Skip to main content

Kajakk i Kroatias øyverden

Kajakkreise i vakre Kroatia

Årets kanskje mest spennende nyhet er vår nye reise med kajakk i Kroatia. Tenk å få padle rundt i krystallklart vann midt i den kroatiske øyverden. Her møtes vi av en skjærgård nesten på linje med vår norske - men vi slipper å fryse. Dette er en reise som passer både den som har padlet tidligere og den som ikke har sittet i en kajakk tidligere. Vi bor på to øyer utenfor Dubrovnik og kombinerer padling med turer til fots og en dags sykling. Vi padler mellom øyene, der vi finner grotter og uberørte strender. På kveldene nyter vi den lokale maten og de sjarmerende miljøene. Vi bor på små, gjestfrie pensjonat. En herlig aktiv ferieuke!

Aktiviteter:Kajakk
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (bestiller du fly med oss er transport tur/retur flyplassen inkludert), del i dobbeltrom med frokost, fire lunsjer, fire middager, leie av kajakk og flytevest, skandinavisk reiseleder, engelsktalende kajakkguide, leie av sykkel en dag, transport i henhold til program, guidet bytur i Dubrovnik, inngangsbillett Sudjurad-Skocibuha-slottet. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Dubrovnik og øya Lopud

Etter å ha landet på Dubrovnik flyplass kjører vi til den gamle bydelen i Dubrovnik. Vi spaserer rundt i byen og blir kjent med den gamle byens fascinerende historie. Vår guide tar oss med til hovedgaten Stradun, Onofrios fontene, Sponza Palace, den vakre katedralen, Rectors Palace og den gamle havnen. Fulle av inntrykk avrunder vi turen med en herlig lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen drar vi videre til havnen og tar fergen ut til den bilfrie og sjarmerende øya Lopud. Vi sjekker inn på vårt B&B og nyter en felles velkomstmiddag på kvelden.

Måltider: Lunsj og middag

Dag 2 Padling rundt øya Lopud 

Vi starter morgenen med en ordentlig frokost der frukt og grønt kommer fra egen hage. Vel i kajakkene får vi en gjennomgang i teknikk og blir vant til kajakkene i den rolige bukten, før vi padler videre langs kysten. Vi beveger oss rundt øya til sandstranden Sunj. Her stopper vi for lunsj, bading og nyter strandlivet. Når vi føler oss fornøyde, går vi tilbake til Lopud til fots. Turen tar ikke mer enn ca 20 minutter, men vi får en fantastisk utsikt og en god mulighet til å strekke på bena etter morgenens padling.

Cirka 7,5 km og 3 timers padling.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Padling Lopud til Kolocep 

Etter frokost spaserer vi tilbake til stranden Sunj, der vi satte fra oss kajakkene dagen før. Vi skal videre til øya Kolocep, kjent for øyas dramatiske klipper. Her er det to små fiskerlandsbyer og vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Vi får tid til å bade og oppleve noen av øyas mange grotter før vi padler tilbake igjen. Middag spiser vi på egen hånd. 

Ca 16 km og 4 timers padling.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 4 Hviledag 

Denne dagen kan man slappe av på stranden eller velge én av flere flotte fotturer med fantastisk utsikt over Elafitiøyene. Vi samles om kvelden for en felles middag på en lokal gård. Dit går vi til fots, en spasertur som tar ca 45 minutter. Vel fremme spiser vi en tradisjonell kroatisk middag av økologiske råvarer fra gårdens avlinger. Etter en smaksrik middag spaserer vi tilbake til vår B&B. 

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Padling Sunj Beach til Sipan 

Etter frokost pakker vi bagasjen og sjekker ut av vår B&B. Bagasjen går med båttransport og vi spaserer til stranden Sunj der kajakkene venter. Vi padler langs Lopuds indre kystlinje mot øya Sipan, også kalt den gylne øya. Sipan er - med ca 500 innbyggere - den største og mest befolkede av de Elafitiske øyene. Den gamle fiskerlandsbyen Sudjuradj er sjarmerende, med tradisjonelle kalkstenshus og slott fra renessansen. Etter lunsj lar vi kajakkene ligge og tar buss fem kilometer til Sipanska Luka, der bagasjen venter på oss. Vi sjekker inn på vårt B&B for resten av uken. 

Ca 14 km og 3-4 timers padling.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6 Sykling Sipanska Luka til Sudjuradj 

Denne dagen hviler vi armene etter padlingen og vi gjør oss kjent med øya Sipan på sykkel. Vi sykler gjennom felt med vindrueranker og olivenlunder, og passerer Sipans mange historiske bygninger. Øya har en fascinerende historie som inkluderer erobrere, aristokrater og pirater. Vi besøker Stjepovic Skocibuha-slottet og blir kjent med livet på øya på 1500-tallet. Lunsj inntas på en lokal gård der familien produserer vin og olivenolje. Vi får smake både på kroatiske spesialiteter og på den egenproduserte vinen. Vi sykler tilbake til Sipanska Luka og tar noe iskaldt å drikke etter å ha satt fra oss syklene.

10-14 km sykling.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 7 Padling Sudjuradj til Ruda Island 

Ukens siste padling går fra Sudjuradj til øya Ruda. Her møter vi et eksotisk grottelandskap og middelhavsterreng.  Vi stopper for en dukkert og svømmer inn i den Grønne Grotten, med en naturlig bue i sten. Lunsj nytes på restaurant Bowa med en spektakulær utsikt. Vi padler deretter tilbake til Sudjuiradi, der vi tar bussen det siste stykket til Sipanska Luka.

Ca 16 km og 4 timers padling.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Kroatia

Vi tar farvel med de Elafitiske øyene og tar fergen tilbake til fastlandet. Fra havnen har vi en ca 30 minutters bussreise til flyplassen.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kroatias øyverden

Kroatia tilhørte det tidligere Jugoslavia. Landet har nærmere fem millioner innbyggere og hovedstaden heter Zagreb. Kroatia har en lang kystlinje og en særdeles vakker skjærgård med over 1000 øyer, hvorav 66 er bebodde. Vår kajakkreise går i sørlige Kroatia omkring Elafitiøyene utenfor Dubrovnik. Elafitiøyene består av 13 øyer og holmer som strekker seg fra Dubrovnik langs Adriaterhavskysten. Kun de tre største øyene Šipan, Koločep og Lopud er permanent bebodde.

  • Klima: Middelhavsklima
  • Land: Kroatia
  • Språk: Kroatisk, engelsk fungerer bra
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Kuna
  • Betalingsmåte: Kort aksepteres i byene (Dubrovnik) og på enkelte restauranter, men de fleste tar ikke kort - så det er viktig å ha kontanter for drikke og måltider
  • Driks: Valgfritt
  • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid: Nei

Padling i Kroatias øyverden

Vi starter uken med kajakkene i rolig vann. Våre guider hjelper oss med tips og teknikk. Man må ikke ha padlet tidligere, men man skal være i god form og kunne svømme. Programmet passer også for den som har padlet tidligere og den som ønsker å få bedret sin padleteknikk. 

Midt i uken bytter vi øy fra Lopud til Sipan. Bagasjen transporteres da med båt. Ta med en liten sekk til å ha i kajakken. Les vår utstyrsliste for kajakkturer her.

Måltider

Lunsj og middager som er inkludert i reisen spiser vi sammen på restaurant. Det finnes et stort antall restauranter å velge mellom når vi spiser på egen hånd. Du trenger ikke å ta med utstyr til piknik på denne reisen.

Fly og transport

Etter å ha landet i Dubrovnik, kjører vi ca 30 minutter til sentrum og havnen. Har du bestilt reisen uten fly, kan du være med oss dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne kjøreturen av oss.

Kart

Hotell

Hotell på kajakkreisen i Kroatia

Hotell på kajakkreisen i Kroatia

Vi bor på enkle men hyggelige B&B, fire netter på øya Lopud og tre netter på øya Sipan. Siden våre B&B er små, kan det være at vi fordeler oss på mer enn ett sted. I så fall vil det være gangavstand m...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
22.05.2021Uten fly og transportkajakk i Kroatias øyverden, uten fly og transport315 995,-BestillMer informasjon
22.05.2021Arlandakajakk i Kroatias øyverdenJa18 995,-BestillMer informasjon
04.09.2021Uten fly og transportkajakk i Kroatias øyverden, uten fly og transport115 995,-BestillMer informasjon
04.09.2021Arlandakajakk i Kroatias øyverdenJa18 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden