Skip to main content

Om Prima Travel

Reiseopplevelser til fots og på sykkel

Selvsagt er det mer spennende med en aktiv ferie! Å møte et nytt land til fots eller på sykkel er en stor opplevelse. Man kommer tett på duftene, fargene og menneskene når man går eller sykler. Reiser med turer til fots og på sykkelsetet er ikke bare for sportslige typer, men rett og slett den beste måten å oppleve et nytt land på. Våre reiser er ingen asketiske kondisjonstester, vi nyter derimot herlige måltider og bor på bra hotell. En aktiv form for livsnytelse!

Vi er en del av Escape Travel Group som er Nordens største reisearrangør med rutefly. Gruppen eies av Per Braathens investeringsselskap Braganza og de svenske, norske og danske reisearrangørene sammen med Ticket reisebyråer, BRA fly og Dyreparken i Kristiansand.

5 grunner til å reise med Prima Travel

Fotturer og sykkelreiser blir stadig mer populære. Endelig, sier vi som har drevet med dette lengre enn de fleste. Helt siden 1986 faktisk! Med mange nykommere i bransjen gjelder det å velge den rette reisearrangøren.

1. Vi er spesialister på fottur- og sykkelreiser

Vi er den eneste større arrangøren i Skandinavia som kun har fotturer og sykkelreiser på programmet. Det man bruker mye tid på, blir man ofte dyktige til. Å arrangere en aktiv reise kan virke enkelt, men å sette sammen de riktige komponentene og få det den deilige flyten i opplevelsen, krever erfaring, fokus og genuint engasjement for denne typen reiser. Det er ikke helt ulikt det å regissere en film, en film med deg som hovedperson.

2. Vi produserer våre egne reiser

Vi produserer selv våre reiser fra bunnen av og velger alle elementene for å gi deg den beste opplevelsen. Slik vet du at hver Prima-reise du er med på, er minst like bra som den forrige. Våre erfarne reiseprodusenter synes – akkurat som våre gjester – at  fotturer og sykkelturer er det mest spennende som finnes. Hva er det vi gjør når vi har ferie? Går på fotturer og sykler, selvsagt! Flere av oss bor dessuten utenlands, i nærheten av flere av våre destinasjoner. Det innebærer at vi kan tilby et uslåelig kunnskapsnivå og lokalkunnskap.

3. Vi har Skandinavias største utvalg av fotturer og sykkelreiser

Vårt mål er ikke å tjene mest mulig, men å ha det største utvalget og de beste reisene. Når du har reist med Prima, trenger du ikke å lete etter neste opplevelse et annet sted. Over 50 % av våre gjester har reist med oss tidligere og mange av dem kan ikke tenke seg å reise på noen annen måte. De forventer seg en rekke spennende nyheter hvert år og takket være dem, vokser vårt program hele tiden.

4. Vi har fotturer og sykkelreiser for alle

Du trenger verken å være topptrent, friluftsnerd eller elske utfordringer for å trives på våre reiser. Hver tur er merket med vanskelighetsgrad, slik at du kan velge ditt nivå. Det spiller ingen rolle om du vil rusle langs stranden og nyte Prosecco eller krysse isbreer på 4000 meters høyder sammen med sertifiserte fjellguider. På mange reisemål tilbyr vi dessuten flere ulike turalternativer hver dag. Du velger det nivået som passer deg best. Gå heller ikke glipp av våre temauker med blomster- eller fotoguide!

5. Vi har skandinavisktalende guider

Vi er svært stolte av våre guider. Mange kommer tilbake år etter år og flere har jobbet her i mer enn tyve år. Felles for dem er at de elsker aktive reiser og møtet med alle våre hyggelige gjester. Som en av våre nye guider - som tidligere har jobbet med konferansereiser - etter sin første reise: Så herlig at dere har gjester som tenker!

Velkommen til en mer spennende måte å reise på!

Vi i Prima Travel

Vi i Prima Travel er så heldige at vi kan holde på med det vi synes er det artigste som finnes – å arrangere aktive reiser for alle. Vi møter en smittende entusiasme blant våre gjester, reiseledere og vårt personale på reisemålene. Gleden er derfor stor for å finne frem det beste til deg – også på siden av fotturene og sykketurene.

Vi lever slik vi praktiserer! Ikke nok med at våre egne ferier ligner farlig mye på en Prima-reise – fotturer, sykling og herlig mat i godt selskap - flere av oss bor i tillegg i utlandet, i nærheten av våre reisemål. Vi lever våre reisemål på en måte som få arrangører gjør. Det betyr at vi både har mer spennende- og kan levere bedre opplevelser! Samtidig har vi en solid "base camp" i Göteborg, slik vi alltid har hatt.

Litt om oss i Prima Travel:

Johan Magnusson er administrerende direktør. Han har lang erfaring fra bransjen og er nok en av Nordens største eksperter på fotturer i Europa. Foruten alle typer fotturer og sykkelferier setter Johan pris på alt det gode man høster fra livet, som god og vin og godt selskap.


Dahn Svensson er produksjonssjef. Han bor i Italia og bor ikke langt fra fler av våre reisemål. Nysgjerrig og kreativ som han er, er han alltid på jakt etter å oppdage nye reisemål som han kan dele med våre gjester. Han elsker også mountainbiking i høy fart.


Eja Robertsson er vår reiselderansvarlig og rekrutterer og utdanner våre viktige reiseledere. Hun bor i franske Chamonix og er selv en av reiselederne våre gjester setter mest pris på. Hun er dessuten den som har vært flest steder!


 

Ulrica Hjorth har ansvar for fly og salg i Göteborg. Hun har mange års erfaring fra reiselivsbransjen, og startet som reiseleder i de franske Alpene. Skikjøring står fremdeles høyt i kurs, i tillegg til seiling og rett og slett være ute i naturen.


Julia Magnusson er økonom. Hun har jobbet flere sesonger i Chamonix og lengter fremdeles tilbake til Alpene og de høye fjell. At hun er god på ski og en lidenskaplig fjellturgåer, er unødvendig å nevne.


Maria Frimodigh sørger for – sammen med Julia – at alle dere som velger å reise På egen hånd får en så bra opplevelse som mulig. Hun startet i reisebransjen som reiseleder og har reist mye med buss gjennom Europa og også vært på mange fotturer. 

Våre guider

Skandinaviske guider

Vi er veldig stolte av våre guider. På de fleste reisemålene har vi skandinaviske guider, og på noen få steder har vi lokalguider, som snakker bra engelsk. Uansett hvor og når, så er evalueringsskjemaene som gjestene fyller ut, fulle av lovord av dem. Vi har valgt å ansette litt ”voksne” guider med bred erfaring og kunnskap og som elsker å gå turer til fots og sykle. Naturligvis er også vi på hovedkontoret med på noen av reisene flere ganger i løpet av året!

Rundt 100 av bransjens beste reiseledere og guider

Våre guider er spennende personer med bred og ulik bakgrunn, men som har det til felles at de deler den samme lidenskapelige gleden for aktive reiser. Til hverdags praktiserer de yrker som lærer, ingeniør, politi, operasangerinne, fiolinbygger, ølbrygger, lege, blomsterbinder, vaktmester, fotograf og freelance heltidsguide, bare for å nevne noen. De drar også på mange spennende reiser på egen hånd. Et veldig lite utvalg av våre mange guider finner du nedenfor. Bare noen er nevnt – men ingen er glemt!

Kompetanse og sikkerhet

Våre guider har høy og bred kompetanse innen fotturer og sykling og bidrar gjerne med tips. De er også utdannet innen førstehjelp og krisehåndtering.


Tomas Olausson er den som vært med lengst i Prima Travel, helt siden starten på slutten av 80-tallet. En engasjert lærer som stadig er guide etpar uker hvert år. Selv om han må bruke ferien for å få det til. Noen av hans favorittsteder er Mayrhofen, Liguria og engelske Cornwall.


Eja Robertsson har jobbet på de fleste av våre reisedestinasjoner og er en av guidene som er ekstra godt likt. Mange av gjestene drar dit Eja skal! Hun bor deler av året i Chamonix og er selvsagt en racer på skikjøring. Hun har også lang erfaring fra reisebransjen i Frankrike, Italia og Kroatia.


Anna Gyllenstierna er en av våre mest lidenskapelige Italia-guider. Hun er ofte å finne på nye reisemål i dette uutømmelige landet og hun har en spesiell forkjærlighet for de gode vinene. Hjemme i Stockholm er hun IT-konsulent, men drar gjerne langt avgårde når muligheten byr seg.


Alf Borgström er en skikkelig veteran som briljerer med å ha de sterkeste bena i hele vår lagoppstilling. Han har vært i Val Gardena utallige ganger og kan navnet på hver eneste blomst på Seiser Alms grønne enger. Med sin lærerbakgrunn, har han en lederstil det settes pris på. Han er også meget aktiv utenom reiselivet, blant annet som amatørastronom i Västerås. Den siste reisen gikk til Vancouver i Canada, der han blant annet hadde en magisk opplevelse og holdt pusten mens han betraktet en bærspisende bjørn.


Magnus Nilsson har vært med så lenge at han mer enn noen andre har definert stilen på våre sykkelreiser. Han er aktiv i sykkelmiljøet og sørger for å få fri fra sin vanlige jobb imponerende mange uker hvert år. Da leder han våre sykkelreiser og leter seg frem til nye reisedestinasjoner, som oppleves best på sykkel. Magnus har flere prosjekter på gang, men det er hemmelig enn så lenge!


Sonia Rodiere har en uutømmelig energi som hun gjerne bruker på de litt mer krevende turene i Alpene. Hennes styrke og entusiasme bidrar til at gjestene går de siste høydemetrene!


Mino Toselli er en av våre mest populære lokalguider. Han er født og oppvokst i Limone og kan absolutt alt om denne fantastiske delen av de italienske og franske Alpene. Han er dessuten en meget sympatisk person og en viktig bidragsyter på fotturene.

Jobbe hos oss

Vi legger vår sjel i å fylle våre reiser med det beste innholdet for alle reiseglade turgåere og syklister. Men det avgjørende for at turen gir en god ettersmak og fornøyde gjester er at de har hatt en dyktig guide.

Alle våre guider er freelancere. Mange er profesjonelle guider på heltid, mens andre har andre yrker resten av året. Det de har til felles, er at de så ofte de kan tar på seg den røde T-skjorten og leder våre reiser med stor lidenskap og glede.

Vi er stadig på jakt etter bransjens beste reiseledere. Dersom du er interessert, tar vi gjerne imot din søknad, men les først gjennom de kravene vi stiller til våre guider:

En Primaguide…

  • elsker å omgås andre mennesker og har en naturlig legning for å yte service og påta seg ansvar;
  • er en trygg leder som sørger for å dekke alles behov;
  • er kunnskapsrik når det gjelder reisemålet og deler denne kunnskapen på en tydelig og interessant måte til våre nysgjerrige gjester;
  • elsker å gå på tur til fots eller å sykle og kan lede våre ivrige grupper til de beste opplevelsene på en sikker måte;
  • pleier kontakten med våre samarbeidspartnere;
  • er initiativrik og kan raskt ta riktige beslutninger når omstendighetene byr på overraskelser;
  • holder orden på organisasjonen på reisemålet;
  • …og har det som ikke går an å lære, men som vi kaller for ”fingerspissfølelse” for hva det er som gjør en reise ekstra bra.

Erfaring

Våre reiser er fylt med opplevelser og stiller store krav til organisering, kommunikasjon, problemløsning og stresshåndtering. Du er oftest helt alene med ansvaret på reisemålet. Derfor må du ha tidligere erfaring som guide, gjerne i tillegg til andre erfaringer med å stå frem offentlig, lede og organisere. Utenlandserfaring er veldig viktig. Vi tilbyr internutdanning for at den rette personen skal kunne fylle turskoene når gjestene kommer. I løpet av utdanningen får rekrutten være med på en reise med en av våre erfarne guider og studere og lære seg detaljert materiale om de kravene vi stiller og hvordan hver reise fungerer.

Kunnskap

Vi søker ikke i utgangspunktet akademikere, men allmennutdannede guider som kan gi et helhetsbilde av reisemålet, med noe av interesse for alle. Åpenbare temaer er flora og fauna, kultur, historie og samtiden. Mat og vin er også noe som krydrer våre reiser. Sist, men ikke minst, må du kunne hjelpe også uerfarne turgåere og syklister, slik at alle får det beste ut av turene.

Språk

Gode språkkunnskaper er viktig. Når det er mulig, snakker våre guider landets get språk, og vi prioriterer dem som snakker italiensk, kroatisk, spansk, fransk, tysk eller et av de andre språkene som snakkes på våre destinasjoner. Du bør være verdensvant og kunne løse problemer, selv når språket ikke strekker til.

Alder

Alderen har ingen avgjørende betydning, det har vi erfart. Noen av våre beste guider er fra drøyt 20 år og opp til pensjonsalderen.

Dersom du mener at du oppfyller kravene, send oss gjerne en søknad med foto til eja@primatravel.com. Vi rekrutterer hovedsakelig personer om vinteren.

Velkommen!

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden