Skip to main content

Langrennsturer i Dolomittene med Marcialonga

Vår populære langrennssafari i Alpenes vakreste område

Bli med på denne langrennsreisen, der du går og kjører i de vakreste sporene i de praktfulle Dolomittene. Vi bor sentralt i Moena og koser oss med herlige middager om kvelden, etter at musklene har blitt mykere etter en tur i badstuen. På programmet denne uken står kjente langrennsområder som Seiser Alm, Lavazé og Val di Fiemme. Er det noen som heller ønsker å stå slalåm, går det også helt greit. Fra Moena kommer man seg enkelt opp i det gigantiske skiområdet Dolomiti Superski, der du finner Val Gardena, Canazei og Arabba. Dyktige guider er med på denne reisen. Dette er en fantastisk tur som kombinerer fantastiske naturopplevelser, flotte skiturer og sjarmerende italiensk livsstil!

Arrangørene av Marcialonga har begrenset den norske deltagelsen i dette populære turrennet. I 2012 hadde Norge høyest antall deltagere med 2.840 av de 7.200 påmeldte, mens antall italienske deltagere var 2.314! De siste årene har de derfor kun tillatt påmelding gjennom reisearrangører. Marcialonga foregår i klassisk stil og er 70 km langt. Hele turrennet er en eneste stor folkefest gjennom små, sjarmerende landsbyer. En forkortet løype Marcialonga light er på 45 km. Du kan enten delta i rennet eller du kan nyte livet langs sporet og heie på deltagerne!

Aktiviteter:Langrennsreiser
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, 7 overnattinger på hotell i Moena, del i dobbeltrom med frokost og middag, skiturer med guide og inngangspass til skisporene. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten, lunsj og eventuelt deltagelse i Marcialonga. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Moena

Vi sjekker inn på hotellet i Moena i vakre Val di Fassa før vi benker oss rundt bordet for å hygge oss med en treretters middag.

Måltider: middag

Dag 2 Langtur på ski i Passo Lavazé

Den første dagen går vi oppover til det flotte sporsystemet Passo Lavazé, som ligger på en 1800 meters høyde. Her er de utrolig dyktige til å lage ypperlige langrennsspor, selv på vintre med mindre naturlig sne. Har det snedd skikkelig, har vi 80 km velpreparerte spor du kan velge blant i et variert terreng.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Langtur på ski Val di Fassa

Denne dagen gjør vi oss kjent med sporene der Marcialongarennet går. Vi drar mot Canazei høyest oppe i Val di Fassa. Dette er den første delen av Marcialonga og den delen som har mest stigning. Når man trenger påfylling av energi, er det kort vei til kafeer og restauranter i Canazei eller i noen av de andre landsbyene vi passerer på ski.

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 Langtur på ski Seiser Alm

I langrennsmiljøet er det legendariske høyplatået Seiser Alm kjent for å ha verdens vakreste sporområde. Her er det opptil 80 km preparerte spor. Vi glir rundt i et passe kupert landskap på en 1800 meters høyde, med de mektige fjelltoppene Langkofel og Plattkofel som bakgrunn. Seiser Alm er et populært område for landslag fra hele verden, så du skal ikke bli overrasket dersom Marit Bjørgen eller Marcus Hellner brått suser forbi i sporet. Bussreisen går i svinger over Passo Sella og gjennom Val Gardena og er faktisk en opplevelse i seg selv.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Langtur på ski San Pellegrino

Denne dagen tar vi en kort tur opp i San Pellegrino / Alochet. Her ligger det et flott skisenter med løyper i et variert terreng. I en hytte ved start, kan vi nyte en styrkende lunsj etter skikjøringen. På ettermiddagen er det også mulighet til å teste nok en del av Marcialonga, ved å gli nedover i retning mot kjente Val di Fiemmes skistadion. Vi blir hentet med buss for å bli kjørt tilbake, dersom du ikke vil gå på ski opp igjen!

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Hviledag

Dagen før Marcialonga tar vi det rolig og fyller på med energi før løpet. De som vil, kan kjøre på ski i det store området Dolomiti Superski eller i det nærliggende San Pellegrino. Det er også mulig å levere inn skiene for å få de skikkelig preppet før løpet.

Måltider: Middag

Dag 7 Langløpet Marcialonga

70 km herlig skigåing venter dem som har valgt å delta i løpet, eller 45 km for den som går det kortere Marcialonga Light. Sporet går gjennom landsbyer og vakre landskap. Den som nøyer seg med ukens langturer, kan stå og heie på deltagerne langs sporet og nyte folkefesten. Om kvelden smaker avslutningsmiddagen ekstra godt!

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Moena og Marcialonga

Om morgenen tar vi farvel med Moena for å reise hjem igjen.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og snøforhold. Det finns uendelig spormuligheter rundt Moena og programmet kan sees på som et forslag. Vi drar dit sneen er best!

Reisefakta

Dolomittene og Marcialonga

Dolomittene ansees av mange å være den vakreste delen av Alpene og ligger i italienske Sør-Tyrol. De spisse, hvite fjelltoppene skifter farge til rosa i solnedgangen og skaper en magisk bakgrunn for folk som befinner seg utendørs. Området har verdens største sammenhengende skiområde, Dolomiti Superski, med utallige pister og flere tusen kilometer med langrennsspor. Mange konkurranser utkjempes og kjente steder befinner seg i dette landskapet, som Moena, Canazei, Corvara, Cortina d'Ampezzo, Dobbiaco og byarna i Val Gardena. Flere av landsbyene og stedene har både italienske og tyske navn.

Marcialonga betyr "den lange marsjen" og er Italias svar på Birken eller Vasaloppet. Det har vært arrangert siden 1973 og går 70 km i klassisk stil. Starten befinner seg i Moena og løpet går opp gjennom dalen Val di Fassa til Canazei, der sporet går tilbake og fortsetter ned til Val di Fiemme, med målområde i Cavalese. Man kan også delta i Marcialonga Light, som går 45 km med mål i Predazzo. Marcialonga er Italias mest populære turrenn og tiltrekker seg hvert år 6.500 deltagere til en herlig folkefest.

 • Klima: Alpint.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk, men engelsk og av og til tysk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke benyttes overalt, så det er viktig å ha med kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei, ikke for ujordede kontakter.

Langrennsturer i Dolomittene

Vel fremme på reisemålet venter et godt planlagt turprogram under ledelse av våre skiguider. De fleste dagene kjører vi i egen buss til dit turene starter. Du velger selv lengde og vanskelighetsgrad på turene. De fleste sporene er preparerte for både klassisk stil og skøyting. Det befinner seg flere serveringssteder i de ulike skiområdene så man finner lett et sted man kan nyte en lunsj. Avgiften for å benytte løypetraseene de første dagene er inkludert i prisen, mens deltagelse i rennet er frivillig. Den som ikke ønsker å delta kan nyte livet og heie på dem som passerer! Vi henter deltagernes nummer dagen før langrennsløpet. Det er mulig å få skiene preppet av kyndige folk. Det er også ypperlige muligheter til å kjøre slalåm noen av dagene, dersom du ønsker det. Ta en prat med våre guider.

Marcialonga

Den som ønsker å delta i dette løpet, oppgir det i bestillingen og velger distanse (45 eller 70 km). Dersom ønsket distanse ikke er valgbar, kontakt oss. Antall plasser er begrenset. Organisasjonen bak Marcialonga henter automatisk opp dine tidligere resultater fra World-løp (Vasaloppet, Birkebeinerløpet, Tartu Marathon, Engadin Skimarathon og König Ludwigløpet) og seeder deltagerne i forhold til dette. Utpå høstparten publiserer de hele startlisten på www.marcialonga.it (som "Lista iscritti" eller "Start list"). Der kan du søke på ditt etternavn (æ, ø og å er gjengitt som a, o og a). Vi som reisearrangør kan ikke påvirke seedingen.
 
Det lønner seg å bestille så raskt som mulig. 1. juli åpner Marcialonga for generell påmelding, men de som melder seg på gjennom oss tidligere, kan sikre seg en bedre pulje. Puljene fylles nemlig opp fortløpende etter hvert som påmeldingene og seedingskravene kommer inn, og dermed kan det godt være at den puljen en egentlig er seedet for allerede er full. Da blir en plassert til den neste puljen som er ledig, selv om det er en pulje for løpere med dårligere seeding.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Milano. Deretter følger ca. 3-4 timers transfer til Moena. Du som bestiller fly på egen hånd, kan fly til Venezia, Verona, Milano eller Bergamo. Derfra er det enkelt å ta tog til Trento eller Bolzano/Bozen og så videre med buss til Moena. Togtider finner du på: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Frakt av ski er ikke inkludert, men må bestilles separat og koster ekstra. Man reiser med skitrekk, én innsjekket bag og håndbagasje. Dersom man ikke har behov for å sjekke inn bagasje – men kun ski, så koster det ikke noe ekstra. Da kan man også ta med en støvelbag. Har du SAS Sølv- eller Gullkort, kan du ta med to stk bagasje (sjekk vilkårene hos SAS).

Kart

Hotell

Hotel Laurino

Hotel Laurino

Vi bor på flotte Hotel Laurino, som ligger sentralt i Moena. Her i hjertet av Marcialongas startsted, bor vi tett på skiløypene, butikkene og sjarmerende kafeer. Rommene er romslige, delikate og velut...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
20/1Uten fly og transportLangrennsturer i Dolomittene med Marcialonga, uten fly og transportMer enn 811 995,-Bestill
20/1ArlandaLangrennsturer i Dolomittene med MarcialongaMer enn 813 995,-Bestill
20/1LandvetterLangrennsturer i Dolomittene med Marcialonga814 795,-Bestill

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden