Skip to main content

Mountainbike i Sintra

Kjøring i toppklasse på Europas nye favoritsted

Portugal ligger i forkant av mountainbiking i Europa. Vi forlater de alpine røttene og møter i stedet varierte stier i skog og langs kysten, alt omkranset av en atmosfære som inneholder det beste fra den nærliggende surfekulturen. Våre lokale guider tilhører landets beste og vi tilbyr et seriøst opplegg med toppkvalitets kjøring, sikker reiseledelse, fine sykler og håndplukkede bosted.

Området rundt Lisboa har alt en mountainbiker kan ønske seg og på denne intensive kortuken sykler vi i tre helt ulike miljøer: på grønne skogstier i Sintra, sykling og bading langs den ville Atlanterhavskysten og rolig sykling i byparken Monsanto og avslutter i downtown Lisboa. Vi er kresne bikere som har syklet mountainbike på Europas beste steder, men hit vil vi alltid tilbake – så dette må du ikke gå glipp av! Det eneste du risikerer, er at syklingen hjemme ikke kommer til å oppleves som like heftig lenger.

Valg av sykkelstier tilpasses og er avhengig av gruppen, men er i bunn og grunn typen all mountain. Det betyr at du bør ha syklet på stier tidligere, men du trenger ikke å være en avansert syklist.

Aktiviteter:Mountainbike
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3 Rød
Dager:5
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er transport tur/retur hotell inkludert i prisen), del i dobbeltrom med frokost, leie av sykkel, sykkelturer i henhold til program inkludert alle transportetapper og engelsktalende lokalguide. Tillegg: Drikke, lunsjer, middager, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst

Flyet lander i Lisboa og vi blir møtt av vår profesjonelle guide. Etterhvert drar vi til vårt hyggelige bosted der vi sjekker inn for fire netter.

Dag 2 Mountainbike fra Monsanto til Lisboa

Hovedstaden har sitt eget nettverk av stier. Skogsparken Montsanto kalles for ”bakgården” og er en liten perle med flotte stier og temmelig interessante fall, små hopp og flotte kurver. Dette er en lekeplass for alle ferdighetsnivåer og byr på skikkelig mye gøy.

Vi avslutter med å rulle nedover gjennom sentrale Lisboa for en forfriskende `after bike`. En heftig kombinasjon!

Måltider: Frokost

Dag 3 Mountainbike i Sintra

Rett nord for Lisboa ligger det skogkledde fjellet Sintra, som utgjør hjertet i nasjonalparken med samme navn og er det virkelige mekka for mountainbikers - men det er ikke mange syklister man møter, ennå. Her finner man stier for alle nivåer; Fra raske, flate trails til tekniske nedoverbakker, spennende kurver og stier med granittsten – alt omkranset av eksotisk skog. Vi starter på de enkleste stiene og lar dagen utvikle seg derfra. Det blir mange stier og lite stigning siden vi har en minibuss med vogn som følger oss hele dagen.

Måltider: Frokost

Dag 4 Mountainbike langs Atlanterhavskysten

Denne dagen begir vi oss ut til den mektige Atlanterhavskysten for litt mer type langtur. Våre guider har syklet alt som kan sykles og de har valgt ut de beste stiene som lar oss oppleve denne spennende og litt karrige kysten. Kanskje avslutter vi turen på stranden med en forfriskende dukkert i havet!

Måltider: Frokost

Dag 5 Relax i Lisboa

Etter tre dagers sykling er man passe trette og veldig fornøyde. Etter frokost blir det derfor full avkobling i Lisboa, der dere kan deponere bagasjen og nyte dagen i det mange anser å være Europas kuleste by for tiden, før flyet tar oss tilbake.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sintra

 • Klima: Lisboa er én av byene i Europa med flest soldager! Middelhavsklima med maritim karakter. På våren og høsten er det behagelig temperatur; 20-25 grader på dagtid og 15-20 grader på kveldstid.
 • Land: Portugal
 • Språk: Portugisisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Mountainbikingen i Sintra

Den tekniske vanskelighetsgraden er blå til rød og den fysiske vanskelighetsgraden er 3 på en skala av 5 (les mer om våre graderinger her).

Det finnes uendelige muligheter i området og guiden tilpasser valg av stier etter gruppens ønsker og ferdigheter. I grunnprogrammet har vi valgt ut flotte single trails og unngår de vanskeligste variantene. Mellom utforbakkene blander vi sykling med skyss i minibuss. Vi er opptatt av sykling på stier og bruker ikke mye tid på å sykle oppover.

Måltider

Frokost er inkludert og serveres på hotellene, mens lunsj og middag kommer i tillegg. Vi nyter lunsj sammen underveis på sykkelturene mens kveldene er fri. Det ligger restauranter en kort gangavstand fra alle våre bosteder, en ypperlig mulighet til å prøve Portugals smakfulle matkultur og herlige viner.

Fly og transport

Bestiller du fly med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Lisboa. Vi har deretter en ca 15-minutters kjøretur til Monsanto. Bestiller du reisen uten fly, flyr du enklest til Lisboa. Dersom du lander på samme flyplass som oss, kan du være med på vår transport, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må sjekke flytidspunkt og forhåndsbestille denne turen hos oss. Du ser flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Syklene

Du kan velge mellom tre typer toppkvalitets sykler:

 • Enduro med 27,5-toms hjul, 170 mm frontfjæring, 160 mm bakfjæring, skivebremser, aluminiumramme.
 • All mountain med 29-toms hjul, 160 mm frontfjæring, 140 mm bakfjæring, skivebremser, aluminiumramme.
 • Elsykkel All mountain (mot et tillegg) med 29-toms hjul, 140 mm fjæring foran og bak, skivebremser, kullfiberramme.
 • Vi velger størrelse i henhold til den kroppslengden du oppga i bestillingen.
 • Åpen hjelm og knebeskyttelse er inkludert i leien mot € 80 i depositum. Ta gjerne med ditt eget utstyr.
 • Det finnes en prisliste på reservedeler dersom du skader en komponent under syklingen (bremsehåndtak, girspak, felger og lignende). Dette betales ved eventuelt behov til guiden.

Intrykk fra Sintra

Jeg er helt forelsket i Sintra. Ikke engang en episk saltomortale kunne få meg til å slutte å komme tilbake hit (ingen fare, det var feil bak styret og ikke med stiene). Syklingen er fantastisk og den kunne vi skrive spaltemeter om. Men området rundt Lisboa har noe mer. Det er rett og slett kult. Denne flyktige kvaliteten virker som den oppstår i møtet mellom fart og natur, avkobling og fokus. Nede ved Atlanterhavskystens kalde vann samles surferne (også for denne sporten er dette Europas nye mekka) og det føles som om vi er samme type lekende barn når vi ”surfer” på stiene oppe i Sintra. Og dette må jeg nevne: Jeg bor midt mellom to av verdens mest misunnelsesverdige sykkelområder - Alpene og Finale Ligure – men til tross for dét, drar jeg stadig tilbake til Sintra! Her føles det som å være på Hawaii. Bortsett fra at jeg slipper å bli våt.

Dahn Svensson, produksjonssjef og bikerfilosof

Kart

Hotell

Bosteder Mountainbike i Sintra

Bosteder Mountainbike i Sintra

Vi jobber med flere ulike bosteder og vi bekrefter i avreiseinformasjonen hvilket dere kommer til å bo på. Noen er små mellomklassehotell og andre er delikate guest houses. Alle ligger tett på naturen...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
07.10.2021Uten fly og transportMountainbike i Sintra, uten fly og transportJa10 995,-BestillMer informasjon
07.10.2021ArlandaMountainbike i SintraJa14 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden