Skip to main content

Sykling i Liguria og Cinque Terre

Fra Genova til Cinque Terre på el-sykkel

Liguria er ett av de mest populære reisemålene blant våre gjester som elsker fotturer. Sykkelentusiaster har derimot kanskje ønsket at alle de vakre veiene hadde vært noe flatere. Takket være el-sykkelrevolusjonen, kan vi nå tilby en unik sykkelopplevelse på ett av Italias mest sjarmerende steder, en reise som er akkurat passe anstrengende. På el-sykkel bruker man pedaler på vanlig måte, men med en valgfri mengde assistanse i de bratteste bakkene. Den herlige følelsen i kroppen etter en aktiv dag i naturen er også den samme!

Liguria i nordvestre Italia er ett av våre favorittdestinasjoner, spesielt Levante-kysten øst for Genève. Vi sykler over smaragdgrønne fjell som dufter av urter og vi besøker bittesmå landsbyer med pastellfargede husfasader. De aller mest eventyrlige er de fem byene i Cinque Terre. Hver vinkel gir praktfull utsikt over kyststripen og havet. Ferden går tidvis på små, rolige asfalterte veier og på grusveier. Vel nede i byene, blir vi fristet av duften av ovnsfersk foccacia. Den liguriske maten består i tillegg til disse herlige, sprø brødene, av delikate taggiasca-oliven, nydelige hvitviner, fisk og grønnsaker.

Til tross for at el-sykkelen reduserer turens vanskelighetsgrad, bør du være en god syklist for å nyte denne reisen. I løpet av uken får vi mange lange strekninger med nedoverbakker.

Film fra El-sykkel i Liguria og Cinque Terre

Aktiviteter:Sykkelreiser, Mountainbikeresor
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, en lunsj, fem sykkelturer med leie av el-sykkel, guide og transportstrekninger i henhold til program. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Sestri Levante

Vi ankommer HC Andersens favorittsted Sestri Levante, midt mellom Genova og Cinque Terre. Om kvelden nyter vi en velkomstmiddag. Ved sen ankomst, blir det i stedet servert lunsj hjemreisedagen.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling til Genova

Vår sykkelguide møter oss på hotellet og vi starter dagen med en kort kjøretur langs kysten til Nervi. Her gjør vi oss kjent med el-syklene og tråkker i vei langs strandpromenaden mot La Superba, den gamle stormakten Genova. Vi besøker Porto Antico og sykler gjennom historien: Fra middelaldersmugene til renessansekvartalene og videre på veien fra 1800-tallet til byen Casella. Vi spiser lunsj i et tidligere refektorium - spisesalen i et kloster – før vi fortsetter syklingen. Vi tar buss tilbake til hotellet.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Sykling til Portofino

Dagens tur går først til fiskelandsbyen Camogli, ”de tusen segls by” – omtalt som den italienske rivieraens vakreste. Vi tar oss god tid til å nyte de fargerike husene og finne kanskje ut hvor herlig den lokale pralinen - camogliese - smaker sammen med en espresso. Deretter starter dagens største stigning mot Portofino-halvøyas topp. Ferden går videre på en bred og flat sti med en eventyrlig utsikt. Etterhvert bærer det avsted bratt utfor på bilfrie veier mot Tigullio-bukten på den andre siden av fjellet. Vi besøker legendariske Portofino og sykler på stien eller tar kystveien mot flotte Santa Margherita Ligure.

Måltider: Frokost, middag

Dag 4 Sykling i Ligurias innland

Vi forlater kysten og setter kursen mot Ligurias vanskelig tilgjengelige innland. Sykkelturen starter i naturparken Aveto og går på grusvei opp gjennom en vakker bøkeskog. Når vi kommer til toppen, endrer topografien seg og vi møter furuskog og duften av Middelhavet. Vi ruller deretter nedover mot noe som minner om skotske sletteland, med beitende kyr og villhester. Vi nyter en deilig lunsj på en fremdeles levende og aktiv malga, et hus for sommerbeite. Vi runder innsjøen Lago di Giacopiane og etterhvert bærer det utfor på en liten asfaltvei. Herfra får vi praktfull utsikt over dalen og havet nedenfor. Dette er en del av Liguria som svært få ser!

Måltider: Frokost, middag

Dag 5 Hviledag

Etter noen dagers sykling og innholdsrike opplevelser, er det deilig med litt avkobling. Sestri Levante har et utrolig sjarmerende miljø det er hyggelig å rusle rundt i ”byen med to hav” har både en strand med sten og sandstrand. Den som ønsker en mer aktiv hviledag, kan ta en fottur til Punta Manara. Det er også mulig å ta en dagstur til Pisa med tog.

Måltider: Frokost

Dag 6 Sykling over Passo di Bracco

Denne dagen drar vi østover og sykler først til nabobyen Riva Trigoso og deretter oppover til passet Bracco, 615 m.o.h. Dersom du – selv om du har el-sykkel – ønsker å ta det noe roligere, er det mulig å ta bussen opp. Utsikten er helt fantastisk fra denne legendariske veien! Ferden går deretter nedover mot fjerne Framura og den aller siste strekningen langs en sykkelvei langs havet til Levanto. Her tar vi en velfortjent after bike på en uterestaurant før vi drar tilbake til Sestri.

Måltider: Frokost, middag

Dag 7 Sykling langs Cinque Terre

Den store finalen på sykkeluken er én av turene i vårt program som byr på den mest fantastiske utsikten. Vi sykler langs hele Cinque Terre! Vi starter ovenfor Riomaggiore og holder oss i høyden på flotte og lite trafikkerte veier. Vi tar en avstikker ned til den midterste byen Corniglia for å nyte lunsj på en restaurant, før vi fortsetter mellom bratte topper med vindrueranker – oppført på Unescos verdensarvliste – og hus med de mest utrolige beliggenhetene. Til slutt ruller vi nedover mot Monterosso, der vi kan ta et glas limoncino og kanskje ta en forfriskende dukkert i havet. Vi drar tilbake til hotellet for en dusj før avskjedsmiddag.

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Liguria

Vi reiser tilbake til Norge etter en uke med veldig sterke inntrykk.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Liguria og Cinque Terre

Liguria ligger mellom San Remo og La Spezia og ansees å være Italias vakreste kyststrekning. Den kanskje flotteste delen strekker seg østover fra hovedstaden Genova og kalles Riviera del Levante - den stigende solens riviera. Her ligger små, pastellfargede fiskesteder og landsbyer som perler på en snor langs det bratte kystlandskapet. Innlandet er frodiggrønt og toppene strekker seg et par tusen meter i høyden og byr på eventyrlig havutsikt. Liguria er også det landskapet i Italia som har mest skog.

 • Klima: I mai og september er været lik en norsk sommer, med en gjennomsnittstemperatur på 20-25° på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden føles for varmt. Det er behagelig badetemperatur langt ut i oktober.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Våre vanlige kontakter passer, de runde jordede krever adapter.

Sykling i Liguria

Vi sykler med engelsktalende lokalguide som virkelig kjenner sitt Liguria. På hotellet er vår skandinaviske turguide tilgjengelig ved behov. Vår lokalguide møter oss på hotellet om morgenen og vi er tilbake på hotellet ved 18-tiden. Til og fra sykkelturene tar vi tog eller kjører minibuss. Til en helt grei lunsjtid ankommer steder med ulike restauranter, der hver og én velger stedet man ønsker å besøke og betaler for seg.

Vanskelighetsgraden som oppgis tar utgangspunkt i at vi benytter el-sykkel. Det som på en tradisjonell sykkeltur skulle hatt 4-5 blir her 3. I Liguria tar vanskelighetsgraden hensyn både på akkumulerte høydemetre og også på hvor bratt det ofte er. Akkurat hvor anstrengende det blir avhenger av hvordan man benytter el-batteriet. Man velger mellom ulike nivåer og på flate strekninger kan man slå helt av motoren. Våre guider gir en innføring i anbefalt bruk for at batteriet skal holde dagen ut.

Selv om el-sykkelen reduserer den fysiske vanskelighetsgraden betydelig, så må deltagerne være gode syklister. De lange utforbakkene krever god bremseteknikk og et godt grep når det går fort. De ulike etappene går 20-50 % på grusveier i varierende kvalitet, så du er nødt til å føle deg sikker på løsere og ujevne underlag. Denne reisen egner seg også ypperlig for den som er nysgjerrig på å forsøke mountainbiking i sin enkleste form, men du trenger ikke å ha syklet utenfor asfaltvei tidligere. Det forekommer noen få kortere partier med sten og stier der den som vil kan benytte. Grusveiene gir oss mulighet til å komme til de mest spektakulære stedene i Ligurias ofte ville landskap, langt fra trafikkerte veier. Vi kjører også på bilveier, inne i byene og på gangveier i sten og strandpromenader.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Deretter kjører vi ca 3 timer langs den vakre og blomstrende rivieraen. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Nice, Milano eller Pisa. Fra Nice kan man ta tog til Sestri Levante med bytte i Ventimiglia og i Genova. Fra Milano og Pisa går det et mer hurtiggående tog til Sesti Levante. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du ankommer Nice som oss, kan du bli med på vår kjøretur, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille denne turen hos oss i forkant.

El-syklene

 • Type: fulldemped mountainbike
 • Motor: Shimano 250W, 70 Nm
 • Batteri: 378 Wh
 • Rekkevidde: ca 50 km blandet tempo
 • Vekt: ca 22 kg
 • Gir: 10
 • Bremser: Patebremser
 • Sete: Normalt. Sykkelbukser eller gelesete anbefales
 • Pedaler: Vanlige pedaler. SDI-pedaler kan monteres
 • Bagasje: Nei
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Ja
 • Kjøredata/GPS: Ja
 • Lås: Ja
 • Reparasjonssett: I følgebilen
 • Hjelm: Gi beskjed før avreise dersom du ønsker å låne hjelm
 • Forøvrig: Sykkelmodellen kan erstattes med en likeverdig

Kart

Hotell

Hotel Celeste

Hotel Celeste

Navnet Celeste kommer fra havets og himmelens blåfarge, og hotellet ligger også et stenkast fra vannkanten sentralt i Sestri Levante. Dette er et sjarmerende familiehotell med en hyggelig atmosfære. F...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18/5Uten fly og transportPå elsykkel i Ligurien, uten fly og transportFullt16 995,-Fullt
18/5ArlandaPå elsykkel i LigurienFullt18 995,-Fullt
18/5LandvetterPå elsykkel i LigurienFullt19 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28/9Uten fly og transportPå elsykkel i Ligurien, uten fly og transport416 995,-Bestill
28/9ArlandaPå elsykkel i LigurienMer enn 818 995,-Bestill
28/9LandvetterPå elsykkel i LigurienMer enn 819 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
5/10Uten fly og transportPå elsykkel i Ligurien, uten fly og transport416 995,-Bestill
5/10ArlandaPå elsykkel i LigurienMer enn 818 995,-Bestill

Lignende reiser

Sykkeltur i Puglia på Italias hæl

Sykkeltur i Puglia på Italias hæl

Denne reisen har vært en suksess fra første stund og fører oss til hjertet av Middelhavet i spennende Puglia! - Italias sydøstlige landskap er et reisemål som også elskes av italienerne selv. Her fin...
Sykling fra Barolo til Sanremo

Sykling fra Barolo til Sanremo

Fra Piemontes vindrueranker til havet i Liguria. - Italias kanskje heteste reisemål akkurat nå er Piemonte, som ligger i landets nordvestlige del. Her finner man de fantastiske vindruekollene Langhe,...
Vin- og Sykkeltur med Amarone

Vin- og Sykkeltur med Amarone

En sykkelreise blant vingårdene mellom Venezia og Gardasjøen. - På denne smakfulle reisen lar vi pedalene føre oss inn i Venetos varierte landskap, på jakt etter kulinariske og gastronomiske hemmelig...
Sykkeltur i Provence

Sykkeltur i Provence

Det gode liv på to hjul i herlige Provence! - Vår sykkelreise gjennom Frankrikes mest myteomspunne landskap krysser hele Provence; fra fjellene i nord til Middelhavets strand i sør. Ferden starter ve...
Sykkeltur langs Costa Brava

Sykkeltur langs Costa Brava

En av våre herligste sykkelreiser går til Katalonias kyst og vindistrikt. - På denne relativt enkle sykkelreisen, tråkker vi langs den vakre Costa Brava-kysten og gjennom vindistriktet Empordá...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden