Skip to main content

Fottur i Portugal og Sintra-Cascais

Området omkring Lisboa er nesten for bra til å være sant!

Her møter du smaragdgrønne fjell, fargerike slott, vill kyst, vakre landsbyer og så har man selvsagt Lisboa. Hele området har fine og godt merkede turstier, oppført på UNESCOs verdensarvliste. På reisen til nasjonalparken Sintra-Cascais oppleves nye miljøer hver eneste dag. Oppe i Sintras` grønnkledde fjell går vi mellom flotte palass og bortgjemte klostre. Nede ved kysten kommer vi til kontinentets vestligste punkt Cabo da Roca, fiskerlandsbyer og uberørte sandstrender. Dette er Europas California, i alle fall dersom man spør de mange surferne. Vi går også sør for elven Tejo på Arrábida-kysten, også den har beskyttelse som reservat. På hviledagen anbefaler vi folk å tilbringe mye tid i Lisboa, som har blitt litt ”nye Barcelona”, men i et mer håndterbart format. En særdeles vakker og kosmopolitisk by med herlig stemning. Her er det mye å se og - ikke minst - å smake på.

Den første delen av uken bor vi i sjarmerende Sintra by og i den siste delen på Lisboas Riviera i Cascais, der vi nyter herlige dukkerter etter turene.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er også transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik og transportetapper i henhold til program og guide. Tillegg: Drikke og eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om eventuelle nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Sintra

Etter at flyet har landet i Lisboa, venter en kort kjøretur opp til frodiggrønne Sintra og vårt hyggelige hotell der det blir velkomstmiddag.

Måltider: Middag

Dag 2 Slottstur omkring Sintra

Vi  går rett fra døren i Sintras omgivelser. Vi går på fine stier mellom de vakre og ofte fargeglade slott og palass som stikker opp overalt. Pastellfargede Palacio da Pena, tusenårgamle Castelo dos Mouros, Palacio Nacionals dobbelspir – de er alle en fest for øyet.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur Convento dos Capuchos

Vi starter i Sintras grønne hjerte. Her bygde fransiskanermunkene kloster blant meditativ skog og store granittstener, i dag en eksotisk severdighet. Langt nedenfor skimter vi Atlanterhavets blå horisont som frister til nye eventyr. Vi spiser lunsj på et karakteristisk spisested og avslutter med vinsmaking.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur Cabo da Roca

Vi sjekker ut og forlater Sintra med sikte på kysten. Vi hopper av bussen mens bagasjen går videre til neste hotell. Vi går en spektakulær kyststi ved det europeiske kontinentets vestligste punkt Cabo da Roca. Langt fra Sør-Europas ofte overfylte strender, møter vi i stedet bratte klipper, ville sandstrender og en og annen fiskerlandsby. Vi nyter fisk og skalldyr på en restaurant ved havet. Etter en leskende `after walk`, drar vi ned til Cascais for litt avkobling.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag / Lisboa

Naturligvis kan du velge å bli værende i sjarmerende Cascais for strandliv og bar. Vi anbefaler imidlertid å ta den korta reisen inn til Lisboa for å spasere rundt i denne særdeles hyggelige byen – noen sier den er den mest trendy i Europa for tiden! Byen har ikke mer enn en halv million innbyggere og har mye i tillegg i form av severdigheter, vakker arkitektur og et livlig gateliv. 

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Litoral do Guincho

Denne dagens rundtur går både langs kysten og innover i landet, i området med den kjente stranden Guincho. De første bosetningene dukket opp her for å sanke havets fristelser og for å bli beskyttet av fjellet. Saloi-samfunnet, med røtter fra araberne, har den dag i dag tatt vare på sine landlige tradisjoner. Området er geologisk rikt og mange sårbare arter blir beskyttet på klippene.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur Serra da Arrábida

For den siste turen drar vi over elven Tejo til et annet beskyttet område, Arrábida-kysten. Mellom fiskerlandsbyen og badebyen Sesimbra og vinbyen Setúbal tar vi en herlig tur langs kysten over høye klipper. Der vil du virkelig få følelsen av at vi er ved verdens ende. Her stod muligens selveste Vasco da Gama og drømte seg bort før han som første europeer kom sjøveien til India. Historiens vingeslag strekker seg ennå lengre bakover i tid: I nærheten har man funnet dinosaurspor fra Jura og Krita.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Portugal

Det er tid for hjemreise etter en herlig uke i mangfoldige Portugal.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sintra-Cascais

  • Klima: Middelhavsklima
  • Land: Portugal
  • Språk: Portugisisk. Engelsk fungerer bra.
  • Tidsforskjell fra Norge: Minus en time
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Litt rimeligere enn i Norge. Både kort og kontant aksepteres på de fleste stedene.
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk helsekort gjelder: Ja
  • Adapter: Nei

Fotturer i Portugal

Vi går med skandinavisk turguide. Stiene har godt underlag det meste av tiden. Vi nyter lunsj enten som piknik i naturen eller på restaurant.

Fly og transport

Du som har bestilt fly med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Lisboa. Derfra har vi en halvtimes kjøring til Sintra. Har du bestilt reisen uten fly, flyr du enklest til Lisboa. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du bli med oss til Sintra dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne turen hos oss. Du ser våre flytider ved å klikke ”Bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotell i Sintra-Cascais

Hotell i Sintra-Cascais

Casa do Valle - Dette hjemmehyggelige `guesthouse` ligger omkranset av et frodig grøntområde i utkanten av Sintra by, med utsikt til et bølgende landskap og slott. Lokalbefolkningen er spesielt glad...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.05.2020Uten fly og transportFotturer i Portugal og Sintra-Cascais, uten fly og transport412 268,-Bestill
09.05.2020ArlandaFotturer i Portugal og Sintra-CascaisJa15 450,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.05.2020Uten fly og transportFotturer i Portugal og Sintra-Cascais, uten fly og transport412 268,-Bestill
16.05.2020ArlandaFotturer i Portugal og Sintra-CascaisJa15 450,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.09.2020Uten fly og transportFotturer i Portugal og Sintra-Cascais, uten fly og transport412 268,-Bestill
26.09.2020ArlandaFotturer i Portugal og Sintra-CascaisJa15 450,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.10.2020Uten fly og transportFotturer i Portugal og Sintra-Cascais, uten fly og transport412 268,-Bestill
03.10.2020ArlandaFotturer i Portugal og Sintra-CascaisJa15 450,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
10.10.2020Uten fly og transportFotturer i Portugal og Sintra-Cascais, uten fly og transport412 268,-Bestill
10.10.2020ArlandaFotturer i Portugal og Sintra-CascaisJa15 450,-Bestill

Lignende reiser

Fottur langs Portugals kyst

Fottur langs Portugals kyst

Herlige turer i solrike Portugal! - I den sørlige delen av Portugal går stien Fiskerens vei eller Rota Vicentina, som ansees å være en av Europas vakreste turer. Her går man langs den maleriske kyste...
Fottur i Liguria og Cinque Terre

Fottur i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et ko...
Fottur på Amalfikysten

Fottur på Amalfikysten

Den dagen en Amalfiinnbygger dør og kommer til himmelen, blir en dag som alle andre. - Dette står å lese på et skilt i Amalfi, og vi er ikke uenig. Amalfikysten anses av mange å være den vakreste kys...
Fottur i Calabria

Fottur i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia. - Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love...
Fottur i Puglia med Salento

Fottur i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet. - Ett av våre mest attraktive reisemål er Apulia, på den italienske støvelens hel. På denne fottur-reisen, går vi til den sørligste halvøya Salento, der vi nyter d...
Fottur langs Costa Brava

Fottur langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål! - Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - g...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden