Skip to main content

Mountainbike Via del Sale

En reise på mountainbike fra fjell til hav!

For denne reisen har vi valgt et reisemål som passer både nybegynnere og den som syklet i terreng tidligere. I de italienske Alpene mellom Piemonte og Liguria er det et helt unikt nettverk av grusveier i storslagen natur. Den mest populere ruten heter Via del Sale og går fra Limone og ned til havet ved Sanremo. Her gikk de verdifulle salttransportene tidligere. Den første strekningen høyt oppe i fjellene fører tankene til eksotiske veier i Himalaya eller kanskje i Sør-Amerika. I tillegg til disse er det mange høyt beliggende grusveier bygd av militæret her i grenselandet mellom Italia og Frankrike - selv om det snarere virker som om de er laget for å gi så vakker utsikt som mulig. Før reisen fra fjell til hav, varmer vi opp med et par dager omkring den sjarmerende alpebyen Limone, én av våre gamle favoritter – både når det gjelder tur- og sykkelterreng og god mat. Her får vi prøvd oss på både grus og på enklere sykkelstier i Alpene slik de en gang var, før vi kommer til fargekoordinerte blomsterkasser og ølmerkeparasoller. Vel nede i Sanremo er det mulig å forsøke seg på litt mer avanserte stier med våre dyktige guider og instruktører, eller bare ta noen velfjortjente dukkerter. Dette er en perfekt reise for den som er nysgjerrig på mountainbiking eller som bare vil sykle i nærmest uberørt natur.

Aktiviteter:Mountainbike
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med eget bad på hotellene og i flersengsrom med delt bad på refugen, frokost, fem middager, fem sykkeldager med transport og guide, leie av sykkel, følgebil og bagasjetransport. Tillegg: Lunsj, drikke, enkeltrom på hotellene, elsykkel. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Limone Piemonte

Vi lander i Nice og kjører opp gjennom flotte Val Roya til Italias eldste skisted. Her bor vi de første tre nettene på et komfortabelt hotell.

Måltider: Middag

Dag 2 Sykling til Frankrike

Med start i passet Colle di Tenda på grensen til Frankrike, ruller vi sørover rett inn i et postkortmotiv. Det er en vakker grusvei forbi den gamle festningen i sten som venter på oss. Vi spiser lunsj på ”murmeldyrhytten”. Dagen avsluttes med et par veldig morsomme stier ned til Limone, der vi feirer med ´after bike´. Om kvelden kan man gå på oppdagelsesferd i Limones rike restauranttilbud.

32 km, 500 m opp, 1300 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 3 Sykling omkring Limone

Denne dagen starter vi i den lille alpebyen Limonetto og sykler i et sakralt og lavalpint landskap nedover mot Limone. Området byr både på enkle grusveier og single trails, som rutinerte mountainbikers tidligere kalte stier. Ferden går over enger og gjennom skog, forbi flere små ”tetti”, torv med flere småhus. Som flere av dagene tilbyr vi en forlengelse av turen til den som vil.

15 km, 400 m upp, 600 m ner.

Måltider: Frokost

Dag 4 Via del Sale del 1

Godt oppvarmet, starter vi reisen fra alper til hav. Starten går videre ved Colle di Tenda og det som følger er minst sagt heftig. Veien går langs fjelltoppene med flott utsikt i alle retninger. Underlaget er først og fremst på grus, men en flott strekning er på single trail. Etter et par timer kommer vi til månelandskapet Carsene og deretter til kveldens overnattingssted Rifugio Don Barbera.

20 km, 800 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Via del Sale del 2

Denne dagen våkner vi omkranset av uberørt natur og med en fantastisk dag foran oss. Etter en kort stigning kommer vi til den gamle ”saltveien”, som befinner seg høyt oppe på en jevn høyde med en dyp dal nedenfor. Ferden går i lett utforbakke og etterhvert ruller vi inn i den vakre lerketreskogen Bosco delle Navette. Bortenfor de frodiggrønne kollene skimter vi allerede havet. På ettermiddagen ruller vi ned til lille Monesi, der vi skal bo en natt. På ettermiddagen tilbys en ekstratur i omgivelsene.

Normalt alternativ: 24 km, 330 m opp, 1000 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Via del Sale del 3

Vi sykler videre på grus opp mot passet Colle del Garezzo og deretter nedover mot byen Triora. Byen er kjent som heksebyensiden inkvisisjonen på 1500-tallet, da man forfulgte kvinner man mistenkte hadde en sammensvergelse med djevelen. Vi nyter lunsj i byen og hopper deretter over en strekning med asfalt ved å ta buss, før vi påny setter oss på setet i Bajardo. Her befinner vi oss blant de vakre, gamle landsbyene fra middelalderen - høyt over Rivieraen. Etter noen kilometer på en skogsvei, avslutter vi med rull nedover mot Sanremo og tar en velfortjent dukkert før middag!

40 km, 700 m opp, 2000 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Sykling på sti eller hviledag

Etter fem dagers opplevelsesrik sykling kan det være herlig å bare koble av og nyte atmosfæren i Sanremo. Våre guider tilbyr også litt mer avansert sykling på sti i nedoverbakke for den som føler seg klar for det. Man kan også sykle på flatmark langs havet på den fine sykkelveien som strekker seg både vestover og østover eller også ta toget til Monaco eller Nice.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Liguria

Vi tar den korte turen til Nice for å fly tilbake til Norge.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Via del Sale

Saltveien går mellom Limone i Piemonte og Monesi i Ligurias innland. Vi starter 2000 m.o.h. i passet Colle di Tenda, som skiller Italia fra Frankrike. Fra Monesi fortsetter vi på høyt beliggende grusveier mot havet. Limone ligger 1000 m.o.h. og er en sjarmerende og livlig liten alpeby med et mangfoldig og godt utvalg av restauranter. Sanremo krever knapt noen presentasjon, men er en klassisk by på rivieraen. De første turistene var velsituerte briter som søkte seg til dette herlige klimaet. Siden den tid har denne kysten blitt et favorittsted for adel, filmstjerner og kongelige fra hele verden, og også for ferierende franskmenn og italienere. Her finner man mye for alle.

 • Klima: I Limone er det et mildt alpint klima med gjennomsnittstemperatur på 20-25 grader på dagtid. I Sanremo er det middelhavsklima med 25-30 grader.
 • Land: Italia og Frankrike
 • Språk: Italiensk og fransk, men engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge. Både kort og kontant fungerer for det meste.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Sykling på mountainbike

Vi byr på full service med to skandinaviske guider, hvorav én kjører følgebilen de dagene det er behov for det. Syklingen passer både den som er nysgjerrig på mountainbiking og den som har kjørt tidligere. Du trenger ikke å ha tidligere erfaring, men du må være en god syklist med vilje til å lære mer. Det kreves å ha bra bremseteknikk og også en følsom kropp - siden man ofte står oppreist og styrer med kroppen. Underlaget er variert og selvsagt ujevnt. Grusveiene er for det meste i veldig bra stand og kun tidvis stenete. Stiene vi kjører på er ofte flate med godt jordsmonn – også der mer teknisk krevende partier forekommer. Det er ingen skam å gå av sykkelen dersom det blir vanskelig! Etappene kan se korte ut, men er mer anstrengende enn tilsvarende distanser på asfalt. Våre sykler har demper foran og er mountainbikes i god kvalitet. Du kan også bestille elsykkel mot et tillegg i prisen. Det forventes at du kan fikse eventuelle punkteringer selv og du får da slanger og verktøy av oss. Dersom du har eget verktøy som dekkjern, momentnøkkel og pumpe, kan du gjerne ta med deg dette.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Herfra tar kjøreturen ca 2 ½ time til Limone. Hjemreiseturen fra Sanremo tar 1 – 1 ½ time. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Nice. Derfra kan man ta tog til Limone med bytte i Ventimiglia. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. 

Kart

Hotell

Hotell Mountainbike Via del Sale

Hotell Mountainbike Via del Sale

Grand Hotel Principe**** - Dette velutstyrte hotellet ligger aller øverst i Limone, helt inntil gondolbanen og byens mest populære sportsbutikk Bottero. Vi nyter firestjerners komfort og kobler gjern...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
29.06.2020Uten fly og transportNaturSykling Via del Sale, uten fly og transport414 495,-Bestill
29.06.2020ArlandaNaturSykling Via del SaleJa16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.09.2020Uten fly og transportNaturSykling Via del Sale, uten fly og transport414 495,-Bestill
05.09.2020ArlandaNaturSykling Via del SaleJa16 995,-Bestill
05.09.2020LandvetterNaturSykling Via del SaleJa16 995,-Bestill

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
19/9Vinturer til fots i ChampagneFra og med 11 995,-
24/9Fotturer i CalabriaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden