Skip to main content

Fottur ved Gardasjøen

Mektige fotturer ved Alpenes Riviera.

Gardasjøen er nok Italias mest populære innsjø. Her samles soltilbedere, surfere, kulturinteresserte og gourmeter fra begge sidene av Alpene. Og turelskere, selvsagt. Rundt hele innsjøen er det et rikt nettverk av fine turstier med to fellesnevnere: Den eventyrlige utsikten og den enorme variasjonen. Hvor ellers i verden kan man gå langs kysten, i alpene og gå på vinsmaking på samme reise? Vi bor i sjarmerende Riva del Garda ved innsjøens nordre ende, rett ved de fineste turstiene. På vårt delikate designhotell blir vi tilbudt en smakfull frokostbuffet, deilig middag og vi kan nyte avkobling i hagen med svømmebasseng. Dag etter dag utforsker vi Gardasjøens ulike hjørner fra nord til sør og fra vest til øst. Vi møter et mangfold av ulike miljøer; Pastellfargede landsbyer som er typisk for Italia, frodiggrønne alpesletter med kyr på beite, setre, vill kyst med skog og praktfull utsikt.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik, transport og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Riva del Garda

Etter at flyet har landet i Italia, kjører vi til Riva del Garda og smaker den lokale aperitiffen Spritz før middag.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur mellom høye kystbyer

Mellom strendene - omkranset av fargerike husfasader – blir vi møtt av massiv sten som går rett oppover. Her ligger det en helt egen verden, som til tross for beliggenheten ved stranden, er helt annerledes. Her slår man gresset, hanene galer og atmosfæren er nærmest alpin. Vi følger en del av langturen Bassa via del Garda mellom Muslone og Aer. Vi hygger oss med en piknik og kan ta en dukkert ved et fossefall, som kan minne om Karibia.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

6 km, 3 timer, 250 m opp, 150 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 3 Fottur langs kysten Sentiero delle Busatte

På innsjøens nordøstlige side har man skapt en sti med en helt utrolig panoramautsikt, finfint underlag og sjarmerende trapper og gangbroer som tar oss over den ville kysten. Det dufter friskt hav fra skogen og helt øverst dekker vi opp til en herlig piknik med utsikt over hele sjøen fra nord til sør. Tilbaketuren går via Torbole langs den lange strandpromenaden, der den som ønsker det kan bli igjen og ta en dukkert og hygge seg i solen.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

12,5 km, 4 ½ time, 330 m opp, 330 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 4 Alpetur på Monte Baldo

Så, i tillegg til riviera, vindrueranker og ”Karibia” byr denne mangfoldige innsjøen på et eventyrlig alpelandskap. Vi tar taubanen opp til Monte Baldo, som troner over Gardasjøens østre side. Derfra går vi en heftig tur, der vi parallelt vil se innsjø, landsby, setre, badestrender og Adamello-isbreen, Italias største. Den som ikke lar seg skremme av en litt mer utfordrende sti, går Sentiero del Ventrar. Den som ønsker å ta det litt roligere, fortsetter videre langs kammen og får en 360-graders utsikt. Denne sjøen er mildt sagt eventyrlig!

Måltider: Frokost, lunsj og middag

8 km, 3 ½ time, 290 m opp, 290 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 5 Hviledag

Både hotellet og Riva er verdt å bruke tid på, men det er også mange aktiviteter og utflukter man kan gjøre på egen hånd: Sykling, surfing, bading, båttur til Limone sul Garda og shopping. Man kan også dra på dagstur til Romeo og Julies by Verona eller til Valpolicella, der favorittvinen Amarone produseres.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur langs kysten Sentiero del Ponale

Vi går rett fra hotellet langs strandpromenaden mot Rivas godt bevarte sentrum. Deretter går vi en enkel og bred sti i rolig tempo på innsjøens vestre side. Jo høyere vi kommer, jo mer ser vi av de dramatiske klippene rundt sjøens nordlige ende. Vel oppe ved Ponalealto setter vi oss til bords på en liten restaurant for lunsj før vi rusler ned igjen.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

10 km, 3 ½ time, 200 m opp, 200 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 7 Vintur i Bardolino

Denne dagen går ferden med buss til Gardasjøens sørøstlige del. Under istiden var Gardasjøen en isbre og der den på dette tidspunktet endte, ligger det i dag et vakkert, bølgende landskap med morener som er omkranset av vakre sypresstrær, vindrueranker og sølvglitrende oliventrær. Fra byen Garda varmer vi opp langs sjøen nedover til vinbyen Bardolino, der det passer ypperlig med et glass eller en iskrem. Vi går videre opp til klippen La Roca for å få en praktfull utsikt over det myke landskapet som omkranser den sørlige delen av innsjøen, så totalt annerledes enn det fjellrike nord. Vi nyter en piknik med Bardolino-vin og siden nedover til Garda for `after walk` ved vannkanten.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

9 km, 3 ½ time, 250 m opp, 250 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Dag 8 Farvel til fantastiske Gardasjøen

Opprømte av all skjønnheten, inntar vi vår siste frukostbuffet før vi flyr tilbake til Norge.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Gardasjøen

Gardasjøen blir av og til omtalt med dets gamle, romerske navn Benaco. Dette er Italias største innsjø og ligger omtrent halvveis mellom Venezia og Milano, ved foten av Alpene i Nord-Italia. Den nordlige delen er bratt og fjellrik, mens den den sørlige har et bølgende landskap og er mer bebygd. Sjøen skaper et helt spesielt mikroklima, der middelhavsvekster som sitron- og oliventrær dyrkes. Det milde klimaet ble omtalt allerede av den romerske poeten Catullus, som hadde en villa i Sirmione. De regelmessige vindene som hver dag skifter retning fra og til fjellene, utnyttes av vindsurfere og seilere. Båtseglene pryder vannspeilet lik konfetti spredd utover. Sjøen er opp til 346 meter dyp, noe som er under havoverflaten. Gardasjøen ble dannet – som alle andre føralpine innsjøer – av isbreer under istiden.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk, men både engelsk og tysk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå: Litt rimeligere enn i Norge. 
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Fotturer ved Gardasjøen

Vi går i gruppe med skandinavisk guide. Underlaget er generelt sett svært bra: Slake stier, grusveier og kortere strekninger på asfalt og brosten. På noen steder er det mer stenete og andre steder smalere – men turene kan likevel ikke ansees å være teknisk krevende. Vi nyter lunsj i form av medbragt piknik eller på restauranter.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Milano. Herfra tar kjøreturen ca 2 ½ time til Riva del Garda. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Milano, Verona eller Venezia. Så kan man ta leiebil til Riva del Garda, siden toget ikke går dit. Man kan riktignok ta tog så langt som til Verona eller Rovereto. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. Du ser våre flytider gjennom å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotel Luise

Hotel Luise

Vi har valgt et finfint designhotell med den beste beliggenheten - mellom Rivas bykjerne og de fine strendene. Rommene er delikate og velutstyrte og hele hotellet er fylt med interessante dekorasjoner...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2019Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transportFullt10 905,-Fullt
28.09.2019ArlandaFotturer vid GardasjönFullt12 723,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.05.2020Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transport411 359,-Bestill
09.05.2020ArlandaFotturer vid GardasjönJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.05.2020Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transport
Vandra under Kristi himmelfärdsveckan!
411 814,-Bestill
16.05.2020ArlandaFotturer vid Gardasjön
Vandra under Kristi himmelfärdsveckan!
Ja14 541,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transport411 359,-Bestill
12.09.2020ArlandaFotturer vid GardasjönJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transport411 359,-Bestill
19.09.2020ArlandaFotturer vid GardasjönJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.09.2020Uten fly og transportFotturer vid Gardasjön, uten fly og transport411 359,-Bestill
26.09.2020ArlandaFotturer vid GardasjönJa13 632,-Bestill

Lignende reiser

Vandring på kustleder på Sardinien

Fottur på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer! - Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og ma...
Fottur i Puglia med Matera

Fottur i Puglia med Matera

I hjertet av Sør-Italias vakreste landskap - På den italienske støvelens hæl ligger Puglia, en tilbakelent del av Italia der både solen og gjestfriheten er ekstra varm. Vi starter reisen i Puglias me...
Fottur i Calabria

Fottur i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia. - Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love...
Fottur i Puglia med Salento

Fottur i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet. - Ett av våre mest attraktive reisemål er Apulia, på den italienske støvelens hel. På denne fottur-reisen, går vi til den sørligste halvøya Salento, der vi nyter d...
Fottur i Liguria og Cinque Terre

Fottur i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et ko...
Fottur på Amalfikysten

Fottur på Amalfikysten

Den dagen en Amalfiinnbygger dør og kommer til himmelen, blir en dag som alle andre. - Dette står å lese på et skilt i Amalfi, og vi er ikke uenig. Amalfikysten anses av mange å være den vakreste kys...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden