Skip to main content

Fottur på Sri Lanka

En reise for alle sanser på fargerike Sri Lanka.

Sri Lanka ansees å være ett av de heteste reisemålene akkurat nå. Her er det fantastiske strender, fantastisk natur med et rikt dyreliv, spennende turer og en sjarmerende gjestfrihet. Vi får oppleve regnskog, teplantasjer, pilegrimstur og safari. Reisen er ikke ”bare” en reise med fotturer, men også en opplevelsesrik rundtur med kultur, historie og spennende mat.

Vi bor på utvalgte hotell og resorts med topp komfort og blir virkelig kjent med den verdenskjente befolkningens gjestfrihet. 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:14
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fotturer og safaris i henhold til program, engelsktalende guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten, lunsj. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Avreise fra Norge

Dag 2 Ankomst Sri Lanka

Når vi lander på Sri Lanka, blir vi møtt av vår representant. Tropenes dufter og varme omgir oss umiddelbart og pirrer forventningene til de kommende oppdagelsesferdene. Vi kjører til hotellet i Negombo, der vi rekker å besøke den lille men livlige landsbyen eller rusle en tur langs stranden. Den første natten bor vi på Rani Beach I Negombo.

Dag 3 Fottur i regnskogen i Kitulgala

Etter frokost på hotellet kjører vi til Kitulgala, der vi tar en kortere tur etter lunsj. Vi krysser Kilani-elven i kano og går deretter i regnskogreservatet. Kanskje en dukkert i de naturlige bassengene under et frodiggrønt tak? Overnatting på Kitulgala Rest House.

Dag 4 Fottur i Kitulgala

Vi tar en kortere tur på morgenen etter frokost. På ettermiddagen kjører vi til Maskeliya, der vi sjekker inn på Maskeliya Oya Family Park. Vi tar det deretter litt rolig før nattens fjellklatring.

Dag 5 Bestigning av Adam´s Peak

Vi starter toppbestigningen av Adam´s Peak allerede ved totiden om natten. Tanken er at vi skal være oppe på toppen ved soloppgangen. Veien opp er omkranset av lys og lykter. Mesteparten av tiden går vi i trapper. Dette er en virkelig èn-gang-i-livet opplevelse. Etter soloppgang går vi nedover igjen. Vel tilbake på hotellet venter en varm frokost. Ferden går senere videre til Nuwara Eliya og Glenfall Reach Hotell, der vi tar det rolig resten av dagen.

14 km, 6 timer, opp 1200 m, ned 1200 m.

Dag 6 Fottur i Horton Plains nasjonalpark

Vi forlater hotellet tidlig på morgenen for å gå i Horton Plains National Park. I dette fredelige området møter vi et variert landskap med alt fra fjell innhyllet i tåke – til innsjøer og fossefall. Her befinner deg seg et stort antall unike vekster og et rikt fugleliv. To høydepunkter er utsikten fra World’s End og de mektige fossefallene Bridal Veil. Etter den ni kilometer lange turen, besøker vi en teplantasje. Vi overnatter påny på Glenfall Reach.

9 km.

Dag 7 Besøk i Ella

Denne dagen tar vi det litt roligere og drar først til byen Ella. Vi tar en kortere tur i byens omgivelser. Senere drar vi videre til Ella Mountain Heaven for en smakfull middag og overnatting.

Dag 8 Fottur omkring Ella

Vi forlater hotellet om morgenen for å gå gjennom teplantasjer og skoger. Vårt mål er et vakkert fossefall, der man kan ta en dukkert og nyte en deilig piknik. Vi fortsetter deretter gjennom små landsbyer, der vi møter lokalbefolkningen. Vel fremme på Ella Mountain Heaven nyter vi en god middag.

12 km.

Dag 9 Hviledag i Udawalawe

Vi pakker og drar til Udawalawe, der vi har en herlig fridag. Vi bor på fine Grand Udawalawe Safari Resort.

Dag 10 Safari i Udawalawe nasjonalpark

Turen starter tidlig på morgenen på safari i Udawalawe National Park. Omgitt av fjellmassiv møter vi savanne og teakskoger. Den store dammen i området og Walewe-elven tiltrekker seg en rik fauna med store horder av elefanter og ville bøfler. Ferden går tilbake til hotellet for litt hvile, før vi drar ned til kysten der vi sjekker inn på vårt hotell.

Dag 11 Hvalsafari

Vi drar avgårde tidlig om morgenen for å lete etter de virkelig store pattedyr. Fra november til mars er det gode muligheter til å få se blåhval. Vel tilbake på land besøker vi det gamle hollandske fortet i Galle. Vi drar siden tilbake til vårt Hotel Garton's Cape i Ahangama.

Dag 12 og 13 Dager med strandliv

Vi avslutter reisen med et par herlige dager ved det Indiske havets behagelige vann. Vår guide er også med oss disse dagene og bidrar gjerne til å bestille aktiviteter for den som ønsker det.

Dag 14

Tiden er inne til å ta farvel med Sri Lanka. Vi kjører til flyplassen for å fly tilbake et par opplevelsesrike uker.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind. Hotellene som er angitt kan erstattes med tilsvarende steder.

Reisefakta

Sri Lanka

Sri Lanka er en øystat sydøst for India, med ca 20 millioner innbyggere. Landskapet går fra flatt med noe koller til fjellandskap i sør. Kulturen og den spennende maten ligner sørlige India. På denne store øya bor det en rik blanding etniske folkegrupper, religioner, språk og miljøer. Sri Lanka var en britisk koloni fra 1796 til 1948. Etter selvstendigheten het landet først Ceylon, men navnet ble endret til Sri Lanka da republikk ble innført i 1972. Som en etterlevning av den britiske kulturen, er nasjonalsporten cricket. Den største byen heter Colombo, mens den egentlige hovedstaden har et mer utfordrende navn; Sri Jayawardenapura.

 • Klima: Tropisk. Temperaturen pleier å ligge på rundt 20 grader i de høyereliggende områdene og ca 30 grader ved kysten.
 • Land: Sri Lanka
 • Språk: Singalesisk, tamil og engelsk
 • Tidsforskjell fra Norge: Pluss 5 1/2 time
 • Valuta: Lankesisk rupi
 • Prisnivå og betalingsmåte: xxx
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Ja, søk god tid i forkant av reisen
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Ja, veggkontaktene er av engelsk standard
 • Forøvrig: Kontakt et vaksinasjonssenter for oppdatert informasjon om eventuelle vaksiner for å reise til Sri Lanka

Fotturer på Sri Lanka

Vi går med engelsktalende lokalguide, som er tilgjengelig alle dagene og gjerne deler sin kunnskap om landet med oss. Vær forberedt på varmt vær og regnskurer. Regnskogen og skylaget gjør at solen ikke er spesielt plagsom. Vi går i rolig tempo og tar pauser når det behøves.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Colombo. Deretter er det en kort kjøretur til vårt første hotell. Har du bestilt reise uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Colombo. Derfra kan man ta taxi til hotellet. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer på Sri Lanka

Hotell Fotturer på Sri Lanka

Vi bor på ulike hotell og guesthouses på reisen i Sri Lanka og nyter den verdenskjente lankesiske gjestfriheten. Hotellene er omtalt i dagsprogrammet og har mellomklassestandard. Alle rom har egen dus...

Bilder

Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia
Vandring på Sri Lanka med sitt rika djurliv

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
08.11.2020ArlandaFotturer og upplevelser på Sri LankaJa19 995,-BestillMer informasjon
20.12.2020ArlandaFotturer og upplevelser på Sri LankaJa25 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden