426 m.o.h)

Dagens etappe er ikke den lengste, men den mest varierte. Vi møter rolige omgivelser langs elven Arga, en nydelig kirke i barokkstil i Mañeru, den imponerende kirkeporten Cirauqui og broer fra middelalderen. Vi overnatter i den genuine byen Estella, som har flere kirker og slott.

Frokost, middag

22 km, 5-6 timer

Dag 7 Pilegrimstur Estella (426 m.o.h) – Los Arcos (447 m.o.h)

Etter et par km kommer vi til byen Ayegui, der vi kan fylle vannflaskene våre fra kranen på veggen utenfor den lokale bodegaen. Du kan velge mellom vann og vin, men ikke forvent å få servert årgangsvin. Vi går videre langs slettene i det åpne landskapet og kommer til slutt frem til Los Arcos, der vi kan se ruiner etter et middelalderslott og kirken Santa Maria.

Frokost, middag

22 km, 5-6 timer

Dag 8 Pilegrimstur Los Arcos (447 m.o.h) – Logroño (384 m.o.h)

Vi starter reisens lengste etappe og tar etterhvert farvel med provinsen Navarra. Skiltene som stiene er merket med, ser annerledes ut når vi kommer inn i provinsen Rioja. Rioja er et rikt jordbruksområde og er kjent for dets viner. Hovedstaden heter Logroño og dette er målet for pilegrimsturens første del.

Frokost

30 km, 6-7 timer

Dag 9 Farvel til pilegrimsferden

Etter en herlig natts søvn i Logroño, blir det en deilig frokost og deretter tog til Bilbao for å fly tilbake til Norge. Den som ønsker det, kan fortsette turen og gå Del 2 som starter i Logroño.

Frokost

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1-5.

Reisefakta

El Camino de Santiago

Pilegrimsturen til Santiago de Compostela nordvest i Spania har folk gått i over 1000 år og den ble ansett å være én av tre pilegrimsferder som ville gi tilgivelse. De andre to er Via Francigena til Roma og den andre til Jerusalem. Denne pilegrimsturen var særdeles trafikkert i middelalderen, men ble så helt glemt - frem til en ny oppdagelse i moderne tid! Nå er dette igjen en populær tur for dagens pilegrimer, eller for dem som vil ut på en herlig fottur i et variert landskap i kulturelle og historiske omgivelser. I henhold til legenden ble Sankt Jakobs etterlevninger fra Jerusalem gravlagt på dét stedet der landsbyen Santiago de Compostela ligger i dag.

 • Klima: Mild vår og høst med mulighet for regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter må medbringes.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Pilegrimsferd

Du går på egen hånd uten guide eller gruppe. Alle overnattinger er forhåndsbestilt og bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene. I avreiseinformasjonen får du en utførlig informasjonspakke – én per bestilling – med veibeskrivelse på engelsk, hotellvouchers (bevis for overnatting), transportinformasjon og eventuelle flybilletter. Du går etappene på egen hånd og treffer sikkert mange andre pilegrimer fra hele verden. Terrenget er oftest lett kupert, men det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon. Vær oppmerksom på at etappene er på drøyt to mil per dag.

Frokosten i Spania består ofte av baguette med smør og marmelade, kaffe/te og juice. Av og til også med yoghurt, skinke og ost. Middag: På hotellene får man servert en pilegrimsmeny. Denne består av en suppe eller salat, kjøtt eller fisk med tilbehør og dessert. Sørg for at du får prøvesmakt Santiago-kaken! Noen ganger er også en flaske av husets vin inkludert. Vegetar- eller spesialkost må forhåndsbestilles hos oss i god tid før avreise, ved å oppgi dette i bestillingen. Lunsj spiser du på en av restaurantene langs veien eller du kjøper med lunsjpakke fra hotellet. I byene du overnatter i finner du dagligvarebutikker, der man kan kjøpe med seg lunsj. Langs veien vil du også passere små kiosker.

Fly og transportstrekninger

Transport mellom flyplass og hotell ved ankomst er inkludert i prisen. Avreisetransport fra Logroño og tilbake til flyplassen i Bilbao er ikke inkludert, men i avreiseinformasjonen står det hvordan du enkelt kommer deg med tog til flyplassen. Togtider: www.renfe.es.

Kart

Hotell

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 1

Hotell Pilegrimsferd i Spania del 1

Vi bor på ulike hotell med eget bad/wc. Bagasjen blir transport mellom hotellene og du bærer bare med deg det du trenger samme dagen. Dersom én person reiser alene, er det obligatorisk å velge tillegg...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 8

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd utan flyg og transfer10 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
12.09.2020KastrupPilegrimstur i Spaniel del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd utan flyg og transfer10 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupPilegrimstur i Spaniel del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd utan flyg og transfer10 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupPilegrimstur i Spaniel del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd utan flyg og transfer10 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaPilegrimstur i Spania del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon
03.10.2020KastrupPilegrimstur i Spaniel del 1 på egen hånd18 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden