Skip to main content

Om våre reiser

Vi tilbyr aktive reiser til alle. Du velger selv den reiseformen som passer deg best: Gruppereise med guide eller Reise på egen hånd. Vi har også alle vanskelighetsgrader - fra de enkleste turene til fots til de tøffeste høyalpine turene, og naturligvis alt som befinner seg midt mellom disse ytterpunktene.

Gruppereise med guide

De fleste av våre reiser er klassiske gruppereiser med guide. På disse vet du at alt er ordnet. Det meste er inkludert i prisen og vi har valgt ut de fineste turene og de beste restaurantene. Vår guide er med hele tiden og det hyggeligste av alt er kanskje det sosiale samværet med de andre gjestene. Delt glede er dobbel glede!

  • Gruppe og guide
  • Komplette reiser der det meste er inkludert i prisen
  • Skandinaviske guider

Reise på egen hånd

Disse reisene gjennomføres i full frihet, uten tider å ta hensyn til og i selvvalgt tempo. Du er ikke endel av en gruppe og har ingen guide - men har med bra kart og god reiseinformasjon. Vi har forhåndsbestilt fly, hotell, bagasjetransport og noen måltider. Transport fra og til flyplassen løser man på de fleste reisemålene på egen hånd ved hjelp av vår utførlige informasjon. Denne informasjonen er som regel på engelsk og du bør føle deg komfortabel med å lese og tolke kart. Du får alltid et lokalt vaktnummer som du kan ringe, dersom det skulle oppstå et problem. Dersom du sykler, forventes det at du kan håndtere enklere reparasjoner som for eksempel ved punktering.

  • Uten gruppe eller guide
  • Alt innhold er utvalgt og forhåndsbestilt av oss, du kan konsentrere deg helt og holdent om opplevelsene
  • Utførlig informasjonspakke med kart (ett per bestilling)
  • Vaktnummer i lokalområdet

Gruppens størrelse 

På guidede reiser går vi i grupper på 10-20 personer. På tøffere reiser som Ekspedisjoner og Alpeturer fra hytte-til-hytte er vi færre. En typisk sykkelgruppe overstiger ikke 15 personer. På noen steder har vi større grupper med flere guider, som deles opp i mindre selskap. Guidene er nesten alltid skandinaviske. Blir deltagerantallet lavt, hender det at vi gjennomfører reisen med engelsktalende lokalguide og tilbyr ett turalternativ per dag. Guiden er sikkerhetsansvarlig og har beslutningsmyndighet vedrørende alt som har med arrangementet å gjøre. Velger man å gå sine egne veier, gjør man det på eget ansvar.

Vanskelighetsgrad

De fleste av turene er tilpasset personer med normal kondisjon, men vi tilbyr reiser med alle vanskelighetsgrader. Hvor krevende turen er står i programmet der dagens tur er beskrevet. Skalaen vi bruker kan du lese om på siden Hvor tøff er turen?

Det er den reisendes ansvar å velge en reise med en vanskelighetsgrad som tilsvarer egne fysiske forutsetninger. Prima Travel har ikke noe ansvar dersom reisen ikke kan gjennomføres på grunn av skader, sykdom eller utilstrekkelig fysisk kapasitet. Vår guide har rett til å hindre en gjest i å delta på turer som guiden anser å være uegnet for ham eller henne, og som kan skade gjestens helse eller gruppearrangementet som helhet.

Hør med oss dersom du er usikker på hvilket nivå du befinner deg!

Tider og tempo

Tidene som er oppgitt i programmet viser effektiv tur- eller sykkeltid uten pauser. Vi starter som regel turen etter frokost (ca kl 09:00) og avslutter i tidsrommet kl 15-18. Vi går og sykler i er rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte naturen, utsikten og/eller en forfriskning.

Vær og vind

Våre tur- og sykkelreiser gjennomføres når årstiden på reisemålet er aller best egnet for aktiviteten. Du kan forvente temperaturer på 18-25 grader på dagtid. Men både temperatur og vær vil selvsagt variere.
Vi går og sykler uansett vær, så lenge sikkerheten ikke er truet. Men vi tar forbehold om endringer i programmet grunnet vær og vind.
Solen er nesten alltid sterkere i utlandet enn i Norge, selv om det ikke alltid føles slik. Vær derfor spesielt nøye med å bruke høy solfaktor i høyden, ved havet og når det blåser.

Kart

På fotturene med guide deler vi ikke ut kart. Guiden har derimot detaljerte kart og kan hjelpe interesserte til å kjøpe kart på reisemålet. På de fleste sykkelreisene får du kart sammen med avreiseinformasjonen. På reiser uten guide får du alltid kart og/eller veibeskrivelser.

Tur- og syklingstips

Våre guider bidrar gjerne med tips om hvordan man går og sykler best mulig. Den første dagen finner vi tempoet og justerer utstyret.

Avreiseinformasjon

Avreiseinformasjon sendes ut per e-post ca to uker før avreise. Den inneholder deltagerbevis, flybilletter med flytider og link till program dag-for-dag, pakkeliste og øvrig informasjon om reisen. Den informasjonen finnes allerede under ditt Reisemål på vår hjemmeside og kan lastes ned derfra. Èn avreiseinformasjon per bestilling sendes til fakturamottagerens e-postadresse.

Fortell oss!

Vi har våre gjester å takke for vår høye kvalitet. Dersom noe ubehagelig skulle oppstå under reisen, ta det opp med vår guide på destinasjonen umiddelbart eller med hotellet. Da kan vi oftest bidra til å løse problemet med én gang. Etter hjemkomst får du et spørreskjema tilsendt per e-post. Vi setter pris på å få din vurdering av reisen.

Søk reise

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden