Skip to main content

Fotturer rundt Åreskutan

Naturskjønne turer i fjellet med topptur

Sveriges mest populære vintersportssted, Åre, er en perle også om sommeren. Vidstrakte vidder, vakker skog, blomsterenger, fugleliv og lange, herlige stier uten trengsel - og veldig høy kvalitet på service og mat. Dette borger for en ekte Primareise. Vi går over svenske fjell under ledelse av vår populære guide Alex, som kjenner området som sin egen bukselomme. Vi starter i Åre og går rundt hele Åreskutan. En natt bor vi på Buustamons fjellgård, midt ute i ingenmannsland. Å gå til et nytt sted, sove midt ute i naturen og neste dag legge ut på en ny ferd gir alltid en god følelse. Legg også til opphold i den vedfyrte badestampen i sval utendørsluft og smakfull mat som avrundes med gårdens egenproduserte snaps. Vi avslutter med Topptur Åreskutan og får en praktfull utsikt, som dreper alle eventuelle fordommer og meninger om kjedelige svenske fjell. Dette er mektig!

Urolig for Coronaviruset?

Våre hotell har oppdaterte rutiner for å sikre avstanden mellom gjester og personale. Restaurantene er tilpasset de høyeste hygienekravene og bordene er mer spredd enn normalt. Badestampene kan benyttes, men med et begrenset antall oppi og som ikke kan sitte for tett.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:6
Inkludert i reisen:
Del i dobbeltrom med frokost og middag, fire lunsj/pikniks, fire fotturer med guide og transportstrekninger. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom og reisen til/fra. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Rundtur i Åre

Individuell ankomst til Åre og samling på Hotell Fjällgården. Vår guide er der hele dagen, så kommer dere tidlig byr vi på en rundtur i Åre og på fjellet opp mot hotellet. Det blir felles velkomstmiddag når alle er på plass.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Buustamon

Etter frokost går vi langs Solstigen som går oppover mot Totthummeln. Dette er en vakker tur i skog langs en populær sti før vi kommer frem til Sadeln, på et sted beskyttet for vind. Derfra er det en kort avstikker til toppen på Totthummeln, der vi får en praktfull utsikt over Åredalen. Stien går tilbake nedover rundt fjellet gjennom frodig skog og underveis passerer vi utsiktspunktet Nalleklippan.

Når vi kommer tilbake til Fjällgården spiser vi lunsj. Turen fortsetter oppover mot Mörvikshummeln og opp på Kalfjället, med utsikt over Åresjön. Vi legger Åre bak oss før ferden går ned til én av fjellets perler, Buustamons fjällgård. Her nyter vi en `after walk` og setter oss i en vedfyrt badestamp eller varmer oss i badstuen før middagen serveres.

Ca 5 timer, 11 km, 650 m opp, 300 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur til Huså

Turen starter i Ullådalens fjellbjerkeskog og går i passe tempo opp på Kalfjället. Til høyre har vi Åreskutan, der vi skimter skianlegget og toppen. På den andre siden ser vi Mullfjället - som i motsetning til fjellet vi går på er rundt 2000 millioner år gammelt. Vi går langs Åreskutan over myr og langs fjellbekker og stopper og spiser vår medbragte lunsj på et sjarmerende sted langs stien. Foran oss har vi utsikt mot Skäckerfjällene og når vi runder fjellet, kommer vi til Bjelkes gruver. Der ble det utvinnet kobbermalm på 1700- og 1800-tallet. Den siste strekningen går nedover i skogen til Huså by, der vi blir hentet og kjørt tilbake til Åre og Fjällgården. Der venter nok en god middag i det fortryllende, nordiske sommerlyset og flott utsikt.

Ca 5 timer, 13 km, 200 m opp, 550 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur rundt Åreskutan

Denne dagen fullfører vi turen rundt Åreskutan. Vi blir kjørt til Huså og går påny til Bjelkes gruver. Derfra fortsetter stien langs Åreskutan. Vi går rett ovenfor fjellbjerkeskogen på grønne fjellheder. På turen passerer vi mange fine og populære områder for offpist-kjøring om vinteren. Nedenfor ligger Fröå gruve, som er et flott utflukts-område med restaurant og et aktivt fjellbeite. Etter en herlig dagstur, går vi helt frem til hotellet. Kanskje frister det å avslutte dagen med et varmt, utendørs bad som oppladning før den kommende toppturen.

Ca 5 timer, 12 km, 550 m opp, 350 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Topptur Åreskutan

En tur rundt Åreskutan krones på den beste måten ved å gå opp til toppen, 1420 m.o.h. Denne dagen er mer utfordrende, men vi belønnes med en fantastisk utsikt over Jämtlandsfjällen. Dagen rundes av med en luksuriøs avskjedsmiddag i Åre by.

Ca 5 timer, 11 km, 900 m opp, 900 m ned. Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Farvel til Åre

Etter frokost tar vi farvel med hverandre og med sjarmerende Åre.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Åreskutan

Jämtlands mest kjente fjell strekker seg 1420 m.o.h. og tusen meter over Åre by. Navnet er på en eldre dialekt og betyr rett og slett Åretoppen. Den kalkrike fjellarten er svært gunstig og har en spesielt rik flora med blant annet flere orkidéarter og et stort fugleliv.

  • Klima: Skandinavisk fjellklima
  • Land: Sverige
  • Valuta: Svenske kroner
  • Prisnivå og betalingsmåte: Kort og kontanter fungerer overalt 
  • Driks: Valgfritt
  • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter: Nei

Fotturer i Åre

Vi går i en liten gruppe med svensk guide som virkelig er lokalkjent. Turene går på bra stier og krever ikke noe spesialutstyr utover solide turstøvler og egnede turklær. Husk at været raskt kan endre seg i fjellet. Dette er behagelige fjellturer der vi bor bra og går med lette sekker – med unntak av den dagen vi går til Buustamon. Da trenger du å ta med det som trengs for én overnatting i ryggsekken. Øvrig bagasje deponeres på Hotell Fjällgården der vi bor de øvrige nettene.

Måltider

Lunsjpakke er inkludert på alle turene. 

Reisen til Åre

Du kommer enklest til Åre med bil. Man kan også fly til Trondheim og derfra er det en 2 timers biltur til Åre. 

Fra Åre sentrum går du 250 meter til fjellbanen, som du tar opp til Hotell Fjällgården der du setter fra deg bagasjen og sjekker inn. Dersom du kommer dit relativt tidlig, byr vår guide på en rundtur i Åre og tilbake opp til hotellet. Kommer du på kvelden, samles vi kl 19 for velkomstmiddag. Oppgi i bestillingen når du regner med å komme frem.

Kart

Hotell

Hotell på turen rundt Åreskutan

Hotell på turen rundt Åreskutan

Hotell Fjällgården - Med kun ett unntak, bor vi på hyggelige Fjällgården, som ligger fredelig oppe på Åreskutan med en praktfull utsikt over dalen. Turstiene går rett fra hotellet i alle retninger. D...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
24.07.2020Uten fly og transportFotturer rundt ÅreskutanJa10 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden