Skip to main content

Mountainbike i Kappadokien

Legendarisk sykling i et eventyrland.

Kappadokien er Tyrkias mountainbike-paradis og i dag en klassisk drømmedestinasjon for bikere i hele verden. Kombinasjonen av et nesten usannsynlig landskap og et underlag for alle nivåer er utrolig fristende. Vi har valgt ut de vakreste grusveiene og de enklere stiene for en opplevelsesrik cross country-reise med mye sykkelglede og like mye naturopplevelser. Omtrent 70% av syklingen går på grus og 30% på flate stier med en herlig flyt, der de som vil kan ta det rolig og den mer avanserte bikeren kan gasse mer opp. Landskapet består av runde stenheller, sand og grus i kombinasjon med intensive stigninger, som gjør at man blir temmelig fornøyd i kroppen etter dagens øvelse.

Kappadokien ligger i et rolig område sentralt i Tyrkia. Her får vi sykle gjennom ett av verdens merkeligste landskap: Urgamle vulkaner, vind og vann har formet stenene til en labyrint av grotter og utrolige formasjoner – bare fantasien setter grensen for hva slags former vi synes dette ligner på. Mest kjent er de såkalte ”fairy chimneys”, som folk trodde var skapt av overjordiske vesener. 

Her er det også en spennende historie som går langt tilbake i tiden. Her passerte karavanene langs Silkeveien og de første kristne gjemte seg i grottene. Nå svever luftballongene over det magiske området og vi bor på et genuint grottehotell. På kveldene nyter vi den fargerike og spennende kappadokiske maten.

Aktiviteter:Mountainbike
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3 Blå
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (bestiller du fly med oss er transport tur/retur flyplassen inkludert), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem sykkeldager med lunsj/piknik, transport, guide og leie av sykkel. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ürgüp

Etter å ha landet på Kayseri flyplass venter en drøy times kjøretur til Ürgüp der vi skal bo hele uken. Vi sjekker inn på vårt flotte grottehotell og spiser en felles middag. 

Måltider: Middag

Dag 2 Mountainbiking i Red Valley og Cavusin

Vi starter syklingen rett fra hotellet. Første stopp er ved Sunset Point for en tyrkisk kaffe eller te før vi fortsetter nedover i Rose Valley på fine sykkelstier til den eksotiske byen Cavusin, som mest av alt ligner en termitt-tue. Etter en smakfull piknik, drar vi tilbake til Ürgüp via Devrent Valley – Fantasidalen – som er full av ulike fjellformasjoner.

30 km, 600 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Mountainbiking Mustafapasa – Golgoli - Damsa Lake  

Etter en kort kjøretur starter vi dagens tur i Mustafapasa, der vi følger en fin grusvei opp mot Golgoli – der vi finner graver, kirker og underjordiske gjemmesteder. Vi fortsetter videre mot Damsa Lake der det er dekket opp til piknik. På ettermiddagen sykler vi mot Keslik kloster der det en gang bodde over 200 munker, før vi vender tilbake mot hotellet.

35 km, 600 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Mountainbiking Rose Valley, Pigeon Valley og Love Valley

Fra hotellet sykler vi via Rose Valley mot Göröme og videre til Uchisar for lunsj. Vi fortsetter gjennom Pigeon Valley og over til Love Valley på en spennende blanding av fine stier og grusveier.

37 km, 700 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen foreslår vi en tur med luftballong på morgenen. Man får en praktfull utsikt når man ser alt dette ovenfra.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Mountainbiking Kaymakli, den underjordiske byen

Etter frokost tar vi bussen 1 - 1 ½ time til den imponerende Ihlara-ravinen der vi sykler nede i dalen. Her passerer vi Kaymakli, den underjordiske byen som har rommet opp mot 2000 innbyggere. Dersom vi får tid, stopper vi og rusler litt rundt i de underjordiske gangene for å få et lite inntrykk av hvordan livet en gang i tiden har vært der.

25-30 km, 400 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Mountainbiking Usengidalen, Ortahisar og Göreme

Også denne dagen starter vi i Mustafapasa og ruller nedover i Usengidalen, der vi følger en flott sti i 7 km, deretter tråkker vi oppover mot Ortahisar for lunsj. Ferden går videre mot Göreme, der vi avslutter med ennå en flott sti gjennom red valley og vi nyter en forfriskende `after bike`.

35 km, 700 høydemeter

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Hjemreise

Vi kjører til flyplassen for hjemreise etter en ukes herlig sykling i ett av jordens heftigste landskap!

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kappadokien

Med en beliggenhet mellom Europa og Asia har Tyrkia alltid vært et viktig land historisk sett. Her ligger det som mange mener er den eldste byen i verden, i sørlige Anatolia. Gjennom årtusener har mange folkeslag passert gjennom dette området. Kappadokien ligger midt i Anatolia og blant de merkelige klippeformasjonene og grottene finnes det mange historiske fornminner. Bare i Kappadokien er det mer enn 1000 kirker og kapell i grotter, mange fra tidlig kristen tid. I løpet av uken kommer vi til å sykle i de mest magiske naturformasjoner man kan møte på denne planeten.

 • Klima: Temperaturen på dagtid tidlig på våren og senhøstes er rundt 20 grader. Kappadokien har et innenlandsklima, så morgener og kvelder kan være noe kjølige
 • Land: Tyrkia
 • Språk: Tyrkisk
 • Tidsforskjell fra Norge: Pluss 1 time
 • Valuta: Tyrkisk lire
 • Betalingsmåte: Kort aksepteres ikke overalt så det er viktig å ha kontanter
 • Driks: Vanlig – vår guide vil informere nærmere
 • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid: Passet må ha en gyldighetstid på minst 150 dager ved innreise

Mountainbiking i Kappadokien

Dette er en cross country sykkelreise med fysisk vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5 og den tekniske vanskelighetsgraden Blå (les mer om våre graderinger her). 

Kappadokiens eventyrlige sykkelterreng er tilgjengelig for alle som har litt tidligere erfaring med å ha syklet offroad. Her er det noe for både nybegynnere og eksperter. Ca 30% av vår sykling går på stier og resten går på grusveier. Asfalt forekommer på visse stigninger. Våre guider kan tilpasse turene til våre gjester. Dersom du føler deg komfortabel med å sykle på norske skogstier, bør denne reisen være ypperlig - samtidig som du vil lære mer. Husk at terrengsykling er mer anstrengende enn tilsvarende strekning på asfalt. Vi har med både skandinavisk og lokal guide, slik at vi får den beste lokalkunnskapen som gir ekstra trygghet.

Fly og transport

Flyr du med oss blir du møtt av vår representant på flyplassen i Kayseri. Deretter venter en ca halvannen times kjøretur til Ürgüp. Har du bestilt reisen uten fly, flyr du enklest til Kayseri. Derfra kan man ta taxi til Ürgüp. Flyr du også til Kayseri, kan du være med oss dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne kjøreturen av oss.

Syklene

 • Type: Mountainbike hardtail – kun fjæring foran – med 27,5 eller 29-tomshjul
 • Gir: 21 
 • Bremser: Både hånd- og skivebrems 
 • Sete: Smalt sportssete
 • Pedaler: Vanlige, egne kan monteres
 • Bagasje: Du trenger en liten ryggsekk for det mest nødvendige
 • Kartlomme: Nei
 • Flaskeholder: Nei
 • GPS: Nei
 • Lås: Nei
 • Reparasjonssett: Ja
 • Hjelm: Ikke inkludert, så ta med egen
 • Forøvrig: Aluminiumramme
 • Tillegg: Ingen. El-sykkel er per i dag ikke tilgjengelig i Kappadokien.

Kart

Hotell

Best Western Premier Cappadocia

Best Western Premier Cappadocia

Et så spesielt miljø som Kappadokia, krever et helt spesielt hotell, synes vi. Derfor bor vi på et ekte grottehotell. Hele bygningen er i den tradisjonelle stilen for en annerledes hotellopplevelse! R...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.10.2021Uten fly og transportMountainbike i Kappadokien, uten fly og transport416 995,-BestillMer informasjon
16.10.2021ArlandaMountainbike i KappadokienJa20 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden