Skip to main content

Fottur ved Monte Rosa på egen hånd

Fantastiske turer i Alpenes nest høyeste fjellkjede!

På den italienske siden av alpenes nest høyeste fjell, Monte Rosa, ligger den lille sjarmerende fjellandsbyen Alagna. Vi bor midt i byen på historiske Hotel Monterosa og går turer i skråningene rundt det mektige fjellet.

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3, 4Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er transport tur/retur hotell inkludert), del i dobbeltrom med frokostbuffet, seks middager, transport til og fra turene i tillegg til kart og veibeskrivelser. Tillegg: Middag ankomstdagen, lunsj, drikke, eventuelle heiser, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold for nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

På denne varianten har du full frihet ved å gå på egen hånd, uten guide eller gruppe. Du får kart og veibeskrivelser av oss og de transportstrekninger som du trenger i løpet av uken er forhåndsbestilt.

Dag 1 Alagna

Etter flyet har landet i Malpensa, venter en kjøretur til Alagna og innsjekking på hotell Monterosa.

Dag 2 Fottur i Otrodalen

Dagens tur går i en av sidedalene til Val Sesia. Du går rett fra hotellet oppover til den gamle landsbyen Weng. Walliserfolkenes hus har en spesiell arkitektur og de bygde vakre tømmerhus oppe på over 2000 m.o.h. På turene får man praktfull utsikt over Monte Rosa-fjellene og de omkringliggende 4000-meters toppene. Du nyter en middag på hotellet.

5 timer, 600 m opp, 600 m ned. 

Måltider: Frokost, middag

Dag 3 Fottur til Rifugio Barba Ferrero

Etter frokost venter en kortere kjøretur innover i dalen. Turen går deretter innover i dalen med elven Sesia i ravinen til Rifugio Barba Ferrero – en genuin fjellhytte med flott utsikt. Her kan man nyte polenta eller pasta før man går en annen vei tilbake mot Alagna. Terrenget er høyalpint og du har Monte Rosas mektige sørlige isbré bak deg.  

6 timer. 700 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost, middag

Dag 4 Fottur i Valle Vogna

Først blir det en kort kjøretur til nabobyen Riva Valdobbia, der ferden går innover i sidedalen Valle Vogna. Du går etterhvert Sentiero dell´Arte, kunststien, inn i dalen. Stien passerer flere eldre seterhytter på turen. På veien tilbake følger man elven. Turen avsluttes ved fjellstuen Rifugio San Antonio med en kald øl.

5 timer. 500 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost, middag

Dag 5 Hviledag 

Måltider: Frokost, middag

Dag 6 Fottur til Alpe Sattal

Denne dagen har du en litt tøffere tur foran deg. Den starter rett fra hotellet og går oppover mot byen Pedemonte. Deretter går stien langs en liten bekk oppover mot Alpe Campe Inferiore. Herfra velger du en mindre sti og fortsetter oppover mot Alpe Sattal. De siste hundre høydemetrene er virkelig bratte. Fra Alpe Sattal får man en eventyrlig utsikt oppover mot hele Monte Rosa-massivet.

6 timer, 800 m opp, 800 m ned.

Måltider: Frokost, middag

Dag 7 Forich pass 2432 m.o.h. og Olendalen  

Du følger stien fra Alagna til Otro og videre opp til Forichpasset 2432 m.o.h. Deretter går du ned til Olendalen via Pianalunga og ned igjen til Alagna.

1200 m opp, ned kan man alternativt velge å ta heisen fra 2000 ned til Alagna

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Alagna og Monte Rosa

Tiden er inne for hjemreise etter en uke i Alpenes hjerte.

Måltider: Frokost

Reisefakta

Monte Rosa

Utsikten over Monte Rosa-massivet er helt praktfull og alpefølelsen får man umiddelbart! Monte Rosa er et fjellområde på grensen mellom Italia og Sveits. Monte Rosas høyeste punkt, som også er Sveits´ høyeste punkt, er Dufourspitze, 4 634 m.o.h. Monte Rosa er den nest høyeste fjellkjeden i Alpene etter Mont Blanc.

 • Klima: Alpint.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, mange hytter tar kun kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Trenger ikke for de vanlige ujordede kontaktene.

Fottur ved Monte Rosa

Turen går på veldig gode stier og krever ikke spesialutstyr. Du går på egen hånd ved hjelp av de kartene og veibeskrivelsene som du får av oss. Lunsjen kan i ny og ne nytes på en fjellhytte og andre dager tar man med seg mat i form av piknik.

Fly og transport tur/retur

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen Milano Malpensa. Videre venter en kjøretur på drøyt to timer til Alagna Valsesia. Har du bestilt reise uten fly, er det enkleste å fly til Milano Malpensa eller Milano Linate. Det går ikke tog til Alagna, så vi anbefaler leiebil dersom du skal orden transporten selv. 

Kart

Hotell

Hotel Monterosa Alagna

Hotel Monterosa Alagna

Midt i den pittoreske alpebyen Alagna Valsesia ligger delikate Hotel Monterosa Alagna, som stammer fra 1865. Det er et personlig og uformelt, lite hotell med komfortable dobbeltrom med eget bad/wc. Re...

Bilder

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden