Skip to main content

Miljø

Våre reiser utspiller sig på jordens vakreste steder. Av og til er det naturen selv som har skapt dem og ofte i harmonisk kombinasjon med mennesker. Vi har respekt for at våre reiser tar utgangspunkt i uberørte miljø og vi stiller spørsmål om vår rolle i det hele.

At fotturer og sykkelreiser er en mer spennende form for ferie, er nok alle som reiser med oss enige om. Vi tror at det er mer enn som så; At det er et lite steg på veien mot å ta vare på vår vakre verden.

Selvsagt er det mer miljøvennlig å holde seg hjemme enn å fly til fjerne land, men for at vi skal kunne verne naturen, må vi først bry oss om den. Og ingen elsker store landskap og overraskende dyre- og planteliv mer enn den som har fått muligheten til å ferdes i naturen. Det tror vi er mer effektivt enn å lytte til dommedagsprofetier.

Fotturer og sykkelreiser skal først og fremst oppleves som en nytelse. Slik er vi mennesker – vi liker å ha det godt. Men den gode følelsen kommer gjerne fordi vi på et dypere plan kobler oss til naturen. Den er jo også vårt levested, sammen med dyrene og plantene. Å reise vil ikke stanse global oppvarming eller redusere forurensningen. Men naturnære reiser kan vekke viljen til å bygge opp våre økosystem. Og forhåpentligvis finne vår plass i det hele.

Å arrangere fine fotturer og sykkelreiser og å verne om miljøet sammenfaller av og til. Det handler om å velge restauranter og hotell som serverer kortreist mat. Det er bedre og forsterker opplevelsen av reisemålet, og innebærer også et minimum av unødvendig transport. Vi velger å bo i nærheten av turstiene for å kjøre mindre buss. Når vi serverer piknik, benytter vi lokale spesialiteter og forsøker å unngå engangsartikler. Vi behøver imidlertid din hjelp til å ta med egen tallerken, kopp og bestikk. Våre reisemål har alle ulike utgangspunkt og forutsetninger og det går ikke alltid an å oppfylle alle idealene. Men vi forsøker.

Det viktigste arbeidet med å bevare vår vakre verden, overlater vi til dem som kan fagområdet og sakene de brenner for. Derfor har vi i mange år støttet Verdens Naturfond WWF, gjennom vårt morselskap Hummingbird. Vårt mål er at både vi og fremtidens generasjoner skal få nyte uberørt natur.

Vårt företag är WWF Vänföretag 2019

Søk reise

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden