Skip to main content

Fottur i Israel

En eventyrlig reise med fotturer gjennom historiens mest kjente steder

På denne unike reisen følger vi i Jesu fotspor fra Nasaret til Genesaretsjøen. Vi går i det pastorale landskapet i Galilea og besøker mange kjente steder fra Det Nye Testamentet. Den siste delen av turen går fra Dødehavet og oppover gjennom den Judeaørkenen. Målet er Jerusalem, der vi passerer Oljeberget og Getsemane for deretter å gå langs Via Dolorosa (smertens vei) til Gravkirken. Her samles kristne, muslimer og jøder fra hele verden. Dette er fotturer som gir mange inntrykk. 

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fotturer og utflukter i henhold til program med engelsktalende guide og transportstrekninger. Tillegg: Lunsj, drikke og enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Nasaret

Etter at flyet har landet på Ben Gurion flyplassen utenfor Tel Aviv, kjører vi til Nasaret der vi overnatter.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur fra Nasaret til Zippori og Kanaan

Vår første tur starter i Nasaret, der vi først besøker den mektige Mariakirken som har et betydelig antall Mariabilder fra hele verden. Vi fortsetter deretter gjennom byens arabiske souk (marked), med krydder, dufter og farger. Deretter går ferden til Zippori, antikkens Sepphoris, den vakreste byen i Galilea på Jesu tid. Her er det fantastiske, antikke gjenstander og den fineste mosaikken i området. Vi går deretter syv kilometer til Kanaan, der Jesus i henhold til Bibelen utførte sitt første under: Å gjøre vann til vin. Vårt mål er Kibbutz Lavi der vi skal overnatte.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Wadi Hamam, Magdala og Genesaretsjøen

Fra Kibbutzen går vi gjennom Duenes dal (Wadi Hamam) til den lille landsbyen Magdala - som på Jesu tid var den største byen ved Genesaretsjøen. Landsbyen blir også assosiert med Maria Magdalena som var fra Magdala. Ferden går etterhvert gjennom de fruktbare slettene i Ginosar og frem til Genesaretsjøens strender. Vi overnatter i et Guest House ved sjøen, som ligger 209 meter under havflaten.

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 De hellige stedene ved Genesaretsjøen

På formiddagen går vi opp på fjellet Beatutudes (Salighetsfjellet), der Jesus gikk opp og holdt den såkalte Bergprekenen. Vi går videre til Tabgha der vi finner kirken der Jesus, i henhold til Bibelen, mettet hele 5000 mennesker med fem brød og to fisker. Ferden går videre til Kapernaum som har en lang historie og flotte utgravinger. Dette er byen hvor Jesus bodde som voksen. Vi besøker den ortodokse kirken i nærheten, som ikke er like overfylt med tilreisende og hvor man kan finne en spesiell ro. På ettermiddagen tar vi buss gjennom Jordandalen og ned til Dødehavet, der vi overnatter på en kibbutz i nærheten. 

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Gjennom Judeaørkenen

Etter frokost starter vi å gå fra Jordandalen og langs den gamle ”sukkerveien” (Derech Ha'Ssuckar) vestover. Vi passerer Nabi Musa, en gammal beduingrav som muslimer i middelalderen trodde var Moses grav. Underveis på turen treffer vi på beduiner med dyr. Vi går videre gjennom den bratte dalen Wadi Og til den jødiske byen Kfar Adumim. Lunsj nyter vi i den nærliggende byen Jeriko før vi drar tilbake til Dødehavet og vårt overnattingssted.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur opp til Jerusalem  

Etter en kort kjøretur på morgenen, fortsetter vi turen fra Al-Fawwar spring. Vi går ved den tørre Wadi Og-dalen og gjennom oasen i den øvre delen av Wadi Qelt. Etter noen timer kommer vi til det eldste klostret i Judeaørkenen. Deretter tar vi buss til Mount Scopus i utkanten av Jerusalem. Her tar vi en pilgrimsvandring gjennom Kidrondalen til vi kommer til Getsemane ved foten av Oljeberget. Til slutt går vi inn gjennom Løveporten som leder inn til den hellige byen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur i det nye og det gamle Jerusalem

Vi starter en historisk tur på Sionfjellet. Her finner vi Kong Davids grav og vi går langs den tyrkiske muren som leder inn i Jerusalems gamle bydel til klagemuren vest for tempelfjellet. Deretter går ferden ut gjennom Løveporten (også kalt Stefansporten) for å få en fantastisk utsikt over Oljeberget. Vi følger videre Via Dolorosa (smertens vei) frem til Gravkirken, som er bygd der Jesus ble korsfestet og begravet i henhold til Bibelen. Her har de ulike kristne samfunnene bygd sine helligdommer.

Måltider: Frokost og middag

Day 8 Farvel til reisen med fotturer i Israel

Vi forlater Israel etter en hendelsesrik reise med mange kontraster og inntrykk.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold grunnet vær og vind. 

Reisefakta

Israel

Israel utgjør en betydelig del av Det hellige landet, som er sentralt i jødedommen, kristendommen og islam. Den moderne staten Israel ble etablert i 1948 som en jødisk stat inne i Palestina. Staten grenser til Libanon, Syria, Jordan og Egypt og grensene er fremdeles omstridt. Jerusalem er utpekt som hovedstad men også dette er omstridt og de fleste utenlandske ambassader ligger i Tel Aviv. Det bor drøyt 8 millioner mennesker i landet, hvorav 75% er jøder. Det er ett av Midtøstens mest velstående land og ett av de sikreste reisemålene.

Her finner du en kyststripe både mot Middelhavet og Rødehavet. Landet har sletter, ørken, fruktbare daler og fjellområder.  Høydeprofilen er interessant; fra Dødehavets 423 meter under havflaten til Mount Hermons 2.224 m.o.h. – hvor man finner Israels eneste skiresort!

 • Klima: Middelhavsklima på kysten og ørkenklima i innlandet, med varme, tørre somre og svale, regnfulle vintre.
 • Land: Israel
 • Språk: Hebraisk og arabisk. Engelsk fungerer bra
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Shekel
 • Prisnivå og betalingsmåte:
 • Driks:
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere:
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: 
 • Strømadapter: Våre flate ujordede kontakter kan passe men det kan også forekomme andre standarder som krever adapter

Fotturer i Israel

Vi går med engelsktalende lokalguide som gjerne deler sin kunnskap om alt det spennende og historiske vi vil møte underveis. (Bør det ikke stå noe om stiene / stigning / høydeforskjeller og lengden på dagsturene? Det savner jeg også i programmet etter hver turbeskrivelse)

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen Ben Gurion i Tel Aviv. Herfra tar kjøreturen 1 ½ - 2 timer til Nasaret. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Tel Aviv. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. Du vil se våre flytider ved å klikke ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer i Israel

Vi bor både på hotell, i kibbutzer og i guest house på våre reise gjennom Israel. Alle rom har eget bad/WC.

Bilder

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden