Skip to main content

Mountainbike Via del Sale

En reise på mountainbike fra fjell til hav!

For denne reisen har vi valgt et reisemål som passer både nybegynnere og den som syklet i terreng tidligere. I de italienske Alpene mellom Piemonte og Liguria er det et helt unikt nettverk av grusveier i storslagen natur. Den mest populere ruten heter Via del Sale og går fra Limone og ned til havet ved Sanremo. Her gikk de verdifulle salttransportene tidligere. Den første strekningen høyt oppe i fjellene fører tankene til eksotiske veier i Himalaya eller kanskje i Sør-Amerika. I tillegg til disse er det mange høyt beliggende grusveier bygd av militæret her i grenselandet mellom Italia og Frankrike - selv om det snarere virker som om de er laget for å gi så vakker utsikt som mulig. Før reisen fra fjell til hav, varmer vi opp med et par dager omkring den sjarmerende alpebyen Limone, én av våre gamle favoritter – både når det gjelder tur- og sykkelterreng og god mat. Her får vi prøvd oss på både grus og på enklere sykkelstier i Alpene slik de en gang var, før vi kommer til fargekoordinerte blomsterkasser og ølmerkeparasoller. Vel nede i Sanremo tar vi noen velfjortjente dukkerter.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Mountainbike
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3 BlåMer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og eget bad på hotellene (i flersengsrom med delt bad på refug), fire middager, en lunsj, fem sykkeldager med transport og guide, leie av sykkel, følgebil og bagasjetransport. Tillegg: drikke, enkeltrom på hotellene, elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Limone Piemonte

Vi lander i Nice og kjører opp gjennom flotte Val Roya til Italias eldste skisted. Her bor vi de første tre nettene på et komfortabelt hotell med svømmebasseng.

Måltider: Middag

Dag 2 Mtb til Frankrike

Med start i passet Colle di Tenda på grensen til Frankrike, ruller vi sørover rett inn i et postkortmotiv. Det er en vakker grusvei forbi den gamle festningen i sten som venter på oss. Vi spiser lunsj på ”murmeldyrhytten”. Dagen avsluttes med et par veldig morsomme stier ned til Limone, der vi feirer med ´after bike´. Om kvelden kan man gå på oppdagelsesferd i Limones rike restauranttilbud.

32 km, 500 m opp, 1300 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 3 Stigsykling til Limonetto

Denne dagen sykler vi till den lille alpebyen Limonetto i et sakralt og lavalpint landskap. Området byr både på enkle grusveier og single trails (stier). Ferden går over enger og gjennom skog, forbi flere små ”tetti”, torv med flere småhus.

20 km, 650 m upp, 650m ner.

Måltider: Frokost

Dag 4 Mtb Via del Sale del 1

Godt oppvarmet, starter vi reisen fra alper til hav. Starten går videre ved Colle di Tenda og det som følger er minst sagt heftig. Veien går langs fjelltoppene med flott utsikt i alle retninger. Underlaget er først og fremst på grus, men en flott strekning er på single trail. Etter et par timer kommer vi til månelandskapet Carsene og deretter til kveldens overnattingssted Rifugio Don Barbera.

20 km, 700 m opp, 440 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Mtb Via del Sale del 2

Denne dagen våkner vi omkranset av uberørt natur og med en fantastisk dag foran oss. Etter en kort stigning kommer vi til den gamle ”saltveien”, som befinner seg høyt oppe på en jevn høyde med en dyp dal nedenfor. Ferden går i lett utforbakke og etterhvert ruller vi inn i den vakre lerketreskogen Bosco delle Navette. Bortenfor de frodiggrønne kollene skimter vi allerede havet. På ettermiddagen ruller vi ned Triora, der vi skal bo en natt. Byen er kjent som heksebyen siden inkvisisjonen på 1500-tallet, da man forfulgte kvinner man mistenkte hadde en sammensvergelse med djevelen.

35 km, 500 m opp, 1800 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Mtb Via del Sale del 3

Her befinner vi oss blant de vakre, gamle landsbyene fra middelalderen - høyt over Rivieraen. Etter noen kilometer på en skogsvei, avslutter vi med rull nedover mot Sanremo og tar en velfortjent dukkert før middag!

20-40 km, 250-600 m opp, 500-1500 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 7 Hviledag i Sanremo

Etter fem dagers opplevelsesrik sykling kan det være herlig å bare koble av og nyte atmosfæren i Sanremo. Man kan også sykle på flatmark langs havet på den fine sykkelveien eller også ta toget til Monaco eller Nice.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Liguria

Vi tar den korte turen til Nice for å fly tilbake til Norge.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Via del Sale

Saltveien går mellom Limone Piemonte og Monesi i Ligurias innland. Fra Monesi fortsetter Via del Sale på ulike veier mot havet. Limone ligger 1000 m.o.h. og er en sjarmerende og livlig liten alpeby med et mangfoldig og godt utvalg av restauranter. Sanremo krever knapt noen presentasjon, men er en klassisk by på rivieraen. De første turistene var velsituerte briter som søkte seg til dette herlige klimaet. Siden den tid har denne kysten blitt et favorittsted for adel, filmstjerner og kongelige fra hele verden, og også for ferierende franskmenn og italienere. Her finner man mye for alle.

 • Klima: I Limone er det et mildt alpint klima med gjennomsnittstemperatur på 20-25 grader på dagtid. I Sanremo er det middelhavsklima med 25-30 grader.
 • Land: Italia og Frankrike
 • Språk: Italiensk og fransk, men engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge. Både kort og kontant fungerer for det meste.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Stisykling

Dette er en cross country sykkelreise med fysisk vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5 og den tekniske vanskelighetsgraden Blå (les mer om graderinger her).

Vi byr på full service med to skandinaviske guider, hvorav én kjører følgebilen de dagene det er behov for det. Syklingen passer best den som har kjørt tidligere. Du trenger ikke å ha mye erfaring, men du må være en god syklist med vilje til å lære mer. Det kreves å ha bra bremseteknikk og også en følsom kropp - siden man ofte står oppreist og styrer med kroppen. Underlaget er variert og selvsagt ujevnt. Grusveiene er for det meste i veldig bra stand og kun tidvis stenete. Stiene vi kjører på er ofte flate med godt jordsmonn – også der mer teknisk krevende partier forekommer. Det er ingen skam å gå av sykkelen dersom det blir vanskelig! Etappene kan se korte ut, men er mer anstrengende enn tilsvarende distanser på asfalt. Våre sykler har demper foran og er mountainbikes i god kvalitet. Du kan også bestille elsykkel mot et tillegg i prisen. Det forventes at du kan fikse eventuelle punkteringer selv og du får da slanger og verktøy av oss. Dersom du har eget verktøy som dekkjern, momentnøkkel og pumpe, kan du gjerne ta med deg dette.

Vær oppmerksom på at følgebilen ikke kan nå oss når vi overnatter på Rifugio Don Barbera. Du trenger derfor å ha med deg et ekstra skift i ryggsekken denne dagen. Vi møter følgebilen og vår bagasje igjen i Triora.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Herfra tar kjøreturen ca 2 ½ time til Limone. Hjemreiseturen fra Sanremo tar 1 – 1 ½ time. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Nice. Derfra kan man ta tog til Limone med bytte i Ventimiglia. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. 

Kart

Hotell

Hotell Mountainbike Via del Sale

Hotell Mountainbike Via del Sale

Grand Hotel Principe**** - Dette velutstyrte hotellet ligger aller øverst i Limone, helt inntil gondolbanen og byens mest populære sportsbutikk Bottero. Vi nyter firestjerners komfort og kobler gjern...

Bilder

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden