Skip to main content

Fotturer på Sicilia

En solrik reise med turer, bading, mafiabyer og Etna.

Østre Sicilia har det meste en turentusiast kan ønske seg; Dramatisk natur, tidløse små landsbyer, herlige badestrender og Etna – Europas høyeste, aktive vulkan. Legg til den sicilianske gjestfriheten, herlig mat og god vin. Med utgangspunkt i den gamle greske kolonien Giardini Naxos, går vi i alle retninger over fjell med Messinasundet midt i mot oss og vi tar to turer på Etna, èn av dem i vinens tegn. På dagtid nyter vi Sør-Italias sol, sitroner og det krystallklare Middelhavet, og på kveldene det spennende kjøkkenet med afrikansk innflytelse. Etter turene slapper vi av på hotellet eller koser oss på den flotte stranden nedenfor.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (velger du fly er også transport tur/retur hotell inkludert) del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik, transportstrekninger og guide. Tillegg: Drikke, ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Giardini Naxos

Etter at flyet har landet på Catania, kjører vi til Giardini Naxos. Denne gamle greske kolonien – i dag en badeby – har en vakker beliggenhet med Etna og Taormina i bakgrunnen. Vi sjekker inn og benker oss rundt bordet for velkomstmiddagen.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Castelmola og Taormina

Den første turen gir oss en ypperlig mulighet til å utforske de nærmeste omgivelsene. Etter en kort kjøretur går vi oppover langs en sti som tar oss til den lille middelalderbyen Castelmola, som troner over byen. Her frister det med en smakfull piknik under pinjetrærne. Vi går deretter ned til Taormina for å besøke denne bedårende lille landsbyen. Her har mange storheter feriert, som John Steinbeck, Truman Capote, Oscar Wilde og Robert Wagner. Den som virkelig ønsker å bli kjent med historien, besøker det godt bevarte, greske teateret fra antikken.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur Etna nord

Denne dagen vil vi oppleve Etnas storhet. Vi drar opp på fjellets nordside så langt veien og skiheisene går. Vi tar en flott rundtur i det utenomjordiske landskapet på 2000 m.o.h. med Alcántaradalen dypt nedenfor oss. Vi kommer til en slette i skogen der vi dekker opp til en smakfull piknik. Husk å ta med varmere klær i fall været skulle snu oppe på denne høyden.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur Sávoca

Én av ukens flotteste turer følger en populær sti rundt fjelltopper fra Forza d'Agró innover i landet. Etter turen tar vi buss opp til den fantasifulle byen Sávoca, en av Italias vakreste. Her ble scener fra Gudfaderen innspilt og mange av de eldre i lokalbefolkningen fungerte som statister i filmen. Her får man virkelig følelsen av å være endel av det genuine Sicilia!

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

En dag til å nyte strandliv, bading, lokale smaksopplevelser eller kanskje besøke Taormina eller Catania.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Valle del Bove

Denne dagen drar vi opp på sørspissen av Europas mest aktive vulkan; heisen tar oss opp til fjellets eneste fjellstasjon 1800 m.o.h. Turen går oppover i svart lavasand med eksotiske vekster før vi kommer til spektakulære Valle del Bove. Her har elver av lava strømmet. Vi drar tilbake når tiden er inne for å ta en dukkert.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur og vin i Alcantaradalen

Den siste dagen går til Sicilias mykere side. Dypt inne i Alcantaradalen på Etnas nordside dyrkes noen av øyas mest interessante vindruer i den mineralrike vulkanjorden. Her produseres også krydret olivenolje. Vi tar en kortere formiddagstur med Etnas fjelltopper – ofte snekledde – over oss, før vi nyter lunsj på en vingård. En herlig avslutning på en fantastisk reise!

Måltider: Frokost, lunsj og midda

Dag 8 Farvel til Sicilia

Vi vinker farvel til solrike Sicilia før vi reiser hjem.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sicilia

Sicilia er Middelhavets største øy og utgjør en egen region i Italia. Øya har sett mange folkeslag passere gjennom historien, blant annet grekere, romere, arabere og til og med vikinger. Kanskje er det derfor øya har skapt en egen, stolt identitet. Øya er geologisk svært interessant og domineres av Europas største aktive vulkan, Etna, 3329 m.o.h. 

  • Klima: Klimaet i april/mai og september/oktober er som en god, norsk sommer. Havbrisen sørger for at det sjelden blir for varmt. Vannet holder behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk 
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Kort blir ikke akseptert overalt.
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk helsekort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Fotturer på Sicilia

Vi går med skandinavisk guide. Underlaget varierer mellom myk slette og smalere og stenete stier. Østre Sicilia er ikke et etablert turområde; Stiene har ikke samme standard som i eksempelvis Alpene, men vi har valgt ut de beste i området og kan love genuine natur- og kulturopplevelser. Vi forlater hotellet ved 9-tiden og kommer tilbake sent på ettermiddagen.

Måltider

Noen dager spiser vi lunsj på restaurant og andre dager dekker vi opp til piknik. Av miljøhensyn forsøker vi å unngå engangsartikler – ta derfor med egen tallerken, kopp og bestikk.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår sjåfør på flyplassen i Catania. Kjøreturen til Giardini Naxos tar knapt en time. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Catania. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på kjøreturen dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du forhåndsbestille denne kjøreturen av oss.

Kart

Hotell

Hotel Palladio

Hotel Palladio

Dette lille boutique-hotellet ligger på stranden i Giardini Naxos, i sentrum av byen. Her satser de på det uformelle og økologiske, blant annet ved å servere kortreiste produkter fra jordsmonn som er...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
10.10.2020Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 495,-BestillMer informasjon
10.10.2020ArlandaFotturer på SicilienJa15 495,-BestillMer informasjon
17.10.2020Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 495,-BestillMer informasjon
17.10.2020ArlandaFotturer på Sicilien415 995,-BestillMer informasjon
17.10.2020KastrupFotturer på SicilienFullt15 995,-FulltMer informasjon
24.04.2021Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
24.04.2021ArlandaFotturer på SicilienJa16 495,-BestillMer informasjon
02.10.2021Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021ArlandaFotturer på SicilienJa16 495,-BestillMer informasjon
09.10.2021Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
09.10.2021ArlandaFotturer på SicilienJa16 495,-BestillMer informasjon
16.10.2021Uten fly og transportFotturer på Sicilien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
16.10.2021ArlandaFotturer på SicilienJa16 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden